Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Pluseristii acționează că o structura de tip militar la capitolul disciplină

Povestea asta cu spitalul FOIȘOR-VOICULESCU-ARAFAT-CITU-COALIȚIE, cu ce seamănă ea oare?

Premierul bate șaua să priceapă iapă, cum se spune în popor, vorbind de onoare, cu referire la o demisie a ministrului de la Sănătate. Partea de USR-PLUS a Coaliției sare că arsă la unison în apărarea acestui individ, dar nu oricum ci coordonat, în spațiul politic și în ONLINE unde se vede o mobilizare exemplară a detașamentelor de rostogolire a mesajelor (fix că atunci cu OUG 13)!

În timp ce PNL dă semne că acționează pe grupulețe, nu pare unit și hotărât (probabil din cauza factiunilor Cîtu-Orban, care se pregătesc de înfruntare la Congres!), pluseristii acționează că o structura de tip MILITAR la capitolul disciplină.

Este fix ceea ce se întâmpla pe vremea CDR, în perioada 1996-2000! Atunci PD își apăra miniștrii cu orice preț, cu toate forțele, cu o îndârjire și cu metode de tip militar, indiferent de cât de slabi sau ticăloși erau, în timp ce PNȚ-CD ajungea să sacrifice chiar premierul în conflictul cu ei de dragul COALIȚIEI!

Deznodământul de atunci e clar, e deja înscris cu litere săpate în piatra de mormânt politic al celor ce au fost partidul lui Corneliu Coposu!

Oare PNL-ul de astăzi chiar nu a învățat nimic din istoria recentă? Cu cât prelungește mai mult starea asta, cu atât cresc șansele ca pe drumul lor politic să scrie cu aceleași litere săpate în piatră, PNȚ-CD!

PS: Liberalii ar trebui să se consulte cu ai lor colegi proveniți din PD, care știu foarte bine schema asta pentru că au folosit-o pe scară largă în 1996-2000. Dacă nu iau repede meditații de la dânșii, acum nu se joacă doar soarta coaliției ci și a partidului lor! (Răzvan Dumitrescu)


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *