Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

PNL și PSD se fac doar că negociază formarea unui nou Guvern. În realitate ele au început campania electorală pentru inevitabilele anticipate

Începute marți, 8 noiembrie 2021, negocierile dintre PNL, PSD și UDMR pentru semnarea unui Acord de guvernare lasă impresia unei mari seriozități. Pozițiile delegațiilor au fost prezentate public înainte de începerea negocierilor. S-au alcătuit și niște așa zise comisii care negociază pe domenii . Din oră-n oră aproape liderii celor două formațiuni, dar și alți membri ai conducerilor ies în spațiul public pentru a face declarații despre mersul negocierilor.

Nu întîmplător am scris Lasă impresia că negociază formarea unui nou guvern.
În realitate, cele două partide – PNL și PSD – desfășoară o evidentă campanie electorală.
Nu pentru creșterea în sondaje, ci pentru anticipatele pe care ambele partide le văd ca inevitabile.
Pînă mai ieri și le dorea doar PSD.
Acum și le dorește și PNL-Florin Cîțu.

Pe ce mă bazez cînd susțin asta?
Pe următoarele:

1. Declarațiile oficiale despre negocieri stau sub semnul preocupării fiecărui partid de a satisface propriul electorat și nu de a înlesni încheierea unui Acord. Și PNL și PSD negociază sau mai degrabă se fac că negociază cu privirile fixate pe propriul electorat. Ambele partide nu par interesate să găsească puncte comune de guvernare și argumente pentru a forma împreună un guvern. Ele par interesate să cîștige cît mai mult electorat. PSD plusează în privința măsurilor populiste. PNL ridică miza în privința măsurilor de Dreapta. Unele dintre ele nici n-au fost pînă acum printre preocupările PNL. Pînă la un punct, supralicitările de program sînt justificate. Conducerea actuală a PSD e atentă la electoratul de tip populist și suveranist. La electoratul care s-ar putea duce în orice clipă la AUR sau la APP, partidul lui Liviu Dragnea. Conducerea PNL e ținta unei campanii de presă avînd drept scop compromiterea prin crearea imaginii de trădătoare a idealurilor Dreptei de dragul ciolanului. Privind cu atenție declarațiile de pe parcursul negocierilor vom vedea că preocupările ambelor partide vizează sublinierea a ce le desparte și nu a cele le apropie. România are atît de multe probleme ca țară în curs de dezvoltare încît e imposibil ca două partide chiar și pînă acum dușmane de moarte să nu găsească un număr de probleme comune de rezolvat și la acestea soluții comune, indiferent de ideologiile diferite ale celor două partide. Declarațiile liderilor din amîndouă partidele nu s-au referit o clipă în aceste zile la o problemă pe care ele le-ar puteau rezolva prin aliere. S-au referit la tot ce desparte ambele partide. Uneori ai impresia că negocierile sînt un pretext pentru cele două partide de-a-și face cunoscută oferta electorală. De regulă despre negocierile în curs se fac puține declarații publice. Nu de alta, dar de asta sînt negocieri. Cele dintre PSD și PNL se definesc prin expunerea publică a tuturor punctelor în divergență. Sorin Grindeanu anunță că la negocieri PSD a propus taxarea luxului. Lovitură electorală pentru un partid de Stînga. Vine imediat Florin Cîțu și anunță că PNL se opune la așa ceva. Cică PNL e partid de Dreapta.

2. Cînd PSD și PNL au format alianța politică și electorală USL, fiecare partid s-a străduit să justifice convingător necesitatea acestei alieri între două partide pînă mai ieri despărțite ideologic.
Și Crin Antonescu și Victor Ponta au făcut trimiteri la dictatura lui Traian Băsescu, la abuzurile Sistemului de forță, la prigonirea Opoziției și a presei independente.

Cum justifică liderii PNL posibilul Acord de Guvernare încheiat în urma negocierilor?
Să-l ascultăm pe Florin Cîțu, președintele PNL:

„Trebuie să ne uităm cum am ajuns astăzi aici. Din păcate, foştii parteneri au dat mâna cu PSD, nu au mai vrut să dea mâna cu noi şi suntem azi aici, când trebuie să facem o guvernare pentru români.”

De ce aliază PNL cu PSD în viziunea lui Florin Cîțu?
Pentru că ambele partide au puncte comune în privința multor soluții privind resetarea României?
Pentru că ambele partide pot asigura în Parlament o majoritate confortabilă pentru trecerea unui veritabil Proiect de țară?
Nu.

În viziunea lui Florin Cîțu PNL se aliază cu PSD, pentru că nu s-a putut alia cu USR. USR i-a dat PNL cu flit și atunci PNL a decis să se alieze cu PSD. Nu altfel decît o fată de neam, fudulă de originea ei nobilă, care se mărită cu un bărbat ce nu-i place, pentru a nu rămîne fată bătrînă. O să găsească însă o soluție ca în noaptea nunții să-și acopere fața cu un prosop. Să nu vadă cine o călărește. La fel justifică alierea și alți lideri PNL. Nu întîlnești la cei care au votat începerea negocierilor nici o justificare convingătoare a deciziei. De la Rareș Bogdan pînă la Emil Boc, toți liderii PNL din Echipa Cîștigătoare lasă impresia că le e rușine de ceea ce fac.

De ce?
Pentru că și ei se pregătesc de anticipate. Dacă nu s-ar pregăti, ar avea bărbăția să înfrunte acuzațiile de trădare aduse PNL de dușmani precum USR, Grupul lui Ludovic Orban. Ceilalți lideri PNL sînt și mai dihai. BPN, organismul colectiv de decizii al PNL, a decis începerea negocierilor. La fel cum s-a întîmplat la PSD. La PSD, deși nu toată lumea e încîntată de concubinajul cu PNL, după decizia organismului de conducere colectivă, vocile critice față de începerea negocierilor au încetat. La PNL lucrurile stau taman invers. Vocile critice au sporit ca număr. Un partid în democrație exclude atmosfera de unitate militară. Da, dar el exclude și atmosfera de flăcăi care se hîrjonesc pe islaz. O dată luată o decizie de un organ colectiv de conducere a partidului, criticile, punerile la îndoială, valabile pînă atunci, trebuie să înceteze. Campania dusă de unii lideri în spațiul public împotriva negocierilor iese din hotarele raționalului, deoarece ea nu aparține celor din Gruparea Orban. Aceștia au tot dreptul să conteste mai departe decizia de negociere. Sînt pe cale de a pleca din PNL. Cei care atacă posibila aliere cu PSD sînt însă lideri PNL din Gruparea Cîțu. Și nu întîmplător. Cel mai mare adversar al alierii e Florin Cîțu. Și din simplul motiv că o coaliție PNL, PSD, UDMR îl exclude pe el de la funcția de premier. Varianta cu Nicolae Ciucă premier îl scoate din minți pe Florin Cîțu. El știe că un Guvern cu premier Nicolae Ciucă înseamnă trecerea întregului partid de sub puterea lui sub cea a lui Nicolae Ciucă.
Florin Cîțu s-a angajat însă decizia de începere a negocierilor.

Din două motive:
1) Ca să nu-l înfrunte fățiș pe Klaus Iohannis.
2) Ca să nu răspundă ulterior de dezastrul PNL dacă vor avea loc anticipate.

În realitate, în timp ce se face că negociază, Florin Cîțu se străduiește din răsputeri ca acestea să negocieze. Poziția adoptată la negocieri depășește simpla preocupare de a negocia de pe poziții de forță. Mult mai grav, Florin Cîțu e la originea tuturor informațiilor false din presă în legătură cu negocierile. Contrar aparențelor, nu Ludovic Orban le plasează, ci Florin Cîțu. Tot Florin Cîțu e și cel care susține, pe furiș, pe contestatarii publici ai negocierilor.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

8 comentarii pentru articolul „PNL și PSD se fac doar că negociază formarea unui nou Guvern. În realitate ele au început campania electorală pentru inevitabilele anticipate”

  • Domnule Cristoiu, nu ma supar deloc daca nu-mi postati comentariile, dar as vrea sa stiu de ce nu le puneti si pe ale mele la fel de promt cum le puneti pe ale altor comentatori? Trec prin”filtrul” dvs si atit, sau si prin alte”filtre”…intreb de curiozitate.Am observat ca de multe ori le publicati cu intirziere,adica spre seara cind deja postati alt articol….Oricum nu as schimba in comentariile mele,o litera din cele ce am spus deja…Aia e.

  • Hmm…nu prea cred…poate pe PSD sa ii avantajeze anticipatele dar pe PNL in nici un caz…PNL e putin in cadere libera…cred ca e Ciuca al nostruuu baaaah…

  • Dacă voiau să avem repede guvern, îl aranjau cu PSD şi PNL, fără a mai complica lucrurile, acum, cu UDMR. Se făcea regionalizare şi republică parlamentară abia în anul plecării lui Iohannis de la Cotroceni.

  • Marea Revolutie aduce cu sine o noua definitie a ‘timpului’, intr o ‘clipa’ putind incapea, …mai nou, chiar si ‘tot timpul din Univers’.
    deci ‘putinul’ pe care-l presupunea ‘clipa’ poate fi… insusi…Multul!:)), odata cu Computerul Cuantic.

    vremea Marii Revolutii e sinonima cu vremea Computerului Cuantic.

    Computerul Cuantic redefineste din radacina toaaaaate dinamicile Civilizatiei, prin urmare mai inainte ca o Revolutie Plenara sa se manifeste pe o oarecare planeta din Univers, pe planeta aia un Computer Cuantic s-a nascut.

    Marea Revolutie, revolutia Plenara e imposibila fara manifestarea Computerului Cuantic. ( aici e necesara o precizare fundamentala: concomitent se mai manifesta o…Mare Revolutie:)), iar ea se manifesta in…inima oamenilor, ea facand tranzitia oamenilor catre…Om!:))),
    deci se poate spune fara tagada ca Marea Revolutie se manifesta prin…superpozitii:))), una manifestandu-se pe Pamantul Curcubeului, iar cealalta pe Cerul Curcubeului,
    sau, mai simplu, una vizind Mintea, iar cealalta Inima 🙂

  • despre pnl nu poti spune prea multe pentru ca nu prea se stie cum mai arata la fata.
    arata ca aripa Orban?…sau ca aripa Citu?!
    daca Orban pare a fi imbratisat liberalismul national, cealalta aripa oare ce o fi imbratisat?!, ca nu prea e clar..

    daca liberalismul national e la Orban, ‘partidul national liberal’…unde e?!
    daca o parte din pnl e mai apropiata de usr, ‘liberalismul national’, prezent in numele pnl, mai poate fi asamblat intr o constructie alaturi de doctrina usr?

    penelistii s or mai fi regasind in numele partidului?…sau unii dintre ei ar alege un nou pentru partid, spre exemplu ‘partidul liberal’?!
    de departe se vede ca pnl are ceva probleme de identitate, unele fiind, poate, chiar structurale.
    sa mergi la razboi, adica in alegeri anticipate, avand problemele astea pe cap se cheama ca poti spera sa cistigi razboiul?
    logic vorbind singurul partid care are toate motivele sa refuze intrarea intr un astfel de razboi este fix pnl. deci…nu prea cred ca pnl e pregatit sa intre in razboi, in alegeri anticipate, deci nu prea cred ca pnl se face ca negociaza…

    de partea cealalta insa, psd poate negocia facand din asta si! un spectacol bun de folosit in cizelarea imaginii, deci de folos si intr o eventuala campanie electorala, pentru ca isi permite, el neavand probleme structurale, cel putin unele vizibile…

    ( unde mai pui ca dinamicile sistemelor sociale arata azi intr un fel care se potriveste la fix cu doctrina celor care, …momentan timid, imbratiseaza dinamicile Naturii, cu precizarea ca noile sisteme sociale care se vor naste…dupa ce de astea de acusica se va alege Praful, cenusa,
    vor fi in mod majoritar definite, in lumea mare, pe structa Artificiala, dinamicile acestora fiind gestionate de inteligente artificiale

    cetatenii Civilizatiei se vor imparti in doua. unii vor imbratisa dinamici ale Naturii,
    iar ceilalti vor alege dinamicile Artificiale, care vor presupune inclusiv artificializarea omului, nu numai artificializarea dinamicilor Civilizatiei.

    am vazut ca exista previziuni care se intind pe zeci de ani. absolut stiintifice, evident. din aceste previzionari bazate pe stiinta si care vizeaza orizonturi de timp de zeci de ani…au o problema fix cu…’timpul’:)))

    Marea Revolutie e o poveste a Timpului, a Spatiului.
    Toate revolutiile de pina acum, si evident razboaiele mondiale, au pastrat in ‘canoane’ ‘definitiile timpului si spatiului. adica ele s-au desfasurat in…Realitate.

    uite ca ‘timpul’ pe care Civilizatia il foloseste in Realitate, din unitate de masura fixa ce era a devenit…variabila:))

    pri urmare toate previziunile stiintifice care se bazeaza pe unitatea de masura ‘timp’ folosita pina acum in Civilizatie nu mai fac doua parale.

    astazi, Civilizatia, aflata in plina Revolutie Plenara, schimba Referinta!

    vechea definitie a ‘timpului’ nu mai face doua parale.

    astazi, pe aceasta laneta se intampla ceva uimitor, plenar uimitor:
    in ‘timpul lui Planck’ este indesat ‘tot Timpul’ ( din Univers ), la nivel cuantic, iar apoi ‘timpul lui Planck’ e adus inapoi in Realitate,
    insa faza e ca el contine…in sine insusi…la limita, Tot Timpul din Univers!

    prin urmare si salturile pe care Civilizatia le va putea face vor fi proportionale cu capabilitatea de a indesa in ‘timpul lui Planck’ cit mai mult din ‘ tot Timpul din Univers’ :))

    ce rezulta?
    pai rezulta ca dinamicile previzionate in mod stiintific, si care vizau Viitorul, poate chiar zeci de ani, …Nu Mai Fac Nici Doua Parale!:))))), pentrui ca fix ‘timpul’ pe care-l foloseau ei in studiile stiintifice devine, din constanta o…variabila:)

    mai simplu:
    daca cineva zicea, acum 5 ani, ca ‘ceva’ va arata intr un anume fel peste 20 de ani…, uite ca felul ala deja devine posibil peste, poate, citiva ani:))
    si mai simplu: felul in care va arata Civilizatia in 2025, ca urmare a descoperirilor, inventiilor si inovatiilor facute pina atunci va fi diferit de…orice previziune stiintifica facuta…azi.

    capacitatea Computerului Cuantic de a indesa, la limita, Tot Timpul din Univers
    si ulterior de a-l aduce pe acesta in Realitate va schimba din Temelii dinamicile pe aceasta planeta. iar Computerul Cuantic tocma ce a facut, mai acu o saptamana…doua, un salt colosal, salt care…el insusi nu era previzionat!:))) :)))) ( asta in varianta oficiala, ca, logic vorbind, se prea poate ca un Computer Cuantic… superpotent deja! sa fie ‘la lucru’, redefinind dinamicile Civilizatiei…din Temelii! )

    luind in calcul si paranteza de mai sus, dinamicile care vizeaza Definirea noului ‘sistem politic’ se cer a fi setate pe un nivel care …pare:)) a fi…undeva pe Pisc!, la mare departare de ‘paharelul’ in care fac valuri, …cica cu talent, actualii actori ai …actualului si impotentului,… din temelii!,’ sistem politic’.

    indiferent ce fac sau doar se fac ca fac, partidele politice, dinamica lor e acoperita de un Val care ‘face legea’ : Marea Revolutie.
    si care are ca tinta fix scoaterea din joc a actualilor actori politici, cu tot ceea ce ei fac sau se fac ca fac :))

    ‘oponentul’, ‘antiteza’, tura asta nu mai e ‘din sistem’, ci fix pe dos.
    un ‘alt sistem’, Nou-Nout, pune la indoiala in stil plenar…’actualul sistem’,
    si o face tot asa cum Artificialul pune la indoiala Naturalul.
    deci in timp ce actualii actori principali ai ‘sistemelor sociale’ au impresia ca ‘oponentul’ le seamana:)), nu nu, de data asta el e fix ceea ce ei nu sint!,
    pentru ca Doctrina pe care Marea Revolutie o aduce…pe Piata este aceasta:
    Doctrina Anti ( Natura )

    tocma daia prezenta revolutie e Marea Revolutie, si tocma dasta ea e si o exprimare singulara pe o planeta, pentru ca eca pusa la indoiala e chiar Natura,…daca va puteti inchipui o asa grozavie:)))

    Marea Revolutie e ‘desavarsirea’ ‘Razboiului Mondial’, deci…cu toate ca nu pare, ‘ravagiile’ pe care Marea Revolutie le aduce cu sine sint de 1,6 ori mai ‘capabile’ decit au fost cele care au dinamizat ‘Razboiul Mondial’, iar ele iau ca ‘temelie’…temelia pe care ‘Razboiul Mondial’ a innoit-o!, deci dinamica e…fulminanta, colosala, etc etc…

  • Domnule Cristoiu, ma bucur ca ati facut comparatia cu fata bogata care-si acopera fata cu prosopu’…uitati de ce… pina sa ajung sa citesc comparatia amintita, in timp ce citeam,vedeam cele spuse de dvs astfel: imaginati-va poporul pe post de fata tinara, naiva, cu ginduri mari de viitor, zimbetul larg pe fata frumoasa si senina. Apar partidele, ca niste derbedei in calduri cu ochii cum sa futa fata mai bine,care mai de care promite una, alta, reusesc sa ademeneasca cumva pe fata frumoasa si naiva.Fata cade-n plasa celui mai versat si chiar il crede in naivitatea ei pe derbedeu. Derbedeul o tine aproape pina cind reuseste s-o pacaleasca sa vina cu el intr-o camera unde poate s-o futa linistit fie ca ea vrea, sau refuza, nu mai conteaza, odata intrata in camera cu derbedeul, fata naiva se trezeste brusc la realitate si-si da seama ce greseala de neiertat a facut avind incredere in ticalosul care nu stia cum s-o mai ademeneasca pina atunci. Dupa ce derbedeul se satura de fata, incepe s-o paseze si la altii, fie ca ea e de acord cu asta sau nu, tace, plinge, da’ stie ca nu are scapare acum, or intra in hora, or fuge undeva unde sa n-o gaseasca vreodata ticalosii care au fraierit-o…Bataia de joc a derbedeilor tine pina cind derbedeii incep sa se certe intre ei si fata le stie slabiciunile si defectele. Atunci fata incepe sa fie din nou”atractiva” exact derbedeului care a batjocorit-o inca de la inceput, si culmea e ca dintr-o data derbedeul sef,ala care a sedus-o, batjocorit-o, a tradat-o si a aruncat-o sin paturile altora, acum din nou vine cu promisiuni, lacrimi de regret, cadouri,batut cu pumnii in piept ca „barbat” ca el mai rar…Fata ce-ar trebui sa faca in cazul asta?Derbedeii cred ca toti o au la mina si ca-i cunosc comportamentul, teama, cu alte cuvinte fata e previzibila, inca naiva, uzata,dar important e sa fie atrasa de partea derbedeului xare-si vrea indepartata competitia, las’ ca vede el mai incolo ce o sa faca cu fata….Cam asta e povestea partidelor si a poporului roman…asa bataie de joc, asa o izmeneala ieftina nu credeam c-o sa vad vreodata. A, mai mult, udmr-u’ e matroana, udmr-u’ nu participa la orgiile dintre derbedei si fata, ei doar privesc si asteapta, isi iau notite sau fac desene pe care sa le analizeze in liniste cind nu-i vede nimeni si-si satisfac pe shest placerile bolnave…Cam asa arata clasa politica a tarii si poporul roman…O shleahta ordinara de derbedei impotenti si jegosi, isi bat joc sistematic de un popor pe care cred ei ca-l au la mina, iar minoritatea huneasca asteapta cu rabdare sa vada cum poate da lovitura finala. Ce cauta citzu in politica?Sta un partid si-o tara in repaus pt un timpit?Ce vor sa dovedeasca? ca-s incompetenti?Pai se stie asta, nu e un secret. Eu altfel ii vad: IMPOTENTI. Degeaba vin sa-si fluture talentele prin fata „fetei”, e greu s-o mai pacaleasca mai ales ca „ea” ii stie acum cit de neinzestrati de la natura-s ei, IMPOTENTII…Cind faci pe barbatu’, duru-duru, si dovedesti ca nu ti se scoale, ca n-ai dotarea corespunzatoare, crezi ca mai prostesti „fata” cu vorbe dulci si cadouri????PAi asta inseamna ca derbedeii care gindesc asa, nu sint doar nedotati fizic, sint nedotati si intelectual, asa ca de ce si-ar oricine timpu’ cu ei?????Partidele la noi au dovedit din plin ca sind ca niste derbedei nedotati din toate punctele de vedere si uita ca poporul nu mai e fata de acum 31 de ani, intre timp ea s-a maturizat si s-a scirbit de promisiuni si neimpliniri.Orice lucru are un inceput si-un sfirsit, inclusiv viata, si asta se termina pt fiecare dintre noi.Cred un cretin ca herr, sau citzu, orban, hunor, rares,boc, cretinei si cretinele ca alinuta, turcanutza, violetutza, si alte panarame, ca „regulatu”poporului e in ordine pt ca alege sa plinga in loc sa urle?Asta e ce vor?Lumea pe strazi si urlete, ca sa inteleaga sa se duca de aici sa faca loc unora capabili sa administreze o tara?Asta e ce sugereaza si vor?HAOS?De ce? Cui ajuta?Eu inteleg ca toti intind coarda fara sa ia in calcul ca ea se rupe pina la urma, astia n-au facut rezistenta materialelor la scoala sa inteleaga principiul de „rezistenta la incovoiere”…Derbedeii astia din politica nu inteleg ca au reusit sa scirbesca pina si pe cel mai indiferent roman, ei nu inteleg ca deja sint 4 milioane de romani plecati DE SCIRBA fata de clasa politica si satui sa astepte ca cei ce au promis ca vor administra tara asta, sa inceapa odata administrarea ei. Inca ceva, ati luat in calcul faptul ca toata mascarada asta e facuta ca sa acopere promisiunile facute cu banii care ar trebui sa vina(cica) de la UE si intre timp n-are ce sa vina ca s-or fi razgindit?????Poate ca e o directionare a atentiei spre asa zisa gilceava intre politicieni si lumea o sa uite ca herr a declarat bombastic ca vin miliardele de la UE….n-ar fi prima oara cind se fac declaratii pompoase si se dovedesc a fi un mare fis…Am zis, repet, eu tot cred ca acest cretin citzu, va demisiona,nu are cum sa ramina in prim plan, e si prost, si arogant,si neputincios,pe scurt e un derbedeu impotent dar care se crede un fel de zeu si crede ca are in nadragi ditamai dihania,saracu’ n-are nici stafide acolo, iar cind te uiti la el nu stii daca sa-l plingi de mila sau sa-l scuipi de sila…e timpul sa se duca-n aia mamii lor, TOTI fara exceptie, sint papatori de fonduri, maestrii la disimulari, profitori, tradatori, meschini,lasi, IMPOTENTI,astia nu-s barbati, e jenant sa te uiti la oricare dintre ei si sa spui cu seninatate ca vreunul ar fi „barbat”…Apropos…v-am spus ieri ca nu promit sa nu pomenesc de nea Nicu…as vrea sa-i intreb pe neghiobii astia care se cred politicieni: daca oricare dintre ei ar fi pus in fata plutonului de executia, asa cum a fost nea Nicu, Dumnezeu sa-l odihneasca, ce ar face?Ar face pe ei?Ar avea cel putin demnitatea lui nea Nicu si ultimele lor cuvinte sa fie despre tara asta? N-am nici un dubiu ca oricare dintre mai marii de azi, si-ar uda si maroni nadragii inainte de-ai lua din sala de judecata si ai trimite in fata plutonului.Pina aici merge „curajul” lor…jalnice creaturi au ajuns sa faca legea in tara asta.
    PS: a zis vreunul dintre ei ca se opune certificatului de vaccinare? NU.Au uitat. AUR?Pai AUR are in frunte un derbedeu tinar,incearca sa faca el pe versatu’, da’ si asta e cu ochii pe „fata”doar ca fata e mai batrina acum si nu se mai uita la „derbedei” tinerei, stie ca derbedeu’ tinar una zice, alta face si alta gindeste. Derbedeului tinar ii place sa-si arate muschii in fata bietei fete imbatrinite acum, dar in realitate e cu ochii pe alte”fete” din strainatate, UE-u’ e mai atractiv…Pune-l pe AUR la conducerea tarii si in 24 de ore iti baga vaccinarea obligatorie si pasaportul de vaccinare, daca fata UE i-o cere, AUR se supune…pe pariu….IL CISTIG.Aia e…

  • @Domnu’ Cristoiu,

    Cum domn’le, cand noi, astia, de la subsol, strigam aici ca Catu’ nu-i om serios si cu mintea-ntreaga, ci minte cu nesimtire, fara sa clipeasca macar, nu domnia voastra ne-ati dat cu flitu’ si l-ati declarat „simpatic” si i-ati trecut cu vederea orice ticalosie? Acuma’ cand se vede si de pe Marte ca „echipa castigatoare” e de fapt o gasca de tantalai care au distrus nu doar PNL-ul ci l-au distrus si pe Johannis, credeti ca noua ne mai pasa de vreunu’ din „actorii” astia?… Duca-se toti fix de unde-au venit!…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *