Ministrul de Externe al Austriei: Dostoievski şi Ceaikovski rămân o parte a culturii europene, fie că ne place sau nu. Rusia va continua să fie cel mai mare vecin al nostru. Va rămâne a doua mare putere nucleară din lume

Poate decide o singură persoană că mareșalul Antonescu e criminal de război?


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Un comentariu pentru articolul „Poate decide o singură persoană că mareșalul Antonescu e criminal de război?”

  • Maestre , acesti paduchi provin dintr-o paduchelnita .
    Ei doresc :
    -rescrierea istoriei intr-un mod convenabil si mai ales profitabil paduchelnitei.
    -interzicerea unor subiecte , sau a cercetarii lor pt a-si impune varianta proprie a istoriei.

    As vrea sa subliniez un aspect fundamental al problemei: arhivele . Se doreste :
    -sa fie impiedicati anumiti cercetatori sa cerceteze arhivele ( Cunosc cazul a cel putin doi cercetatori de valoare care s-au plans de acest lucru : Alex Mihai Stoenescu si Petre Turlea )
    -sa se puna mana pe arhive , astfel incat
    ceea ce e neconvenabil a dispara ( CNSAS cu Nagatsii ei au predat unele parti din arhiva CNSAS unor institute straine) iar
    acestea sa fie “imbogatite“ cu noi documente .

    Iata :
    “Doi cercetători ai Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii, Mădălin Hodor şi Mihai Demetriade, (…) au trimis recent o scrisoare publică MApN în care cer să fie predată toată arhiva luată în contextul tulbure al sfârşitului anului 1989 cu titlul de „captură de război“.
    Ministerul Apărării Naţionale refuză să predea arhiva luată în zilele Revoluţiei cu titlul de captură de război …(…)
    Este vorba de dosare şi documente care provin de la fostul Serviciu Secret înainte de instaurarea comunismului în România, din perioada Holocaustului “
    [Ce conţin dosarele pe care Armata refuză să le predea CNSAS: „N-am văzut nimic despre militari cu grad mai mare de maior“ https://adevarul.ro/locale/constanta/ce-contin-dosarele-armata-refuza-predea-cnsas-n-am-vazut-nimic-despre-militari-grad-mai-mare-maior-1_60758d545163ec4271e7be1b/index.html ]

    Tinta este anihilarea documentelor care fac referire la implicarea anumitor localnici in actiuni antiromanesti atunci cand armata si administratia romaneasca au evacuat Basarabia in 1940 .

    Fragmente din “Armata , Maresalul si evreii “, AM Stoenescu :
    “O analiză recentă încearcă să construiască o nouă ipoteză, şi anume că agresiunea evreiască din timpul retragerii ar fi fost în totalitate o invenţie a serviciilor secrete române [164] şi a propagandei anti-Semite”.
    “…Arhivelor M. Ap. N., care cuprinde l 000 de pagini cu documente mărturii despre atrocităţile comise de bandele evreieşti în Basarabia împotriva armatei române (militari torturaţi, umiliţi, îngropaţi de vii, împuşcaţi).” [582]

    Propunerea mea :
    Avand in vedere faptul ca s-au scurs aproape 81 de ani de la desfasurarea evenimentelor ,
    MApN ar putea scana documentele respective si sa le faca publice , astfel socotind “predata “ arhiva solicitata . Deasemenea sa pazeasca aceste arhive , ca pe ochii din cap .

    Ar trebui deasemenea ca intreaga arhiva CNSAS sa fie scanata si facuta publica.