Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Poetul Adi Stelian Rădulescu, despre Crăciun și mamă

După mai mulți pictori, vă aduc azi în centrul atenției un poet. Adică, din lumea armoniilor cromatice, facem un salt elegant în lumea armoniilor poetice.

Domnul Adi Stelian Rădulescu din Iași scrie poeme de Crăciun. Se ocupă de grădinărit și agricultură. De aici culege legume pentru trup și flori pentru suflet.

În altă ordine de idei, are mulți prieteni blănoși. Important este că în anul care se termină a scos trei cărți de versuri, iar pentru 2024 pregătește alte două.

-Cum vă prezentați?

-Despre mine pot spune ca anul acesta am reușit editarea a trei volume personale de versuri și poezii intitulate: ,,Gândurile inimii ,,Cu mintea inimii la stele” și ,,Prin timp.

Cu acest prilej țin să aduc mulțumiri d-lui Dănuț Deșliu și editurii Dandes precum și d-nei Sofia Antimir, d-lui Dan Lucian Corb  și Editurii Pim din Iași.

–Ce pregătiți pentru anul 2024?

-Pentru anul viitor am în lucru alte două volume de poezii la Editura Dandes intitulate: ,,Eu cu mine mereu”și ,,Să-ți amintești”.

Nu mi-au lipsit minunatele mele întâlniri zilnice și săptămânale cu câinii mei dragi, suflete înnobilat cu atașament și afecțiune. Vă voi prezenta la final și câteva imagini sugestive în acest sens.

Am continuat și continui să particip în cadrul unor cenacluri literar artistice atât din țară cât și din străinătate la diferite concursuri tematice obținând diferite premii diplome și aprecieri în acest scop.

Pentru o viață sănătoasă și cu cât mai puțin stres am continuat să desfășor activități de grădinărit și agricole care mi-au adus și mici satisfacții materiale, legume pentru trup și flori pentru suflet.

Am continuat sa mă îngrijesc de mama mea, împreună cu care locuiesc, inclusiv prin activități recreative ale minții, devenind un critic literar al versurilor mele și o bună jucătoare de șah.

Pe parcursul acestui an am făcut multe excursii și drumeții prin țară din care amintesc doar câteva localități: Drobeta-Turnu Severin, Cluj, Arad, Oradea, Bistrița, Târgu Mureș, Suceava. Peste tot am întâlnit peisaje de basm și oameni frumoși și buni.

-Ce vă doriți pentru anii următori ?

-Pentru viitor îmi doresc sănătate atât mie cât și familiei mele și tuturor oamenilor, ființelor și Pământului, pace și un pic mai multă bunăstare materială și sufletească. De asemeni îmi doresc să duc la îndeplinire planurile și dorințele propuse pe plan material și spiritual.

Voi încheia cu versuri dedicate sărbătorilor de iarnă.

Poveste de Crăciun

Povestea de Crăciun era îndrăzneață

Când eu trăiam a copilăriei viață

Când bunica îmi zicea de staulul cu oi

De unde vestea magică a stelei vine

La noi, la voi, la mine, la tine.

În fiecare și pentru oricine

Prin Duhul Sfânt coborât printre noi.

Din sufletele copiilor atât de curate

Colindele sunt așa de bine cântate

Luna și stelele le dirijează

În corul nopții înstelat

De atâta fericire cerul a lăcrimat

După ce o clipă de veșnicie ne-a învățat

Într-o viață uneori tumultoasă.

Neaua cu ninsoare se îndulcește

Cerul prin colinde se oglindește

Într-o seară magică creștină

În care stelele cântă alături de lună

,,O, ce veste” minunată și bună

Pentru întreaga lume avere comună

Prin nașterea lui Iisus, minune divină.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *