Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Polonezii nu vor război cu Rusia

Am putea locui și lucra pe Lună până în anul 2030, cel puțin asta ne spun cei de la NASA. Săptămâna trecută, NASA a lansat cu succes noua sa rachetă Space Launch System, sau SLS, trimițând nava spațială Orion pe drumul către Lună. Planul actual este ca echipajul să aterizeze în apropierea polului sud al Lunii, unde va petrece aproximativ o săptămână căutând semne de apă. Dacă se găsește lichidul prețios, acesta ar putea fi folosit pentru a ajuta la alimentarea rachetelor în drumul lor spre Marte. Acest lucru ar însemna că ar trebui construite așezări umane permanente pentru a susține activitățile miniere și științifice. Mult mai multe detalii interesante: https://www.sciencealert.com/we-could-be-living-and-working-on-the-moon-by-2030-says-nasa.

Ce se întâmplă în Germania? Pe lângă faptul că unii experți îl condamnă pe Scholz pentru relațiile sale cu chinezii ( a fost criticat și în legătură cu oferta chineză Cosco în portul Hamburg), Cancelarul german are alte probleme și este îngrijorat de alte chestiuni. Acesta a explicat că situația actuală de pe front ar putea determina Rusia să provoace o escaladare a războiului, iar Germania trebuie să fie pregătită pentru o astfel de situație. În acest sens, Scholz a explicat că suma de 100 de miliarde de euro alocată suplimentar pentru apărare, după ce Rusia a invadat Ucraina, va fi folosită pentru a pregăti defensiv țara. „Având în vedere evoluția războiului și eșecurile tot mai mari ale Rusiei… trebuie să fim pregătiți pentru o escaladare”, a spus Scholz la o conferință găzduită de către ziarul Sueddeutsche Zeitung. Mai multe detalii aici: https://www.reuters.com/world/europe/germanys-scholz-must-be-prepared-ukraine-war-escalation-2022-11-22/.

Apropo, compania rusească Gazprom amenință că va întrerupe livrările de gaze către Republica Moldova de săptămâna viitoare. Pe de altă parte, ceva nou: Esa analizează planul Solaris pentru a transmite energie solară din spațiu. Șefii din domeniul spațial urmează să investigheze dacă energia electrică ar putea fi transmisă fără fir de pe orbită în milioane de case. Detalii, aici: https://www.bbc.com/news/science-environment-62982113

Încheiem cu ceva amuzant, dacă ai umor negru. Președinția poloneză a confirmat autenticitatea înregistrării postate pe internet de către comedianții ruși Vovan și Lexus, în care președintele polonez vorbește cu cineva care se dă drept Emmanuel Macron. Incidentul s-a petrecut în noaptea în care celebra rachetă a lovit un sat de lângă granița cu Ucraina, iar Andrzej Duda pare a avea suspiciuni că interlocutorul nu este Macron abia după șapte minute și jumătate în care vorbește despre evenimentul respectiv. „Emmanuel, crede-mă, sunt foarte atent”, îi spune Duda apelantului. „Nu vreau să intrăm în război cu Rusia și crede-mă, sunt foarte atent, foarte atent”. O breșă de securitate interesantă. Cine știe ce se întâmpla dacă rușii dădeau vreo indicație sau adresau o rugăminte. Mai multe, aici: https://www.reuters.com/world/europe/russian-prankster-impersonating-macron-spoke-polands-duda-after-blast-2022-11-22/

Videoclip interesant:

YouTube player

Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *