Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Video. Premierul Florin Cîțu nu poate explica de ce angajații prefecturilor primesc spor de Covid

În conferința de presă de astăzi, premierul Florin Cîțu nu a fost în stare să răspundă la întrebarea referitoare la sporul de Covid pe care-l iau angajații prefecturilor.
Iată discuția:

Reporter: Avem o ordonanță de urgență, semnată inclusiv de dumneavoastră, dată la mijlocul anului trecut prin care angajații prefecturilor primesc un sport de COVID de 30%. Aș vrea să vă întreb dacă ați verificat ce fel de angajați primesc, pentru că înțelegem că există oameni care nu sunt neapărat implicați în lupta contra COVID-19 și primesc acest spor, și care este diferența dintre un angajat al prefecturii și un polițist, spre exemplu, care, la fel, este în prima linie și nu primește acest spor de 30%?
Florin Cîţu: Suntem în acest moment în procedura de construire a bugetului pentru 2021. Toate actele legislative au fost aprobate şi anul trecut sau care sunt în vigoare vor fi analizate prin perspectiva spațiului fiscal-bugetar de anul acesta, veți vedea la buget care vor fi…

Reporter: Nu mi-aţi răspuns la întrebare. Care este diferența dintre un angajat al prefecturii care se luptă, este în lupta contra COVID-19 și un polițist care se luptă la fel şi de ce nu există un spor și pentru aceștia?
Florin Cîţu: Deci anul trecut eu am spus că nu vom face reformă în administraţia publică, anul trecut, pentru că avem nevoie de toți angajații din administrația publică, pentru că sunt în linia întâi și se luptă cu pandemia. Anul acesta la fel toți, nu doar prefectura… nu doar Ministerul Afacerilor Interne, Sănătate, Educație, toată lumea este tratată la fel. Referitor la sporuri, salarii etc, acestea sunt discuții pentru buget și le veți vedea la momentul când vom discuta despre buget.

Reporter: Domnule premier, aţi semnat această ordonanță de urgență prin care angajații prefecturilor primesc un spor de 30%. Care a fost raționamentul pentru care aceștia primesc un sport de 30% pentru lupta împotriva COVID-19?
Florin Cîțu: Pot să revin cu răspunsul de fiecare dată și dvs să veniţi cu întrebarea. Anul acesta vom analiza toate actele în vigoare pentru a vedea spațiul fiscal. Mulţumesc.

Reporter: Deci, există posibilitatea să nu mai existe acest spor anul acesta?
Florin Cîțu: N-am spus aşa ceva. Eu am spus doar că toate actele, nu doar acesta – sunt foarte multe acte normative care trebuie analizate în contextul acestui spațiu fiscal din 2020-2021 și al strategiei fiscal-bugetare până în 2024, când noi ne propune ca deficitul bugetar să fie sub 3% în 2024.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *