Premierul Ludovic Orban a făcut un lucru grav, nepermis într-un stat de drept

Punerea în aplicare a deciziei CCR privind neconstituționalitatea măsurii de internare cu forța a asimptomaticilor i-a provocat lui Ludovic Orban o criză de nervi. Opinia publică este șocată de afirmația făcută de premierul României. „Cererea mea, recomandarea mea, rugămintea mea personală către toți cetățenii, să nu țină cont de deciziile Curții Constituționale”, a declarat, sâmbătă seara, Ludovic Orban la Digi24.
Daniel Morar, fost șef al DNA și fost procuror general interimar al României, a declarat, pentru presa curată.ro că afirmația premierului este „un lucru grav și nepermis într-un stat de drept”.

În scrisoarea publică adresată președintelui CCR la data de 3 iulie 2018, președintele Comisiei de la Veneția, Gianni Buquicchio, spune: „Aș dori să vă reamintesc că, într-un stat democratic, guvernat de statul de drept, criticarea deciziilor Curții Constituționale este permisă. Libertatea de exprimare este o valoare fundamentală într-un stat democratic, dar deținătorii funcțiilor publice trebuie să se abțină în criticile lor. Criticile nerespectuase și apelurile publice la neexecutarea deciziilor Curții sunt inadmisibile.
Deciziile Curților Constituționale sunt definitive și obligatorii și trebuie să fie implementate”.

Secretarul de stat Raed Arafat a trimis vineri o informare către prefecturi, prin care anunță că cetățenii nu mai pot fi ținuți în carantină sau izolare, după publicarea în Monitorul Oficial a deciziei CCR privind neconstituționalitatea internării forțate a asimptomaticilor.

Comentarii

2 comentarii pentru articolul „Premierul Ludovic Orban a făcut un lucru grav, nepermis într-un stat de drept”

📹 Videoblitz 📹
Loading