Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Premierul Ludovic Orban a făcut un lucru grav, nepermis într-un stat de drept

Punerea în aplicare a deciziei CCR privind neconstituționalitatea măsurii de internare cu forța a asimptomaticilor i-a provocat lui Ludovic Orban o criză de nervi. Opinia publică este șocată de afirmația făcută de premierul României. „Cererea mea, recomandarea mea, rugămintea mea personală către toți cetățenii, să nu țină cont de deciziile Curții Constituționale”, a declarat, sâmbătă seara, Ludovic Orban la Digi24.
Daniel Morar, fost șef al DNA și fost procuror general interimar al României, a declarat, pentru presa curată.ro că afirmația premierului este „un lucru grav și nepermis într-un stat de drept”.

În scrisoarea publică adresată președintelui CCR la data de 3 iulie 2018, președintele Comisiei de la Veneția, Gianni Buquicchio, spune: „Aș dori să vă reamintesc că, într-un stat democratic, guvernat de statul de drept, criticarea deciziilor Curții Constituționale este permisă. Libertatea de exprimare este o valoare fundamentală într-un stat democratic, dar deținătorii funcțiilor publice trebuie să se abțină în criticile lor. Criticile nerespectuase și apelurile publice la neexecutarea deciziilor Curții sunt inadmisibile.
Deciziile Curților Constituționale sunt definitive și obligatorii și trebuie să fie implementate”.

Secretarul de stat Raed Arafat a trimis vineri o informare către prefecturi, prin care anunță că cetățenii nu mai pot fi ținuți în carantină sau izolare, după publicarea în Monitorul Oficial a deciziei CCR privind neconstituționalitatea internării forțate a asimptomaticilor.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

2 comentarii pentru articolul „Premierul Ludovic Orban a făcut un lucru grav, nepermis într-un stat de drept”

  • Cum e CCR buna,rea ,deciziile ei trebuiesc respectate,le o placea unora sau nu,dar aia e ,practic Orban incita la nerespectarea legii,si la incalcarea hotararilor judecatoresti,adica mai pe romaneste,noi guvernul Liberal ne bagam p… in statul de Drept.Si tocmai ei care erau cu statul de Drept in gura.

  • Un golan care nu a facut nimic in viata, incita la anarhie. Romanii nu vor trebui sa mai respecte legea. Valabil este sa mananci rahat, sa canti la mandolina si sa distrugi tara. Romania nu mai are nici o speranta cu acesti nemernici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *