Agenția Internațională pentru Energie Atomică, îngrijorată că Israelul ar putea viza instalațiile nucleare iraniene

Presa Miluită s-a năpustit deja să pupe mîna Conașului de la Victoria

Într-o vreme, în preajma marilor sărbători mă trezeam că sunau la ușă niște concetățeni, a căror etnie n-aș vrea s-o divulg, din motive de ceea ce se numește corectitudine politică. Din cîte-mi amintesc susțineau că au fost printre cei care-mi luaseră gunoiul ca lucrători la Salubritate. De fiecare dată se înființau la ușă sub pretextul urărilor, în realitate pentru a le da niște bani. Și de fiecare dată le dădeam. Știam că nu de dragul sărbătorilor mele veneau, ci de dragul de a smulge de la mine parale. Și cu toate acestea le dădeam. De ce? Pentru că în clipa cînd ieșeam afară se năpusteau să-mi pupe mîna. Era ceva groaznic. Nu suport nici să se ploconească oarecum cineva în fața mea, d-apoi să-mi pupe mîna.

Mi-am amintit de scena asta oribilă cînd am văzut, luni seara, că timp de o oră și jumătate, în prime time, televiziunile de știri, site-urile, radiourile chiar și cele regionale au transmis în direct Bilanțul făcut de Ludovic Orban la împlinirea a șase luni de guvernare. Nu întîmplător am precizat în prime time. E partea cea mai prețioasă a unei televiziuni și prin asta cea mai aducătoare de bani prin publicitate. Cu toate acestea televiziunile de știri au transmis în direct un Document strict electoral al Guvernului PNL. Bilanțul a nu știu cîte luni de guvernare. Nu era nici un motiv pentru un astfel de bilanț. România n-a ieșit din Criza de sănătate. Abia pe 15 mai, potrivit lui Klaus Iohannis, se va porni un fel de mini relaxare. Față de alte țări ale Uniunii Europene, care au luat măsuri de relaxare chiar de luni, 4 mai, altele pregătindu-se să ia în zilele următoare, măsurile anunțate de Klaus Iohannis nu pentru zilele următoare, ci pentru 15 mai, peste aproape două săptămîni, par o glumă ieftină. Potrivit lui Klaus Iohannis, după 15 mai vom avea voie să ieșim din casă pentru a merge la muzee. Dacă am dat gata muzeele ne putem plimba cu mașina prin București pînă vom termina tot rezervorul. La restaurante, la cofetării, la magazine, nu vom putea merge. Ba chiar nici la cimitir, să îngrijim mormîntul unui neam. Nu putem ieși din București decît pentru a face sport. Ludovic Orban a anunțat că prin sport se înțelege alpinism. Asta înseamnă că pentru a merge la Predeal trebuie să-i arăți milițianului fiarele cu care urmează să te cațeri pe munți în loc de capra neagră. Așadar România n-a ieșit luni, 4 mai 2020, din starea de urgență. Și cu toate acestea Ludovic Orban a făcut un bilanț. De ce? Pentru că tocmai a miluit presa cu niște parale. Iar presa, așa cum s-a văzut din transformarea unui eveniment electoral al Guvernului într-un eveniment planetar de tipul unui discurs de președinte american prin care se anunță începerea celui de-al treilea război mondial, s-a grăbit să pupe mîna conașului. Asemenea celor de la Salubritate, care se grăbeau să-mi mulțumească înainte de a primi banii.

Și nu e singurul semn că presa miluită (nu mituită, mituită presupune un anume respect, pe cînd miluită un mare dispreț) s-a grăbit să pupe mîna Conașului de la Victoria. Duminică, televiziunile de știri l-au cultivat pe Ionel Dancă, șeful cancelariei premierului. Nu întîmplător. Ionel Dancă e cel care s-a ocupat de aranjarea OUG prin care presa a fost miluită. Cu mici excepții (Libertatea, de exemplu) presa ocolește orice critică a Guvernului din perioada Crizei. Nu sînt nici măcar semnalate afacerile de corupție pe scară largă, abuzurile. Pupatul mîinii explică și absența oricărei reacții la închiderea abuzivă a unor site-uri de către ANCOM la ordinele MAI.

Judecînd la rece, nu cred că banii pe care-i așteptau cei de la Salubritate meritau coborîrea lor pînă la pupatul mînii. Oricum le dădeam bani și fără să fi făcut asta. Ei însă erau obișnuiți cu pupatul mînii. Le făcea chiar plăcere să se dedea la așa ceva.

Am vrut să văd ce a primit presa în schimbul acestei reacții de slugărnicie băloasă. O slugărnicie care afectează nu numai presa miluită, dar și presa care a refuzat să se lase miluită, pentru că opinia publică nu face deosebiri cînd e vorba de presă. Ea știe din declarațiile guvernului că presa a primit un ajutor substanțial. Și dacă asta află opinia publică în condițiile în care nici o altă categorie profesională din România n-a primit un asemenea ajutor pentru a face față Crizei, cum să nu se creadă că tot ce se scrie în ziare, tot ce se dă la televiziuni nu țin de presa independentă, ci de presa guvernamentală?! Pentru a vedea ce a primit presa ca să se coboare pînă la pupatul mînii, am citit cu creionul în mînă OUG despre care Guvernul spune că a dat un ajutor financiar presei aflate în dificultate din cauza Crizei. Titlul OUG e acesta:
„ORDONANŢĂ DE URGENŢĂ
pentru organizarea şi desfăşurarea unor campanii de informare publică
În contextul situaţiei epidemiologice determinate de răspîndirea COVID”

Din cîte de vede, titlul anunță o campanie de informare publică dusă de Guvern în cadrul măsurilor de luptă împotriva Coronavirus. OUG a fost aprobată în ședința de Guvern din 30 aprilie 2020. România e, asemenea tuturor statelor europene spre sfîrșitul Crizei. O campanie de informare ar fi avut justificare pe la jumătatea lui martie cînd s-a decis starea de urgență. Atunci ar fi fost justificată alocarea unei sume de peste 50 de milioane de euro pentru campania de informare a populației. OUG au în chip obligatoriu o prefață prin care se justifică urgența. Ce scrie în această justificare a urgenței?

„În contextul circumstanţelor excepţionale generate de răspîndirea puternică a virusului SARS-CoV-2, cu consecinţe deosebit de grave asupra vieţii economice şi sociale,
Avînd în vedere efectele economice deosebit de grave generate de închiderea integrală sau parţială a activităţii economice din sectorul privat din România, cu impact deosebit de grav asupra funcţionării instituţiilor mass-media,
Constatînd că se impune de urgenţă derularea unor campanii naţionale şi locale de informare publică, ţintite către cetăţeni, în scopul conştientizării riscurilor de îmbolnăvire şi creşterii gradului de conformare voluntară la normele sanitare şi sociale impuse de autorităţile competente, în vederea limitării extinderii răspîndirii virusului după încetarea stării de urgenţă,
Reţinîndu-se necesitatea respectării de către Guvern a obligaţiei constituţionale prevăzută la art.31 din Legea fundamentală, potrivit căreia «Autorităţile publice, potrivit competenţelor ce le revin, sunt obligate să asigure informarea corectă a cetăţenilor asupra treburilor publice şi asupra problemelor de interes personal.»
Luînd în considerare că, pe fondul încetinirii activităţilor economice, cea mai mare parte a instituţiilor care activează în domeniul mass-media şi al publicităţii şi-au diminuat încasările semnificativ, iar în lipsa unor campanii de informare susţinute financiar, activitatea instituţiilor mass-media ar putea fi grav afectată, cu consecinţe negative în ceea ce priveşte asigurarea dreptului la o informare corectă şi echilibrată a cetăţenilor într-o perioadă critică în care nevoia de informare este esențială.”

Pînă aici lecturînd ai toate temeiurile să amețești. Nu se spune precis de ce a fost nevoie de OUG. Pe deoparte se vorbește de necesitatea unei campanii de informare publică de către guvern, pe de alta, de necesitatea ajutorării presei. Numai că potrivit conținutului nu e vorba de nici un ajutor dat presei aflate în dificultate. În toate țările occidentale există practica închirierii de către guverne, de către oficialități a unui spațiu în ziare pentru a publica în hotarele lor, contracost, documente și poziții oficiale. Potrivit OUG presa nu primește pe gratis ajutorul. Presa se înscrie la Guvern pentru a primi comenzi de publicitate.

Ticăloșia celor din presă care au acceptat această miluire stă în faptul că informațiile date de guvern nu sînt marcate cu P, pentru a arăta cititorilor că e vorba de un spațiu închiriat de guvern. Aceste informații sînt prezentate de presă ca fiind ale redacțiilor, prin urmare ca exprimînd poziția presei independente față de politica guvernului în administrarea Crizei. Informarea populației cu toate regulile de urmat a fost făcută pe gratis de toată presa și înaintea acestei OUG. De ce mai era nevoie de OUG? Răspunsul ni-l dă partea a doua a justificării:

„Conştientizîndu-se că momentul încetării stării de urgenţă trebuie pregătit de către autorităţile statului român, atît prin măsuri economice şi sociale, cît şi prin campanii de informare publică prin toate mijloacele de comunicare în masă,
Ţinînd cont de faptul că este absolut necesar şi urgent ca informaţiile de interes public privind măsurile adoptate de Guvern în vederea reluării activităţilor economice şi protecţiei sanitare trebuie să fie difuzate consistent şi cît mai rapid, pentru a-şi produce efectele favorabile imediat după încetarea stării de urgenţă, orice întîrziere în adoptarea acestui cadru normativ putînd produce consecinţe deosebit de grave la nivel social şi economic”.

Campania va dura patru luni de acum încolo. E limpede astfel de ce Guvernul plătește o campanie de informare în privința Coronavirus acum, cînd s-a încheiat Criza. În perioada următoare, Guvernul va trebui să ia măsuri economice și sociale pentru reluarea activităților social economice, Aceste măsuri sînt din start supuse controversei politice. Măsurile din perioada Crizei erau de regulă sanitare. Ele nu țineau de un program politic. Măsurile de relansare a economiei sînt eminamente politice. Față de acestea presa trebuie să ia atitudine și mai mult să publice și punctele de vedere ale Opoziției. Numai că prin banii primiți presa independentă va trebui să redea, fără semnul P, poziția exclusivă a Guvernului față de ieșirea din Criză. Timp de patru luni șase luni de acum încolo, pînă în noiembrie 2020, cînd vor avea loc alegeri parlamentare, prin acceptarea miluirii guvernamentale, presa va fi un instrument de propagandă electorală a Guvernului, a PNL și a lui Klaus Iohannis. Numai că banii pentru această propagandă electorală provin din Bugetul României și nu din cel al lui Ludovic Orban sau al PNL. Bani care ar putea fi folosiți în alte domenii, inclusiv în Sănătate. Asistăm așadar la o deturnare penală de fonduri. Din banii proveniți din taxele și impozitele noastre, un partid politic își plătește o campanie electorală.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

43 comentarii pentru articolul „Presa Miluită s-a năpustit deja să pupe mîna Conașului de la Victoria”

  • Acum situatia interna si internationala s-a schimbat dramatic fata de perioada scandalului biocidelor, si covidul este folosit pentru diverse interese de toti stapanii. E mana cereasca. Telefonul stapanului de peste ocean o fi fost si pentru a se convinge (sau „a convinge”) ca stapanul nostru din ..deal va colabora cuminte si ascultator pentru ceea ce va sa vina. Voia asigurari prin viu grai, fiindca nu e sigur, stiind de cotetul lui grivei de sub vaca lui Zeus. Ca de obicei sua vrea sa scoata castanele din foc cu mana altora. Dar de data asta ii trebuie multe maini. A castigat de partea ei Anglia cu toate coloniile sale. Sa vedem daca este de ajuns. Cu lumea araba a mers si nu prea a mers, dar cu rasa galbena nu e de glumit. Insa trebuie sa fii destept sa iti dai seama de asta. Pana una alta se fac aceleasi gafe.

    • Corect domnu stan patitu asa e ,va aprob,asa este,insa problema e,ca mie imi place istoria,si istoria ne spune ca intotdeauna Occidentul a crezut ca bate usor Rasaritul,insa realitatea de pe campurile de lupta a fost ca Rasaritul castiga bataliile majore,Imperiul Partilor batea Roma mereu ,Musulmanii i zdrobeau pe Cruciati,Mongolii i bateau pe Cruciati,si Musulmani deopotriva,Rusii pe Napoleon si pe Hitler,si tot asa.Batalia de la lacul Van,Nicopole,Varna,victoriile lui Saladin,victoriile lui Ghinghis Han,ale lui Timur lenk ,Borodino,Stalingrad,Kursk,Mohacs,si multe altele cand Rasaritul zdrobea mandria Occidentului pe campul de lupta,desi Occidentalii se considerau invingatori si de neinvins,si sfarseau prin a pierde bataliile.Atatea lectii pe care unii nu vor sa le invete.

  • Fiindca in toate ecuatiile covidul este „necunoscuta” cea mai cunoscuta, va voi spune ceva ce poate putini au remarcat si inca mai putini au dat importanta si au memorat. Acu cativa ani, pe unul din canalele de documentare tv, a fost un film despre mici si aparent neinsemnate grupari germane care aveau laboratoare de „cercetare” biologica, genetica si medicala, clandestine si mobile, in dubite care isi schimbau des locatia. Autoritatile germane stiau si au inasprit legislatia si pe unii i-a vanat, dar fara rezultate semnificative. Ce faceau ele acolo e usor de inchipuit si au fost reporteri care s-au infiltrat si au aflat. Fabricau arme biologice. Gruparile astea aveau legatura si cu laboratoarele „sinucigasului” de la Hexi Pharma, si scandalul biocidelor a fost un pretext ca sa scapam de pericol. Cred ca documentarul si scandalul biocidelor au fost cam in aceeasi perioada de timp, aproximativ. Si acu sa va intrebati cum de la primele vesti despre infectarile din China, Germania a si anuntat ca are teste pentru covid. Era imediat dupa anul nou. Nu-i asa ca nu ati fost atenti si nu ati remarcat? Verificati ce va spun acum si veti vedea ca acesta este adevarul.

  • Si inca ceva, bazdaganie infatuata: cand gresesti ca boul, punand virgula intre subiect si predicat.. mucles, ba! Nu sari cu gura: „În afara regulilor stabilite, oricine are libertatea folosirii virgulei în scopul marcarii unei pauze scurte în cursul rostirii unei propozitii…”
    Pentru ca una din REGULILE STABILITE este…ai ghicit: NU SE PUNE VIRGULA INTRE SUBIECT SI PREDICAT…EVER
    Ti-am scris mai pe intelesul tau, ca pari sa nu fi inteles explicatia precedenta si d-aia ai trecut repede la alt subiect.:smile:

    • Stai în banca ta, si atunci când eu am o disputa cu Serban, nu te mai baga sa-i tii partea, ca esti penibila!

      • Asta nu intelegi tu garoiule: nu-i tin lui partea, iti mai trag tie cate o smetie cand incerci sa te cocoti ca purceaua in copac. Nu vezi ce specie de animal esti? Te faci groaznic de kkt, dupa care incerci tot felul de flic-flacuri sa nu observe lumea.. Ba, dar cam cretini ii crezi tu pe toti. Si nu ma enerva, ca ma iau si cu sindromul Kawasaki de tine. 🙂

  • Si acum sa fiu serios. Rusia si sua au fost totdeauna aliate dar sa vedem cum vor face acum. Rusia s-a avut bine cu Germania mereu, chiar si pe timp de razboi cang isi ucideau popoarele si imparteau prada. Sua cu Germania au afinitati fasciste dintotdeauna, chiar daca aparent au fost in tabere separate; sa nu uitam unde au gasit adapost nazistii dupa razboi. S-ar putea sa vedem altceva, fiindca China ii este in coaste Rusiei si nu e Irakul, sau Afganistanul. Iar sua si-a facut de-a lungul timpului numai dusmani. Sa nu uitam ca Rusia si-a luat jucariile din Afganistan si a dat voie si sua sa se dea in scranciob. Sua e pe butuci de multi ani. Sa nu uitati ca atunci cand un imperiu se clatina pune de un razboi. Chiar si cu lumea intreaga aliata sua nu va face fata. Poate doar valuri si multe victime. Dar soarta ei este pecetluita si de ce ii este frica nu va scapa – se va destrama in mici statulete independente, care se vor avea intre ele ca si cainele cu pisica, sau soarecii cu pisica, si nu-si va mai reveni niciodata si nu va mai fi niciodata o mare putere.

    • Nu doar ca SUA are afinitati cu Nazistii,esaloanele 2-3 naziste”recuperate”de americani dupa World War 2 s au infiltrat bine de tot la varful SUA(la varful Complexului Militar Industrial,a carui Reprezentant de Vanzari este Trump).

  • Ham, ham, ham! Sa deschida repede ancom publicatiile suspendate fiindca acum e dezlegare la ideile incriminate recent, ca fiind zadarnicirea luptei de combatere a coronavirusului. A se vedea declaratiile belicoase de peste ocean! Ce ne facem neicaaaaa! Tocmai acu ati inchis site-urile care va foloseau sa va vada tatucu de peste ocean ca ii anticipati propaganda? Aoleuuuu! Da prosti mai sunteti si va aruncati cu capul inainte la cenzura fascisto-hortisato-comunista si va dati cu stangul in dreptul. Orice prost isi dadea seama ca nu dureaza mult pana ce stapanul de peste ocean va apela in campania electorala la ceea ce voi cretinilor ati cenzurat. Cum mai dregeti busuiocul acum? Asa e cand grivei are cusca sub vaca lui Zeus si lesa la pieile rosii. Adica fundul in doua luntre ca de obicei.

    • Pai da ca teoriile cospirationiste cele mai aiuritoare sunt campania electorala a lui Trump,care vede conspiratia mondiala a globalistilor Sorosisti imperecheati in laboratorul din Wuhan cu niscaiva vampiri chinezi comunisti,si din imperecherea lor a iesit Covid 19. 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 Asa este nene Stane,cum zici matale,te aprob. 😐 😐 😐

    • Adica dubla vasalitate la Merkel si la Trump.

  • Bazdaganie, daca tot insisti sa te bag in seama, iti zic si despre mailul pe care l-ai trimis ieri, ¨ dovada¨ a simpozioanelor tale.
    -nu zice nicaieri ca va platesc transportul
    -nu va dau mese peste mese ci doar o cafea la venire si micul dejun
    -va suporta doar 100 din cei 150E cat costa camera. Cu alte cuvinte platesti tu 50E, iar pe ei in mod real ii costa cca.. 50E, pentru ca, la nivelul lor, au deal-uri incheiate cu lanturi hoteliere la 30-35% fata de pretul de receptie, mai ales in extra sezon (aprilie).
    -despre bani nu scrie nimic, dar nu zic ca nu ti-ai luat vreo spaga sa prescrii la babele tale cine stie ce mizerie de medicament
    Asa ca, sctire si la gara! Iti platesc eu trenul! 😀

    • Bine,tu, desteapto! Asa-i cum zici tu!
      E-mailul acela contine niste informatii preliminare, dar nu meriti sa-ti explic mai departe.
      Îti spun doar ca organismul care a organizat simpozionul se numeste AFML, acesta este agreat de Agence du OGDP, mai sapa si tu pe internet, vezi ce si cum, ca eu îti explic degeaba, esti plina de venin si ma acuzi aiurea.

  • Aveti aici cercetari finantate de Guvernul SUA, referitoare la coronavirusi periculosi, derulate prin ONG-uri si laboratoare americane care aveau colaborari cu laboratorul din Wuhan din care se presupune ca a scapat virusul. In mass-media oficiala nu se sufla o vorba de aceste colaborari care au fost pana inainte sa apara SARS-Cov2 in China.

    https://grantome.com/grant/NIH/R01-AI110964-06

    Iar aici aveti un articol scris atunci cand guvernul american a taiat banii programului Predict care se ocupa cu virusi periculosi

    https://www.nytimes.com/2019/10/25/health/predict-usaid-viruses.html?utm_source=Global+Health+NOW+Main+List&utm_campaign=06ab5c4ab0-EMAIL_CAMPAIGN_2019_10_24_03_22&utm_medium=email&utm_term=0_8d0d062dbd-06ab5c4ab0-2890801

    Aici aveti proiecte comune intre americani si chineji in materie de SARS-Cov2, finantate de statul american:

    Acknowledgements
    This work was supported by the United States Agency for International Development (USAID) Emerging Pandemic Threats PREDICT project [Cooperative Agreement No. AID-OAA-A-14-00102] and the National Institute of Allergy and Infectious Diseases of the National Institutes of Health [Award No. R01AI110964].

    https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S2590053619300308

  • Maestre…eu va sugerez sa vedeti jumatatea plina a paharului…macar acum e pe fata…ca doar nu ne imaginam ca pana acum trusturile de presa nu erau „miluite” (ca sa va citez) intr-o forma sau alta, mai mult sau mai putin transparenta.

    • Pupincurismul este sport national vechi in Romania,asta se stie,uite B1 Tv,le a dat un sut in dos lu Sorina Matei,si lu Badin,pentru ca erau cam critici cu regimu,Denise a fost pusa pe liber de la realitatea,asta e firea natiei,natia Pupa Dos,pai daca toti fac coada la fundu lu Orban sa pupe,e vina lu Orban ca astia l pupa n dos? Pai sa fie prost Orban sa nu primeasca bezele la fund,nu,le primeste pe toate de la toti.

      • Altele s grave acum,nu jocu de mahala politica romaneasca,uite,aparu pe la Beijing un raport al alora de la Apararea Chineza,spun sursele,care a ajuns pe masa conducatorilor Chinezi,si a presedintelui Chinei,care spune ca Amerlocii lui Trump,dupa pandemie se pregatesc nici mai mult,nici mai putin de razboi cu China,deci China,dupa pandemie se asteapta sa fie atacata militar de catre SUA,(adica sa se declanseze Al Treilea Razboi Mondial),iar China s ar pregati pentru apararea militara in fata unui atac militar al SUA,declansat de administratia Trump(Chinejii iau in calcul sa fie atacati militar de catre Trump,si sa lupte in al Treilea Razboi Mondial) ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ ❗ .Eu din cate cunosc despre popoarele din Asia,astia nu o prea dau pe umor,si daca expertii militari chinezi precizeaza asa ceva intr un raport militar,treaba e serioasa,e posibil sa aiba informatii cum ca Trump se pregateste intradevar de un razboi de o asemenea amploare.Iar Trump nu e tocmai un tip echilibrat,si nici multi generali de ai lui(se stie ca el,si camarila lui au inlaturat toti oamenii moderati din partidu republican,si au pus acolo oameni agresivi,militaristi,cu viziuni ultraconservatoare,care sunt la butoane in SUA). 👿 👿 👿 👿 👿 👿 👿 👿 Faza e ca Chinezoii ,asta e convingerea mea,si au facut sub platoul Tibet un Swaiter de tunele si complexuri subterane,tocmai in caz ca sunt atacati nuclear,ca de aia au si ocupat acest platou,cred eu,bine,au si americanii ale lor prin sud vestu SUA,dar in fine,pentru multi va fi vai si amar,daca acest scenariu prinde viata.Ma gandesc la profetiile Sfantului Malachia care spunea ca actualul Papa,Francisc va fi ultimul Papa,nu stiu,dar viitorul nu suna bine deloc.Sper sa fiu doar un pesimist incurabil,problema e ca lucrurile se agraveaza.

        • Si ,se pare ca nici rusii lui Putin nu il mai pot tempera pe asta din fruntea SUA,asa ca … 👿 👿 👿 👿 👿 👿 sa ne dea Dumnezeu mintea cea de pe urma.

        • E un articol care a aparut in „The Jerusalem Post” in care apare povestea asta cu „razbelu”, nu ca n-ar fi de actualitate, dar tre sa vezi cine o spune. Sa nu fie aceeasi baieti care au „scapat” virusu produs de om, afara din laborator.
          Astfel de articole nu fac altceva decat sa induca ideea necesitatii unei „revolte globale” impotriva contropitorilor, adica sa obisnuiasca lumea cu ideea de razboi de pedepsire.. care s-a mai folosit in campaniile din Irak, Afganistan, etc..
          Ori, inainte sa ne napustim, trebuie sa vedem mai intai ce s-a intamplat, pentru ca au fost finantari americane pentru cercetarea virusilor SARS care au implicat si colaborari americano-chineze inclusiv cu laboratorul din Wuhan.
          https://www.newsmax.com/us/nih-wuhan-virology-lab/2020/04/27/id/964940/

          • Informatiile date de tine Cristian,sunt valoroase,si le iau in considerare,intr adevar au ajuns bani americani in Wuhan,si,da ,globalistii Americani nu sunt personaje binevoitoare,insa eu chiar ma tem ca Trump scapa caii ,si da drumu la razboiul al treilea,iar 7 miliarde jumatate de oameni,vom plati cu totii,deja discursul lui Trump incepe sa semene cu cel al lui Adolf Hitler,doar ca atunci omenirea nu avea mii de focoase nucleare.Eu am motive sa l aseman pe Trump cu Hitler,asta e parerea mea.Eu cred ca si chinezii pot emite teorii ale conspiratiei,despre lucruri facute de administratia Trump,si despre Coronavirus,insa se abtin sa le spuna,ca sa nu i dea ocazia lui Trump sa declanseze al treilea Razboi Mondial,din care Dumnezeu stie cati vom mai scapa(in afara celor alesi sa supravietuiasca in buncare).Chiar il cred pe Trump in stare sa dea foc la planeta. 👿 👿 👿

          • Si orce nataflet stie ca „un razboi de pedepsire” in gen Afghanistan,Irak nu poate avea loc impotriva unei tari ca si China,avem alte proportii aici,se poate ca razboiul de „pedepsire” pornit de Trump sa semene cu „operatiunea Barbarossa” a lui Hitler,cu acelasi rezultat,dar cu pierderi de vieti omenesti infinit mai mare(datorita arsenalelor nucleare).

  • Vorbeam dimineata de partea cea mai abjecta a presei. Am un exemplu cald de acum cateva minute. Pe ecran vocea unui preot din tinutul secuiesc striga cu disperare pasul, imaginile arata un slujitor al bisericii impartind batranilor sacose cu mancare, din poarta in poarta, si vorbeste despre segregare sociala si discriminare, de nedreptate, de copii flamanzi lasati fara scoala, si nesimtirea criminala a guvernantilor. In imagini se vad politisti care se atin pe urmele preotului si se afla in treaba, ca de fapt au misiunea de a-l supraveghea si pe el si pe amaratii care primesc de mancare. Ce credeti ca spune stirista #-ista a postului? Cu voce mieroasa il flateaza si caineaza pe preot si amaratii flamanzi, dar baga si politia in bors intentionat: „…d-voastra si fortele de ordine impartiti pachete oamenilor….” Fortele de ordine, adica politia si alte structuri nu au ce cauta acolo fiindca nu ei au cumparat mancarea pentru amarati si nu ei o impart si nici statul ai caror slugi prea plecate sunt. Dar postul e prea plecata sluga sa lustruiasca imaginea institutiilor de forta ale statului care l-a miluit. Zilele trecute o alta impertinenta, obraznica si tupeista cu glas pitigaiat cere tot pe ecrane ajutorul bisericii, pentru a fi dotati copii cu tablete, cu care nu au ce face, neavand curent electric, bani de internet, fiindca nici de paine nu au. Prea Fericite, slujitori ai bisericii nu mai acceptati sa se afiseze cu sfintiile voastre nici o uniforma si nici o institutie de forta, sa nu mai profite de numele vostru nici un politician, fiindca toti sunt dusmanii lui Hristos. Acesti nemernici au arestat pe IIsus acum 2000 de ani si tot ei l-au crucificat si o fac chiar si acum. Daca vreti ca tot norodul sa va mai calce pragurile bisericilor, refuzati amestecul nemernicilor in uniforme de orice fel in treaba bisericii, si alungati prezenta lor la procesiuni, sarbatori, inchinari la moaste, lumini, prescuri stropite cu vin, cu pretextul ca mentin ordinea. Mai ascultat decat preotul nu este nimeni, nici o uniforma. Nu permiteti infiltrarea sub acoperire a acestor fara Dumnezeu in randurile voastre si faceti adevarata curatenie in biserici. Vor sa fie crestini practicanti? Sa vina atunci la biserica la fel ca oricare dintre noi, in straie civile si sa stea la cozi, in genunchi sa se inchine, sa aprinda lumanari, sa se spovedeasca si impartaseasca, nu sa traga cu ochiul si timpanul. Daca nu veti face asta norodul se va scarbi pana la urma si veti decade precum Lucifer in tarana si voi si bisericile si dumnezeul vostru si sfintii. Fiindca norodul vede si intelege, si el are pe adevaratul Dumnezeu al sau, si pe Mantuitorul Hristos crucificat in sufletul lor, si sfinti pe inaintasii din neamul fiecaruia, pe cei adormiti din neam care sunt sange din sangele lor si au suferit si au mancat aceeasi paine amara si au baut aceeasi apa otetita, sau au flamanzit impreuna. Faptul ca s-a lasat miluita toata presa, care era ultimul bastion, tocmai ea a instaurat definitiv fascismul in Romania. De acum nu mai poate face anchete jurnalistice obiective, nu mai poate prezenta adevarul, nedreptatea, asuprirea, abuzurile, incalcarile de lege, si nu mai poate striga alaturi de popor dupa dreptate niciodata. Poporul a fost langa presa in cele mai grele momente ale ei, dar presa nu vrea sa fie alaturi de popor, ci l-a parasit si-l lasa de izbeliste. HHHUUUUUUUUOOOOOOOOO!!!!!!!!!

  • Cea mai jalnica presa este aceea care isi barfea, critica, jignea si dispretuia confratii de breasla si acum ii invita zilnic, se aliaza si se integreaza cu ei. Cea care se batea cu pumnii in piept ca apara poporul, dar se folosea de el pentru interese cand ii tataia fundul, iar acum cand poporul chiar are nevoie de sprijin, se aliniaza cu mana intinsa la miluit si manipuleaza ordinar, trecand cu vederea adevarata coruptie si jacmaneala, derapajele si abuzurile si chiar incurajandu-le prin discurs si opinii. Cea care a aratat ca doar banii o intereseaza de fapt. Cea care face compromisuri interne si externe afiliindu-se la altii ca ea.

  • Am avut prilejul sa vizionez discursuri aidoma, rostite de specimene aidoma, si de aici si de peste ocean. Dar mai ales am avut prilejul sa constat ca „pieile rosii” se gasesc pe ambele maluri, in varf de dealuri, ceea ce inseamna ca au „origini” comune. Adica acelasi antidot pentru covid. Noi ceilalti avem culoarea decolorata si fara clorofila a sparanghelului si pentru noi nu exista nici tratament si nici vaccin, ci doar perspectiva mortii.

  • Acum am toate explicatiile pentru trecut si prezent si ele vor fi valabile si pentru viitor. Degeaba dau sfaturi si incurajari norodului ca prostul se considera mereu destept si lucrul lui bine facut. Sau sunt ignorat, ori luat in ras, cel mult. Sluga smechera isi alege stapan prost crezand ca il poate pacali usor, dar sfarseste prin a deveni ea insasi proasta si pacalita. Asa se explica lauda dusmanilor cotropitori si sluga este mandra ca e bastarda, asa se explica lauda exacerbata si turbata a natiei de peste ocean. Norodul nerod si-a ales cel mai prost si ticalos exemplu si model, a facut din ele ideal si scop. Nu mai exista leac si sacrificiile vor fi imense, iar sacrificatii au fost mereu si se vede si in prezent ca sunt, si vor fi ceilalti, putini, cei care nu se integreaza turmei neroade. Nu mai exista speranta. Un proverb spune „ca mai bine sa mergi la pierdere cu un destept decat cu un prost la castig”. Dar nu e vorba despre a castiga ceva sau a pierde efectiv, ci despre intentia cu care pleci la drum oricare ar fi el. Ati mai vazut vreun popor sa aiba pilde si zicale, sau povesti asa ca al nostru? Numai aici creatiile din popor vorbesc despre „Pacala” si „Tandala”, „Ursul pacalit de vulpe”, „Muieti-is posmagii”, „prostul nu e prost destul daca nu e si fudul”, „Povestea prostului”, „s-a intalnit prostul cu smecherul” si multe altele asemenea. Ele nu sunt invataturi, lectii si pilde pentru norodul nerod, ci sunt prilej de amuzament si mandrie si izvorasc din naduful si contemplarea celor nealiniati cu turma. Fiindca prostul rade si degeaba.

  • „….Klaus Johannis …o dictatura politieneasca… ” se comenteaza in publicatia think thankului online strategika.fr pe link https://strategika.fr/2020/04/22/la-democratie-a-lepreuve-du-covid-19-resultats-contrastes/ ,in analiza raspunsului diferitelor tari europene la asa zisa pandemie de coronavirus.

  • Maestre, onorabilul Orban a spus ca putem parasi localitatea pentru a merge la rude sau/si serviciu, asadar puteti merge la Gagesti.
    Singura chestiune notabila din discurs, desi momentan confuza, a fost reducerea personalului bugetar; despre economie deocamdata nimic concret.
    Nu are rost sa mai vorbim de televiziunile cap-plecat care absorb ca buretele vorbele guvernantilor care deja te fac sa muti telecomanda pe Netflix.
    In rest, un stimabil medic mult mediatizat pe care il apreciam pentru rezultatele sale, m-a dezamagit cumplit prin explozia verbala panicarda de la un post de stiri. Numai amenintari sanitare am auzit la tv in ultima vreme incat am ajuns la refuz cu rabdarea. In continuare trebuie sa fim in societate niste mascati salbatici in sensul in care vom ocoli lumea ca dracul de tamaie.

    • Be careful… am auzit declaratii contradictorii ieri, referitoare la „iesitul din localitate”.. Klaus a spus una, Nelu Tataru altceva iar Orban a completat cu fabulatiile proprii referitoare la alpinism si drumetii.. Deci, sa avem rabdare…

    • Stimabilul medic o fi fost Ghio , zis și Bazile Bîzgan ? Că restul caracterizării îi vine mănușă

  • Și la noi veneau țigani care cereau bani fiindcă ridicau alea, le dădeam mereu da asta deeja era tradiție, unii cîntau ptr Crăciun

    • Si nu era printre ei unul pe care il strigau ¨dottore¨?

      • Ba da, alții striga boerule, șefule, enginerule,se striga între ei, depinde fiecare cu meseria pe care o avea în vedere,era ca o tradiție.

      • Bă , Docteur Bazile ot Crăiești reușește să scoată din sărite lumea cu frecvența de unu pe zi . Cum scrie vreunul nou pe aici , cum îi mai arde o scatoalcă lu Mîzgan .
        De parcă nu-și lua destule jos , acuma vrea dublu și scrie și sus .
        Aceleași tîmpenii , stai flexat !

        • Dar ce-a sarit dihania la el.. 🙂

          • Da, toanto, ala ma face prost si eu trebuia sa-l tratez cu manusi!
            Exact cum ai pretentia sa ma port cu tine dupa ce tot intri peste mine, insultându-ma fara motiv! Valea!

          • 😛 😛 😛 👿 👿 👿

          • Nu te-a făcut ăla prost , tuto , mami a ta e de vină , că n-a știut acu 80 de ani la ce-i bun un prezervativ din maț de vacă , și te-a puit pe tine , să ne infectezi pe aicea cu prostie și cu covid . Țațo !

  • Spuneți că folosiți termenul de ”presă miluită” pentru că ”mituită presupune un anume respect, pe când miluită un mare dispreț”.
    Nu denaturați, vă rog, sensul cuvântului ”milă”. ”Milă” înseamnă compasiune față de suferința cuiva, nu dispreț.
    Dacă înțelegeți și dvs că motivul ”miluirii” este doar la suprafață compasiunea, dar de fapt e altul cum ar fi puterea, ziceți-i așa cum e: ”mituită”, ”cumpărată”, ”înregimentată” sau chiar ”prostituată”.
    Nu de alta dar eu ca ortodox practicant am ca principală rugăciune ”Doamne miluiește”. Și nu cred că Dumnezeu disprețuiește oamenii, și bănuiesc că nici dvs.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *