Cătălin Cîrstoiu nu se retrage: ”Mandatul meu a fost, este şi va rămâne pe masa coaliţiei”

Președintele, părtinitor până la Dumnezeu și înapoi

Am asteptat cuminte reactia presedintelui. A venit. Si a plecat. Exact cum a venit. Doar a bifat. Totul e ok. Felicitā salvatorii. Guvernantii de aproape un an si jumatate pot dormi linistiti in continuare. Nici macar nu-i mustrā. De demisie nici vorbā. Dublu standard. Părtinitor pânā la Dumnezeu și înapoi.

Sfâșietor! Revoltător! O nouă tragedie îndoliază România după incendiul violent izbucnit într-un pavilion al Institutului de boli infecțioase Matei Balș. Cu imensā pārere de rāu pentru aceastā nenorocire, transmit condoleanțe familiilor pacienților care și-au pierdut viața și însănătoșire grabnică celor răniți.

După incendiul de la spitalul județean Neamț din noiembrie, când 12 oameni și-au pierdut viața, guvernantii au anunțat controale și măsuri drastice în toată țara, au promis că vor introduce noi proceduri pentru a preveni alte tragedii.
Dar n-au făcut nimic, nici în privința măsurilor, nici a procedurilor necesare.
Doar s-au bătut pe funcții și interese, sub paravanul pandemiei!

Realitatea crâncenă este că alte 6 spitale din România au luat foc din noiembrie și până acum, în Cluj, Mureș, Iași, Neamț, Timiș, București, practic în toată țara.
Prin urmare, drama de la Balș nu este un episod izolat. Este expresia unui eșec generalizat al guvernării liberale de a preveni incendiile din spitale în contextul tratării COVID, care implică utilizarea oxigenului, ce înseamnă un risc de incendiu suplimentar. Spitalele iau foc în toată țara.

Este revoltător, inadmisibil ca în condițiile în care guvernarea PNL a avut toată puterea, toate resursele, a cheltuit bani cu nemiluita, în contextul în care sănătatea este prioritate extremă, românii să continue să ardă de vii în spitale.
Este rezultatul incompetenței, al nepăsării, al superficialității, care ne umple de revoltă.

E mult prea mult! Nu se mai poate! Cine răspunde pentru victime?
Câte spitale mai trebuie să ardă pentru ca acest Guvern să facă ceva, pentru ca astfel de tragedii să nu se mai repete!
Au murit prea mulți români din cauza unor incompetenți! Trebuie să spunem stop! Ajunge!

Guvernele de dreapta conduc tara de un an si 3 luni. Nu de ieri…Sunt direct și nemijlocit responsabile pentru tragediile repetate din domeniul Sănătății care puteau fi evitate, dacă se luau măsurile necesare.
Niciunul dintre marii șefi responsabili din sistemul de sănătate, în frunte cu actualul ministru, nu se mai poate disculpa.
Demisia sau demiterea se impun, nu doar ca măsură morală, ci și ca imperativ social.

Lista spitalelor care au luat foc în ultimele 3 luni :

  • 22 noiembrie – Spitalul CFR Cluj
  • 4 decembrie -Spitalul Judetean Tg Mures
  • 25 decembrie – Spitalul de Psihiatrie Socola
  • 2 ianuarie – Spitalul Municipal Roman
  • 5 ianuarie – Spitalul Gătaia, Timis, secția suport Covid
  • 29 ianuarie – Institutul Matei Bals

(Text de Gabriela Firea)


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Un comentariu pentru articolul „Președintele, părtinitor până la Dumnezeu și înapoi”

  • Vedeti dna Firea unde s-a ajuns…?,daca v-ati mancat si atacat intre voi toti cei din PSD?N-ati stiut voi care sunteti mai buni.Acum e mult prea tarziu cu…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *