Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Primarul Constanței a propus, din 27 iulie, la cristoiuTv, amânarea deschiderii școlilor

Eleva care a luat 10 la Bacalaureat, fosta președintă a Consiliului Național al Elevilor, Antonia Pup, cea care a refuzat cei 3000 de lei de la Guvern, îi recomandă lui Ludovic Orban să-i dea drepturi de autor pentru ideea amânării deschiderii școlilor primarului Constanței, Decebal Făgădău.

„Începerea cursurilor ar putea fi amânată pentru 1 octombrie. Bombă. Ludovic Orban, sper să îi dai drepturi de autor lui Decebal Făgădău pentru propunere. Late to the party, dar niciodată nu e prea târziu ca decidenții să ne demonstreze cât de puțin s-au pregătit toată vara pentru acest moment.
Dacă această propunere ar fi adoptată, responsabil ar fi ca structura anului școlar 2020-2021 să fie modificată, iar cursurile să se încheie pe 1 august 2021 cel mai devreme. Ne grăbește cineva undeva? Am pierdut doar vreo 5% din PIB în fiecare lună cât am menținut cursurile suspendate, programatic”, a scris, vineri seara, Antonia Pup pe Facebook.

Invitat la cristoiuTv, în 27 iulie, Decebal Făgădău a explicat că ar fi mai bine ca începerea școlii să fie amânată. Apoi, în 5 august, a revenit cu o declarație oficială. „Îmi doresc să începem anul școlar pe 1 octombrie, în același timp cu anul universitar. Constanța este pregătită să înceapă școala pe 15 septembrie, dar consider că acesta este un termen ambițios. Ne dorim să deschidem anul școlar atunci când toate condițiile ar fi îndeplinite și asta depinde foarte mult de evoluția cazurilor. Cred că 1 octombrie este un termen rezonabil, iar Constanța ar câștiga încă 2 săptămâni de turism”, a spus Decebal Făgădău.

A fost aspru taxat, în special de colegii de partid ai lui Orban care, pe atunci, spunea că totul este pregătit. Primarul Emil Boc: „Nu sunt de acord cu domnul Făgădău. Școala trebuie să înceapă pe 15 septembrie pentru că avem nevoie de educație, părinții au nevoie de predictibilitate, cadrele didactice au nevoie de predictibilitate. Degeaba amânăm încă două săptămâni pentru că nu facem decât ca la noi la români, câștigăm timp să mai amânăm niște lucruri. Aceste lucruri trebuie stabilite și respectate”.

Vineri, premierul Ludovic Orban nu a recunoscut că guvernul nu este pregătit și a spus că ține cont de opinia specialiștilor: „Există puncte de vedere exprimate de specialişti, în special de medici, epidemiologi, infecţionişti, care spun că atât profesorii, cât şi copiii, într-un procent foarte mare, revin din concedii, că pe anchetele epidemiologice, o mare parte dintre cei infectaţi au spus că au fost în concediu sau într-un weekend, într-o deplasare. Încă nu s-a luat o decizie în acest sens”.

cristoiuTv a realizat emisiuni la care au fost prezenți reprezentanți ai elevilor, ai părinților, părinți și dascăli. Toți s-au declarat consternați de faptul că nimic nu este pregătit pentru începerea școlii în 14 septembrie, în afară de un ghid stufos, imposibil de pus în practică. „Cine nu a lucrat cu copiii, scrie ghiduri”, a fost concluzia amară a unei invitate, învățătoare.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii