Alegeri locale, rezultate parțiale: – Consilii locale: PSD – 36,26%, PNL – 29,41%, AUR – 9,35% – Primari: PSD – 38,47%, PNL – 32,72%, AUR – 6,29%

Primul tur văzut de un îmbătrînit într-ale alegerilor

3. Și, totuși, de ce n-au ieșit românii la vot în proporția așteptată?

Pentru prima dată în anii postdecembriști s-au dat publicității rezultate de peste zi ale exit-pollurilor.
Deontologii de la Hotnews, cei care și-au propus să stea cu ochii beliți în fundul televiziunilor de știri, au fost primii care au dat un sondaj de ora 13.

Potrivit sondajului, Victor Ponta va pierde alegerile, iar Monica Macovei le va cîștiga.
A venit după un timp Evenimentul zilei, cu un sondaj în care Victor Ponta cîștiga detașat. Cei de la Hotnews l-au scos pe al lor după site. A fost  preluat, de îndată, de ziare.com site-ul SRI.

Față de acest nou război, care încalcă Legea, îmi permit să observ:

  • Singurul lucru cert pînă la ora 16 e prezența mai mică la vot decît în 2009. Asta deși deontologii și deontoloagele ne-au amețit cu îndemnul de a merge la vot. Realitatea unei prezențe surprinzător de proaste față de mult așteptata Revoluție prin vot poate spune multe despre rezultatele primului tur.
  • Primul tur contează doar în perspectiva turului al doilea. Din acest punct de vedere, nici diseară, după exit-pollurile legale, nu putem spune mare lucru despre turul al doilea, deoarece va conta și marja de eroare.

Și, totuși, de ce n-au ieșit românii la vot în proporția așteptată?


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

16 comentarii pentru articolul „Primul tur văzut de un îmbătrînit într-ale alegerilor”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *