Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

Prin Alexandru Muraru, Guvernul României duce o Cruciadă pentru scoaterea unui partid parlamentar în afara legii sub acuzația absurdă de antisemitism!

Un cetățean pe numele său din buletin, Alexandru Muraru, duce de mai mult timp o cruciadă împotriva un partid parlamentar, Alianța pentru Unirea Românilor (AUR).
Cruciadele împotriva cuiva și împotriva a ceva nu sînt o noutate în postdecembrism. Împotriva lui Ceaușescu Mortul, la sfîrșitul lui 1989 și începutul lui 1990, s-a dus o crîncenă cruciadă, încununată de imbecilitatea presei comuniste năpîrlite în presă anticomunistă de a scrie numele Ceaușescu cu c mic. În cel de-al doilea tur al prezidențialelor din 2000, Corneliu Vadim Tudor a fost ținta unei cruciade hăulitoare. Mai ceva decît în Cruciada cruciadă, unde doar cei aleși participau, la cea împotriva lui Corneliu Vadim Tudor a participat întreaga Presă autohtonă, pînă atunci despărțită în de Dreapta și de Stînga. Inutil să mai amintesc aici cruciada împotriva lui Liviu Dragnea, în cadrul căreia s-au remarcat Derbedeii de Dreapta, astăzi dispăruți, înlocuiți de derbedeii de Stânga. Au fost cruciade și împotriva unor partide; împotriva FSN în 1990 și 1996, împotriva PSD între 2017 și 2019.
Pînă aici nimic deosebit în cruciada pe care o duce de ceva vreme cetățeanul pe numele său din buletin Alexandru Muraru.

Prima deosebire – în cazul cetățeanului Alexandru Muraru – stă în faptul că autorul vrea să ne convingă pe noi toți, românii, vrea să convingă autoritățile, vrea să convingă puterile partenere că Alianța pentru Unirea Românilor este un partid antisemit. Și dacă e partid antisemit, cetățeanul pe numele său din buletin Alexandru Muraru pe post de cruciat și-a propus să scoată în afara legii acest partid.

Acuzația de antisemitism este una dintre cele mai delicate din istoria postdecembristă, ba chiar și din istoria României. Ea are multe note comune cu acuzația de trădător de patrie, cu acuzația de vîndut străinătății, ca și cu acuzația de dușman de clasă:
Trebuie un anumit efort intelectual de a disocia între ce este antisemitism autentic și ce este presupus antisemitism. A aprecia pe Octavian Goga ca poet nu e antisemitism. Chiar dacă omul politic a fost antisemit. A fi antisemit apreciindu-l pe Goga e dacă-l lauzi public pentru actele sale antisemite. Ceva gen, bine le-a făcut!

Acuzația e delicată și pentru că, la fel ca în cazul acuzației de dușman de clasă, la fel ca în cazul acuzației de trădător de neam, acuzația de antisemitism e folosită în bătăliile dintre politicieni, în bătăliile dintre jurnaliști, ba chiar și în bătăliile dintre scriitori, pentru a îngenunchea adversarul cu arme deloc curate.
Asta ar fi prima deosebire.

A doua și cea mai importantă este faptul că Alexandru Moraru nu este un cetățean oarecare. CV-ul său ni-l arată ca un cetățean multilateral dezvoltat al României regimului Klaus Iohannis.
Alexandru Muraru e:

  • Parlamentar PNL
  • Membru al Comisiei de Control al SRI în Parlamentul României
  • Membru onorific al boardului Asociației pentru patrimoniul Regal Peleș.
  • Autorul a două cărți despre Regele Mihai.

În fiecare din aceste ipostaze, dacă ar pleda pentru scoaterea în afara legii a unui partid parlamentar pe motiv că e antisemit, Alexandru Muraru n-ar merita atenția noastră.
Nenorocirea e că Alexandru Muraru duce o Cruciadă pentru desemnarea oficială a AUR ca partid antisemit și prin aceasta ca partid care trebuie scos în afara Legii în postura de Reprezentant Special al Guvernului României pentru Promovarea Politicilor Memoriei, Combaterea Antisemitismului și Xenofobiei, funcție înființată special în 28 ianuarie 2021, de Florin Cîțu, pentru a-i fi dată lui Alexandru Muraru.

Istoria României ne arată că una dintre principalele pericole întruchipate de o funcție în stat e tentația celui care o ocupă de a profita de ea pentru a-și face de cap.
Polițistul poate profita de pistolul din dotare pentru a împușca pe amantul nevestei.
SRI-istul poate profita de funcția sa pentru urmări ilegal un vecin dușman.

Abuzul în funcție e una dintre cele mai grave infracțiuni în statul de drept.
Pentru contracararea lui statul de drept și-a creat instrumentele adecvate:
De la veghea presei pînă la intervenția organismelor de control menită să combată abuzurile în funcție.

Nimic din toate acestea nu se întîmplă în cazul funcției îndeplinite de Alexandru Muraru.
Toate intervențiile sale din presă – de la interviuri slugarnice pînă la Comunicate – sînt făcute ca Înalt Reprezentant al Guvernului României. Și toate intervențiile sale sînt un uriaș efort de a găsi în tot ce face AUR dovada că e antisemit.

Nu numai AUR e țintit.
Toți cei care-l supără pe Alexandru Muraru sînt imediat acuzați de a fi antisemiți.
Acuzați nu de cetățeanul, nu de parlamentarul Alexandru Muraru, ci de Înaltul funcționar guvernamental.

Pentru a scoate AUR în afara Legii, Alexandru Muraru e în stare de orice mizerie.
Cum s-a întîmplat în cazul de acum o lună cu așa-zisul atac antisemit la adresa actriței Maia Morgenstern.

Pe 27 martie 2021, actrița Maia Morgenstern a postat pe Facebook un e-mail primit pe adresa Teatrului de la cineva care semna Andrei Ilarie. Potrivit actriței era amenințată cu moarea tocmai de Paștele evreiesc. Amenințarea cu moartea nu e un lucru ieșit din comun în România lipsită de spitale de Psihiatrie și prin urmare cu mulți nebuni lăsați în libertate. Luarea în serios a unei amenințări cu moartea depinde și de minimele posibilități ca amenințarea să fie pusă în aplicare. Cea din e-mailul primit de Maia Morgenstern nu lăsa o clipă impresia că autorul și-ar fi putut pune în aplicarea amenințarea. Numitul Andrei Ilarie anunța c-o va jupui de vie pe distinsa actriță, că-i va viola fata, că va omorî fiecare actor, că va da foc la teatru.
Nici o unitate de comando n-ar fi reușit aceste lucruri pentru care ar fi fost nevoie de butoaie de benzină și de un arsenal militar, d-apoi un singur ins și acela analfabet, așa cum dezvăluia textul.

Amenințarea era justificată de autor prin faptul că Maia Morgenstern era evreică. Mesajul era semnat Din partea AUR. Numai și pentru aceasta textul n-ar fi trebuit luat în serios. Ce fan al unui partid și-ar fi permis să pună partidul într-o astfel de postură nu numai compromițătoare, dar și riscantă din punct de vedere legal? Analfabetismul manifest al textului, delirul amenințărilor, atribuirea abjecției unui partid parlamentar sugerau din start două explicații:

  1. Diversiune primitivă pusă la cale împotriva AUR pe fondul unei campanii duse de Alexandru Muraru pentru a eticheta acest partid de antisemit.
  2. O inițiativă a unui tip care nu-și luase pastilele la timp.

O amenințare cu moartea, chiar dacă delirantă, trebuie luată în seamă de autorități.
Pînă cînd autoritățile descoperă dacă e vorba de ceva serios sau de o acțiune a unui ins care ar fi trebuit de mult internat în Pavilionul de nebuni furioși, politicienilor nu le e permis să se pronunțe.

Cu toate acestea Alexandru Muraru se pronunță.
El acuză imediat, fără a mai aștepta rezultatele investigației polițienești, partidul parlamentar AUR de a fi în spatele acestui atac antisemit de o rară violență.
Cu mijloace care ne scapă și care spun că în spatele său e un personaj mult mai puternic în statul român, el reușește să transforme momentul de delir într-un moment de antisemitism al României.
Camera Deputaților se întrunește pentru a adopta o Declarație în care amenințările primite de Maia Morgenstern sînt condamnate ca exprimînd o tendință antisemită periculoasă în România lui 2021.

Luni, 29 martie 2021, Parchetul de pe lîngă judecătoria sectorului 1 anunță că autorul e-mailului a fost descoperit și reținut. Deoarece persoana era din sectorul 3, Parchetul de pe lîngă judecătoria sectorului 3 preia cauza. La anchetă Fiorosul vine cu maică-sa! Procurorul care a preluat dosarul cere judecătorilor doar control judiciar pentru autor. Arestul preventiv e cerut de procuror și pentru a preîntîmpina posibilitatea ca autorul unei infracțiuni cu violență să comită alte infracțiuni de acest gen dacă e lăsat în libertate. Lăsare în libertate a celui care trimisese Mesajul arată fără nici un dubiu că procurorul a considerat că el nu reprezintă nici un pericol. Nici pentru Maia Morgenstern, nici pentru alții. Acest fapt elimină din întreaga tărășenie semnificația de antisemitism. Antisemitismul se referă la o persoană care comite un gest antisemit în deplină cunoștință de cauză și nu la una cu afecțiuni psihice. Cu toate acestea ar fi fost normal ca opinia publică să afle mai multe amănunte despre acest caz care a produs un cutremur pe scena publică a țării. Numele autorului n-a fost dat publicității nici acum, la o lună de la Scandalul prin care România devenea antisemită. Deși a trecut o lună, nu mai știm nimic despre anchetă, despre autor, ce mobil l-a însuflețit și despre legătura cu AUR.

Tăcerea autorităților ne spune că totul a fost dacă nu o Diversiune, atunci măcar un fîs.
Ar fi fost normal ca Maia Morgenstern să recunoască public faptul că s-a înșelat dînd gestului semnificația unui act antisemit. Sau, dacă ar fi considerat că amenințarea era reală, să protesteze împotriva deciziei procurorului și să ceară autorităților protecție. Nu de alta, dar cel care voia s-o omoare, să-i violeze fiica, să dea foc la Teatru, să-i omoare pe toți actorii era liber!

Mai Morgenstern n-a făcut asta.
Nu e treaba noastră să-i cerem un gest normal în cazul unei personalități ca ea.
E însă treaba noastră să-i cerem lui Alexandru Muraru să adreseze scuze AUR și românilor. Nu de alta, dar Alexandru Muraru e ditamai demnitarul statului român.

Întreaga campanie prin care gestul unui nebun a fost semnificat ca expresia unei recrudescențe a antisemitismului în România regimului Iohannis a fost dusă în numele Guvernului român.
Alexandru Muraru n-a făcut asta.
Ba mai mult el continuă să prezinte cazul drept un moment de antisemitism al poporului român, antisemitism care și-ar fi găsit expresia – potrivit lui – și în intrarea în Parlament a unui partid care ar trebui scos în afara legii, pentru că e printre altele la originea atacului antisemit împotriva Maiei Morgenstern.

Cruciada pentru a scoate în afara legii un partid parlamentar sub acuzația de antisemitism e dusă de Alexandru Muraru ca reprezentant al Guvernului României.
Indiscutabil, această Cruciadă, dusă cu mijloace necinstite, e un grav abuz în funcție. Ea angajează Guvernul României. De cînd a fost numit în funcție, Alexandru Muraru a lansat zeci de acuzații de antisemitism nu numai împotriva AUR, ci și împotriva unor politicieni, jurnaliști, academicieni. Toți dușmani de-ai lui sau de-ai PNL. A fost ținta acestor acuzații aberante pînă și președintele Academiei Române.

Nu știu pînă acum ca premierul să se fi delimitat de această Cruciadă care angajează oficial Guvernul României într-o aventură avînd drept rezultat făurirea în lume a imaginii de țară antisemită. O țară în care a fost votat un partid antisemit. O țară în care directoarea Teatrului Evreiesc de Stat e amenințată cu moartea pentru că e evreică. O țară în care se cultivă din trecut fasciști notorii.

Dacă această Cruciadă ar aparține parlamentarului, membrului în Comisia SRI, cetățeanului Alexandru Muraru, n-ar fi nici o problemă, deși o replică în spațiul public s-ar impune.
Cruciada aparține însă Guvernului României.

Am trăit s-o văd și pe asta:
Guvernul unei țări democratice luptă pentru scoaterea unui partid parlamentar în afara legii sub acuzația absurdă de antisemitism!
Riscînd să arunce asupra întregii țări blamul de antisemitism!


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

4 comentarii pentru articolul „Prin Alexandru Muraru, Guvernul României duce o Cruciadă pentru scoaterea unui partid parlamentar în afara legii sub acuzația absurdă de antisemitism!”

  • Tare-i scarboasa povestea asta, de la un capat la altul. Dar sa ne aducem aminte ca toti acesti lachei ai sistemului, cu Iohannis in frunte, n-au avut nicio strabatere in a calca pe cadavrele celor de la Colectiv pentru a-si face agenda politica. Ca atare, sa nu ne miram ca sunt capabili sa rastoarne hardaul cu zoaie peste o tara intreaga, daca de asta e nevoie pentru a-si satiface interesele lor mici si meschine. Cat despre cei la AUR, nu stiu cine sunt acesti oameni. Nu i-am votat si nici nu cred ca mi se adresaza mie. N-am votat niciodata sub impuls si e putin probabil sa o fac de acum incolo. Ramane de vazut ce hram poarta acest partid nou. Poate ca sunt oameni onorabili, cum la fel de bine ar putea sa fie doar o alta papusa scoasa la rampa, in oglinda a celor de la USR, pentru a capitaliza politic nemltumirile celor dezamagiti de prestatia la guvernare a partidelor proclamate „de dreapta”. Oricare ar fi adevarul, deocamdata eu prefer sa fiu rezervat in privinta acestui partid.

  • Maestre , ma tem ca asta cu AUR e o diversiune . Tinta e alta , o declaratie solemna impusa Parlamentului cu ocazia implinirii a 80 de ani de la intrarea Romaniei in campania impotriva URSS. Continutul declaratiei nu poate aparea din senin , de aceea trebuie pregatirea psihologica pt asimilarea ideii „romanii sant antisemiti ” . Asa morgensterneala , asa statuia lui Goga , asa cererea de recunoastere de catre Parlament ( ca si cum el ar fi un for stiintific ) a genocidului turc impotriva armenilor ( ceruta de un grup de telectoali , cam mereu aceeasi ).
    Asa cum ati intervievat de ex pe Doru Viorel Ursu , ati putea intervieva si pe Alex Mihai Stoenescu , un specialist al perioadei , care sa dea lamuririle necesare publicului ( din pacate nu doar neinformat ci chiar dezinformat ) Dv ati sti ce sa-l intrebati , iar el va va putea raspunde spre lamurirea noastra , a tuturor , diminuind sansele ca afirmatii neadevarate sa fie asimilate de public. Ar trebui atinse subiectele : ev din Basarabia la retragere armatei si administratiei , ev de la Iasi in zilele trecerii Prutului de catre armata romana , „trenurile mortii „, Transnistria , Odessa , tratamentul evreilor in Vechiul Regat. Ati putea scoate o serie ce se poate constitui in document .

  • Parvenirea acestor personaje, in speta fratii Muraru, din spuma marii (de unde au aparut astia, ce merite au ei, care sa i califice pt. aceste demnitati?), in functii atat de importante in statul roman, demonstreaza inca o data capturarea parghilor de putere de forte obscure care nu reprezinta societatea romaneasca. Practic este un joc complicat, intre mai toate serviciile secrete interesate (americani, evrei, nemti, unguri,rusi, state musulmane si cine n o mai fi?) care urmaresc sa si faca agenda lor. Ii cam incurcam, ca suntem si noi cetatenii pe aici..
    AUR a aparut ca si o revolta impotriva sistemului politic, devenit anacronic si ineficient in reprezentarea statului roman si a natiunii. Cetateanul minim constient de prezenta lui pe lumea asta, priveste neputincios si perplex la vartejul asta de forte care l fura pe fata in tara lui. AUR este deocamdata un proiect, care ar putea sa puna pe tabla interesele natiunii romane. Deocamdata este fragil si vulnerabil. Sacalii il vor mort inca din fase. Este de datoria noastra civica sa aparam acest proiect si sa constientizam ca face parte din mijloacele parlamentare de afirmare a fiintei nationale.

  • Maestre asta e indicatorul disperarii!
    In catunul meu pnl nu mai atinge nici 15% si ei stiu asta!
    Nu prinde si nu va prinde , dar trebuie sa demonstreze conducatorului suprem ca-si merita simbria ,chiar daca se fac de ras!
    Romanii de ulita mea sunt mai atenti la antibasinile lor decat la antisemitism!

    Antisemitismul nu tine de foame si de cald, asta nu stiu dasteptii astia !

    La mine pa ulita Sosoaca il bate pe dulap la incredere de il rupe!

    Iar astia mici si tfl-isti daca ii intrebi cine a fost poetul „patimirii noastre” iti raspund ca Salam sau Vali Vijelie, daca le spui de Goga il confunda cu Goag@le!

    N-ai cu cine!
    Cu Bulihor si Bisisica tzurchana! Astia cred ce le cere sistemu !

    Aista-i o opinie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *