Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

Prin tribunale ca prin viață | Audierea minorului de către judecător

Atunci când părinții nu se mai înțeleg cu privire la copiii lor, judecătorii sunt chemați să hotărască ei în locul lor. Din păcate, de cele mai multe ori copiii sunt folosiți de părinți în războiul lor, fără ca aceștia să țină cont de trauma și consecințele produse.

Nu știu dacă știți, dar în cauzele civile, de divorț sau de modificare a măsurilor privind minorii, în dosarele în care judecătorul este chemat să decidă la care dintre părinți va stabili locuința celui mic, copiii care au împlinit vârsta de 10 ani sunt nevoiți să treacă pragul instanței pentru a fi ascultați. De multe ori vârsta lor este și mai mică.
În România funcționează mai multe astfel de camere de audiere a minorilor, amenajate prin implicarea personalului instanțelor, a judecătorilor, procurorilor, grefierilor și avocaților.

Demersul este lăudabil, deoarece în România, în anul 2016, nu existau decât trei săli de audiere şi un singur Tribunal pentru minori şi familie, la Braşov, în timp ce completele de judecată nu erau specializate pe drepturile copiilor şi foarte puţini copii primeau consiliere înainte de a intra într-o sală de judecată. Astăzi, Camera de audiere trebuie să devină o normalitate.

Prin urmare, din dragoste și respect pentru copii, magistrații s-au mobilizat și au transformat total Camera de Consiliu într-o reală Cameră specială pentru audierea minorilor în cauzele civile. Din păcate, nu toate instanțele sau parchetele din România au reușit amenajarea acestor camere speciale, dar acolo unde ele există, audierea minorilor are loc într-o atmosferă cu totul diferită față de cum s-a desfășurat până acum.

Dar ce se întâmplă aici, cine participă la audierea celor mici și cât de important este să nu fie traumatizați în urma unei asemenea proceduri, veți afla urmărind interviul cu doamna Corina Tudor, judecător la Secția a III-a civilă a Tribunalului București.

De ce este important să urmăriți interviul cu doamna judecător Corina Tudor?
Deoarece veți afla mai multe informații despre programul de audiere a minorilor, cum se desfășoară acesta și cât de deschiși sunt copiii să discute cu judecătorul. Veți afla totodată cum gândesc copiii, ce aspirații au și ce își doresc aceste generații de tineri care nu seamănă deloc cu generațiile de copii din perioada în care noi eram la rândul nostru copii.
Da, munca judecătorului nu e simplă deloc, el trebuie să afle ce se ascunde în sufletul copilului și în funcție și de opinia lui, să decidă la care dintre părinți îi va fi micuțului mai bine.

În concluzie, pentru a afla ce dureri reale ascunde sufletul unui copil, îți trebuie timp, răbdare, delicatețe și iubire. Sunt abilități de care dau dovadă majoritatea judecătorilor care sunt chemați să decidă soarta unui copil, atunci când părinții săi nu se mai înțeleg.

Este de datoria noastră, a practicienilor dreptului, să nu provocăm copiilor nicio emoție, suferință în urma vizitei la instanțe. Dar ca să nu se ajungă aici, depinde numai și numai de părinți și de iubirea acestora față de copiii lor, iubire care trebuie să fie mai presus de orice.
De asemenea, vă rog să nu rămâneți indiferenți și să sprijiniți în continuare acest proiect care trebuie să existe la orice instanță din România.

Acest interviu îi ajută pe cei interesați să înțeleagă care este procedura de audiere a minorilor și cum decurge dialogul dintre copil și judecător. Este un interviu pe care vă invit să îl urmăriți integral pentru a înțelege toate explicațiile date și pentru a evita pe cât posibil această procedură.

YouTube player

Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *