Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

Prin tribunale ca prin viață | De politicienii fățarnici ne poate salva cineva?

Încep prin a mă întreba ce este în mintea unor edili de pe la noi? Deși ar putea părea pueril, poate unii dintre dumneavoastră veți râde, dar pe fond în mod sigur sunteți dezamăgiți și aveți din ce în ce mai puțină încredere în clasa politică de pe la noi.

Este de notorietate cum se fac angajările atunci când politicul excede normalitatea. Din păcate, politicienii întotdeauna vor prefera un membru de partid în detrimentul omului potrivit sau vreo nepoată, așa cum s-a întâmplat în cazul primarului orașului Călinești.
Parcă era cam liniște în ultima vreme și noi românii suntem învățați să vorbim, să facem justiție la televizor, dar ce să vezi?

Primarul doritor de sex a fost pus sub control judiciar, fiind acuzat că și-a hărțuit sexual propria nepoată. Asta nu-i de bună, sper că vorbim de nepoată la figurat…
Pe surse, înțeleg că s-a luat măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile. De asemenea s-a instituit măsura de a nu părăsi țara și de a nu lua legătura sub nicio formă cu persoana vătămată și cu martorii audiați în cauză, precum și de a nu exercita profesia.

Este adevărat că până la rămânea definitivă a hotărârii de condamnare, acesta se bucură de prezumția de nevinovăție.
Primarul a fost înregistrat exact în momentul în care îi cerea fetei să întrețină relații sexuale, ca să o angajeze la cabinetul său.

Ce nu înțeleg unii politicieni este că ei nu sunt proprietari pe nimic, ei sunt doar aleși sau numiți temporar în anumite funcții și orice decizie greșită le va aduce doar prejudicii materiale și vor răspunde penal dacă nu-și respectă atribuțiile de serviciu.
Pe de altă parte, atunci când se întâlnesc la aceeași masă neștiința cu aroganța, frustrările si dorința de a-și satisface și nevoile sexuale, atunci chiar că ies scântei.

E deja ceva ce ține de domeniul patologicului. În cazul unor edili, dragostea față de aproape se manifestă printr-un soi de iubire pe datorie. Trebuie să-i dai și tu ceva, acolo, o atenție. Un loc la stat, de pildă. Așa încep angajările la primării de comună, urmate de detaşări în instituţii importante la oraş, apoi direct în Parlament sau Guvern, par a fi o practică care nu se mai termină, indiferent ce ar face DNA-ul. Și așa ajung copiii, nepoatele sau iubitele politicienilor să fie plasate în funcții călduțe remunerate cu bani frumoși de la stat.

La polul opus, cred că există și politicieni care nu au profitat de banii de la buget, însă, din păcate, de multe ori aceștia sunt marginalizați sau se pierd pe drum.
De politicienii de care ne-am săturat ne poate salva cineva? Poate nu ar fi rău să răspundeți la întrebările: Cine sunt politicienii cu care vă identificați dvs.? Cine poate porni o reformă adevărată a clasei politice? Dvs., alegătorii, atunci când puneți stampila pe buletinul de vot, vă gândiți la toate aceste probleme, precum și la consecințe? Sunt întrebări la care ar trebui să răspundem fiecare în parte cât de repede.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *