Vladimir Putin, în interviul acordat lui Tucker Carlson: ”Invadarea unei ţări NATO este un scenariu exclus”

Prin tribunale ca prin viață | În fiecare an, în prima duminică a lunii iulie, se sărbătoreşte Ziua Justiţiei

La mulți ani Justiției române!
În anul 1994, Guvernul României prin HG nr. 364 a instituit „Ziua Justiției”, care se va organiza, anual, în prima duminică din luna iulie.

Anul acesta „Ziua Justiției”, a fost marcată, în data de 1 iulie 2021, la sediul Uniunii Juriștilor din România.
Îi mulțumesc pentru invitație domnului Prof. univ. dr. av. Ioan Chelaru, președintele Uniunii Juriștilor din România. Felicitări întregii echipe pentru organizarea acestui eveniment deosebit.

A fost un eveniment deosebit care a adus împreună personalități ale vieții juridice, sociale și culturale din România, un moment bun de socializare între profesiile juridice și de revedere cu oameni dragi pe care îi apreciez, atât ca profesioniști ai dreptului, cât și ca oameni implicați activ în diferite domenii de activitate.

Justiția reprezintă o instituție fundamentală în organizarea statului. Reformarea sistemului judiciar și recâștigarea încrederii cetățeanului în actul de justiție trebuie să fie o prioritate pentru democrație și consolidarea statului de drept. Fără o justiție consolidată, clădită pe o temelie solidă, cu viziune și claritate în decizii, nu putem vorbi de apărarea drepturilor și libertăților fundamentale, prin raportarea la lege, completată de experiența profesională și de viață a celor care sunt puși să judece vieți și destine.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *