Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Prin tribunale ca prin viață | Putem învăța să fim mai buni

V-aţi întrebat vreodată ce înseamnă binele pentru fiecare dintre noi? Sau cât de important este să faci bine altora? Oare putem învăța să fim mai buni cu noi înșine pentru a fi bine și cu ceilalți? Sunt câteva chestiuni foarte importante pe care le-am dezbătut de curând în cadrul proiectului Legal Soft Skills, la Juridice.ro, o emisiune realizată de Andrea Chiș, judecător și membru CSM. Este minunat să vezi că și judecătorii sunt oameni și se implică în mod activ în viața socială, culturală sau educațională. Unul dintre acești oameni minunați este și Andrea, o femeie frumoasă, un profesionist al dreptului, de înaltă ținută și foarte cunoscut. Cred că nu este greu de observat ce mult bine face Andrea tuturor profesiilor juridice prin realizarea acestei emisiuni. Ea este imaginea vie a judecătorului care ne demonstrează tuturor cât de ușor este să iubești oamenii și să le faci bine.

Când Andrea m-a invitat în emisiune, recunosc că pe moment nu am conștientizat impactul temei alese, însă apoi am realizat că participând la această emisiune, de fapt, urma ca eu să-mi fac o proprie evaluare. Prin urmare, am călătorit în viața mea și am constatat că nu a fost greu să îmi amintesc, chiar să retrăiesc anumite momente importante din viața mea, să mă gândesc la faptele mele bune, chiar și la eșecuri și să trag niște concluzii.

Este adevărat că întotdeauna am știut că faptele noastre ne recomandă atunci când facem bine celor din jurul nostru, celor care au nevoie, și că așa ne facem bine și nouă.
Dar pentru a reuși este clar că trebuie să fim buni profesioniști în domeniul în care activăm, să fim corecți, miloși și cu credință în suflet, să avem o noblețe autentică și să iubim ceea ce facem. Spuneam și în emisiune, că atunci când căutăm să facem bine altora, noi înșine progresăm mai repede. În mod cert, a face bine pentru ceilalți, fără a avea așteptări, este cea mai bună cale de a ne îmbunătăți pe noi înșine. Dacă binele pentru noi necesită sacrificiu, efort, timp, atunci vom fi și mai motivați să dăm și celorlalți din binele nostru și așa se naște dorința de a face bine, de a ajuta.

Ascultându-i și pe colegii mei de emisiune, Letiția Lucescu, formator INM, coach și Ciprian Șipoș, zero waste creative thinker, la final mi-a fost mult mai ușor să văd și prin ochii lor cât de important este să conștientizăm și să valorizăm faptele noastre bune. Îmi dau seama acum, că poate așa răutatea și invidia celor care vin către noi, ar putea fi înlăturată.

În concluzie, este bine să ne uităm fiecare în viața noastră, să ne întorcem fața către cele mai prețioase calități și să nu uităm că simplitatea și bunătatea ar trebui să ne ajute să găsim liniștea, armonia și iubirea pentru a putea reuși să facem bine altora și implicit și nouă. Toate aceste valori esențiale pentru dezvoltarea noastră personală se oglindesc în proiecte, în oameni, în societate. Ați văzut, sau ați simițit pe viu, că atunci când lucrezi la un proiect care chiar contează, se întâlnește nevoia pentru care a fost creeat și dorința de a face bine. Și atunci se naște întrebarea:

Care este sensul vieții noastre?
Consider că trebuie să ne amintim întotdeauna că sensul vieții noastre este de a face bine, sigur pentru mulți dintre noi poate fi unul din ele.
Pentru a cunoaște și opinia colegilor mei, vă invit cu mult drag să urmăriți emisiunea Legal Soft Skills. Învață să(-ți) faci bine / 21 iunie 2022

YouTube player

 


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Un comentariu pentru articolul „Prin tribunale ca prin viață | Putem învăța să fim mai buni”

  • „Este minunat să vezi că și judecătorii sunt oameni ”
    -asta intra la „depersonalizare”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *