Agenția Internațională pentru Energie Atomică, îngrijorată că Israelul ar putea viza instalațiile nucleare iraniene

Prin tribunale ca prin viață  |  Ritmul vieții noastre a încetinit

Am fost liberi și nu am prețuit frumusețea vieții și magia libertății. Numai că am dat de greu, nimeni nu ştia că va fi o pandemie sau o epidemie de dimensiunea aceasta.
Avem un an de pandemie de coronavirus și suntem în aceeași stare. La nivel mondial, panica a cuprins întreaga populație și teama de a nu ne infecta este primordială. Aceasta este realitatea, după un an de pandemie, frica de a nu contacta COVID-19 și nesigu­ranța zilei de mâine au devenit sentimentele dominante ale întregii lumi. Dacă la debutul pandemiei nu înțelegeam prea bine ce se întâmplă, acum numărul tot mai ridicat de îmbolnăviri și decese ne-au îngrozit și realizăm că nimic nu este mai prețios decât sănătatea noastră și a celor dragi. În același timp însă, criza provocată de coronavirus este un șoc major pentru economia europeană și mondială. Majoritatea statelor au adoptat deja măsuri bugetare, politice și de asigurare a lichidității, pentru a spori capacitatea sistemelor lor de sănătate și pentru a le oferi ajutor persoanelor și sectoarelor grav afectate. La noi ce se întâmplă? Numai dacă ne uităm la ultimele evenimente și te îngrozești. Aşa-zisul protest spontan la metrou a afectat traficul din Capitală și majoritatea călătorilor au rămas fără transport, fiind expuși în fel și chip infectării cu COVID-19. Ce reguli de sănătate publică au mai respectat oamenii aceștia? Cum să fie expuși în asemenea mod? Dacă nu respectăm distanțarea fizică, continuăm să ne infectăm în masă. Vorbim de imunizare? Când? Peste un an, doi? Un vis frumos! Dacă ne uităm cum merge campania de vaccinare și ce segmente din populație prezintă cel mai mare interes față de vaccinare, cred că mai avem multe valuri de trecut. Cam așa se prezintă realitatea astăzi.

Ritmul vieții noastre a încetinit, din păcate și-a luat o altă întorsătură de când a început această pandemie de Coronavirus. Acum, din nou, nu suntem liberi, nu se știe pentru cât timp. Valul trei abia a început și cred că va fi cel mai lung. Viața nu va mai fi la fel. Oricând un nou val pandemic poate să înceapă. Am fost liberi și nu am știut să prețuim viața!


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *