Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Problema migranților l-a făcut pe ministrul italian al apărării să plece în Africa

Ministrul italian al Apărării s-a întâlnit cu oficiali guvernamentali și militari italieni în Mali și Niger pentru a discuta despre consolidarea poziției Italiei într-o regiune plină de provocări. Lorenzo Guerini a călătorit miercuri și joi în aceste țări din Africa de Vest, unde a vorbit despre amenințarea diferitelor grupări teroriste, despre traficul ilegal de droguri, arme și oameni, adesea îndreptat către Europa. Guerini a subliniat necesitatea Italiei de lupta, împreună cu Europa, pentru a stabiliza regiunea Sahel. El a adăugat că trebuie să se facă mai mult pentru a sprijini această zonă, nu doar în materie de securitate, ci și în ceea ce privește dezvoltarea economică și socială. Ministrul italian a avut miercuri o întâlnire cu secretarul general al apărării din Mali în capitala Bamako. Trupele italiene care fac parte din misiunile Uniunii Europene și ale ONU, cu baza la Bamako, s-au întâlnit, de asemenea, cu Guerini și cu ambasadorul italian în Mali, Umberto De Vito. Joi, ministrul italian s-a întâlnit cu omologul său din Niger, Alkassaoum Indatou.

Niger, Burkina Faso și Mali se luptă cu răspândirea violențelor extremiste din partea unor grupuri legate de Al-Qaida și de gruparea Stat Islamic. Violențele în creștere au ucis mii de oameni și au strămutat sute de mii de persoane, în ciuda prezenței trupelor regionale și internaționale. În Niger, sute de civili au fost deja uciși în acest an. În ianuarie, cel puțin 100 de persoane au fost ucise în satele Tchombangou și Zaroumdareye din vestul Nigerului. În martie, o serie de atacuri asupra satelor din apropierea graniței tulburi a Nigerului cu Mali a provocat moartea a cel puțin 137 de persoane, în unele dintre cele mai sângeroase violențe care au lovit această națiune din Africa de Vest.

Din punctul meu de vedere, Nigerul se află într-un „cartier” periculos. Șase din cele șapte țări cu care se învecinează se confruntă cu multiple crize de un fel sau altul. De cealaltă parte a graniței nordice, marșul unor grupări, puternic militarizate, spre Tripoli amenință să trimită Libia înapoi în război civil. La sud, Boko Haram și diverse bande criminale fac ravagii de-a lungul unei mari părți a frontierei cu Nigeria, iar insurgența jihadistă a ajuns în Ciadul vecin. Al-Qaeda în Maghrebul Islamic bântuie în deșertul algerian, iar ciocnirile etnice și insurecțiile jihadiste din nordul și centrul Mali s-au extins în Burkina Faso, ducând la prăbușirea precipitată a unor părți dintr-o țară considerată cândva un model de stabilitate. O creștere a violențelor din ultimele șase luni a făcut mii de morți, iar sute de mii de persoane au fost strămutate într-una dintre cele mai sărace regiuni ale lumii. Acum, unii oameni din Niamey se tem că reluarea luptelor din Libia ar putea determina ca o parte din cei aproape un milion de migranți blocați acolo să treacă granița.

De asemenea, războiul din Mali este un conflict armat în curs de desfășurare, care a început în ianuarie 2012 între părțile de nord și de sud ale statului african. La data de 16 ianuarie 2012, mai multe grupări de insurgenți au început să ducă o campanie împotriva guvernului malian pentru a obține independența sau o mai mare autonomie pentru partea de nord a Mali, pe care au numit-o Azawad. Mișcarea Națională pentru Eliberarea Azawad (MNLA), organizație care luptă pentru ca această zonă din Mali să devină o patrie independentă pentru poporul tuareg, a preluat controlul asupra regiunii până în aprilie 2012. În februarie 2020, HRW a documentat atrocitățile împotriva civililor din centrul Mali și a afirmat că cel puțin 456 de civili au fost uciși, în timp ce sute au fost răniți din ianuarie până în noiembrie 2019. Organizația pentru drepturile omului a mai citat că a intervievat 147 de victime, comunități etnice și oficiali din domeniul securității și justiției. La data de 6 aprilie 2020, un atac asupra unei tabere militare din Mali s-a soldat cu cel puțin 23 de morți, în timp ce alte câteva persoane au fost rănite. Mai multe agenții de știri din Mali au raportat că incidentul a fost comis de către bărbați înarmați neidentificați, care au furat echipamentul militar și au incendiat tabăra. În iulie 2020, France 24 a raportat că bărbați înarmați neidentificați au deschis focul asupra civililor în mai multe sate din Mali și au ucis cel puțin 31 de civili și 9 soldați care au ripostat la foc inamic, totul în decurs de o săptămână. La data de 17 martie 2021, cel puțin 33 de soldați au fost uciși, iar alți 14 au fost răniți într-un atac asupra unui post militar din Gao, Mali. Până în prezent, peste 900.000 de persoane au fost strămutate din cauza acestui conflict.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

3 comentarii pentru articolul „Problema migranților l-a făcut pe ministrul italian al apărării să plece în Africa”

  • Va faceti ca nu pricepeti ,dle jurnalist.Tinta predilecta a acestor grupari islamiste sunt crestinii care traiesc in acele tari iar impotriva lor,ca si in Orientul Mijlociu,are loc de cativa ani un adevarat genocid.Bineinteles ,mai marii planetei si opinia publica ,ocupati cu cate un afroamerican impuscat de politie, nu observa asta iar mai marii bisericilor crestine ,gen Francisc sau Daniel stau cu spatele si se declara ingrijorati de Israel si Palestina.Ordinul de zi pe unitate este :crestinismul trebuie sa dispara intr-un fel sau altul.

  • Dar multi dorm in papuci,in zona de Vest a Lumii.

  • Intradevar problema Africii este,si va deveni in timp din ce in ce mai complicata,la fel ca si problema raspandirii Islamului Radical pe Continentul Negru,si acapararea tot mai mult si mai mult a acestui imens Continent(al doilea Continent ca marime din lume dupa blocul continental Eurasiatic) de catre Islamul Radical.Asta va creea o problema imensa,in timp restului Lumii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *