Vladimir Putin, în interviul acordat lui Tucker Carlson: ”Invadarea unei ţări NATO este un scenariu exclus”

Pur și simplu două vagonete: Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă

Marți seara, după cele două întîmplări electorale, cea de la Aula Bibliotecii Centrale Universitare și cea de la Palatul Parlamentului, am intervenit la televiziunile de știri, solicitat să-mi spun părerea despre Confruntare.
Care confruntare? m-am întrebat rapid, în gînd, în clipa cînd am fost sunat.
Avusese loc o confruntare între cei doi candidați, Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă?
Nici vorbă.

Fiecare dintre cei doi candidați și-a organizat o conferință de presă. Klaus Iohannis, la BCU, Viorica Dăncilă la Palatul Parlamentului. Viorica Dăncilă și-a programat să înceapă la ora 18. Klaus Iohannis, la ora 19. Cum Viorica a continuat conferința și după ora 19, televiziunile de știri au fost puse în fața unui examen greu. Și PNL și PSD au plătit din greu pentru a li se face publicitate electorală celor doi candidați. Datoare atît lui Klaus Iohannis, cît și Vioricăi Dăncilă, ele au trebuit să se împartă între cele două locații.

Digi 24, televiziunea activilor, a dat cîștig de cauză lui Klaus Iohannis.
Pe Viorica Dăncilă au spînzurat-o într-o casetă.
N-a fost vorba de o confruntrare între cei doi nici măcar la distanță.

Cu excepția unui moment jenant de la BCU, cînd un jurnalist a ironizat-o pe Viorica Dăncilă pentru ce spune în chestiunea razei cercului (moment jenant, mizer profesional pentru că intervenția se voia o gîdilare a lui Klaus Iohannis), cele două conferințe de presă n-au comunicat între ele. Dacă la BCU ar fi fost jurnaliști adevărați și nu niște semințe prăjite pentru ronțăitul lui Klaus Iohannis, ar fi trebuit ca măcar unul dintre ei să-i pună o întrebare izvorîtă dintr-o acuzație a contracandidatei făcută la kilometri distanță.

Cum n-a fost confruntare în intervențiile mele de la cele trei televiziuni am dat deoparte întrebarea moderatoarei din studio (cine a cîștigat confruntarea?) și m-am referit la sindrofia organizată de Klaus Iohannis la Aula BCU. Înainte de a interveni, m-am întrebat de ce insistă televiziunile mogulilor pe trișeria cu Cine a cîștigat confruntarea? Nu realizau jurnaliștii, moderatorii și invitații lor că n-a fost nici o confruntare?
Realizau, desigur.
Insistau însă pe confruntare, pentru că televiziunile mogulilor îi făceau jocul lui Klaus Iohannis. Un sondaj realizat în urmă cu cîteva zile arată că 53% dintre români sînt nemulțumiți că nu există confruntare între cei doi candidați. Campania de pe Internet (Presa mogulilor n-a suflat o vorbă despre asta!) împotriva lui Klaus Iohannis, pentru că refuză confruntarea l-a alarmat pe candidatul PNL.

De precizat că TeFeLiștii sînt nemulțumiți nu în numele democrației, care cere confruntare între candidați, ci în numele urii lor față de PSD. Ar fi vrut o confruntare pentru ca – zic ei – românii să vadă cît de proastă e Viorica Dăncilă. Șezătoarea de la BCU, pentru că șezătoare a fost, vorba unui ziarist tînăr, una de scărmănat lînă, cu Klaus Iohannis pe post de gospodină-gazdă, s-a vrut un surogat de confruntare. Din nefericire, prost inspirată, Viorica Dăncilă a organizat un soi de manifestare paralelă. Dacă n-ar fi fost Viorica Dăncilă, un politician de treabă, la locul lui, previzibil pînă la monotonie, candidatul PSD s-ar fi dus peste Klaus Iohannis, la party-ul care era așa-zisa confruntare cu presa. Ce i se putea întîmpla? S-o bată Mălin Bot? Cîștiga alegerile! Să nu fie lăsată să intre? Ionuț Cristache spunea marți seara la emisiunea România 9 că Traian Băsescu ar fi organizat conferința de presă lîngă BCU. În jurul lui Carol I pe cal, am adăugat eu, sedus de comparație. Vă imaginați ce spectacol ar fi fost? Ce eveniment mediatic s-ar fi creat? Televiziunile SRI, precum Digi24, ar fi fost constrînse să-l transmită pe Traian Băsescu și nu pe Klaus Iohannis.
Viorica Dăncilă avea toate atuurile pentru a face această mișcare imprevizibilă.
Era femeie.
N-avea nimic de pierdut.
Oricum pierde alegerile cu 60 la 40.
Ar fi reușit să creeze cel mai important moment mediatic al campaniei.
De ce n-a făcut-o?
Pentru că e Viorica Dăncilă și nu Traian Băsescu.

Indiscutabil, momentul presupunea o extraordinară capacitate de a improviza, în funcție de împrejurări. Omul politic, mic sau mare, întîlnește în destinul lui momente cînd trebuie să ia o decizie neprevăzută, cerută de o situație neprevăzută. În acel moment, omul politic rămîne singur cu el însuși. Nu-l pot ajuta nici consilierii, nici familia, nici prietenii. Decizia depinde de instinctul lui de om politic. Un instinct cu care te naști. S-a întîmplat asta cu Trecerea Rubiconului. Cînd a decis să-l treacă s-a consultat înainte Iulius Cesar cu echipa de campanie? S-a întîmplat cu tăierea nodului gordian. S-a sfătuit Alexandru cel Mare în prealabil cu cei din jur? Unul a trecut pur și simplu Rubiconul, ceea ce s-a dovedit o decizie genială, care a schimbat istoria lumii. Celălalt a scos sabia și a tăiat nodul, rămînînd în posteritate și cui o expresie celebră.

Un moment precum organizarea unei conferințe de presă în piață ar fi presupus ivirea multor împrejurări neprevăzute. Dar care ar fi cerut Vioricăi Dăncilă instinct politic. Lipsită de consilieri, de echipa de campanie care să-i spună în orice moment ce să facă, Viorica Dăncilă nu s-ar fi descurcat. Știind asta, a preferat soluția comodă a unei conferințe de presă ținute în același timp la distanță. A cîștigat în Bătălia de la distanță Klaus Iohannis. Nu în fața electoratului, ci în fața tinerilor din presă, care au avut acces liber și au putut pune întrebări libere. Dintre aceștia s-ar putea ivi fani ai Vioricăi Dăncilă.

Klaus Iohannis s-a trădat și el ca lipsit de instinct politic. Spaima lui cea mare a fost neprevăzutul. Și-a luat toate măsurile pentru a nu fi obligat să iasă de pe șine.
A ales jurnaliști care, din motive rămase încă enigmatice, nu riscau să iasă de pe șenilele stabilite anterior. E mai mult decît semnificativ că unii dintre jurnaliști, deși moderatori, au lăsat impresia unor invitați de-ai emisiunilor lor care vin cu textele învățate de la sediu. Nici unul n-a avut curajul să răstoarne masa, să rupă ritmul monoton, să pună la îndoială atmosfera solemnă, țeapănă, impusă de Klaus Iohannis. Toate au lăsat impresia comică a unui ins căruia i se așează o muscă pe nas în timp ce se cîntă imnul de stat.

Pentru a fi sigur că nu se întîmplă nimic neprevăzut Klaus Iohannis și-a asumat locul de moderator. S-a temut că un moderator l-ar putea obliga să iasă de pe șine. Că e așa ne-o dovedește momentul întrebării puse de Radu Tudor:
Cu ce ajungeți de la București la Sibiu?
Klaus Iohannis a părut un om care s-a trezit pe neașteptate cu un picior administrat în fund. A crezut o clipă că Radu Tudor îl va întreba de ce merge săptămînal de la București la Sibiu cu alai SPP-ist, blocînd circulația. Una dintre întrebările pe care românii și le pun de cinci ani. Asta însemna ca discuția să iasă din hotarele fixe stabilitate anterior. Asta însemna că jurnaliștii invitați puteau să deraieze din piesa stabilită anterior, dovedindu-se nesiguri din punctul de vedere al garanției că nu vor ieși din rol.
Spre norocul lui Radu Tudor a pus o întrebare introductivă la un discurs despre starea proastă a șoselelor din România. Klaus Iohannis a răsuflat ușurat.
Totul se desfășura conform foii de parcurs.

Un alt politician, Traian Băsescu, de exemplu, ar fi fost fericit să i se pună întrebări neașteptate, să-i se provoace instinctul de om politic.
Ca și Viorica Dăncilă, Klaus Iohannis n-are talent politic.
Ca și ea, e un vagonet.

Cît despre așa-zisa confruntare, înțeleg misiunea Presei mogulilor de a convinge opinia publică de la noi că a existat o confruntare și că pînă la urmă Klaus Iohannis s-a conformat cerințelor venite chiar de la susținătorii săi.
Eu însă nu cred că poate fi numită confruntare între cei doi candidați cele două întîmplări de marți seara.
E ca și cum am numit meci de tenis faptul că doi sportivi joacă fiecare la distanță de kilometri la perete.
Cum să te întrebi cine a cîștigat?

Acest editorial a apărut în ediția print și online a cotidianului Evenimentul Zilei.

Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

62 comentarii pentru articolul „Pur și simplu două vagonete: Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă”

 • Un Mircea Diaconu versus Barna sau un Ponta versus Ciolos,pentru mine astea ar fi fost niste „meciuri” electorale mai interesante intr-un tur doi de alegeri,asta cred eu.

 • Oricum nici unul nu este bun pentru Romania,la turul 2 asta eu zic pas,ma uit la tv ca la meciu steaua dinamo,vazut de un rapidist.

 • Maestre, nu sunt indiscret,
  Dar, stau și mă gândesc, așa
  Oare cuvântul vagonet,
  Sugeratu-vi-l-a, … cineva?
  Sau ați ajuns, taman la el,
  Gândindu-vă la altceva?
  Că doar tot merge el, pe șine,
  Iar, cursul lor e paralel,
  Și, cum știm toți, la fel de bine,
  Avurăm chiar un stat, la fel !
  Mii de scuze, Maestre, dar n-am găsit alte rime !!! ???

 • Ada voiam să-ți spun că cineva m-a PLAGIAT, cu πSD-ul de ieri! CTP-u’!
  Băgasem și link-ul, dar … degeaba!
  O să mai încerc o dată!

 • ada
  Ce conteaza? Esti cumva de la „cea-cea” bureau of investigation?

  • Heeei, nu ti-am cerut numele! A existat o istorioara aici pe blog care m-a pus pe gânduri, atât! 😛

   • ada
    Nu ma intereseaza decat un pic de gimnastica a mintii si a logicii. Alte „istorioare” in nici un caz!

   • „ada”, nici tu nu i-ai respuns lui Adria Nicol cand te-a intrebat de ce foloșesti un nick de fată, intrebare indeptatita de altfel, doar ca tu ai dat-o după cireș. Adria Nicol comentase anterior ceva la nuș’ce postare de ale tale și i-ai replicat cu:

    „Cred ca noi doi am mai dialogat pe acest blog, zi-mi cum iti ziceai inainte, ca am uitat”.

    Cum adică „noi doi”? Dacă erai fată și nu „fetiță” firesc ar fi fost sa te adresezi unei alte femei cu „noi doua”. Ai cam comis-o aici. Nasol. Acum va trebui sa-ți alegi alt nick name și s-o iei de la capat. Partea bună este că poate vei avea mai mult succes cu noul nick și vei reuși in final sa-ți potolesti mațul flamand…de iubire. 😛 😛 😛 😛

    • Ha, ha, good point!

     • favicon,adica Adria Nicol,
      daca tii evidenta la tot ce se scrie pe blogul acesta, ar fi fost mai nimerit sa dai coppy-paste la discutia pe care am avut-o cu George, în care i-am spus ca sunt fata de când ma stiu! 😛
      Apropo, favicon, de ce, atunci când erai Adria Nicol, scriai oribil si foloseai accentul acela grav, în locul caciulitei pentru „â” ?! :mrgreen:
      .
      cib,
      dupa cum spuneai, fara sa te lauzi ( 😉 ), pe tine nu te intereseaza istorioarele de pe blog, tu te joci doar cu mintea, facând exercitii p-acilea… asa ca te bucuri degeaba, pentru ca Adria, alias favicon, îmi poarta pica pentru observatiile pe care i le-am facut la articolele odioase de închinaciune, dedicate Vioricai Dancila! 😛
      … pe care, probabil, le-ai agreat! :mrgreen:

     • favicon, adica Adria,
      se pare ca tu esti baiat, de aia îi banuiesti pe altii ca mint ca tine! Altfel nu ai fi zis „lui Adria Nicol”, ci ai fi zis „Adriei Nicol”!
      😛 😛 😛

     • hai mai, ada!! favicon este probabil baiat dar in niciun caz nu e adria nicol, se vede de la o posta.. 🙂

     • Nikola,
      mi se pare prea mare coincidenta ca Adria posteaza prima si apoi apare favicon, care o sustine pe Adria si îsi aminteste la fix despre discutia mea cu Adria de acum mai multe zile. Favicon nu a existat pâna azi, asa ca…
      Si, cred ca felul acela dubios în care scrie Adria este ceva fortat, scris asa la deruta.

     • Si ca sa pun punct discutiei despre mine, întrebati-l pe Zmau când o sa apara, daca sunt fata, pentru ca lui i-am scris odata în privat ceva în legatura cu Nik-gramatik-mojic, ca sa nu vada si mârlanul ce am avut sa-i spun.
      .
      Si-acum, Adria, astept sa-mi dovedesti si tu ca nu esti baiat! Curaj!

     • ada, oamenii au prostul obicei sa-și arate fața nevazută atunci cand comit greșeli. Nicidecum atunci când au ocazia să mintă. Nu o spun cu intenție. E doar o constatare. Dar cine sunt eu să stau calea fericirii tale. Sunt sigur că vei gasi pe cineva care să te iubească așa cum ești.
      În rest, faptul ca cib mi-a apreciat spiritul de observație nu poate decât să mă onoreze. Legat de Adria Nicol, din cate văd, nu pare prea afectată de faptul că este criticată (de altfel, pe buna dreptate) pentru neglijența cu care scrie, ea tinând-o neperturbată pe a ei. Însă și eu fac greșeli cu carul așa ca n-am sa fiu eu cel ce ridică piatra.
      P.S. Ai fi avut ocazia să stralucești spunand ca „știi” ca Adria Nicol este bărbat, caz în care, exprimarea ta ar fi fost consistenta, tu „femeie” fiind. Ai raspuns insa tipic omului surprins in fapt, reacționând din instinct, conform pregătirii primite, cu o încercare patetică de denigrare. „Hai salam”!

     • favicon, adica Adria,
      ai intrat ca musca-n lapte în dialogul, amuzant si agreabil de altfel, pe care l-am purtat cu cib, te prefaci ca nu observi ca cib a folosit primul „hai salam” si eu l-am imitat, si pe deasupra îti iei aerul asta de întelept calm si împaciuitor cu o ipocrizie neadevarata.
      .
      Ar fi mai bine sa-ti vezi de ale tale si sa nu mai produci pareri care nu au nicio legatura cu realitatea, doar de dragul de a fi bagata în seama. Daca esti invidioasa pe prietenia mea cu George, care nu are nimic de-a face cu „dragostea”, pe care nu stiu de ce naiba o tot invoci, nu ai decât, tu nu-ti poti face prieteni pentru ca esti o mare rautacioasa!

    • favicon, adica Adria Nicol,
     am zis „noi doi”, pentru ca m-am referit la personajul masculin care erai înainte si cu care am dialogat câteva zile. 😛

     • Nu-l lua în seamă, Ada! Chiar nu merită!♥️??

     • Nu stiu, toate discutiile astea mi-au lasat un gust prea amar. Cum sa îsi permita cineva sa intre asa în viata ta, si sa emita judecati malitioase, fara sa te cunoasca si fara ca eu sa fi avut aici comportamentul acela de care m-a acuzat? Tu ai vazut cum s-a exprimat acel/acea FAVICON? Zice la un moment dat ” Partea bună este că poate vei avea mai mult succes cu noul nick și vei reuși in final sa-ți potolesti mațul flamand…de iubire.” Ce mizerabil/a!
      Iti spun acum tie si celorlalti, care citesc ceea ce scriu, ca m-am împrietenit cu tine pe acest blog pentru ca esti o persoana educata si pentru ca degaji multa energie pozitiva.Atât.
      … Sunt foarte suparata, nici nu stiu daca vreau sa mai postez.

     • Să nu te prind că nu mai postezi, că fac … „urât”!
      Darămite sub alt Nick! ?
      Ți-am spus, nu-i mai iei in seamă și asta e !
      Sau îi tratezi cu RITCIS! Scuze!

     • 🙂 Nu as avea de ce sa-mi schimb nick-ul, ada este terminatia prenumelui meu adevarat,si ar fi culmea sa mi-l schimb pentru ca asa zice un favicon. Voi vedea.

     • George, am revazut postarile de ieri si am observat ceva ce ma întristeaza si mai rau. Fii atent: eram în dialog cu cib, un dialog în care ne-am întepat putin, dar în mod civilizat… Apoi, Cib nu mai scrie nimic timp de 47 minute, pâna când, Favicon, personaj nou-nout, apare din senin la ora 14 si 56 min. sa-mi zica mizeriile acelea. Ei bine, exact la doua minute, la 14 si 58 min., cib intervine ca sa-l „onoreze” pe Favicon cu acel „Ha, ha, good point!”.
      Ai înteles?! Cib i-a raspuns lui Favicon în secunda urmatoare postarii acestuia. Deci… Daca era baiat/fata destept/desteapta, s-ar fi hlizit câteva minute mai târziu.
      Imi pare foarte rau, dar se pare ca cib este faviconul, nu Adria. Imi pare rau, pentru ca eu l-am apreciat pe cib înainte de povestea asta urâta. Ce dezamagire!

     • cib, sper sa citesti si tu aceasta postare si sa renunti de-acum încolo la jocurile tale stupide!

 • Cînd se va umbla la Constitutie poate le trece prin cp specilistilor sà modifice Strucrtura fdamentalà a Statului si Romania sà devinà Republicà Parlamentarà ! Cu un presedinte onorific . Pentru cà vedem ce se petrece într-o Republicà semipreidentialà !
  Totalitarism deghizat în lenjerie democraticà , de se vede de la o postà !

 • 2

  Klaus Iohannis a fàcut din Constitutie o minge de tenis , pe care a lovit-o cînd si cum a vrut ! În Occident n un Presedinte nu se atinge de acest text ! Constitutia este SACRA ! IOHANNIS AA DEMONSTRT DIN PLIN CA ICI „SUNTEM LA PORTILE ORIENTULUI ; UNDE LUCRURILE SUNT MAI PUTIN GRVE !”, cum !spunea Raymond Poincaré !
  Dar actulul Candidat l un BIS MANDAT a avut în colaboratorii sài un binom de nàdejde , doi profesori universitari de drept (unul de Drept Constutional) care l-au supravegheat de aproape si i-au explicat pînà unde poate îndràsni ! Si iohannis a îndràznit sub ochii cunoscàtori ai celor doi ! Unul la o Curte , celàlalt ministru-drept ràsplatà !!

 • &

  Constitutia României este punctul nevralgic al Statului !
  Ea a fost conceputa dupà model ccidental pentru cetàteni cre au sàrit strda din Comunism în „Democratei” . Dar , Romania nu se aflà în Occident care tràeste Democratic de cel putin douaà secole !
  Si rezulttele se vàd ! Fiecare fce din interpretarea Conxtitutiei o echilibristicà foarrte periculoasà si cu (!) consecinte dezastruase pentru decenii !
  Marele Inchizitor al României , Tràian Bàsescu , a fàcut din Constitutie un scut aal Nelegiuirilor sale ! Coruptia atentat la siguranta nationlà este marea lui decoperire cu (!) care a anihilat orice opoezitie si a pus pe butuci economia cu motor autohton si v^nt necrutàtor (DNA!) pe oamenii de afaceri româani !pe oa! Un aliat de nàdeje aa avut în Binom pe care l-a crescut ca pe copilul sàu !

  • Marea hiba a constitutiei e ca consfinteste un stat bicefal, ceva gen Franta. Nici cal, nici magar. Aici e buba. O armata cu doi comandanti va sfarsi mereu in sant. Dar pentru stapanii coloniei e o situatie deosebit de favorabila. Asa ne pot calari mai abitir iar noi ne razboim ca prostii intre noi. Ca sa nu mai spun de smecheria aia cu trecerea procurorilor in corpul magistratilor, lucru care a facut ca ministerul justitiei sa devina fara substanta si orice control al acestora sa fie innabusit din fasa.

  • Mai las-o baltă, măi Adria, că e greu să te faci … „întzelleasă”!
   E greu și cu … CONXTITUTIA, și cu … OPOEZITIA, ca să nu mai spun și cu … EXPRIMAREA DEZASTRUASĂ !!!

   • Las-o în pace ca Adria nu-i Adria, ci FAVICON, si nu-i fata, ci baiat! Uita-te la postarile de mai jos! De unde rezulta ca scrie în mod intentionat cu greseli si cu accentul acela tâmp! Poti observa ca astazi, nu l-a mai folosit asa de mult ca înainte! 😆
    Asta îi un personaj foarte ciudat, s-ar putea sa nu aiba toate tiglele pe casa! :mrgreen:

 • ada
  Wrong again. Nu suport ipocritii, infumuratii si mediocrii cu aere de superioritate „aristocratica”! Si in general prefer un om unui robot!

 • Foarte multa lume isi inchipuie ca cu cat le suflam in dos mai mult occidentalilor, vom fi mai bine vazuti in vest. Wrong. Cu cat sluga e mai umila, cu atat e privita de stapan cu mai mult dispret. Exemplu stau bulgarii care iata maine-poimaine sunt in Schengen, nu mai vorbesc de polaci care iata ca si-au tras plimbari free la Uniunea Sovietica Ailalta. Nici unii nici altii nu s-au pus capra cum am facut-o noi. Marele nostru noroc a fost cu KWI care a avut niste rezultate de politica externa fulminante: zero, nix, nada, nothing. Dar e baiat inalt si prezentabil. Si are si ochelari de soare. Hai salam!

  • Zicea Basescu zilele trecute într-o emisiune ca presedintele Bulgariei i-ar fi zis verde-n fata nu stiu carui boss de la UE ca nu-l voteaza daca Bulgaria nu intra în Spatiul Schengen. 😎
   Iohannis nu a facut la fel ca bulgarul, dar nu cred ca Viorica ar proceda în mod diferit. A avut ocazia sa munceasca pentru Schengen-ul nostru când a fost presedinte al Consiliului UE, dar: „zero, nix, nada, nothing”. 😆

   • „Hai salam”! 😎 😆

    • ada
     Wrong. N-a avut ocazia ca a primit piedici de la baiatul inalt (your love) si pretinii PPE. Bulgarii nu au atatea cozi de topor inside ca noi. Hai salam!
     PS Orice om cu macar doi neuroni functionali stie ca ordinul de la Berlin (aka UE) a fost ca Romania sa fie condusa de bajetii PPE (prietenii multinationalelor). La bulgari nu era nevoie sa le impuna pe bajetii PPE pt ca sunt sub umbrela rusilor. Si stie orisicine ca RU+D=LOVE!
     Traiasca pacea!

     • Mda, am înteles de partea cui esti, chiar daca nu te pronunti.
      Pacea sa traiasca, da.
      PS Eu nu am tinut partea niciunuia. Hai, salam! 😉

     • Imi place de tine, esti haios/haioasa, dar nu mi-ai raspuns înca la întrebarea daca esti baiat sau fata. ❓

 • Campania electorală pentru alegerile prezidențiale a lasat mult de dorit urmare a neimplicarii politicienilor locali indiferent de orientarea lor politică care și-au văzut liniștiți de afacerile locale. Ziariștii din București au părut ceva mai interesați de evenimentele de pe scena politică. Dintre candidații intrați in al doilea tur de scrutin doar Viorica Dancila a avut curaj să se apropie de oameni, să discute cu presa și reporterii incomozi. De al doilea candidat, arogant si prețios, chiar nimic de spus.

 • Ce bine ca a descoperit domnul cercetator Nicolae legatura de cauzalitate intre vaccinuri si autism! Astept sa isi comunice rezultatele cercetarilor sale in publicatiile stiintifice.

 • offtopic

  Pentru o Românie normală!

  În cele ce urmează voi arăta, pe scurt, că România este deja normală, poate chiar mai normală decât o doriți, după chipul și asemănarea dvs. d-le Iohannis, deci candidatura la Președinție este lipsită de obiect și de sens.

  Tinere, precum Alexandra și Luiza sunt răpite, pentru plăcerile unor monștri în cel mai monitorizat areal din țară. Fetițe precum Adriana Fieraru sunt abuzate și apoi ucise cu sânge rece tocmai de cetățeni ai căror state susțin și exportă prin ONG-uri și ambasade normalitatea, așa cum o și înțelegeți dvs., din păcate. Copiii precum Sorina din Baia de Arama sunt înfiați cu japca, prin nerespectarea formalităților legale, și punere în faptă la fel ca în Norvegia – Bavernet. Traficanții de carne vie se răfuiesc și omoară în plin centrul Capitalei, poate le-ar fi fost mai benefic un schimb de experiență la Cotroceni și ar fi ajuns, de ce nu, președinți. Și dumneavoastră în una din viețile anterioare ați intermediat, profitând de situația materiala și naivitatea unei bunici, pe care ulterior ați și îmbrâncit-o pe scări când a venit să vă ceară socoteală, tranzacționarea câtorva copilași dispăruți fără urmă. Cum s-ar chema asta, o casă-două case, o celulă? Câtă vreme?

  România este țara în care se retrocedează orice, oricând și oricui cu forme mai mult sau mai puțin legale. Avem un sat retrocedat cu totul, Nădaș. Avem păduri, rezervații naturale, clădiri ale spitalelor, școli, sedii de instituții de stat, case, terenuri, toate retrocedate. Sibiul, Timișoara sunt campioane în ale retrocedărilor. Chiar dumneavoastră în una din viețile anterioare ați retrocedat în Sibiu, licee, scoli, grădinițe către FDGR, succesor al organizației naziste Grupul Etnic German. Ba chiar și dvs. personal v-ați retrocedat, prin fals și uz de fals, 2 (doua) case pe care le-ați și pierdut în instanță, cea strada N. Bălcescu nr. 29 și cea din Gh. Magheru 35. Nu mai vorbim de banii de pe chirie. Cum s-ar chema asta, trei case-patru case, o celula? Câtă vreme?

  România este țara în care tratamentul unor boli extrem de grave NU este decontat de către stat, bolnavii trebuind să apeleze la mila publică, ONG-uri, SMS-uri etc., în timp ce operații pentru boli închipuite, precum cea de schimbare de sex, sunt plătite din banii noștri, ai tuturor, prin CNAS. Astfel, chiar în aceste zile, doi elevi de liceu din Satu Mare, un el și o ea vor deveni, el respectiv ea. Pe banii noștri.

  Romania este tara în care copii mor sau rămân cu sechele majore pe viaţă în urma unor vaccinuri prea puțin testate făcute la presiunea mafiei big-pharma. Vaccinuri care se vor a deveni obligatorii. Medicii care au îndrăzneala sa spună ceva împotriva, sa recunoască nocivitatea unor vaccinuri, sunt maziliți, amenințați, luați în derâdere. Cunosc îndeaproape asemenea cazuri. Exact la fel se întâmpla și în tarile „ca afara”, ba chiar tara aliatului nostru strategic, SUA, a trecut la un nivel superior, mai bine de 90 de medici cu viziuni diferite de cea oficiala „s-au sinucis” sau au fost împușcați „accidental” tocmai în mijlocul carierei lor. În țări precum Anglia presa a avut curajul sa demaște nocivitatea vaccinului anti-HPV care a distrus mii de vieți, filmul Sacrifical Virgins este edificator cât și alte sute de marturii video ale unor fete sau familii ale acestora. Un alt film, Vaxxed, este făcut in SUA de către Robert de Niro după ce fiul sau a dezvoltat autism în urma unui vaccin. Iar noi să dorim ca aceste otrăvuri să devină obligatorii pentru copii noștri doar pentru a nu fi considerați înapoiați ?!

  Romania este țara care, pe timp de pace, are cea mai mare diaspora, cetățeni ai țării de care vă amintiți doar când vine vorba de a le înlesni accesul la VOT. Doar votul lor va interesează, deoarece, nefiind în tara, aici cu noi, îi puteți manipula mult mai ușor. De ce spun asta? Pentru că nu ați mișcat un deget pentru românii din străinătate aflați în mare dificultate, cărora li s-au smuls copii din sânul familiilor, așa cum nu ați făcut-o, aici, pentru Sorina de la Baia de Aramă. Vă scriu doar câteva nume: Camelia Smicala, familia Nan, familia Bodnariu, Florin Barbu. Acesta din urmă gustă din plin beneficiile progresismului globalist, pe care îl susțineți d-le Iohannis, copii lui fiind „înfiați” de o „familie” de minoritari sexual. Nici nu ați avea cum să vă miște suferința acestor oameni atâta timp cât familia dvs. a înlesnit tranzacționarea copiilor altora și nu aveți proprii copii, să știi cum vine aia să te bucuri sau să te doară pentru ei. Nu puteți empatiza. Nici dulapurile nu pot. Va înțeleg perfect.

  Daca Iliescu a avut o „democrație originala”, dvs. vă puteți lăuda cu prima „democrație a mea”. O democrație în care ați încălcat Constituția mai mult decât toți predecesorii dvs. la un loc. Cu tot cu Ceausescu. O democrație în care „a trebuit sa moara oameni” pentru a avea un guvern „al meu”. Toate legile care au apărat interesul național au fost amânate, trimise înapoi spre revizuire, doar când nu ați mai avut încotro, promulgate. Așa cum ați făcut și cu inițiativa cetățeneasca a celor peste 3.000.000 (trei milioane) de infatuați și fanatici religioși, după dvs., cărora „li s-a dat cu flit”, așa după cum, tot dvs., ați dat exemplul cel de urmat, prin tergiversarea lui. Bineînțeles că la scurtă vreme, v-ați tras, să se vadă ca puteați și repede, dar nu oricui, un instant-referendum „al meu”, de imagine, deoarece nu avea să producă nici un efect juridic, ci doar cheltuială, deoarece nici o lege nu consfințea corupția.

  Îmi cer iertare, că poate v-am întristat, de aceea vă dau un motiv de râs: mă cheamă Nicolae, nume neaoș, romanesc. Știu că vă place. Klaus, s-ar spune în limbile germanice. Pe tata îl cheamă Ion echivalentul lui Iohan(nis) în limbile germanice. Pentru Werner nu am găsit echivalentul romanesc, dar îmi aduce aminte de o răzătoare de la teleshopping, din păcate nu mă pot ridica la nivelul dumneavoastră, pentru a râde de numele cuiva. Îmi amintește prea mult de grădiniță. Distracție plăcută.

  Nu va faceți griji în ceea ce privește rezultatul alegerilor, cine trebuie sa iasă, va ieși. S.T.S. știe cum și de ce. Deja vă puteți dori din viaţă aceasta, noile călătorii pe care le veți face în viața viitoare. De după turul doi. Tara poate trăi și fără dvs..

  P.S. Pentru că ar fi ultimul dvs. mandat, nu ar mai avea nici un rost să păstrați aparențele, cum că v-ar păsa de acest popor și această țară, pentru a fi reales, veți face toate nefăcutele. Voi merge neapărat la vot. Și voi vota. Neaoș, românește. Pentru ca altfel mă va mustra conștiința, că nu am făcut tot ce mi-a stat în putință, pentru a vă opri să vă bateți joc de Neamul meu cel Romanesc!

  O viață avem, români…și-o cinste ! Deșteptați-vă că am dormit destul !” – Mihai Viteazul

  Ridică-te, Gheorghe, ridică-te, Ioane!

  poate fi publicat fără pretenții de copyright

  • In timpurile în care traiesti tu, mai Nicolae, atitudinile xenofobe sunt considerate o violare a drepturilor omului. S-ar putea însa ca tu sa crezi ca traiesti în timpuri trecute, în care un comportament ca al tau era permis, spunândui-se, în mod eronat, patriotism.

  • Bai Nicolae, ai scris prea mult..nu stiu daca bine sau rau, dar sigur mult!

   • Am citit juma´ de postare..raman la parerea initiala: prea mult!! La un continut care cel mult trezeste reactia: meahh!!
    Ai sau nu ai dreptate, nu poti sa comprimi TOT ce s-antamplat in ultimii ani, intr-o singura postare!! Chiar daca o bagi de doua sau trei ori.. 😀 😀

  • Stai jos, Ioane, ți-am mai spus o dată !

  • Iti spune Tutea pentru cine te-ai chinuit sa explici toate problemele, pe care ar fi trebuit sa le stie macar jumatate dintre ei!
   Vine si nota de plata pentru ei, foarte curind!

 • As fi vrut sa o intrebe cineva pe dna Dancila despre Parlamentul European:

  • daca stie ca Timmermans, intrebat despre protocoalele Justitie-SRI, a raspuns ceva de genul „Ce este anormal in asta?”;
  • daca stie ca un partid suveranist (Lega) a castigat alegerile in 26mai2019 in Italia, dar ca PPE(Merkel) a dat ordin sa nu i se acorde presedintia niciunei comisii in ParlamentulEuropean, desi ca numar de parlamentari i s-ar fi cuvenit;
  • daca stie ca un partid suveranist (le Rassemblement National) a castigat alegerile din 26mai2019 in Franta, la 0.9% peste partidul lui Macron, dar acelasi PPE a dat acelasi ordin ca mai sus;
  • daca stie ca actualul presedinte al Parlamentului, un italian de la partidul perdant la alegeri PD, a spus ca „suveranistii sunt un virus care trebuie eliminat”;
  • daca intelege ca MCV nu numai ca NU va fi ridicat, ci dimpotriva, va fi extins la Polonia si Ungaria (pentru ca aceste tari nu vor sa primeasca arabi) si ca MCV va fi legat de taierea fondurilor europene pt tarile care nu vor sa primeasca arabi si africani;
  • daca intelege ca intrarea in Schengen ar fi CATASTROFALA pt.Romania, intrucat toti arabii si africanii s-ar aseza la noi si ar strica echilibrul creat in Romania de integrarea timp de sute de ani a minoritatilor, care este echilibrul cel normal pt. o tara;
  daca intelege deficitul de democratie in UE, unde suveranistii si nationalistii sunt ingraditi in spatele unui „cordon sanitar” (expresia lui Macron-Merkel), chiar daca popoarele francez si italian le-au dat acestora cele mai multe voturi!

 • Comentariul anterior poate fi publicat fara pretentii de copyright.

 • Pentru o Românie normală!
  În cele ce urmează voi arăta, pe scurt, că România este deja normală, poate chiar mai normală decât o doriți, după chipul și asemănarea dvs. d-le Ioannis, deci candidatura la Președinție este lipsită de obiect și de sens.
  Tinere, precum Alexandra și Luiza sunt răpite, pentru plăcerile unor monștri în cel mai monitorizat areal din țară. Fetițe precum Adriana Fieraru sunt abuzate și apoi ucise cu sânge rece tocmai de cetățeni ai căror state susțin și exportă prin ONG-uri și ambasade normalitatea, așa cum o și înțelegeți dvs., din păcate. Copiii precum Sorina din Baia de Arama sunt înfiați cu japca, prin nerespectarea formalităților legale, și punere în faptă la fel ca în Norvegia – Bavernet. Traficanții de carne vie se răfuiesc și omoară în plin centrul Capitalei, poate le-ar fi fost mai benefic un schimb de experiență la Cotroceni și ar fi ajuns, de ce nu, președinți. Și dumneavoastră în una din viețile anterioare ați intermediat, profitând de situația materiala și naivitatea unei bunici, pe care ulterior ați și îmbrâncit-o pe scări când a venit să vă ceară socoteală, tranzacționarea câtorva copilași dispăruți fără urmă. Cum s-ar chema asta, o casă-două case, o celulă? Câtă vreme?
  România este țara în care se retrocedează orice, oricând și oricui cu forme mai mult sau mai puțin legale. Avem un sat retrocedat cu totul, Nădaș. Avem păduri, rezervații naturale, clădiri ale spitalelor, școli, sedii de instituții de stat, case, terenuri, toate retrocedate. Sibiul, Timișoara sunt campioane în ale retrocedărilor. Chiar dumneavoastră în una din viețile anterioare ați retrocedat în Sibiu, licee, scoli, grădinițe către FDGR, succesor al organizației naziste Grupul Etnic German. Ba chiar și dvs. personal v-ați retrocedat, prin fals și uz de fals, 2 (doua) case pe care le-ați și pierdut în instanță, cea strada N. Bălcescu nr. 29 și cea din Gh. Magheru 35. Nu mai vorbim de banii de pe chirie. Cum s-ar chema asta, trei case-patru case, o celula? Câtă vreme?
  România este țara în care tratamentul unor boli extrem de grave NU este decontat de către stat, bolnavii trebuind să apeleze la mila publică, ONG-uri, SMS-uri etc., în timp ce operații pentru boli închipuite, precum cea de schimbare de sex, sunt plătite din banii noștri, ai tuturor, prin CNAS. Astfel, chiar în aceste zile, doi elevi de liceu din Satu Mare, un el și o ea vor deveni, el respectiv ea. Pe banii noștri.
  Romania este tara în care copii mor sau rămân cu sechele majore pe viaţă în urma unor vaccinuri prea puțin testate făcute la presiunea mafiei big-pharma. Vaccinuri care se vor a deveni obligatorii. Medicii care au îndrăzneala sa spună ceva împotriva, sa recunoască nocivitatea unor vaccinuri, sunt maziliți, amenințați, luați în derâdere. Cunosc îndeaproape asemenea cazuri. Exact la fel se întâmpla și în tarile „ca afara”, ba chiar tara aliatului nostru strategic, SUA, a trecut la un nivel superior, mai bine de 90 de medici cu viziuni diferite de cea oficiala „s-au sinucis” sau au fost împușcați „accidental” tocmai în mijlocul carierei lor. În țări precum Anglia presa a avut curajul sa demaște nocivitatea vaccinului anti-HPV care a distrus mii de vieți, filmul Sacrifical Virgins este edificator cât și alte sute de marturii video ale unor fete sau familii ale acestora. Un alt film, Vaxxed, este făcut in SUA de către Robert de Niro după ce fiul sau a dezvoltat autism în urma unui vaccin. Iar noi să dorim ca aceste otrăvuri să devină obligatorii pentru copii noștri doar pentru a nu fi considerați înapoiați ?!
  Romania este țara care, pe timp de pace, are cea mai mare diaspora, cetățeni ai țării de care vă amintiți doar când vine vorba de a le înlesni accesul la VOT. Doar votul lor va interesează, deoarece, nefiind în tara, aici cu noi, îi puteți manipula mult mai ușor. De ce spun asta? Pentru că nu ați mișcat un deget pentru românii din străinătate aflați în mare dificultate, cărora li s-au smuls copii din sânul familiilor, așa cum nu ați făcut-o, aici, pentru Sorina de la Baia de Aramă. Vă scriu doar câteva nume: Camelia Smicala, familia Nan, familia Bodnariu, Florin Barbu. Acesta din urmă gustă din plin beneficiile progresismului globalist, pe care îl susțineți d-le Iohannis, copii lui fiind „înfiați” de o „familie” de minoritari sexual. Nici nu ați avea cum să vă miște suferința acestor oameni atâta timp cât familia dvs. a înlesnit tranzacționarea copiilor altora și nu aveți proprii copii, să știi cum vine aia să te bucuri sau să te doară pentru ei. Nu puteți empatiza. Nici dulapurile nu pot. Va înțeleg perfect.
  Daca Iliescu a avut o „democrație originala”, dvs. vă puteți lăuda cu prima „democrație a mea”. O democrație în care ați încălcat Constituția mai mult decât toți predecesorii dvs. la un loc. Cu tot cu Ceausescu. O democrație în care „a trebuit sa moara oameni” pentru a avea un guvern „al meu”. Toate legile care au apărat interesul național au fost amânate, trimise înapoi spre revizuire, doar când nu ați mai avut încotro, promulgate. Așa cum ați făcut și cu inițiativa cetățeneasca a celor peste 3.000.000 (trei milioane) de infatuați și fanatici religioși, după dvs., cărora „li s-a dat cu flit”, așa după cum, tot dvs., ați dat exemplul cel de urmat, prin tergiversarea lui. Bineînțeles că la scurtă vreme, v-ați tras, să se vadă ca puteați și repede, dar nu oricui, un instant-referendum „al meu”, de imagine, deoarece nu avea să producă nici un efect juridic, ci doar cheltuială, deoarece nici o lege nu consfințea corupția.
  Îmi cer iertare, că poate v-am întristat, de aceea vă dau un motiv de râs: mă cheamă Nicolae, nume neaoș, romanesc. Știu că vă place. Klaus, s-ar spune în limbile germanice. Pe tata îl cheamă Ion echivalentul lui Iohan(nis) în limbile germanice. Pentru Werner nu am găsit echivalentul romanesc, dar îmi aduce aminte de o răzătoare de la teleshopping, din păcate nu mă pot ridica la nivelul dumneavoastră, pentru a râde de numele cuiva. Îmi amintește prea mult de grădiniță. Distracție plăcută.
  Nu va faceți griji în ceea ce privește rezultatul alegerilor, cine trebuie sa iasă, va ieși. S.T.S. știe cum și de ce. Deja vă puteți dori din viaţă aceasta, noile călătorii pe care le veți face în viața viitoare. De după turul doi. Tara poate trăi și fără dvs..
  P.S. Pentru că ar fi ultimul dvs. mandat, nu ar mai avea nici un rost sa păstrați aparențele, cum că v-ar păsa de acest popor și această țară, pentru a fi reales, veți face toate nefăcutele. Voi merge neapărat la vot. Și voi vota. Neaoș, românește. Pentru ca altfel mă va mustra conștiința, că nu am făcut tot ce mi-a stat în putință, pentru a vă opri să vă bateți joc de Neamul meu cel Romanesc!

  O viață avem, români…și-o cinste ! Deșteptați-vă că am dormit destul !” – Mihai Viteazul
  Ridică-te, Gheorghe, ridică-te, Ioane!

  • Stai jos, Nicolae! ???
   Ai ocupat spațiul degeaba, încât mă întreb dacă n-ai rămas, cumva, prea marcat de … Creangă?!?
   Nu te gândi că am avut răbdare să-ți citesc toți cei „3 km” de postare, dar, din cât am „diagonalizat” (microfonat!!!) n-am reținut decât că, in afara de multele greșeli, nu exprimi, chiar nimic!
   Ca greșeli îți enumăr doar două, de TOP:
   1. BARNEVERNET, se cheamă acea societate norvegiană de „protecție”!
   2. Răzătoarea se numea Boerner, dar … n-are nimic!
   In rest, … SUCCES LA VOT! Și, nu uita … UMBRELA, c-o să PLOUĂ!!! ???

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *