Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Raluca Turcan, din lac în puț. Bulai are concurență serioasă

Politicienii și-au găsit o agora unde pot bate câmpii cu grație, reduce la tăcere vocile critice și conviețui în bula lor, în care sunt frumoși și deștepți: Facebook. Iulian Bulai a devenit vedeta rețelei, postările lui sunt ridiculizate de majoritatea comentatorilor, însă el nu se oprește. Dacă Bulai ar fi un simplu personaj din bancurile cu Bulă, nu ar fi altceva decât un motiv de amuzament, însă el este președintele Comisiei de Cultură din Camera Deputaților. Mulți alții îi calcă pe urme, de parcă s-ar afla într-o competiție a penibilului.

Sunt nevoită să fac câteva precizări acum, cu întârziere, pentru că am fost blocată într-o întâlnire la Constanța timp de mai multe ore. Nu mi-am putut imagina interpretările de pe pagina de Facebook. Acesta este mesajul meu pentru oamenii de bună-credință care vor să îl citească.
Așadar,
Spunem “La Mulți Ani, Mihai Eminescu” în fiecare an de 15 ianuarie.
Suntem mândri de moștenirea lăsată nouă, tuturor, prin geniul creator al lui Mihai Eminescu, poetul nepereche al neamului românesc.
Prin acel “La Mulți Ani” de 15 ianuarie marcăm în fiecare an ziua de naștere a marelui poet.
Similar, astăzi, 26 iulie 2021, marcăm 300 de ani de la nașterea baronului Samuel von Brukenthal. La nivel local, moștenirea culturală lăsată de Samuel von Brukenthal va dăinui și ea reprezintă și va continua să reprezinte un motiv de mândrie pentru Sibiu, pentru sibieni și pentru toți oamenii educați din România.
Samuel von Brukenthal este, așadar, aniversat în fiecare an la Sibiu, pe 26 iulie.
Pentru cei care vor sa îl descopere pe Samuel von Brukenthal merită început la muzeul cu același nume. Imaginat chiar de Samuel von Brukenthal, muzeul se află în Piața Mare și va fi deschis de miercuri, de la 9.00.
PS: cât despre baronii PSD cu 4 clase și doctorate furate și care acum simt din nou nevoia sa se dea deștepți, să nu se panicheze, ca vor avea și ei muzeul lor: MUZEUL JILAVA!
Lor, “La Mulți Ani” cu executare! (Raluca Turcan)


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

5 comentarii pentru articolul „Raluca Turcan, din lac în puț. Bulai are concurență serioasă”

  • Raluca,ramai la sportul tau preferat ala pe ca l-a indicat Lajos Orban penelistelor sa nu-l urmeze. Stii tu,ala cu sariturile….Lasa precizarile,ramai blocata.

  • Eu îi prpoun politrucii ăsteia să promoveze acest concèpt „cancel culture” pe care păduchele, l-a aplicat marelui poet Octavian Goga (născut în comuna Rășinari, județul Sibiu; județ pe care politruca îl reprezintă in Parlament) la Iași și lu’ Brukenthal la Sibiu. Așadar o invit pe Raluca să afișeze la intrarea muzeului din Piața Mare o plăcuță aurită care să completeze imaginea lui Brukenthal ca fiind guvernatorul Transilvaniei, care i-a omorât pe Horia, Cloșca și Crișan în 1784 și prin omorârea lor, încercând anihilarea românismului în Transilvania. De asemenea aceste plăcuțe asemănătoare celei de la Iași ar trebui puse în aceeasi idee si regelui Carol al II-lea ca fiind promovatorul asasinatului politic ca politică de stat, regelui Mihai ca fiind creatorul premiselor aducerii comunismului în România prin 23 august s.a.m.d.

  • Cu „drag” ,despre tinerii aroganti si inculti >
    Chiar am priceput de unde au „rasarit” panaramele astea ! Din Haznalele Occidentului . Slugi
    dispuse sa vanda orice , oricand _chiar pe ma-sa , in ideea ca vor capata o trotineta.

  • Duduie, EMINESCU E EMINESCU!
    Punct.

  • Tanti Raluca, usor cu pianul pe scari ca, dupa congres, s-ar putea sa deveniti atat de progresista incat sa-l declarati pe Samuel… cam rasist, privilegiat alb, etc. si sa cereti daramarea statuii lui (daca are vreuna) si inchiderea muzeului, stergerea lui din istorie…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *