România a câștigat meciul contra Ucrainei cu 3-0, în primul meci al grupei E de la EURO 2024

Răsturnare de situație: PNL e Partidul lui Orban, iar USRPLUS, Partidul Meu, al lui Klaus Iohannis!

S-a încheiat acordul de guvernare între PNL, USRPLUS și UDMR. Cel din 1996, intitulat Acord de solidaritate parlamentară și guvernamentală, dintre CDR și PD, s-a semnat la Cotroceni în prezența lui Emil Constantinescu. În 4 decembrie 2020, Klaus Iohannis ne anunța că după alegeri va conduce personal coagularea forțelor de Dreapta pentru se realiza o Coaliție de Guvernare cu titlul de Coaliția Mea. Ar fi fost normal ca Acordul din 2020 să se semneze la Cotroceni. Nu s-a semnat, dar asta nu înseamnă că Klaus Iohannis nu s-a implicat în negocieri. Toată lumea observă că marele perdant al acestui Acord e PNL. PNL a făcut campanie sub sloganul Dezvoltăm România. Ministerele prin care se poate dezvolta România sînt la USRPLUS. PNL ar putea spune acum, după negocieri, că va dezvolta România prin intermediul USRPLUS. Presa cotrocenistă pune pe seama lui Ludovic Orban rezultatul dezastruos al negocierilor pentru PNL. Cică pentru a se pricopsi cu postul de președinte al Camerei Deputaților, Ludovic Orban a cedat în fața USRPLUS. Care USRPLUS a negociat în forță halca de putere în noul regim. Nimeni nu s-a întrebat însă cum de au fost negociatorii USRPLUS atît de intransigenți. În cazul unor astfel de negocieri fiecare parte se poate gîndi c-ar putea rămîne în Opoziție. Nu poți negocia în forță decît cînd ți s-a garantat că vei cîștiga printr-o astfel de atitudine.

Cine putea să garanteze USRPLUS că nu va pierde dacă vor fi intransigenți?
Răspunsul trimite la o altă întrebare, una dintre acele întrebări postdecembriste rămase enigmatice pînă în clipa apariției Memoriilor.

Am scris în numărul anterior că Puciul din PNL împotriva lui Ludovic Orban avea toate șansele să reușească. Deși Ludovic Orban dăduse membrilor BPN mesajul că ședința programată de puciști pentru ora 19 e nestatutară, totuși se strînsese deja numărul de participanți pentru ca ședința să fie statutară.
Și deodată puciștii dau înapoi.
S-au temut de Ludovic Orban? Nici vorbă. S-au temut că ședința va fi un eșec? Nu cred. Indiferent de proporții și rezultate, ședința marca un prim pas în războiul fățiș împotriva lui Ludovic Orban.
Cine putea să-i oprească pe puciști?
Cine altul decît Klaus Iohannis?!

Puciștii sînt liderii grupării Klaus Iohannis din PNL. Doar Klaus Iohannis avea autoritatea să-i convingă să renunțe și doar Klaus Iohannis avea asupra lui Rareș Bogdan autoritatea de a-l convinge să meargă la televiziuni și să recite textul cu țara cere investirea cît mai repede a unui Guvern stabil.

Mulți cititori se vor mira, ba chiar unii își vor duce degetul la tîmplă pentru a-mi semnala c-am luat-o razna. Cum adică? Klaus Iohannis să oprească un puci împotriva lui Ludovic Orban? Păi nu sînt ei la cuțite? Da, Klaus Iohannis e în conflict cu Ludovic Orban. Dacă ar putea, i-ar lua gîtul cît ai clipi. Numai că Klaus Iohannis nu poate face asta. Nu poate face asta imediat și fățiș.

Să recapitulăm:
Klaus Iohannis l-a vrut premier pe Nicolae Ciucă. Ludovic Orban, care conduce PNL mai ceva decît Liviu Dragnea PSD, s-a opus. Iohanniștii din BPN se pregăteau miercuri, 9 decembrie 2020, să-l aleagă pe Nicolae Ciucă premier desemnat. Așa era ordinul de la Cotroceni. Cel puțin așa se știa pe la ora 16. Ludovic Orban merge la Cotroceni și se întoarce de acolo cu narațiunea despre numele lui Florin Cîțu, scris și de el și de Klaus Iohannis pe o foaie. Drept urmare, Florin Cîțu e votat la un scor zdrobitor. L-au votat și cei pregătiți să-l voteze pe Nicolae Ciucă. La Cotroceni, Klaus Iohannis și-a dat seama că nu-l poate impune pe Nicolae Ciucă unui PNL condus de Ludovic Orban. Cîtă vreme Ludovic Orban e în fruntea PNL, Klaus Iohannis nu-și mai poate impune propriul premier. Și cum aflase că Ludovic Orban îl preferă pe Florin Cîțu în speranța că-l va manevra, Klaus Iohannis a scris numele lui Florin Cîțu pe foaie. Președintele și-a dat seama că o confruntare directă cu Ludovic Orban i-ar fi fatală. Pentru că ar pierde. Puciul era inițiat de Iohanniști. Confruntarea dintre Rareș Bogdan și Ludovic Orban apărea ca o confruntare între Klaus Iohannis și Ludovic Orban. O confruntare pe care Klaus Iohannis risca s-o piardă:

 1. Puciul apărea ca o tentativă de a destabiliza partidul prin folosirea unor mijloace incorecte.
 2. Partidul n-are nici un motiv să-l răstoarne pe Ludovic Orban.
 3. Ședința s-ar fi transformat într-o punere la îndoială a Coaliției. Nu de alta, dar ea contesta halca primită de USRPLUS. Această halcă a fost primită prin sprijinirea pretențiilor USRPLUS de către Klaus Iohannis. Forța care a garantat USRPLUS că nu riscă nimic pretinzînd cele mai grele ministere a fost Klaus Iohannis.
 4. Klaus Iohannis a schimbat centrul de greutate al Coaliției de pe PNL pe USRPLUS. În definitiv, de ce n-ar fi USRPLUS Partidul Meu cîtă vreme PNL e partidul lui Ludovic Orban?
 5. Deplasarea puterii de pe PNL pe USRPLUS micșorează dramatic influența lui Ludovic Orban asupra Guvernului. Ca președinte al PNL și chiar ca președinte al Camerei, el va avea putere doar asupra ministerelor PNL. Care ministere sînt mult mai slabe decît cele revenite USRPLUS.
 6. Cu ajutorul USRPLUS, Klaus Iohannis crede că va reseta România mult mai bine decît cu ajutorul PNL, partidul lui Orban acum și nu Partidul Meu.

L-a salvat Klaus Iohannis pe Ludovic Orban sîmbătă, 19 decembrie 2020?
Da, l-a salvat. Parțial însă. Pentru a-l putea lichida total mai tîrziu.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

9 comentarii pentru articolul „Răsturnare de situație: PNL e Partidul lui Orban, iar USRPLUS, Partidul Meu, al lui Klaus Iohannis!”

 • Toate partidele sunt ale lui Iohannis,nu stiu AUR daca i cu Iohannis,dar restu s toate,PSD a obtinut 4 ani de somn dulce n opozitie,USR a pus mana pe #putere in sfarsit,PNL e si la Putere (la guvernare) dar si in Opozitie,(Raspunderea guvernarii revine USR,la fel si decontul acesteia),Iohannis este Jupanul Romaniei,Ciolacu va mima opozitia in continuare dupa ce fugit de guvernare ca dracu de tamaie,isi face pohta ce a pohtit,sa stea dracu departe de blestemata de guvernare,pai cum sa guvernezi in criza Planetara,ce suntem prosti,noi PSD.Ungurii au luat ministeru cu banuti grasi,si duc gologanii de i ascund prin muntii din HarCov.Pe scurt toata lumea i multumita.S au scapat si de Ponta si Base care i incurcau(i au trimis la pensie pe amandoi).Deci toti sunt multumiti.Mai trebuie sa imparta starvul Romaniei.PS Mai trebuie belit Lucovidul,dar se ocupa Raresica ,daca reuseste a promis Iohanita ca l unge Delfin pentru tronul Colonicii(Daca nu cumva intervine Craiasa sa zica ca avem arhiduce in persoana lui Fritz de Timisoara).

 • „Oamenii de știință de la NASA au realizat pentru prima dată în istoria umanității „teleportarea cuantică” la mare distanță. Experimentul a permis teleportarea cuantică pe o distanță de 44 de kilometri.”

  :)))))

  pai…hai s-o iau cu inceputul.
  teleportarea cuantica…e un nonsens:))))
  dar NASA e pe calea cea buna, adica…tot jucandu-se pacolo…pana la urma ajunge si la cap!:)))

  in Univers se manifesta un singur foton,
  doar unul.
  unul si-atat!:)))

  Universul lucreaza plenar eficient.
  ce sa faca, domne, cu doi fotoni, daca un singur foton poate umple tot Spatiul in lipsa manifestarii Timpului?
  deci…un foton e si aici…si dincolo…si…oriunde..in acelasi timp!, pentru ca…pentru el Timpul se manifesta exclusiv ca definitie.

  deci daca in Univers se manifesta un singur foton,…ce teleportare sa existe, domne?!:))

  Informatia pe care o Introduci in Unicul Foton…o poti citi de-acolo, din Unicul Foton, instantaneu!
  …oriunde te ai afla in Univers!

  pai…daca fotonul e doar unul, inseamna ca…iei un foton, …oricare!:)) si pui informatie in el,
  iar dupaia…oriunde te ai afla in univers, spre ex la celalalt capat al Universului:),
  iei un foton, oricere:), si citesti informatia din el.
  pentru ca inserezi si citesti informatia…din acelasi foton:)), ca daca e doar unul in Univers, daia!:))

  de unde rezulta ca internetul cuantic e despre mai mult decat se pricepe azi, iar povestea, in dtaliu, va fi povestita de povestitorul in masura s-o faca, Computerul Cuantic.

  NASA a gresit, putin, afirmand ca viteza din poveste e mai mare decat viteza luminii.
  e…fix invers!
  fix! :))
  deci nu este despre ‘miscare’, ci despre ‘nemiscare’, esenta povestii.deci nu e cu viteza, ci cu…lipsa ei:)

  avand la dispozitie doua povesti, asta cu ‘lipsa vitezei’ si aia cum ca…viteza oricarui corp din Univers este aceeasi, daca referinta e fotonul:)))), tipii de la NASA se prea poate sa ajunga in curind la concluzia ca…au dat de Referinta Absoluta:
  Unicul Foton.

  chestie care chiar ca e tare!:)))) Bravo!, NASA, e chiar o bucurie ca vei da peste referinta Absoluta a Creatiei:))))

  • o viteza mai mare decit viteza luminii este chiar…lipsa Timpului. adica ‘tot Spatiul’, adica lipsa miscarii.
   :)) :)))
   si e chiar de bun-simt ca unicul Foton care se zbenguie prin Univers sa fie…cea mai teapana chestie din Univers, ca doar e…Referinta Absoluta!:)))

 • Si totusi,maestre,ce e cu dna Adriana Vitan ca cititorii tot intreaba iar dvs nu le raspundeti.E drept pare ca pastilele domniei sale erau mai urmarite decat ale dvs dar dvoastra ca ziarist batran nu cred ca mai aveti orgolii ieftine.O asteptam pe Adriana sau macar o explicatie.De ce nu mai apare?

  • Vezi ca p-aci sunt unii, la etaj si la parter care umplu blogul cu maculatura cu scopul de a-l duce in derizoriu. Se pare ca au reusit. Cei care nu fac parte din secta „martorii lui Covid” se retrag usor, usor. Deh, probabil asta e OZ/ unitate!

   • Eu nu mai citesc demult ce scrie nebuna asta… totuși, cineva ar trebui să și acționeze.

 • „Răsturnare de situație: PNL e Partidul lui Orban, iar USRPLUS, Partidul Meu, al lui Klaus Iohannis!”

  …pai…asta nu cumva inseamna ca Iohannis e un Intelept?:))

 • Prezentul, mai nainte sa se Nasca, se afla in Gestatie, in Viitor.

  atunci cind Gestatia e compatibila cu Prezentul, analizand Prezentul poti creiona imaginea Gestatiei. deci…viitorul Prezent!:))

  insa atunci cind Gestatia e incompatibila cu Prezentul, singura varianta prin care poti creiona Gestatia e sa analizezi un Viitor… si mai departat!, unul…de dincolo de Gestatie. ( deci care apartine unei ‘gestatii’ care se va metamorfoza in Nastere dupa un timp mai mare decit al Gestatiei :))) )

  prin urmare exista cunoastere despre viitoarele partide politice, insa nu pe traseul…clasic, cauza-efect, ci invers, pe efect-cauza,
  iar asta doar pentru ca Gestatia,
  adica gestatia care e aproape o Nastere, deci cea care va defini Prezentul…imediat urmator, …adica ala care e colea!,
  e incompatibila cu Prezentul.

  asta e faza, ca e incompatibila.

  tocmai daia se si manifesta prezenta Revolutia Mondiala,
  ca sa translateze Realitatea de la un numitor comun, ala pe care-l are!,..catre alt numitor comun:))),
  adica de la o structura definita de un ‘termen fibonacci’ clar definit,
  catre o structura definita de un cu totul altfel de ‘termen fibonacci’ ( urmatorul )

  acest nou-nout ‘termen fibonacci’ aduce cu sine…o noua lume, o nou-nouta lume mare.
  iar ea este o lume a…desavarsirilor.( e o poveste-ntreaga-n spate )

  de unde rezulta ca sistemul politic al acestei lumi nou-noute e unul desavarsit!, la limita…
  de unde rezulta ca sistemul politic spre care ne indreptam se poate asemana cu un sistem politic desavarsit care deja se manifesta!
  pai…care e sistemul politic care deja se manifesta si care deja e desavarsit?:)))
  cum care?! Sistemul Politic al Creatiei!:)))))))

  deci:
  in Realitatea care urmeaza sa se manifeste
  si care acusica se afla in Gestatie, insa Nasterea e aproape,
  vor mai exista doar doua partide politice:
  -partidul-Civilizatie
  -partidul-Natura

  aceste doua Potentiale sint singurele care mai sint disponibile pe piata…Dorintelor ( neimplinite!) :))))

  adica pe de-o parte e Natura,
  iar pe cealalta parte, adica in Imaginea din oglinda, se regaseste Civilizatia, care pune la indoiala Natura ( spunind ca Imaginea din oglinda e Natura, nu ea!:))))) )

  insa o pune la indoiala in chip desavarsit!,
  adica daca Natura n-ar fi ea insasi Desavarsita!, n-ar rezista acestui tip de punere la indoiala. ( povestea e clasica in Creatie, Minte VS Inima )

  deci…prea multa baiaie de cap pentru ceva care deja se stie:))))
  pe piata politicii, azi, mai sint disponibile doar doua Potentiale.
  ele sint uriesesti!,
  unul arata asa: partid-Civilizatie
  alalalt arata asa: partid-Natura

  cine vrea sa se sature, hranindu-se cu Potentialele astea, n-are decit!:)))
  Succes! :)))

  toate celelalte exprimari politice …au cam ramas si vor ramane plenar! fara energie, fara hrana.
  pur si simplu li s-a terminat Potentialul care le-a fost daruit!
  peste aceste partide se asterne…Iarna!
  PaPa!:))))

  sa fii partid-Civilizatie…e ceva! eheeee…,…e cu desavarsiri la mijloc, nenicule!
  sa fii partid-Natura…e ceva! ohoooo…,…e cu desavarsiri si paici, nenica!
  una peste alta….e cu ‘desavarsiri’, pe vremurile astea,

  care sint nimic altceva decit…Vremurile Desavarsirii!

  :)))))
  tare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *