Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

Războaiele lui Clotilde: ba cu mafia, ba cu funcționarii. Numai să nu facă administrație

Politicienii și-au găsit o agora unde pot bate câmpii cu grație, reduce la tăcere vocile critice și conviețui în bula lor, în care sunt frumoși și deștepți: Facebook. Exemple strălucite, din păcate neexploatate la adevăratul potențial, au fost Violeta Alexandru și Marcel Vela. Prima și-a făcut din Facebook o oglindă în care se admira singură și își aprecia hărnicia fără seamăn. Vela, bietul Vela, a fost probabil o victimă a unor consilieri plătiți să-și bată joc de el.

Observ că unii angajați din Primăria Sectorului 1 au impresia că sunt în vacanță. Da, da. Sau că locuitorii acestui sector sunt obligați să le plătească salariile pentru figurație… sau să plece de la locul de muncă când au chef. Nu știu cum i-a obișnuit fosta administrație însă vă spun ferm că eu nu voi tolera așa ceva.
De astăzi, toți funcționarii primăriei și din subordonate care nu-și folosesc cartelele pentru pontaj sau registrul de prezență nu vor mai fi plătiți. E simplu: ești plătit cât muncești. Un alt aspect: am trimis către Casa Naţională de Asigurări de Sănătate o adresă să verifice și să ne comunice situația celor care folosesc concediile medicale. Avem multe suspiciuni că aceste concedii sunt folosite abuziv. De asemenea, vom schimba regulamentul intern pentru ca în ziua de vineri să nu se mai lucreze până la ora 14.00. Să se lucreze până la ora 16.30. Așa cum e normal.
PS: Să știți că există și altfel de angajați. Sunt funcționari care stau până seara și muncesc în locul celor absenți. Iar frustrarea este imensă atunci când unul muncește și zece privesc cu dispreț la el. (Clotilde Armand)


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

2 comentarii pentru articolul „Războaiele lui Clotilde: ba cu mafia, ba cu funcționarii. Numai să nu facă administrație”

  • Daca nici aici nu mai sunt publicate comentariile… desi nu continea nimic ofensator… e clar

  • Cand un sef nu stie ce are de facut si nu are habar de managemntul resurselor umane si de leadership incepe cu condica de prezenta …. e importanta si respectarea programului , bineinteles, dar mai important e ce faci cat esti la birou… degeaba stai 15 ore la birou daca nu faci nimic… Si poate invata candva si managerii astia de carton ca nu este normal sa se stea peste program in niciun fel de job. In Europa de Vest (pe care ne – o tot prezinta toti ca sistem de comparatie- ce e drept doar cand ii avantajeaza ) nu lucreaza nimeni un minut peste program . In primul rand pentru ca esti considerat ineficient daca nu esti in stare sa iti faci treaba in timpul programului….In al doilea rand pentru ca angajatorii sunt aspru pedepsiti daca nu respecta programul de munca si legislatia muncii in general… Doar la noi managerii considera ca institutiile pe care le conduc sunt moșiile personale…. Ce e drept reușesc sa aiba si succes deoarece exista mulți subordonati care din slegarnicie sunt dispuși sa contribuie la starea de fapt… Le recomand acestor manageri sa citeasca niste carti de management si eventual si niște legi… si poate afla ca iobagia a fost abolita… a… eventual sa lectureze o istorie a megalomaniei….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *