Alegeri locale, rezultate parțiale: – Consilii locale: PSD – 36,26%, PNL – 29,41%, AUR – 9,35% – Primari: PSD – 38,47%, PNL – 32,72%, AUR – 6,29%

Războiul celor Două Prese: a lui Hellvig și a lui Coldea

Comentarii

23 comentarii pentru articolul „Războiul celor Două Prese: a lui Hellvig și a lui Coldea”

 • ‘Un soldat ucrainean a distrus patru rachete ruseşti în două zile’,
  …folosind un singur castravete care mai continea si 99% apa de ploaie :))))

 • Buna ziua,
  Dreptul la libera exprimare este deja un delict in Romania iar faptul ca inca mai reusiti sa expuneti cate ceva din presa internationala precum interviul dat de fostul Cancelar Angela Merkel – in care o spune direct si fara menajemente ca relatia de afaceri cu Rusia a fost corecta pentru Germania si in acord cu realitatea clipei istorice de la acel moment, va vor transforma in tinta perfecta pentru noul inchizitor oficial Alexandru Muraru – liderul PNL Iasi, etc.
  Va dati seama ca toata logica campanie de presa dirijate de acest personaj pentru sanatizarea imaginii personalitatilor, intelectualilor din cultura romanesca precum academicianul Paulescu, poetul si politicianul Octavian Goga, poetul Adrian Paunescu conform careia cei in cauza au fost fie antisemiti, fie nazisti, fie propagandisti comunistii pusa in oglida cu declaratia televizata a fostului Cancelar Angela Merkel va scoate la iveala cata lasitate si avesiune anti-nationala de bun simt exista in acel personaj mioritic !?

 • ‘China îşi rezervă dreptul de a folosi forţa împotriva Taiwanului, avertizează Partidul Comunist’

  intre timp blitzkrieg-ul s-a dezvoltat in stil fibonacci.
  n ar fi vreo mirare daca chinezii ne vor arata in ce fel a facut o
  ( creca in trei zile vor pune si guvernator …cu tot ce trebuie si totul va fi…ca si cind n a fost altfel )

  • @Online
   Asta chiar e „binecuvantare”…tmsc-ul e singurul care are in productie serie procesoare pe 3 nm…poate nu stii…un fir de praf scapat compromite o intreaga linie de fabricatie de cip-uri…Abia Astept…se intorc omuletzii la tv cu lampi radio pe tranzistoare si masini cu aprindere electronica cel mult…sunt ruinati si surpati si chinezii…au inchis din nou shanghai…de criza imobiliara de la ei mai stii ceva…sau convinge-i din nou pe chinezii platiti la nivelul polonezilor sa munceasca pe 20 boabe orez…cand n-ai nimic…n-ai nimic de pierdut…sau vreo motivatie….Se poate si mai Frumos…Sa nu iti mai Doresti nimic…Eu am Ajuns Acolo…
   Intre timp…”Spitalul Municipal Câmpina a cumpărat cu peste 5000 de lei ultimul model de iPhone 14, lansat în urmă cu doar o lună/ Spitalul are deschise conturi de donații și le mulțumește oamenilor pentru sprijin”…g4media…acum 6 ani faceau caiete de sarcini pe la stat pentru iphone7…tot asa…abia se lansase…si doar ala iesea…adica bagau in caietul de sarcini dimensiunile exacte…masa…doar un „model” iesea…spui de relocare…pai Romania ce sa relocheze…cei 6 milioane oameni plecati de lipsuri foame scarba si sila de aici…
   Zi Frumoasa Online!!!
   vali
   🙂

   • pai …asa functioneaza imbogatirea prin saracire.

    dupa globalizare astia zic asa: domneee…ne am mai gandit, lasa,…mai bine fiecare la casa lui, ca asa e mai corect.
    :))))
    si…pleaca!, lasandu te fara nimic pe tine, caz in care pe centura vor fi scoase direct tarile, cu totul :))

   • ‘Sa nu iti mai Doresti nimic…Eu am Ajuns Acolo’

    esti tare, nenica! :)))
    pai la asa nivel ajung doar Inteleptii, aia…picati direct din ‘nivelul inalt’:))

    • @Online
     Asta ti-a scapat…Chinezii de la Geely vor să cumpere acțiuni la Dacia Renault de la Mioveni ziare.com 13 Octombrie.
     Asa cum vad lucrurile astia tineri vor trai in apartamentele comuniste pana se vor surpa si alea…gandeste-te ca in Rusia citeam acum cativa ani…demolau un cartier de blocuri construit prin ’50 ca nu mai erau sigure…astea…anii ’50-’60’ pa pa pa deja…nu vor avea bani nici de incalzire sau lumina…Romania nu mai produce nimic…chelneri ospatari coafeze curieri videochat soferi…farmacii banci schimb valutar si amanet case de pariuri si jocuri de noroc…si securisti care „siguranteaza securizarea”…astia nu realizeaza ce-i asteapta…
     In anii ’70 parca un presedinte american spunea ca fiecare miliard de dolari exportat de sua creeaza 20.000 locuri de munca…la ei…aici exporta Romania „forta de munca”…asa cum „exporta” in feudalism fete la turci pentru harem si baieti care sa devina ieniceri…pentru asta nu iti trebuie scoala sau Educatie…
     Zi Frumoasa Online!!!
     vali
     🙂

 • „Patentele protejează produse precum senzori seismici, proiecte de turbine de gaze şi alte invenţii realizate de angajaţii companiilor ruseşti menţionate, dar, odată îngheţate aceste patente, companiile olandeze pot acum să recreeze produsele respective fără consecinţe legale.”

  deci rusilor le sint ciordite inventiile, pe motiv ca sint capabile.
  pai parca erau tampitii planetei, nu mari inventatori!

 • „Sunteți extraordinari, ne furnizați energie și gaze, dar un lucru care nu poate continua prea mult timp este ca noi să plătim de patru ori mai mult decât prețul la care vindeți industriei voastre”

  din pacate…asta e, altfel nu prea se mai poate.
  era clar inca de acum luni de zile ca intre est si vest nu va mai fi intersectie,…cu orice pret.
  ‘dinamica din ucraina’ a fost si e despre ‘operatiunea speciala’, insa ea a avut si are doua talere: unul a vizat estul, celalalt a vizat vestul. fiecare cu operatiunea lui.

  • intre vest si est va exista tot atata compatibilitate cita exista intre o lume unipolara respectiv una multipolara

   • sinteza lumilor multipolara respectiv unipolara e Noua Lume, care e Artificiala, care e Antinatura.
    polarizarea care tocmai se naste este Antinatura VS Natura.

    marele reflux, al Civilizatiei, e despre cum retragerea apelor descopera Noul Taram, Artificial,
    insa din start e despre cum retragerea apelor descopera Taramul dintru Inceput, care e insasi Natura.

    Civilizatia e un sistem, Natura alt sistem.
    Civilizatia e Antinatura.
    Dinamica Civilizatiilor e o dinamica de tip fibonacci care te lipeste de cei doi poli ai Universului,
    Mintea ( Taramul Artificial )
    Inima ( Natura )
    si de unul dintre acestia se va lipi omul.

    aia e.

    • @Online
     Aici in Romania e o „Lume Artiificiala”.
     In 1992 pib-ul era de 19.6 miliarde dolari si nu a murit nimeni de foame.
     Acum, de 3-4 ani datoria Romaniei creste cu 10-15-20 miliarde euro pe an ceea ce inseamna ca Romania nu produce mai nimic iar acel putin care-l produce e tocat de cei din sistemul opresiv.
     Am ascultat cu atentie ce a spus Maestrul Ion Cristoiu de „tefelisti” adica „tineri fericiti si liberi”,Nenorocirea si Dezastrul e ca nu au fost nici fericiti si nici liberi iar multi din ei nu mai sunt nici tineri.
     Incearca sa intelegi,generatie de sacrificiu,ca tot spuneau cei mai batrani ca au fost „generatie de sacrificiu”,poate cei care au prins Razboiul Da…insa in comunism oamenii primeau sau puteau cumpara o casa,isi puteau cumpara o masina,isi puteau intemeia o familie si aveau un loc de munca…acum Generatia Mea…Decreteii sau Generatia X…nascuti intre 1965 si 1980 parca…N-au fost nici fericiti,nici liberi,cunosc Oameni care au schimbat 10-15 locuri de munca in 25 ani,sunt datori vanduti pe la banci pentru case masini sau alte bunuri,nu si-au permis Nimic practic si 6 milioane au plecat de aici.
     Acum,va urma acelasi lucru si pentru „tefelistii” de la stat.
     Zi Frumoasa Online!!!
     vali
     🙂

     • Aici in Romania e o „Lume Artiificiala”.

      pai daca ar fi asa pesemne ca totul ar fi cam goana dupa vant.
      si la fel ar fi daca Aici in romania e o „Lume Naturala”

      Romania se cade sa i permita Artificialului manifestarea, daca asta ii e dorinta.
      insa ea…sa si vada de dinamicile armonizate cu Natura.
      barim sa si ude datinile traditiile si obiceiurile, daca sa le cizeleze pe masura vremurilor nu se pricepe…
      barim atat sa ‘faca’

     • intre est si vest nu va mai fi intersectie,…cu orice pret nu va mai fi.

      cred ca pina una alta asta e cea mai importanta dinamica.
      tendinta a inceput sa fie contrarie, ca unii…au inceput sa cam caraie,
      prin urmare creste probabilitatea de manifestare a ‘cu orice pret’

  • @Online
   Din ce am citit germanii rezerve de gaze pentru 2 luni.
   Depinde si de „heaven condition” din Sun Tzu.
   ” Primul dintre aceşti factori este influenţa morală; cel de-al doilea, condiţiile atmosferice, al treilea, terenul, al patrulea, comandantul şi al cincilea, doctrina.”
   Daca mai adaug un al saselea factor care nu era determinant atunci,dotarea,inzestrarea,capacitatile,capabilitatile-e acelasi lucru spus in mai multe cuvinte ai tabloul complet.
   Acum,daca tot e weekend,sa ne mai si amuzam…mai tii minte…”suprema unitate de granit”…nu vom precupeti nici un efort…cele mai inalte culmi de progres si civilizatie…cand esti abuzat de mic cu asa ceva…nu uiti…cat despre lupta…otan…wotan…odin…si dai si lupta si lupta si dai…mai tii minte bancul…ca Tov Ceausescu se chinuia sa unifice telejurnalul de seara cu ala de noapte… 🙂
   „Marți 14 noiembrie 1989.
   La televizor programul începe la ora 19.00 cu Telejurnalul de seară. Urmează la 19.25, În dezbatere: Documentele pentru Congresul al XIV-lea al PCR. Sporirea producției de cărbune energetic. La 19.45, Suprema unitate de granit. La ora 20.00, Programul de organizare și modernizare a localităților țării. Trepte spre progres. La 20.20, Teatru TV. Familia de Tudor Băran. Premieră pe țară. În distribuție: Marioara Sterian, Gheorghe Cozorici, Silviu Stănculescu, Vistrian Roman etc. etc. La 21.50, Telejurnalul de noapte și la 22.00 programul se închide.”
   https: //romania .europalibera. org/a/buletin-de-%C8%99tiri-14-noiembrie-1989/30269728.html

   • ‘Din ce am citit germanii rezerve de gaze pentru 2 luni.’

    la cite timpenii sint scrise pe internet una n plus…

   • cu nemtii e cam asa:
    dorintele lor…au fost avortate. nu li s au implinit.
    doar s au dat in vileag, olecut, in Razboiul Mondial, insa n au reusit sa se nasca in Realitate.
    au incercat,…insa n au reusit. prin urmare au ramas, tinute in Mintea Universului, dorinte manifestate deja!, dar care nu s-au implinit, ca…undeva nu s a armonizat toata povestea si dorintele lor…au fost avortate.

    nu dorintele pe care Hitler le a implinit sint fundamentale!, ci cele pe care el n a reusit sa le implineasca!
    alea…n au disparut nicaieri, sint tinute n Minte de Univers si de abia asteapta sa se nasca in Realitate.

    iar pentru ca Implinirea Dorintelor este Esenta a Creatiei, nimic din ce e scris mai sus nu e negociabil.
    deci mai devreme sau mai tarziu dorintele nemtilor, spre ex alea pe care Hitler nu le a implinit, …se vor implini.
    cum necum.

    unii ii cita germaniei prohodul. succes!
    io stiu un a si buna: vedeti ce dorinte nu li s au implinit nemtilor la finalul razboiului mondial,
    …or mai fi si din urma dorinte ramase neimplinite!,
    si…uite asa aflati care ii e viitorul germaniei.

    privind in trecut, privind Istoria Trecutului aflam despre evenimentele care au devenit Realitate, insa si despre evenimente care si cauta calea catre Realitate ( din Istoria Viitorului, unde se afla )

    • @Online
     Istoria are o Ironie Crunta…Cruda…Teribil de Frumoasa…
     1.Revolutia bolsevica din octombrie care de fapt a fost pe 7 Noiembrie
     2.Pactul Ribbentrop-Molotov 23 August 1939
     3.Conferinta de la Teheran 1943
     5.Yalta 1945
     6.Malta 1989
     7.Noiembrie ultimul bal Dan Pita 1989
     8.2022 G20 Bali summit
     Nu te gandi la Putin si Biden…astia pot sa nu apara…americanii au vreo 800 baze militare prin lume si e evident ca nu la mai pot sustine pe toate…daca-l vad pe iliescu cantand „internationala” din nou…dar nu ca Ceasusescu in fata plutonului de executie…pot sa spun ca N-am Trait Degeaba…
     O stire nou-noutza,e legata de rezervele de litiu si alte metale rare din Afganistan si Africa.
     Tesla nu va începe producția germană de baterii în masă înainte de 2024 – Handelsblatt g4media.ro
     Zi Frumoasa Online!!!
     vali
     🙂

     • daca marele flux, adica Globalizarea, s-a manifestat,
      atunci si Marele Reflux se manifesta. uite chiar acusica!
      daca nu, nu.

      daca da , atunci ce urmeaza e o intoarcere la matca ( a afacerilor, …e doar un exemplu )
      relocarea productiei ‘acasa’ e ceva…de bun-simt pe vremea Marelui Reflux
      pina in 2024 in state se prea poate ca productia sa fie deja relocata, asa ca…mai vedem daca e despre ‘rezerva de litiu si alte metale rare’ sau despre Marele Reflux, deci despre relocare

 • Oameni buni,nu vă mai plângeți de nemți că o să sufere!O duc prea bine,nu se plânge nimeni,este singura țară care mai poartă FFP2 mască și cu mândrie.Este singura țară care a ajutat și ajută toate țările la nevoie.Este singura țară care a acceptat și acceptă în fiecare zi cei mai mulți azilanți.Este singura țară care promovează cu succes Agenda 20-30.Demonstrațiile din fostul DDR care sunt tot mai mari,e doar praf în ochi.Germania se va dezvolta cu ajutorul celor care au venit din 2015,aduși de Ängi,care își doresc tare mult să învețe limba germană și să lucreze,iar capitala acestei a două America,va fii la Wiesbaden,de unde este centrul oficial american al frontului de război din est.Viel Spaß!

  • Da, se poate dar se va dezvolta dupa ce se va prabusi. Acum e in faza de cadere in gol. Tschuss!

 • Da , e tragic : parasutistul rus acuza ca dotarea lor e zero -nu primesc parasute . Pai sa vina la noi , ca e plina presa de parasute .

 • Domnule Ion Cristoiu
  1.”razboiul celor doua prese a lui hellvig si a lui coldea” seamana cu „razboiul celor doua roze” sau pare un conflict intre masoneria anglo-saxona(coldea) si masoneria germana(hellvig),tot un fel de „servicii secrete” si astea.despre „presa romaneasca” doua poze „spun totul” sau „fac toti banii”
  https: //www. activenews. ro/images/articole/141474.jpg
  https: //www. activenews. ro/documente/Silviu-Brucan-si-George-Soros-la-sediul-GDS-ian-1990-Foto-Emanuel-Parvu-2.jpg
  2.angela merkel-fara comentarii.daca vor cei care va urmaresc sa citeasca.
  https: //www. digi24. ro/stiri/externe/statuie-controversata-dedicata-angelei-merkel-unii-spun-ca-este-demna-de-un-dictator-1696643
  https: //www. activenews .ro/stiri/AL-IV-lea-REICH.-Germania-instituie-lockdown-pentru-nevaccinati-Angela-Merkel-vrea-obligativitatea-vaccinarii-si-interzice-germanilor-nevaccinati-accesul-in-magazinele-neesentiale-si-in-centrele-culturale-si-de-agrement-171136
  https: //www. spiegel. de/international/germany/germany-s-schreiber-affair-the-scandal-that-helped-merkel-become-chancellor-a-640938.html
  3.cu „razboiul” si dezinformarile sau „fake news” ce sa spun,putina italiana”Quando parlano i soldi, dice il saggio, la musica tace”.
  Acum strict referitor la subiectele abordate de Dvs,Sincer,deja ma amuz.
  In anii ’80 existau 4 puteri economice domaninante in Europa:UK,RFG,Franta si Italia.
  Fara sa-i ceara nimeni margaret thatcher a reusit prin dezindustrializare sa surpe UK.
  Apoi,germanii prin aceste „unelte” ue,parlamentul european,comisia europeana samd au ruinat Italia si Franta.
  Doar ca „surprize-surprize”,germanii printr-o nemtoiaca au reusit sa se prabuseasca si pe ei,asta dupa ce aceeasi ursula reusise sa distruga si bundeswehr.
  https: //m. ziuanews. ro/externe/cele-5-p-cate-de-moarte-ale-ursulei-von-der-leyen-pionul-deep-state-al-sua-1572650
  Ca sa fie si o nota optimista,de gluma,distractie,doua bancuri,se pare ca au ajuns toti „romani”.
  A.Cazanul cu smoală din Iad
  În Iad, la un moment dat, vine un inspector în vizită.
  La cazanul cu nemți păzesc doi draci.
  La cazanul cu americani, face pază un singur drac.
  La cazanul cu români nu-i niciun drac.
  – Care-i logica, întreaba inspectorul.
  – Păi, la cazanul cu nemți sunt doi draci pentru că sunt mulți care vor să iasa afara, așa că trebuie doi draci să-i bage înauntru.
  – La cazanul cu americani e doar un drac pentru că-s puțini care vor să iasă.
  – Păi bine, dar la cazanul cu români de ce nu-i nimeni?
  – Acolo nu-i nevoie. Cum vrea un român să se ridice, îl trag ceilalți în jos…
  B.In Iad cu Romani si Evrei
  In iad
  In iad, doi draci pazeau doua cazane cu smoala, intr-un cazan erau romani iar in celalalt erau evrei. Unul din draci se chinuia sa ii tina pe oameni in cazan iar celalalt se relaxa. Dracul care muncea mai mult il intreaba pe celalalt:
  -Cum faci ma tu sa ii ti pe oameni in cazan
  Iar celalalt ii raspunde:
  -Pai tu ii ai pe evrei ma, si daca scoate unul capul il ajuta toti sa se ridice dar eu sunt mai norocos si ii am pe romani si daca scoate unul capul il trag toti in jos.
  Toata Stima Maestre Ion Cristoiu!!!
  Valentin-Ionut Constantinescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *