Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Războiul din Ucraina – semnalul că Rusia a decis să se rupă de Europa

Pe 24 mai 2022 s-au împlinit trei luni de la declanșarea a ceea ce rușii numesc Operațiune Specială, Occidentul, Invadarea Ucrainei de către Rusia, comentatorii de politică externă Războiul din Ucraina, iar cei care-și pot permite să gîndească liber, Războiul dintre Rusia și America prin intermediul Ucraina.

Cu acest prilej, al împlinirii a trei luni de la momentul 24 februarie 2022, un moment care a întors lumea pe dos, pentru că nimeni nu se aștepta la o atîta de gravă încălcare a ordinii stabilite în Europa după Căderea comunismului, e cazul să ne întrebăm ca și acum trei luni:
De ce nu s-a străduit Rusia să salveze aparențele?

O întrebare cu atît mai neliniștitoare cu cît în ultima vreme Rusia încercase să se prezinte ca un factor de stabilitate în Europa și în lume, un factor interesat în a susține ordinea existentă. După căderea comunismului năpustiri ale unei superputeri militare asupra unei țări slabe din punct de vedere militar au mai avut loc. E suficient să reamintesc Agresiunea NATO asupra Serbiei, Invadarea Irakului în 2003 și invadarea Afganistanului, tot de America, în 2011. Așa cum am mai scris, declanșarea Operațiunilor americane a fost precedată de un uriaș efort de justificare la nivel planetar a Agresiunii. Bombardarea Serbiei a fost pregătită de o campanie mediatică feroce menită a convinge planeta că bieții kosovari erau victimele nevinovate ale căpcăunilor sîrbi. Declanșarea Furtunii în deșert a fost precedată de o campanie de publicitate violentă prin care Saddam Hussein a fost prezentat ca un criminal care folosește arma chimică pentru a-i lichida pe bieții kurzi. Năpustirea asupra Afganistanului a fost justificată prin nevoia ca planeta să fie salvată de oamenii cavernelor, care erau talibanii. În cele două cazuri de invazie, americanii au ținut să apară drept salvatori ai popoarelor oprimate de regimuri criminale. Propaganda americană n-a vizat cu precădere pe americani, ci pe ceilalți cetățeni ai planetei. Prezentîndu-se drept Justițiari atomici, după rețeta filmelor de la Hollywood, americanii au căutat să se așeze în fața unor coaliții multinaționale ale Binelui, nu înainte de a primi binecuvîntarea ONU.
Nimic din toate acestea nu s-au întîmplat în cazul Operațiunii speciale declanșate în 24 februarie 2022.

Firește, așa cum au semnalat în mai multe rînduri, corespondenții străini de la Moscova (printre ei la loc de frunte se numără românul Alexndru Beleavski), cu un an înaintea Atacului televiziunile din Rusia au dus o campanie spectaculoasă menită a convinge pe ruși că naziștii ucraineni îi oprimă pe rușii din sudul Ucrainei. Dacă ne gîndim cît de repede se poate inflama un popor pentru a-l face să urască alt popor, cînd a decis intervenția , Vladimir Putin avea de partea sa întreg poporul rus. E drept, potrivit unei tradiții de mare răsunet în anii Războiului Rece, Occidentul a făcut mare caz de gesturile de cîrteală ale unor ruși, cei mai mulți stabiliți în Occident, dar și unii rămași acasă. Cine cunoaște Istoria știe că în Rusia încă de pe vremea țarilor cîrteala față de autoritate a fost o permanență. Dacă vedem în Rusia lui Vladimir Putin o dictatură în genul celei comuniste, ne putem grăbi să vedem în micile cîrteli din Rusia împotriva Războiului semnele unei revolte naționale. Dacă luăm în calcul realitatea că Rusia lui Putin nu-i o dictatură, ci o autocrație care copie autocrația țaristă, vom înțelege că în anumite limite aceste cîrteli sînt nu numai lăsate, dar și stimulate de regim, ca o cale de a mai depresuriza tensiunea social-politică.

Au trecut trei luni de la Declanșarea războiului.
Toate celelalte Operațiuni n-au depășit două luni.
După două luni, americanii intrau în Bagdad și proclamau răsturnarea regimului Saddam Hussein.
După două luni, americanii instalau la Kabul un regim marionetă.
Războiul din Ucraina nu dă semne că se va încheia.

La puțin timp după începerea Războiului, presa occidentală, transformată în Pravda Coaliției multinaționale conduse de America, se întrecea în a semnala că, sub puterea sancțiunilor, Rusia s-a prăbușit deja.
Timp de trei luni, Vladimir Putin a fost proclamat mort sau măcar demis de întreaga presă occidentală, în mare parte avîndu-și sursa pentru astfel de știri în postările de pe facebook ale unei secretare de primărie din Ucraina.

Nu știm ce se întîmplă de adevăratelea în Rusia.
Cum nu știm ce se întîmplă de adevăratelea în Ucraina.
Cum se întîmplă în toate războaiele fiecare parte își trîmbițează succesele proprii și proclamă eșecurile adversarilor.

Știm însă deja un lucru.
Timp de trei luni Rusia a rezistat unui triplu război mondial dus împotriva ei.
Un război pe teren, în care armata rusă s-a confruntat nu numai cu armamentul occidental, dar și cu specialiștii occidentali, acționînd sub acoperire de ucraineni.
Un război economic, atingînd în multe locuri punerea la îndoială de către Occident, nu numai a normelor de comportare civilizată din punct de vedere economic, dar și a normelor de comportare civilizată în general.
Un război mediatic unic în Istorie prin transformarea presei occidentale în armă de luptă prin cultivarea fake newsurilor lipsite nu numai de profesionalism, dar și de minim bun simț, prin cultivarea rusofobiei greu de imaginat cu un an în urmă.

Nu știm cum va evolua războiul din Ucraina.
Știm deocamdată că 20 la sută din teritoriul ucrainean e în stăpînirea rușilor și supus procesului țarist de rusificare.
Știm că rusificarea teritoriului cucerit după 24 februarie 2022, dar și în 2014, face imposibilă plecarea rușilor de bună voie din teritoriul ucrainean.

Vor fi forțați rușii, cum proclamă zi de zi Volodîmîr Zelenski, să se urce în camioane și în bărci și dea înapoi ucrainenilor un teritoriu deja rusificat?
Răspunsul ni-l dă indiferența Rusiei față de imaginea sa în Occident.
Cu rare excepții, Rusia n-a dezmințit acuzațiile, n-a protestat, n-a încercat să-și pună la lucru, pentru contracarare, rețeaua sa de sprijin din presa lumii.

Și mai știm un lucru:
Rare au fost momentele cînd Rusiei i-a păsat ce s-a spus despre comportamentul ei în Ucraina.
Rusia a fost acuzată de crime de război, de genocid, de folosirea violurilor ca armă de luptă.
Nici o țară din lume n-ar rămîne indiferentă la o asemenea imagine.
E vorba de credința că degeaba s-ar zbate. Oricum se va scrie și se va spune despre ea în continuare la fel?
Nu cred.

Cred că e vorba de aceeași nepăsare manifestată în cazul lui 24 februarie 2022.
Pe Rusia n-o mai interesează imaginea sa în Occident. Sau, mai bine zis, n-o mai interesează Europa.
Acest amănunt spune totul despre poziția pe care Vladimir Putin vrea s-o impună Rusiei, după ani întregi în care s-a străduit să facă pe plac Occidentului:
Poziția de țară pe care o doare în cot de ce spune Europa.
Și o doare în cot, deoarece a decis că nu mai face parte din Europa.

Cartea lui Marie-Pierre Rey La Russie face à lʼEurope: dʼIvan le Terrible à Vladimir Putin, apărută la Flammarion în 2016, trece în revistă relația ambiguă a Rusiei cu Europa, marcată de apropieri și distanțări de Europa.
Perioada stalinistă e considerată drept una a ruperii Rusiei de Europa.
Nu cred că Stalin avea insomnii față de ce se scria în presa occidentală despre URSS și despre el.

Se pare că Războiul din Ucraina e semnul că Rusia s-a rupt de Europa.
Cu mult înainte de începerea Războiului.
Și asta trebuie să ne neliniștească mai tare decît atacarea Ucrainei.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

35 comentarii pentru articolul „Războiul din Ucraina – semnalul că Rusia a decis să se rupă de Europa”

  • MNT: Nu Rusia se rupe de Occident ci Occidentul a ales să revină la vechea şi niciodată în fapt, vindecată, adversitate faţă de imensitatea Rusiei. Încă o dată trebuie să constat cât de diferit „citesc” minţile aceleaşi „semne”: de ce niciodată istoria nu poate fi cea a unui singur adevăr, de ce istoria nu se scrie pe seama adevărului ci a intereselor. De ce istoria nu este despre dreptate şi nedreptate ci exclusiv despre interese.
    Rusia nu a prea avea cum să pregătească „operaţiunea specială” în stilul SUA-NATO pentru simplul fapt că instituţiile şi mass-media care ar fi trebuit implicate sunt de mult dominate de propagandiştii neoliberali de tip Occidental. Aş spune că Rusia ştia că a „pierdut” bătălia propagandei încă din ultimul deceniu al Războiului Rece. A recuperat cât a putut dar total insuficient.
    Da, Rusia şi imensa sa cultură este altceva decât Europa deşi doar antirusismul agresiv nu poate vedea cât sunt de complementare sau măcar necesare pentru a menţine echilibrul diversităţii lumii, pentru a nu cădea în monontonia şi potenţialul pericol al modelului cultural-civilizaţional unic. Unii, mulţi foarte mulţi, au căzut sub vraja modelului Occidental pentru că li se pare că oferă libertate şi bunăstare. Aceştia cred într-o noua utopie. Ofertantă dar periculoasă ca toate utopiile.
    PS 1. Diferenţierea dintre ţarism şi autocraţia putinistă sună ca dracu. Regimul comunist, şi mai ales cel naţional-comunist ceauşist, avea propriul sistem de defulare a mâniei şi nemulţumirilor nu foarte diferit de cel ţarist. Cum ar fi putut să se diferenţieze foarte mult atunci când semnul distinctiv era supremaţia puterii serviciilor la ordin?!
    2. Şi totuşi prezentarea invaziei Afganistului – ca şi alte „operaţiuni speciale” mult mai îndelungate şi aici ignorate – ca terminată în două luni este mai mult decât îngrămădirea faptelor pentru a susţine o demonstraţie cu concluzii ante-pronunţate.

  • Domnule Cristoiu, am ascultat cuvant cu cuvant interviul cu Stefan Popescu. Problema e ca simpla cunoastere a unor informatii citite din carti …NU TE FACE INTELIGENT! Nu va fi nici un conflict inghetat! E razboi mondial . e ORI ORI. Inghetat de cine?! Borrel zice ca trebe rezolvat cazu pe campu de lupta. usa zice ca trebe secatuita Rusia, ministresa UK zise azi ca daca Rusia invinge Europa nu mai poate dormi….. si dvs vorbiti de armistitiu de conflict inghetat?! aveam pretentii de la dvs. Pareati mai lucid cand spuneati ca armamentul livrat asa zisei Ucraina va fi folosit prin toamna. Nimeni nu a castigat nimic pana acum. Rusia nu, nu a castigat litoralul. Fara Odessa Crimeea insasi e in pericol. Din Odessa Harpoonurile ce urmeaza sa fie furnizate asa zisei Ucraina pot lovi direct Sevastopolu. CE castig e asta pt Rusia?!USA la fel nu a castigat nimic. Rusia nu e ingenunchiata. Nu e aruncata in mare. Iar daca dvs credeti cu americanii se vor opri sa faca negocieri cu rusii acum cand RAZBOIUL ABEA INCEPE , inseamna ca ati trait 74 de ani degeaba.

  • Zice dl Cristoiu: „Nimic din toate acestea nu s-au întîmplat în cazul Operațiunii speciale declanșate în 24 februarie 2022.” (vorbind despre „justificarea” Rusiei).
    Numai ca un pic mai sus, de la început precizeaza „ceea ce rușii numesc Operațiune Specială, Occidentul, Invadarea Ucrainei de către Rusia, comentatorii de politică externă Războiul din Ucraina, iar cei care-și pot permite să gîndească liber, Războiul dintre Rusia și America prin intermediul Ucraina.”.
    Întrebare: Unde se pozitioneaza dl Cristoiu?

  • Pt cei care sint preocupati de soarta lui Putin: La ce resurse are Russia, 100 de ani de aici in colo o vor duce super bine….plus ca au vreo 6000 de focoase nucleare declarate in caz de ceva….o populatie f mica in comparatie cu marimea teritoriului si resursele naturale…au spart monopolul dolarului tiparit, rubla o duce super, exporturile de gas si petrol duduie spre Asia…hahaha…cit de tembel sa fii sa crezi ca Putin o duce rau…

  • Care crede că este tovarășul Joe? Lenin sau Troţki?

    Which does Comrade Joe think he is? Lenin or Trotsky?

    Posted on May 25, 2022 by Pat Lang
    https://turcopolier.com/which-does-comrade-joe-think-he-is-lenin-or-trotsky/
    https://turcopolier-com.translate.goog/which-does-comrade-joe-think-he-is-lenin-or-trotsky/?_x_tr_sl=en&_x_tr_tl=ro&_x_tr_hl=it

  • Maestre, eu cred ca lui Putin nu i-a mai pasat de nimic pentru ca planurile lui nu prea s-au potrivit deloc cu realitatea din teren, iar formalizarile si restul au trecut in secundar.
    Dar va felicit ca nu v-a scapat nimic din ce e important de cand va ocupati de subiect.

  • Am auzit si vazut, la un grup de lume efectul european al manipularii mondiale. CAT DE IDIOT SI SPALAT PE CREIER SA FII SA VEZI IN ZELENSKI UN PATRIOT? SA VEZI IN MAIA SANDU, SCARBITA DE POPOR PENTRU IPOCRIZIA EI FARA MARGINI…o sa aflati curand despre ce profil se ascunde si in kovasita asta sorosista…Vorbea lumea despre Zelenski cu simt patriotic, de parca erau de-ai lui Corneliu Zelea Codreanu..si nu niste telespectatori indobitociti. Ca sa stii ceva despre un popor, stai un timp in mijlocul lui, nu precum a stat Mark Gitenstein in Romania, pana a jefuit nitel. Actorasul zelenski a umplut Ucraina de ruine, de arme, de laboratoare americano-europene, de mercenari de pe toate meridianele lumii. Rusul este, in general, un truditor al pamantului, asta pentru cei care traiesc in cusca IT-ului. Ca e slav, tatar sau ucrainian, el cauta sa nu fie abuzat de autoritati, ucis sau inrobit la oaste sau inchisoare. Si vreme de ani de zile, zoaiele de televiziuni, prezinta poporului ca ar putea exista bine si pace si pentru popor. Se face un film in care i se descrie cum ar arata o tara cu un presedinte de treaba, in vreme ce Ucraina avea un presedinte betiv si drogat permanent si ai carui consilieri jefuiau tara. Manipulare perfecta. In umbra filmului iau fiinta baze militare, trupetii nazi, laboratoare de experimente chimio si bio. Si deodata poporul se trezeste ca presedintele, ala din film, este puiul satanei..nu e nici ucrainian, nici patriot, nici luptator, nici crestin cu faptele. Este un ticalos care joaca rolul de distrugator al poporului. SERVITORUL POPORULUI UCRAINIAN SE DOVEDESTE A FI ASUPRITORUL CEL MAI FEROCE AL POPORULUI. NUMAI STALIN II MAI STA IN CALE …SLAVA MANIPULARII…si atunci de ce mai exista presa?! Oricum 90% nu e buna de nimic..

  • Buna seara dle Cristoiu
    Destul de genial articolul.
    Parerea mea personals e ca nici vorba.
    Rusii isi respecta graficul.Graficul lor.
    Nu stiu cit de verisori sint americanii cu irakienii,sirbii sau afganii
    dar rusii sint sentimentali…stiti dvs.
    Rusii folosesc max 25 % din forta facind munca in folisul umanitatii.
    Super ca nu v ati Dori vreidata sa ii vedeti folosind tot potentialul.Pentru ca asta ar dauna mortal si chiar ar fi deprimant.
    Ca sa inchei pe o nota optimista …ce ziceti de inteleapta Maia?Eu nu prea buna.S ar putea sa aiba soarta Inca.
    Dreptate si Fratie

  • Guvernu american=teroristul planetar….nu am vazut ceva mai scirbos decit bosorogu asta sifilitic Soros, chinuindu-se sa spuna platitudini la Davos….Nu mor caii cind vor cîinii…una e sa ai resurse cacalau si alta e sa tiparesti bani ca idiotul…imaginea bosorogului Biden ca lider al Americii spune totul despre politica Americii de azi…

  • Aveți mare dreptate Domnule Cristoiu. Prin declanșarea DE CĂTRE RUȘI a primului război de CUCERIRE DE TERITORII prin invadarea unei țări suverane după 1945, Rusia s-a rupt definitiv de Europa, de occident.
    Drept consecință :
    RUSIA VA DEVENI A DOUA COREE DE NORD COMUNISTĂ, IZOLATĂ, CEL MULT SCLAVA CHINEI , CU TOATE CONSECINȚELE, PENTRU MULTE GENERAȚII VIITOARE !
    Cu speranța că veți publica acest răspuns vă mulțumesc anticipat, vă doresc viață mai lungă ca a mea(care m-am născut în timpul războiului 2 mondial) pentru a trăi perioada de DUPĂ !

    • Esti dus cu pluta nene, delirezi aici…

    • la resursele Rusiei si la nevoile cetatenilor ei, le va merge mult mai bine fara mizeria occidentala

    • Corect domnul Bajenaru,ca se despart de Europa,ce sa zic mare pierdere,de ne am desparti dreacu de ei definitiv printr un zid etern ,de netrecut,o noua cortina de diamant de data asta ,intre Ucraina,Polonia ,Tarile Baltice(intre Europa de fapt) si aceasta Rusie dementa ,salbatica ,primitiva setoasa de sange,cruda si inadaptata secololui 21,ce sa zic drum bun Rusia si cale batuta,in Asia,in stepele siberiene de unde acest popor crud inuman si salbatic s a zamislit,in mijlocul Hoardelor barbare.In Asia acolo este locul Rusiei si a culturii ei salbatice,a sangelui ,jafului,violului, crimei si genocidului.

      • Nici de sclavi pentru China nu s buni rusnacii,ca s niste puturosi si betivi notorii,si rusoaicele sunt niste curvistine de notorietate mondiale,ori China nu are ce face cu asemenea „sclavi”(nu le plac betivii puturosi si criminali),poate doar ceva rusoaice pentru bordelurile chinezesti(alea ieftine) 😆 😆 😆 ,cred ca doar de asta ar avea nevoie chinejii din Rusia.

    • Bordel pentru Chineji 😆 😆 😆 Bordelul Maskva frecventat doar de Chineji. 😆 😆 😆

  • Dimineață iar am auzit răspunsul dr M.Cele mai poluante industrii după energie și agrobusines este industria bumbacului.La o pereche blugi consum 7500l apa.Desertul Atacama are cel mai mare depozit de haine vechi.zeci de mii t.Covitul trebuia sa apară și sa continue.Este o criza de supraproductie.China a căzut preturile.asa ca să stam cuminți în case sau războaie inventate și vom consuma din debara borcane cu zacusca.Dar ma mai întreb,ce vom face cu mașinile noastre parcate peste tot?Articolul dvsEXCELENT

  • Am găsit o informație foarte interesanta ,Revista Charlie Hebdo are,în prezent 25000 vânzări săptămânale la Chioșc și circa 37000 abonați.Ramanem un popor,,cap plecat,,vorba de pe vremea turcilor,NU știm sa facem bani.Eu cu pensia asta prăpădita m-as duce sa adun ceva materiale de război din M.Dar chiar JN ce vânzări are pentru ca au avut și cărți.?

  • În ciuda sancțiunilor șomajul nu a crescut, câștigurile din exportul de materii prime au luat-o rău în sus, rubla s-a întărit, economia rusă funcșionează normal. Fiind exportator de cereale, sunt slabe șanse de fi foamete în Russia. De vreme ce a fost „eliminată” din sistemul tranzacțiilor internaționale controlat de America, cred că îl doare-n spate pe Putin de cotarea agențiilor de rating. BRICS dă semne de înbunătățire a funcționării. De fapt 12% din populația lumii izolează 88% care a mai rămas. Care să fie problema pentru Russia, că nu are suficient spațiu? Nu cred. Ca o curiozitate, Moskowa e un smart-city aproape perfect, inclusiv cu roboți bătând străzile și făcând curierat. Acum, că a eliminat aproape complet Windows SO, ca și China dealtfel, e și mai greu de „abordat” din exterior și mai liberă.

  • in ‘lumea mare’ se manifesta un proces de demolare controlata a…fix temeliilor ‘lumii mari’.
    procesul seamana cu un razboi, asa e.

    simularea Iernii, basca simularea Primaverii,
    Artificial!,
    ..e treaba complexa, iar ea se poate realiza exclusiv in stil cuantic.

    peste ‘lumea mare’ s-a asternut Iarna.
    din Civilizatia mare cit planeta va mai ramane Cenusa.

    procesul numit Iarna poate fi simulat Artificial, iar opinia mea e ca fix asta se si intampla,
    simularea Matematica a ‘dinamicii Iernii’, simultan cu simularea ‘venirii Primaverii’ peste Civilizatia mare cit planeta putind, la limita, sa duca catre manifestarea unei Noi Lumi, definita Matematic, si care sa devina…
    prima Lume, prima Civilizatie care a suntat, la limita, Iarna, adica Moartea…

    caz in care putem vorbi despre manifestarea unei Civilizatii Perpetue, Nemuritoare…
    ( ca tot a ajuns civilizatia curenta pe Granita Universului, care e la Nivel Cuantic, desavarsind Scara pina la Cer, adica Turnul Babel, poreclit astazi Computer Cuantic…

  • ‘un moment care a întors lumea pe dos, pentru că nimeni nu se aștepta la o atîta de gravă încălcare a ordinii stabilite în Europa după Căderea comunismului’

    opinia mea e ca nu numai ca unii se asteptau, ba chiar…asta asteptau!

    ‘De ce nu s-a străduit Rusia să salveze aparențele?’

    spre ex… pentru ca unii asta asteptau? sau poate ca…ce explicatii sa i dea uleiul, apei, pe intelesul apei?!
    ‘rusificarea’ si ‘artificializarea’ sint din aceeasi poveste.
    unele state au fost ‘artificializate’ fara sa si dea seama,
    adica in stilul Melc. altele sint in plin proces de artificializare, ca se lasa mai greu…
    rusii s-au prins ca urmau la rind si au zis pas.
    au zis in stilul lor.
    insa au zis de ani de zile ca Noua Lume, pe care ei nu si-o doresc, fara ei nu va exista.

    uimitor este, poate, cum cei care sint ‘artificializati’ se dau cu timpla de stele infierindu i pe cei care ‘rusifica’

    ‘Știm însă deja un lucru.
    Timp de trei luni Rusia a rezistat unui triplu război mondial dus împotriva ei.’

    pai asta se stia din prima! se stia inainte ca razboiul sa inceapa!
    ceea ce, poate, unele state inca n au aflat este ca ele insele vor fi cele care nu vor rezista Crizelor, spre ex ‘unui triplu razboi’, insa…io zic sa nu ne grabim, Criza despre care vorbim e una plenara, va acoperii, demolind plenar, toate, dar absolut toate sistemele sociale active in statele…alea, care inca n au aflat ca cele supuse la stres plenar sint ele, Rusia se stia din start ca va rezista ( macar pentru faptul ca stie cu exactitate care e jocul )

    ‘Toate celelalte Operațiuni n-au depășit două luni.’

    pai…povestea va dura pina cind stresul despre care vorbeam mai sus va duce la ruperea plenara a UE de Rusia. deci noi mai inainte sa vb despre Rusia si razboiul ei, am putea sa vorbim, poate, despre UE si razboiul care se desfasoara in sinele ei, si care va avea ca rezultat redefinirea ecuatiilor de miscare ale statelor ue, …care inca n-au priceput, poate, ca sint pe cale sa si piarda dreptul de a interveni in definirea acestor ecuatii.

    ‘Vor fi forțați rușii, cum proclamă zi de zi Volodîmîr Zelenski, să se urce în camioane și în bărci și dea înapoi ucrainenilor un teritoriu deja rusificat?’

    pai…cum ziceam, ‘rusificarea’ e neam cu ‘artificializarea’.
    ‘rusificind’, rusii se opun ‘artificializarii’ care i vizeaza. in mod normal plecarea rusilor din teritoriile pe care le vor cuceri e sinonima cu manifestarea unui razbpoi atomic.
    Rusia NU va accepta ‘artificializarea’. ( cel putin n-o va face… azi )
    doar manifestarea unei tehnologii superioare, care sa anihileze…pocnind din deste, intreaga masinarie de razboi ruseasca, cu tot cu componenta nucleara, poate sustine ‘artificializarea’ Rusiei, ….azi.
    ce o mai fi maine cu Rusia…ramane de vazut. pentru ca Nemurirea e un catalizator plenar potent.

    ‘Se pare că Războiul din Ucraina e semnul că Rusia s-a rupt de Europa.’

    mie mi se pare ca e invers, Europa s-a rupt de Rusia.
    bine, nu s-a rupt de tot, insa se va rupe, ca razboiul va fi alimentat pina cind intre statele care vor ramane in UE si”Restul Lumii…de la est nu va mai exista intersectie.

    faza e ca acesta va fi primul pas catre Despartirea Apelor in stilul Artificial VS Natura.
    adica…dincolo de Marea Resetare e Marea Revolutie, Metamorfoza.
    in fata Metamorfozei, adica a Marii Revolutii ( in Creatie ), se va manifesta Alegerea.
    cu curul in doua luntrii…asta pur si simplu nu se ( mai ) poate.
    polarizarea a ajuns la Prasele: Minte, Inima ( SAU, SI )

    • Artificializarii nu i te poti opune, insa poti ‘sa n ai nimic impotriva ei’, dar sa alegi Natura.

      printr o prisma se vede ca vremurile sint despre ‘mai mult’, insa prin cealalta se vede ca ele sint despre ‘mai putin’.

      celor are au li se va da, insa cei care au sint cei care au suficient, adica sint cei care il cunosc pe ‘suficient’.

  • Misiunea specială e 99% îndeplinită. Inflamarea Europei a constat în luarea unor sancțiuni negândite și mă îndoiesc că și legale (confiscări de bunuri, bani); reversul medaliei asupra economiei și cetățenilor europeni este dezastruos.

    • Da misiunea speciala este 99% neindeplinita ,doar cateva bucati din Ucraina,cand planul era Cucerirea Militara a Intregii Europe.De aia spumega Putler si ameninta cu Satan 2 ,pentru ca misiunea speciala este un „mare succes”.Cine scoate Satan 2 ,de Satan 2 sa moara,asa cum spune Biblia”Cine scoate sabia,de sabie va pieri”.

  • Așa e. De fapt însuși Kissinger (care e atacat pentru analiza sa) a indicat că aruncarea Rusiei în brațele Chinei ar putea fi o mare greșeală a occidentului. Europenii, sau o parte din ei, sunt mai lucizi, desi inca agățați nefericit prea mult de viziunea și forța goepolitico militară a Americii, conștienți fiind că o ruptură istorică a continentului in partea lui estică după un Brexit nefericit va aduce multe consecințe nefaste continentului.

    • Da ,si ar fi trebuit sa stam cuminti si sa asteptam ca dupa ce rusnacii terminau cu Ucraina sa vina peste noi cu armata sa ne macelareasca,ca asta urma,dupa cucerirea Ucrainei,ar fi urmat o ampla campanie militara a Rusiei de cucerire si subjugare a Europei,Putler planuia o ocupare militara in forta asupra Europei,si un genocid pe scara larga impotriva Europei,asta era planul initial al Rusiei Putleriste Anexarea Europei,nu doar a Ucrainei.Nimeni nu sustine Ucraina doar pentru „marea Dragoste pentru poporul Ucrainian” sustinem Ucraina pentru ca,prin jertfa lor ei apara Europa,ei isi varsa sangele pentru toti europenii ,ca si grecii de la Termopile.Ucrainienii mor ca sa ne apere noua curul,sa muncim,sa mergem la Hipermarket,sa mergem in vacante,sa ne luam gadgeturi,sa traim normal in Europa,sa nu ne fie femeile violate,barbatii ucisi,sau deportati ca sclavi ei si copiii lor in Siberia cum vrea Rusia Putlerista sa faca cu toti Europenii.Rusii ne urasc si ne vor morti pe toti Europenii,Rusii sunt spalati pe creier si plini de ura la fel cum au fost indoctrinati Hitlerjugen,asa sunt si toti tinerii rusi Putlerjugen.Putin si regimul sau care este un regim nazist sadea.

  • Semnul clar al ruperii a fost masa lunga de la Kremlin. Oricum, marele pierzator este UE.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *