Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Recentele evenimente enigmatice, viața între OZN-uri și baloane

Factorii de decizie din China au acuzat Statele Unite că au efectuat ilegal zboruri cu baloane la mare altitudine în spațiul aerian chinez de peste 10 ori din ianuarie 2022 încoace. Declarațiile vin în timp ce tensiunile bilaterale se amplifică în urma doborârii unui balon chinezesc de către avioane de vânătoare americane, asta după ce balonul a traversat partea continentală a SUA. Acuzația din partea chinezilor vine la mai puțin de o zi după ce factorii de decizie din China au declarat că se pregătesc să doboare un OZN care zbura în apropierea coastei estice. În cadrul unei conferințe de presă, purtătorul de cuvânt al ministerului, Wang Wenbin, a afirmat: „Este obișnuit ca baloanele americane să intre ilegal în spațiul aerian al altor țări…Numai de anul trecut încoace, baloanele americane de mare altitudine au traversat ilegal spațiul aerian al Chinei de peste 10 ori fără aprobarea autorităților chineze”. (detalii: https://edition.cnn.com/2023/02/13/china/china-unidentified-flying-object-intl-hnk-mic/index.html).

Întreaga chestiune cu baloanele misterioase-care au spionat, dar nu au spionat de fapt, depinde de cine-și dă cu părerea, ca să nu sufere niciun membru de partid- mă duce cu gândul la faimosul incident OZN de la Roswell. Unii s-au bătut cu pumnii-n piept că s-au recuperat resturi extraterestre, inclusiv cadavre de extratereștri, de la un obiect neidentificat care s-a prăbușit în apropiere de Roswell, sediul comitatului Chaves, statul New Mexico, SUA, în iunie sau iulie 1947, pe când alții s-au bătut cu pumnii-n cap de nerozia unora sau altora etc. Un lucru este sigur: de la sfârșitul anilor 1970 încoace incidentul a fost obiectul unor controverse intense și obiectul unor teorii ale conspirației (de pe urma cărora s-au făcut bani la greu) cu privire la natura reală a obiectului care s-a prăbușit. Dar aici, dragă cititoare și stimate cititor, intervine o chestiune extrem de interesantă. Armata Statelor Unite ale Americii susținea că, ceea ce s-a întâmplat a fost doar recuperarea resturilor unui balon experimental de supraveghere la mare altitudine care aparținea unui program secret numit Mogul. Ei bine, chestiunea cu balonașele există de cel puțin 70 de ani încoace. De ce? Haideți să vedem împreună în rândurile care urmează.

Proiectul Mogul (denumit uneori și Operațiunea Mogul) a fost un proiect ultrasecret al Forțelor Aeriene ale Armatei SUA, care a implicat microfoane transportate pe baloane de mare altitudine, al căror scop principal era detectarea pe distanțe lungi a undelor sonore generate de către testele sovietice cu bombe atomice. Proiectul s-a desfășurat din anul 1947 până la începutul anului 1949. Una dintre cerințele baloanelor era ca acestea să mențină o altitudine relativ constantă pe o perioadă de timp îndelungată.

Desigur, dacă am dori să ne întoarcem și mai mult în timp, noi am ajunge să discutăm și despre cercetările fanaticilor naziști (nu cu mult diferiți de alți fanatici din prezent), ori despre proiecte precum: Sack AS-6, Horten Ho 229 etc. Și canadienii au avut proiecte interesante: Avro Canada VZ-9 Avrocar. Americanii au și Northrop Grumman B-2 Spirit. Un lucru este cert, în caz că chiar avem parte de ceva care vine din afara Planetei noastre, noi nu vom afla nimic (ar fi un haos de neimaginat, diverși fanatici și-ar curma viața, mulți ar spune că viața nu are sens și că nu merită să fie trăită etc.). Deși, dacă mă întrebați pe mine, să consideri că nu există extratereștri în Univers, asta de la ființe de dimensiunea unui gândac sau chiar mai mici, până la ființe de dimensiunea unui dinozaur, ori chiar mai mari, ar fi încă o dovadă de narcisism uriaș din partea Omenirii. Picturile rupestre, edificiile preistorice, picturile marilor artiști, alături de multe altele, ne transmit nouă, oamenilor, că nu le știm chiar pe toate. Desigur, putem vorbi și despre Enoh, cel care a reușit, alături de puțini alții, marea performanță de a nu sfârși trist, precum marea masă a oamenilor, deoarece el nu a cunoscut moartea. Și Ilie are parte de un sfârșit interesant, iar Elisei oferă detalii referitoare la carul de foc și caii de foc care l-au ridicat pe tatăl său la ceruri, într-un vârtej de vânt. Cei interesați pot să caute detalii și despre:

  • „Botezul lui Hristos” – de artistul olandez Aert de Gelde, pictat în anul 1710 și expus la Muzeul Fitzwilliam din Cambridge.
  • „Madona cu Sfântul Giovannino” – realizat la sfârșitul anilor 1400.
  • „Miracolul zăpezii” (1428-1432) – Pictat de Masolino da Panicale,
  • „Răstignirea lui Hristos” (1350) – pictură interesantă atârnată deasupra altarului Mănăstirii Visoki Decani din Kovoso.

Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *