Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Record de gravide în București după perioada de izolare

În lunile iunie și iulie s-au depus 5 000 de solicitări pentru stimulente financiare, în valoare de 2 000 de lei de persoană, acordate de Primăria Capitalei, pentru achitarea analizelor și tratamentelor necesare în sarcina.

„Suntem alături de viitoarele mămici din București pe care doresc să le asigur că programul ‘Voucher Materna’, lansat la inițiativa mea în anul 2018, continuă. Consider că este un program esențial pentru sănătatea tinerelor însărcinate, pentru că acestea, cu ajutorul stimulentelor financiare acordate de noi, își pot cumpără medicamente sau pot achita analize sau proceduri medicale esențiale, care nu sunt decontate de Casă de Asigurări de Sănătate și care, de cele mai multe ori, sunt inaccesibile că preț”, a scris primarul Gabriela Firea pe Facebook.

De la lansarea programului, aproape 40 000 de femei însărcinate au primit vouchere în valoare de 2.000 de lei, bugetul acestui proiect fiind de peste 11 milioane de euro.

Lunile iunie și iulie ale acestui an au reprezentat depuneri record de solicitări, fiind lunile în care s-au primit cele mai multe dosare de la debutul programului – aproape 2500 de dosare în fiecare luna de vară.

„Acest fapt ne demonstrează încă o dată că este un proiect extrem de necesar, care ajută zeci de mii de femei să traverseze perioada de sarcina sub atentă supraveghere a unui medic pentru că, din păcate, sunt foarte multe cazurile în care viitoarele mămici, din lipsa de bani, nu merg la un consult de specialitate și nici nu își fac toate analizele necesare”, a precizat Firea.

În prezent sunt circa 5 000 de dosare în analiză și procesare pentru care urmează să se acorde voucherele Materna în perioada imediat următoare.

Voucher-ul Materna București se acordă oricărei femei cu vârsta de peste 18 ani, cu domiciliul stabil în București sau viză de reședință de cel puțin 6 luni pe rază Capitalei, la data depunerii cererii, după săptămâna a 10-a de sarcină.

Voucherul Maternă se acordă de către Primăria Capitalei prin DGASMB, începând cu luna iunie 2018, în baza H.C.G.M.B nr. 120/2018, modificată și completată prin HCGMB nr. 260/2018 și HCGMB nr. 824/2018, privind stabilirea unor condiții de acordare a unui sprijin financiar femeilor gravide din București pentru achitarea medicamentelor și serviciilor medicale.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *