Campania electorală pentru alegerile locale şi europarlamentare din data de 9 iunie începe vineri,10 mai, şi se încheie în 8 iunie. Campania în audiovizual se va încheia în 7 iunie

Renate Weber a încercat să acționeze în baza unei recomandări ONU privind tortura în spitalele Covid

Avocatul Poporului trage un semnal de alarmă privind nevoia de transparență atunci când persoanele sunt lipsite de libertate și în imposibilitate de a comunica. În contextul dezvăluirilor și anchetelor care se desfășoară privind situaţia de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, Avocatul Poporului amintește că la începutul lunii iunie 2020, la Recomandarea Subcomitetului pentru Prevenirea Torturii din cadrul ONU, a demarat un proiect vizând spitalele covid și suport covid, pentru a se asigura că atât drepturile pacienților internați, cât și ale personalului medical sunt respectate în egală măsură.

Din păcate, câțiva manageri de spitale, și mai ales unii politicieni, fără să înțeleagă rostul acțiunilor noastre de prevenire, nevoia de transparență atunci când persoanele sunt lipsite de libertate și în imposibilitate de a comunica, așa cum e cazul pacienților internați la terapie intensivă, au blamat instituţia și inițiativa noastră.

Avocatul Poporului nu se substituie niciunei autorităţi publice, nici Parchetului, niciunor comisii de control, care au rolul lor în a stabili exact ce anume s-a petrecut Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu.

Ne exprimăm însă speranța ca în viitor toate autorităţile publice să colaboreze instituţional, deplin și transparent cu Avocatul Poporului, garantul constituţional al respectării drepturilor și libertăţilor fundamentale.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Un comentariu pentru articolul „Renate Weber a încercat să acționeze în baza unei recomandări ONU privind tortura în spitalele Covid”

  • Stimata Doamna ! Sunteti singura persoana platita de la BUGET care exercita atributiile functiei ! Restul, de la KWI la LO sa stea la coada la AJOFM.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *