Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Reportaj BBC: „Toate femeile angajate din hotelul meu din Kabul au plecat”

Reporterul BBC din Kabul, Malik Mudassir, a publicat pe site-ul de știri britanic următoarea relatare de la fața locului:

„Afganii se întorc la muncă și sunt mai multe mașini pe străzi, dar comportamentul oamenilor începe să se schimbe la Kabul la două zile după preluarea talibanilor.

Aseară, un grup de 28 de talibani au venit în hotelul meu, înarmați cu arme și au cerut mâncare. Personalul era nervos.
„Uite. Trebuie să securizăm acest loc”, a spus managerul de securitate al hotelului. „Oricine ar putea veni cu o armă și să pretindă că este taliban, ar putea fi un jefuitor sau un hoț. Prin urmare, de ce nu ne arătați doar cine este cu voi, așa ca să știm cine este talibanul și cine nu. Știți mai bine decât noi”.

Desigur, toți bărbații au fost hrăniți. Mai târziu am încercat să comand ceva de la room service, dar personalul mi-a spus că talibanii au terminat totul.

Acum câteva zile, aceștia erau dușmanul. În hotel și în jurul hotelului erau gardieni în uniformă care trebuiau să ne protejeze de talibani.
Acum talibanii sunt aici: stând afară cu arme, deschizând ușile mașinilor.

Din câte văd, bărbații angajați ai hotelului nu s-a bărbierit în ultimele trei zile. Și toate femeile angajate au dispărut. La recepție, room service, menajerele – femeile nu mai sunt aici.

Muzica de fundal de la hotel s-a oprit și ea. L-am întrebat pe unul dintre angajați, care mi-a răspuns: „Prietenii sunt aici, deci nu mai este muzică”.

Este mult mai aglomerat în oraș decât ieri. Există mult mai mult trafic, mai sunt câteva magazine deschise și oamenii își văd de treaba lor obișnuită.

Nu au existat rapoarte despre violențe în oraș – nici un sunet de focuri de armă sau elicoptere. Aud câteva avioane militare care zboară deasupra orașului.

Văd că prezența talibanilor a crescut. Luptătorii au venit din diferite zone ale Afganistanului, majoritatea din provincia Logar, la sud de capitală. Ei spun că sunt aici pentru a păstra ordinea.

Cei pe care i-am văzut se comportă frumos cu oamenii. Uneori chiar te întreabă dacă ești bine sau dacă ai nevoie de ajutor cu ceva.

Am vorbit marți cu doi vânzători ambulanți din centru. În calitate de afgani săraci, ei au spus că nu ar face nici o diferență pentru ei, dacă au fost talibanii sau americanii responsabili.

Un videoclip neverificat de pe Facebook a devenit viral marți, arătând femei cu capul acoperit protestând pe o stradă din oraș. Au pancarte în mâinile lor, cerând să participe la politică, educație, drepturile omului și să fie tratați ca cetățeni egali. Nu am auzit niciun raport despre faptul că au fost arestați.”


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *