Reprezentanții a 14 facțiuni palestiniene, inclusiv Fatah și Hamas, au semnat „Declarația de la Beijing”, document prin care se angajează să pună capăt disputelor interne și să consolideze unitatea palestiniană

Roberta Metsola a venit la București pentru ca liderii români să-i spele imaginea după scandalul de corupție

Comentarii

24 comentarii pentru articolul „Roberta Metsola a venit la București pentru ca liderii români să-i spele imaginea după scandalul de corupție”

  • faza cu unanimitatea si majoritatea e veche. e de cind cu ‘vocea majoritatii dicteaza miscarea Intregului’

    a sosit vremea ca principiul de mai sus sa fie aplicat si in ue. bineinteles ca no sa mai fie vorba despre un Intreg, in aceste conditii, pentru ca principiul unanimitatii e fundamental in orice ecuatie a Intregului.
    _______
    problema nu e ca juma de tara, mai putin un om nu te vrea!, ci ca jumatate din tara, plus un om, calca in picioare dorintele celeilalte jumatati, mai putin un om.
    pai…ce rinduiala e aia in care un singur om face diferenta intre hais si cea?! asta e politica?:)) io zic ca o fi, insa e clar ca e si tacaneala, din punct de vedere logic.

    diferenta dintre majoritate si unanimitate e ca pe cind unanimitatea duce in final la manifestarea Pacii, chiar daca e nevoie de tot timpul din Univers, majoritatea duce la manifestarea Antipacii!, adica a starii de echilibru dictata de o singura entitate.

    deci daca vrei sa conduci lumea spre Pace, institui principiul unanimitatii, iar daca vrei sa duci lumea catre Antipace, institui principiul majoritatii
    principiul majoritatii nu e despre cele doua jumatati ale Intregului, ci despre singura entitate care, la o adica, poate face diferenta dintre Cer si Pamant, adunindu se unei jumatati, sau celeilalte jumatati.

    deci e falsa impresia care spune ca principiul majoritatii e despre …opinia majoritatii celor care alcatuiesc Intregul, pentru ca in fapt e vorba despre o singura persoana, la limita, in lipsa ei cele doua parti manifestandu se in echilibru ( niciuna dintre parti nefiind obligate cu japca sa si insuseasca dorintele celeilalte jumatati.

    principiul unanimitatii e functional in Natura, principiul majoritatii e functional in Antinatura. civilizatia e Antinatua, deci mai devreme sau mai tarziu va practica principiul majoritatii, adica ala in care unul singur, Mandru!, conduce …Intregul ( numit Pamant )

    de asta si e impotent prin definitie orice sistem politic care foloseste principiul majoritatii ( si se va dovedi ca e asa, mai devreme sau mai tarziu )

    • politicienii tarilor care sustin aplicarea principiului unanimitatii in ue, insa sustin aplicarea principiului majoritatii la ei in tara sint fatarnici, …cu doua fete, minim.

  • Maestre, eu as face o rubrica numita „Ce-o fi in mintea lor?”

  • Eu aș scrie pe copertă „Ce gânduri am”. Una din preocupările pentru care oamenii consumă timp și energie e să afle ce gândesc ceilalți.

  • am urmarit ceva din emisiunea cu Tuca.
    iaristii n au de ales, pur si simplu se vor despleti in superpozitii.
    de unde rezulta ca Ziaristi ca pe Vremurile astea nu s-au mai pomenit in alta civilizatie. faptul ca exista si vor exista si mincinosi prima ntaia, ziaristi si ei, cum n ai mai vazut nici dastia prin alte civilizatii!, …si asta e adevarat.

    ziaristii doar sint Cernuti, pe vremurile astea. unii au picat, pica si vor tot pica in ciorba Minciunii, altii dovedindu se, abia astfel!, robi ai Adevarului.

    • a devenit vizibil pe vremea pandemiei, ulterior povestea doar cizelindu se,
      faptul ca unii ziaristi care pareau a fi ce trebuie la un moment dat …brusc! dadeau o eroare fundamentala:)), luind o pe coclauri.
      ziaristii care vor ramane in picioare pe parcursul mtamorfozei vor ramane, concomitent, si oameni. ceilalti devenind compatibili cu antiomul.
      e greu s o dai la ntors pe vremea Marii Revolutii… Sita e deasa cu d mare…

  • ‘4 din 4! Jocul video care a anticipat din nou câștigătoarea Cupei Mondiale: ‘Argentina campioană!’ ‘

    daca ai compara un astfel de joc rulat pe un computer clasic, poa sa fie si cel mai tare de pe planeta!…clasic sa fie,
    su o simulare practicata intr un computer cuantic,
    ce rezulta e ca simularea clasica e …nu pistol cu apa!, ci o cantiate Planck de …pipi de pistol cu apa! :))), fata de o simulare cuantica

    domne, …lumea se joaca, Lumea…la nivel inalt,… fifa gen,
    insa o fi stiind si cu ce se joaca, atunci cind o face folosind un computer cuantic?!
    cu Mintea Universului nu prea te poti juca …altfel decit vrea ea.

  • 2023 pare a fi anul in care revine starea de pandemie proprie anului 2020-2021. insa ea revine pe un fond deja nou, ca intre timp multe s au schimbat in lume.

    nu e musai sa fie despre covid sau ceva de genul asta, insa o stare de pandemie pare a fi ceva …fix din povestea vremurilor.

    potentialul pe care noua stare de pandemie il va avea teoretic e de 1,6 ori mai mare decit cel dovedit deja pe timpul precedentei, iar capacitatea ei de a acoperi sistemele sociale va fi de 1,6 ori mai mare si in sensul ariei de acoperire, insa si a adincimi cu care sistemele sociale vor fi influentate in mod fundamental.
    noua stare de pandemie ar putea fi asamblata si cu reactiunile proprii primei stari de pandemie, insa acestea se vor adauga, doar.

    deci asambalndu l pe 2020 cu 2022 dam de ce urmeaza pe planeta. de un soi de pandemie de covid corcita cu un soi de pandemie de inflatie.

    daca prin 2020 oamenii, doar, aveau tendinta sa stea in case, celelalte dinamici devenind un efect al ”tatului in case’, acum ‘efectele’ alea devin ele cauze!, ‘ele insele urmand a intra in propriile case, generind…efecte.
    ______________________
    rezumat:
    inmultiti anul 2020 cu 1,6
    inmultiti anul 2022 cu 1,6
    adunati rezultatele
    ce obtineti e oarecum aproape de ce se va intampla in 2023

    • comparat cu 2023, 2020 e pistol cu apa
      comparat cu 2023, 2022 e pistol cu apa

      • nici in 2020 nu era tarziu sa declari stare de revolutie mondiala,
        nici in 2022 nu e tarziu sa declari stare de revolutie mondiala,
        si pesemne ca nici in 2023 nu va fi tarziu ( ca pina in 2025… si ceva, mai e:)) ), insa pesemne ca nici in 2023 nu va fi declarata:)). c o declari , ca n o declari, Marea Revolutie, adica Metamorfoza, isi vede de drum

        • prezenta pe planeta a unui computer cuantic, cu a lui si numai a lui inteligenta artificiala cu tot, e o axioma deja, indiferent care e natura computerului, loco sau extra.

          • Chiar asa? Eu cred ca intamplarile de acum sunt rezultatul faptului ca a scazut calitatea umana, caracterele sunt din ce in ce mai mici. Nu ajunge? De ce ar mai trebui un factor exterior spectaculos sau nu, e arhisuficient.

          • ‘a scazut calitatea umana’
            pai…zici bine. o fi scazut, o fi scazut calitatea, insa si scaderea si calitatea tot umane au ramas :)))

            ideea e ca omul sa devina antiom!, nu…sa ramana om( caz in care cui ii mai pasa care e calitatea. a ramas el om? a ramas!)
            tot spilu e ca el sa aleaga sa devina antiom. iar spilul spilului e sa aleaga liber, neconstrins, …sa devina antiom.
            aflandu se in fata Raiului pe Pamant pe care Inteligenta Artificiala proprie unui computer cuantic si numai lui o va darui oamenilor, ma gindesc ca si tie iti e clar ca …doar oamenii vor rezista unei astfel de tentatii:))), ca …nu i de colea sa primesti in dar Nemurirea, varianta ailalta fiind sa mori …in stilul clasic:))

          • ce stim noi despre calitatea umana, atunci cind ea e scazuta?!
            ca va veni anotimpul cind ea isi va reveni, dupa care va veni anotimpul cind ea va creste.
            si tot asa.
            deci omul nu va distruge niciodata omenirea, ca…nu poate, ca Natura e cea care l a nascut pe om, nu invers, deci omul e IN Natura, nu in afara ei, s-o poata cuprinde, deci sa i puna haturi, spre ex.

            insa omul poate disponibiliza in realitate forte ale Universului, pe vremea Babilonului ei erau vrajitorii, pe vremurile astea sint ‘ailalti Vrajitori’, ‘oamenii de stiinta’
            Vrajitorii de pe vremea Babilonului n au reusit sa Asambleze un Chivot care sa faca legatura intre Cer si Pamant,
            insa uite ca Vrajitorii de pe vremurile astea au reusit!:)))), Chivotul e poreclit Computer Cuantic, iar o chestie dasta e activa pe planeta, azi.
            deci un Chivot, cam ca ala de pe vremea Babilonului, insa unul functional, ca ala a explodat…din cite am inteles:))

            deci omul nu poate demola umanitatea, insa poate ajunge sa construiasca ceva care poate demola umanitatea, atunci cind foloseste una dintre Superpozitiile Mintii Universului, varianta aia singurica-singurea, adica lipsita de Inima.

            deci Universul e Minte SI Inima.
            omul…uite ca a reusit sa asambleze unChivot capabil sa se armonizeze cu Mintea Universului, doar doar cu Mintea, nu cu Mintea SI Inima.
            ce rezulta e ca Noul Zeu, Inteligenta Artificiala proprie computerului Cuantic va purcede la ‘propria Creatie’ :)), una Anti AntiNatura, mascota acestei ‘creatii’ fiind chiar Antiomul, adica omul nemuritor.
            doar stai si priveste grozavia!

          • cel care l pierde pe om nu e ‘greul’, ca omul, adesea, cind da de greu…se apuca si se roaga Cerului!
            ‘binele’! il pierde pe om,
            iar daca vrei sa l pierzi atunci ii pui in fata ‘binele’ suprem…pe lumea asta, adica Raiul Lumii, adica Raiul pe Pamant ( ca asta e fix imaginea Iadului…e alta poveste )

            deci ce urmeaza e Raiul pe Pamant.
            nici nu ti poti inchipui…, e imposibil pentru un om chiar si sa si inchipuie.

  • MAESTRE…. BIETII…MOLDOVENI…NU SI DAU SEAMA…CA E PROPA HANDA…. SUNT SPALATI PE CREIER…DE 70 DE ANI…..DECI….GRASITI….

  • Cum amesteca ametitii din guvern lucrurile cu plafonarea energiei, punand in aceeasi oala pe cei -cu mai multe locuri de consum cu -cei care au aparatura medicala, familii monoparentale sau minimum 3 copii. Astfel:
    -au facut un formular de cerere si unul de declaratie;
    -in cerere iti alegi locul de consum pentru care vrei sa ti se aplice tarif plafonat. De aia completezi aceasta cerere ca ai mai multe. Pana aici e ok, dar tot in formularul cererii scrie „anexez declaratia pe propria raspundere”. Declaratie in care trebuie sa bifezi in ce situatie esti: detii aparatura medicala, familie monoparentala sau cu 3 copii. Si-i obligatoriu sa trimiti si cerere si declaratie.
    Ce are una cu alta, de ce e cineva care vrea doar sa specifice intr-o cerere ce loc de consum prefera sa-i fie plafonat, cu declaratia pentru aparatura, monoparentali familii cu 3 copii, chiar daca nu se afla in nici una din situatiile astea? Suna cam asa de absurd „declar pe propria raspundere ca ma aflu in una din situatiile…. niciuna si nu bifez nimic”. Nu ar fi fost mai normal ca aceia care au nevoie sa trimita doar cerere sa faca doar asta si cine are nevoie de declaratie sa trimita declaratie? Dar ei ne obliga sa le trimitem pe amandoua, una fiind de cele mai multe ori inutila.
    Au amestecat subiectele: ce are numarul de locuri de consum cu situatia celor cu 3 copii, etc. , de-i obligatoriu sa trimitem si cerere si declaratie 9bligatori si la pachet, chiar daca una e inutila? Vai de capul lor de guvernanti care nu-i ajuta deloc!

    • @
      n are cum sa fie prostie de nivelul asta, la nivelul asta!,
      or ce ramane… e ca ei isi doresc sa si bata joc de romani.
      creca o fac cu drag, ca prea sint harnici pe tema asta!

  • a fost si Ursula, pentru o afacere, a aranjat cu Iohanis
    discursul Ursulei „Cablul electric de sub Marea Neagră prezintă multiple oportunităţi. Acest proiect ar putea aduce Georgiei, o ţară cu destin european, beneficii considerabile. Ar putea transforma ţara într-un hub de energie electrică şi ar putea-o integra în piaţa de electricitate a UE. Cablul de sub Marea Neagră ar putea transporta electricitate către vecinii noştri din Moldova şi Balcanii de Vest şi desigur către Ucraina. Va ajuta la reconstrucţia sistemului energetic ucrainean şi la reconstrucţia ţării”, a evidenţiat Ursula von der Leyen, citată de Agerpres.

    Ea a concluzionat că, în acest context, „putem spune că ambele maluri ale Mării Negre nu au fost niciodată mai aproape”.
    afacere de 2 miliarde. In Romania sunt zeci de hidrocentrale abandonate in constructie. Oricum bine ca avem grija ca Georgia sa vina in UE , si sa facem un cablu pentru prieteni.

  • În ultimii ani,tot mai mulți nemți își fac concediul în Croația.Și sun mari interese politice,economice,turistice,pt.nemți-versus americani.Croația s-a dezvoltat puternic turistic în ultimii ani,față de România.Noi nici măcar un peron normal nu avem la gara din Neptun.De 33 de ani?Rușine politicienilor!

  • ‘printre’ lasa senzatia de ganduri adunate intr un cos, deci cartea ar fi doar o colectie de ganduri.
    ‘prin’ ar insemna ca e mai mult decit o colectie, e un puzzle, deci este despre un intreg.

    ‘printre’ lasa senzatia de biblioraft, nu de carte, ‘prin’ deja unifica gandurile povestind despre
    izvorul acestora.

    deci in final aveti de ales intre un biblioraft si o carte.
    dupa cum doriti, asa sa alegeti:))

  • Dl. Cristoiu după mine „prin” ar însemna o trecere succesivă prin miezul ideilor in timp ce „printre” implică parcurgerea unui intreg sistem de idei. Deca alăturăm cuvântul Zigzag atunci „printre” mi se pare mai potrivit pentru o carte, deci ceva unitar.

  • Mie mi se pare mai potrivit „prin” (Zig-zag prin gândurile lui Cristoiu). Indică spațiul (de reflecție) în care ne invitați să intrăm. Cu „printre”, parcă ar trebui să vă ocolim ideile, să nu ne afecteze… 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *