Reprezentanții a 14 facțiuni palestiniene, inclusiv Fatah și Hamas, au semnat „Declarația de la Beijing”, document prin care se angajează să pună capăt disputelor interne și să consolideze unitatea palestiniană

România nu face turism intern, dar nici nu deschide granițele

„Guvernul României nu a vrut să deschidă granițele cu Bulgaria, Serbia, Grecia. Este clar că urăsc turismul și ne urăsc pe toți”, a anunțat, marți seara, Alin Burcea, patronul agenției Paralela 45.

Constatarea lui vine după o reuniune informală, în sistem de vide-conferință, în format cvadrilateral Bulgaria-Grecia-România-Serbia, la care a participat și Ludovic Orban. Premierul bulgar, Boyko Borissov, și președintele Serbiei au anunțat că deschid granițele. „De la 1 iunie, ridicăm carantina pentru cei care călătoresc în scop de afaceri, personal sau alte scopuri. Aceeași decizie a luat-o și Serbia. România încă nu s-a decis, încă se discută acolo, a declarat Borissov, citat de Novinite. Premierul bulgar este cel care a inițiat această reuniune pentru a se consulta în legătură cu relaxarea măsurilor de circulație în scop de afaceri, umanitar, familial și turistic, între cele patru state.