Alegeri locale, rezultate parțiale: – Consilii locale: PSD – 36,26%, PNL – 29,41%, AUR – 9,35% – Primari: PSD – 38,47%, PNL – 32,72%, AUR – 6,29%

România, sacrificată pentru orgolii și interese

 

Când privești detașat scena politică românească, observi, cu durere, că România și românii nu mai contează pentru actorii politici. Chiar par să fi pierdut orice legătură cu nevoile și interesele cetățenilor și ale țării, adică tocmai pentru ceea ce au fost aleși să-și dedice activitatea și ”priceperea”, pe care, candidând, și-au asumat că o vor face! Este trist că aici am ajuns după mai bine de 31 de ani de la Revoluția din 1989 …

Și mai trist este că am ajuns în cel mai de jos punct posibil de când suntem membrii ai UE:

Avem ”guvernul meu” creat din voința și încrâncenarea lui Iohannis, doar pentru a fi așa cum a visat el … Nu contează că e un guvern creat forțat, dintr-o ”căsătorie din interes”, în care e clar că membrii coaliției de guvernare nu se iubesc, ba dimpotrivă! Tot ce a contat la crearea “guvernului meu” a fost – pentru partidele care îl compun – să ajungă la ”butoanele” puterii și – pentru Iohannis – să fie ”guvernul meu” pur, fără PEEE-SEEE-DEEE, chiar dacă poporul a preferat la vot, acest partid.

Ne este FOARTE clar acum rolul jucat de Iohannis în negocierea acestei coaliții majoritare: fără intervenția lui, această coaliție nu avea sorți de izbândă, însă concesiile pe care și le-au făcut unii altora au fost prea mari și SE VEDE.

După o campanie electorală a PNL, ”cărată” efectiv în spate de Iohannis, cu încălcarea oricăror principii constituționale, Iohannis și-a făcut ”voia ce-a voit” și are acum ”guvernul meu”, care lucrează numai pentru ei și în dispreț total față de popor și față de țară. Niciun președinte anterior și niciun guvern anterior nu și-au permis o astfel de atitudine ostilă și fără ”perdea” la adresa românilor …

Avem un ”șef de stat” în haine de președinte, care acum, TACE ”asurzitor”, după ce în campanie, ieșea zilnic să ne explice sau să ne apostrofeze – după caz – și să ne spună: PEEE-SEEE-DEEE … De ce tace Iohannis, acum? Pentru că coaliția (cacofonia este intenționată! ) este în flăcări și el știe că nu poate stinge incendiul decât dacă renunță la dorința sa de a avea un ”guvernul meu” pur, fără PSD, ceea ce, pur și simplu, nu ar putea ”înghiți”. Ar fi prea mult pentru orgoliul său enorm … Cum să accepte el PSD la guvernare, chiar dacă este singura soluție logică și benefică românilor și României? Exclus așa ceva, după ce toată președinția lui din ultimii 7 ani a avut ca laitmotiv ” PEEE-SEEE-DEEE” … Este, de altfel, singurul proiect care i-a ieșit! ”România lucrului bine făcut” și ”România educată” au eșuat lamentabil. Și el știe asta… Ca urmare, chiar dacă membrii coaliției își scot ochii în public, Iohannis îi obligă să stea împreună, căci doar, el ”i-a făcut”.

Avem un PNL în cădere liberă și un Ludovic neputincios: ce să facă? Să dea curs presiunilor liderilor PNL din teritoriu, care îi cer insistent ruperea acestei coaliții nocive, sau să dea curs dorinței lui Iohannis, care vrea să mențină această coaliție la guvernare, indiferent de costuri? Grea decizie pe umerii micuțului Ludovic! Mai ales că PNL are de pierdut masiv, chiar sub conducerea lui, dat fiind că pentru PNL urmează noi alegeri în 2024 … Iar Iohannis … Iohannis nu are nimic de pierdut, căci el nu mai are alegeri în 2024! El e ”cu toți sacii în căruța sa”, acum!

Oare cât îl mai ține Ludovic în brațe pe Iohannis, doar pentru a-i face voia? Oare dacă îl lasă din brațe pe Iohannis, pentru a acționa în folosul PNL și al României, Germania cum va reacționa? Iar dacă va rupe coaliția cu USR-PLUS, ce va zice Franța lui Cioloș? Grele probleme pentru micuțul, tot mai micuțul, Ludovic!

Avem un ”premier” de week-end, căci numai atunci i se dă voie să aibă impresia că e premier, și un sinistru al sănătății, care se ”păruiesc” în public, pe banii și pe nervii noștri … Cîțu își imaginează că-l poate schimba pe Vlăduț, fără să rupă coaliția, iar Vlăduț îi râde în nas premierului, căci știe că are ”sistemul” de partea sa … Plus, pe Cioloș și Barna! Și între timp, românii mor cu zile.

Avem o ”opoziție” (auto)trasă pe tușă … Pe de o parte, PSD este inert și neputincios! Nu are ce să facă, căci și-a tăiat singur toate ”crăcile” de sub picioare, începând din 2017, când putea să-l suspende pe Iohannis și nu a făcut-o! Acum doar stă și așteaptă să pice pară mălăiață, în gura lui Nătăfleață … Depune moțiuni, că doar-doar, PNL îl va lăsa din brațe pe Iohannis și va intra la guvernare alături de PSD! Slabe șanse … din motivele sus-menționate!

Pe de altă parte, avem AUR, un partid care nu poate intra la guvernare alături de PNL, căci și-ar înșela propriul electorat și și-ar semna singur condamnarea la dispariție până în 2024 …

PSD + AUR + UDMR nu sunt majoritari pentru a trece un guvern în Parlament, fără PNL sau fără voia lui Iohannis … Cum voia lui Iohannis pare exclusă, singura șansă ar fi ca PNL să ”întoarcă armele” împotriva lui Iohannis … Sau – aproape imposibil – ar mai putea Iohannis să joace deștept (pentru prima oară în viața sa) și în acord cu Constituția, și să ia ”jucăria” din mâinile coaliției actuale, pentru a o da PSD … Oare îl lasă orgoliul să facă ceea ce trebuie și să devină Președintele României, măcar în ultimii 3 ani de mandat?

În concluzie, nu așteptați prea curând miracole și soluții de la clasa politică (așa cum arată azi) … Politicienii de azi nu au timp de români și de problemele lor, căci pentru ei sunt mai importante orgoliile și interesele personale.

Ce va fi?  Nimic bun pentru țară, atât timp cât ”cărțile” sunt în mâinile lui Iohannis sau ale lui Ludovic și …

Deocamdată, totul este ”Fantastik”. Vom trăi și vom vedea ce va urma, cei care vom supraviețui acestui ”experiment” politic eșuat. (Eugen Teodorovici)


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

2 comentarii pentru articolul „România, sacrificată pentru orgolii și interese”

  • Ca USR sa si raspunda pentru tot dezastrul guvernarii in 2024,necum PNL,partidul aflat in Opozitie,la Putere.(Care vine ca o floricica cu Delfinul Rares la Prezidentiale Urmas a lui Iohannis,pe schema Putin Medvedev,rocada Presedinte Prim Ministru).

  • Cam asa…Iar pentru PNL Iohannis este bine sa aiba USR toata puterea in vremurile astea de cosmar,PNL poate sa se laude ca e primul partid la Putere …In Opozitie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *