Cătălin Cîrstoiu nu se retrage: ”Mandatul meu a fost, este şi va rămâne pe masa coaliţiei”

România – un experiment pentru folosirea instituțiilor de forță în jocul politic

Comentarii

30 comentarii pentru articolul „România – un experiment pentru folosirea instituțiilor de forță în jocul politic”

  • Ieri seara de la orele 19:40, tv5 monde a difuzat un documentar despre perioada de dupa al doilea razboi mondial, perioada in care s-a destramat partial imperiul colonial francez. Franta, prin Charles de Gaulle, a exprimat clar dorinta de a-si pastra subordonate fostele colonii. Conducatori ai unor astfel de tari, foste colonii( Reunion, Polinezia, tari africane) , care incercau sa devina independente, au fost fie asasinati de catre agenti secreti francezi, fie judecati si inchisi pentru diverse pretexte, iar conducerea acelor tari a fost preluata de oameni fideli Frantei, care au ramas in post nederanjati de nici o opozitie. Toate-s vechi si noua toate. Traiasca democratia.

  • Domnule Cristoiu am sa incerc sa va prezint cateva informatii care demonstreaza in ce situatie penibila suntem.

    1. Canalul Chilia Bastroe nu a fost adancit la 7 metrie. Aceasta informatie este un FALS. Din moment ce in Rieni s-a incarcat o nava de transport a carei carena necesita o adancime intre 8,5 m si 10 m.
    DE ce tac ai nostri ? Simplu. Adancirea canalului s-a facut la ordinul americanilor si cu bani americani. Pe pagina Ambasadei SUA la Kiev a aparut o informare despre vizita reprezentantilor SUA, a reprezentantrilor UE si (atentie!!) a Comisiei Dunarii in porturile Jsmail si Rieni. In cadrul acestei vizite s-a afirmat intentia de a dezvolta aceste doua porturi cu bani americani si privati. Prezenta reprezentantului Comisiei Dunarii este relevanta pentru ideea ca se intentioneaza in clar schimbarea regimului bratului Chilia si transformarea lui in canal navigabil.
    Credeti ca e vorba de exportul de grau?
    Va amintiti ca a existat o discutie despre faptul ca in Congresul SUA este o propunere de infiintare a unei baze militare americane in Delta si toti am crezut ca se va face in partea romaneasca a Deltei.
    Gresit. Aceasta baza se va face in partea de delta a Ukrainei unde deja se observa numeroase incendii pentru defrisarea zonei.

    Din punctul meu de vedere americanii gandesc Canalulk Chilia-Bastroe ca un canal STRATEGIC!!!!
    Adina Valean. comisar pe transporturi, a declarat senin ca la Comisia Europeana nu exista nici o problema in acest domeniu. Ei au numai o cerere de la Ukraina ca acesta sa fie introdus in traseurile europene, dar….si aici vine marele DAR…ca sa se realizeze acest lucru este nevoie si de acordul Romaniei pentru ca Chilia este canal de frontiera si apartine de ambele tari.
    Intrebarea care trebuie sa o punem constant –
    VA da Romania ACORDUL ca si acest canal Chilia-Bastroe sa intre in reteau de transport european?!!!!!

    Eu cred ca sub presiunea intereselor americane il vom da, chiar daca astfel ne distrugem propriile interese economice!!!

    2. Acum sa discutam EXPERIMENTUL JUDICIAR AMERICAN din Romania.
    El nu a inceput, dupa cum s-ar crede, prin presedentia lui Basescu, atunci numai a luat avant,
    La baza experimentului sta Tratatul dintre România şi Statele Unite ale Americii privind asistenţa judiciară în materie penală, semnat la Washington la 26 mai 1999 in timpul guvernului Radu Vasile. Cine era ministru de externe? Nimeni altul decat domnul PLESU!!! Cred ca neaplicarea prevederilor din acest tratat l-a costat pe Nastase presedentia.
    Basescu a fost mai istet si s-a inteles cu Soros si a ajuns presedinte si Monica Macovei ministru justitiei. Acest protocol devine Legea 112 in mai 2008, cu un an inainte de alegerile prezidentiale. Art.7 al acestei legi poarta titlul Echipe comune de ancheta.
    In 2012 ambasadorul la Bucuresti al SUA a declarat ca in anchetele DNA lucreaza cel putin 10 persoane din SUA si daca e nevoie Ambasada va pune la dispozitie si mai multe persoane.

    Nimeni din Romania in tota perioada de avant al BINOMULUI nu a observat si nu a avut curajul sa discute aceasta lege 112/2008. Protocolul DNA-SRI este o urmare a acestei Legi. In SUA FBI este un serviciu secret, care lucreaza sub juristictia Departamentului de justitie, dar in Romania, omoloaga sa SRI este un serviciu independent. Penttru a putea pune impreuna in „asistenta juridica” a SUA serviciile FBI si SRI trebuia sa existe o legatura intre DNA si SRI si atunci s-au semnat acele Protocoale, care in mod sigur au fost idee americana de a legaliza si participarea SRI in anchetele penale. Noile legi ale justitiei care prevad reintoarcerea SRI in anchete penale se datoreaza tot Legii 112/2008. Fara aceasta prvedere colaborarea in domeniul justitiei al celor doua servicii secrete, FBI si SRI , NU este posibila. Adica FBI nu are cum sa faca echipa cu SRI in domeniul judiciar!!!

    Incepand cu 2005 SUA a avut grija ca prin aceasta „asistenta judiciara” sa elimine toti politicienii mai de soi din Romania, in care, prezumtiv, intr-o zi s-ar fi trezit o farama de PATRIOTISM si le-ar fi spus americanilor – „aiasta majestate nu se poate”!!!

    Politicienii nostri de azi nici nu asteapta ordinele de la americani, ci incearca sa le ghiceasca si sa le indeplineasca „avant la lettre”!!!

  • trecerea de la capitalisti la capitalism a fost in sine o revolutie, pentru ca abia asa s-a putut vorbi despre o doctrina, caz in care ‘sistemul politic’ a devenit o marfa, deci …finalul a fost scris atunci. atunci cind totul e o marfa, definitia statului e si ea o marfa.
    o tara, pentru a spera ca se va manifesta si pe viitor asa, ca o tara, permite manifestarea capitalistilor, dar nu a capitalismului. capitalistii pot fi echilibrati, capitalismul nu.

  • Maestre, refertior la Ceușescu și la întrebarea de ce a fost armata scoasă în stradă impotriva populației, da, sunt de acord fiindcă avea încredere în armată. De ce? Fiindcă era generația de tineri crescută de el și în care a investit foarte mult: creșe, grădinițe școli, școli profesionale, universități. Pentru educarea lor a asigurat inernate, cămine studențești, asistență medicală, cantine, locuri de muncă. Da, îi vedea pe militarii ăia de 18 ani din armată ca pe copiii lui, cum zicea Elena Ceușescu la proces „măi copiii nu mă legați”.
    Ca o glumă sinistră a istoriei armata a fost cea care i-a pus la zid și i-a împușcat.
    *
    Dacă Ceaușescu ar învia și ar candida la alegeri ar câștiga cu peste 80%. Lumea regretă acea epocă fiindcă acum poate face comparație între cum era atunci și cum este acum, adik au văzut cu ochii lor cum clasa politică de după 90 au distrus o țară fără nici o remușcare.
    Ar vota și tinerii fiindcă și ei au părinți care le povestesc la ce nivel ajunsese țara și cum s-a ales praful de ia.
    Plus că politicienii actuali nu au făcut nimic pentru tineri.
    Ziariștii răutăcioși îi numesc pe aceștia „nostalnici”.
    Dar cum să nu fi nostalgic când fabrica, platforma industrială, intreprinderea care ai văzut-o înălțându-se pe un câmp viran, și unde ai lucrat toată viața, unde ți-ai asigurat o pâine, unde ai avut colegi, ai avut relizări, de unde ai primit o casă ca să locuiești în condiții omenești este tăiată și aruncată la fier vechi. Sunt mii de blocuri construite în jurul platformelor industriale, toți acei locatari au muncit acolo, iar astăzi văd cum ultimele utilaje de mare tonaj, prese uriașe plătite de poporul român sunt distruse. Licențe de milioane de dolari pierdute.
    Chiar și cei care au muncit in agricultură în cooperative cred că se uită cu amar la câmpurile goale, la grajdurile în ruină, la plantațiile uscate.
    E o mare jale, iar rana este încă deschisă.
    Virgil Popescu le-a dat un șut în fund minerilor închizîndu-le minele, un șut în fund energicienilor vânzând termocentralele etc.
    *
    Am urmărit ieri ce s-a pertecut la CNA unde a fost jurnalista Anca Alexandrescu. Am urmărit și când a fost audiat Ciutacu.
    Deci, Maestre și dragi cetățeni, ne aflăm la peste 30 de ani de dărâmarea Zidului Berlinului când țările din Est se spune că au scăpat de dictatori și au devenit democratice cu liberă exprimare etc. Păi cum de poate să existe o asemenea instituție de inchiziție populată cu politruci care apreciază după capul lor un regulament?
    Nu mai vorbesc că nu au nici unul pregătirea necesară. Ar trebui să aibă la bază o facultate cu module interdisciplinare care să fie în conexiune cu comunicarea verbală și vizuală cu mass-media, și în special cu televiziunea. Adik pe ce se bazează ei să judece și să dea verdicte!?
    Nu sunt decât o adunătură de sinecurişti trimiși de partide și care urmează doar interesele partidelor.
    Eu am recunoscut din toți membrii doar pe Pocora (absolventă de Ștefan Gheorghiu- pardon SNSPA și a Colegiului Naţional de Apărare) și Mircea Toma sociolog. Asta ultimul Toma ar fi bun de sociolog la un penitenciar după comportament.
    M-am uitat din curiozite pe CV-ul președintei – Monica Gubernat – SNSPA – adik, m-am lămurit.

  • domnule Cristoiu,
    daca ti-e greu sa-i pronunti numele,KILICIDAR-OGLU
    eu l-am poreclit ” mutra de soarece ” 😀

  • Sunt mai multe povești biblice relevante despre cum se merge la război și cum fără o selecție a „profesioniștilor „.Precum spartanii, o proporție mare din ostași, se întorc acasă, fiindcă e posibil să nu aibă încredere în conducătorul lor și în schimbarea care se prefigurează. In principiu, când au încredere în cineva să-l urmeze în luptă o fac pentru că se conturează premisele unui viitor mai bun. Dacă însă sunt convinși că e tot aia, că nu se modifică sistemul de impozitare cu care se întreține oligarhia, taxare a prin inflație ca rețetă pentru sărăcie, amenzile ce țin loc de educație, oricât de multă străduința ar fi din partea oamenilor, le lipsește motivația. Și pentru că se pune problema încrederii, întrebarea ar fi: Pe noi ce ne mâna în luptă?

    • ‘In principiu, când au încredere în cineva să-l urmeze în luptă o fac pentru că se conturează premisele unui viitor mai bun.’

      … :))) si cum se mai aplica vorba asta atunci cind viitorul mai poate fi doar ‘altfel’ ?
      exista un viitor bun,
      un viitor rau
      si un viitor altfel. care e Rau :)),
      insa abia asa e Si Bun 🙂

      ‘bine-rau’ a expirat. acum e cu Bine-Rau. deci poate ca e suficient sa la spui oamenilor despre ce e vorba…
      nu le poti influenta oamenilor credintele, unora nici ratiunea, brusc, tot ce mai poti face pe vremurile astea e sa le catalizezi.
      defilezi cu ce ai, insa ar fi in regula ca intreg potentialul sa fie descatusat :)) ( marea revolutie e o exprimare plenara, pe orice directie si in orice sens, asa ca, pesemne, pe talerul celalalt tre sa fie tot o exprimare plenara. sau poate ca nu :)) )

      • @Online
        Subiecte de actualitate,”rotativa”…era sa postez din greseala in pastila de ieri ca au ramas comentariile deschise.
        Zi Frumoasa Online!!!
        vali
        🙂

      • @Online
        De asta era sa postez acolo ca e tot cu „rotativa”…
        https://www.national.ro/dezvaluiri/uite-cine-i-a-sapat-groapa-lui-bode-794852.html#comment-295902
        Zi Frumoasa Online!!!
        vali
        🙂

        • in functie de referinta definesti actualitatea

          • institutiile de forta, deci care actioneaza…

            sint de folos, e clara treaba, insa …unde sint institutiile care nonactioneaza?! :)), deci unde e ‘celalalt taler’? si, poate, daca nu cumva mai ales:)), unde e reazemul, referinta, capabila sa permita aniefstarea unei balante?
            daca nu e, …cred ca nu se supara nimeni. nu e si cu asta basta:)))

          • @Online
            Business…”de actualitate”…socrul lui…”Dincă Te leagă”…tot „fotbalist” si el…cand au facut barajul de la Maneciu…inceput in 1977(am poze cu mine pe acolo de cand aveam un an…adica din 1976)…dadea suturi…dar nu la poarta…dadea suturi in fund…la propriu…nu munceau aia bine…intarziau la munca dupa pauza de masa…din astea…”pe surse”…tot prost,adica nasol a iesit barajul…treaba romaneasca…nu e pamantul tasat bine…nu poti avea incredere in omuletzi…
            https://www.profit.ro/stiri/nicolae-badea-fostul-finantator-al-dinamo-bucuresti-a-vandut-actiunile-detinute-la-orange-romania-21126651
            Nicolae Badea (n. 2 octombrie 1948, Trestieni, Giurgiu) este un om de afaceri român cu investiții în comunicații, alimentație publică și fotbal. Badea ocupă funcția de președinte al Consiliului de Administrație al clubului FC Dinamo București, post din care și-a dobândit notorietatea. Nicolae Badea este ginerele lui Ion Dincă, fostul prim-viceprim-ministru în Guvernul Constantin Dăscălescu, ultimul guvern comunist din România
            https: //ro.wikipedia.org/wiki/Nicolae_Badea
            Zi Frumoasa Online!!!
            vali
            🙂

          • @Online
            https://www.wsj.com/articles/death-rate-children-teens-guns-drugs-54c604f4
            Zi Frumoasa Online!!!
            vali
            🙂
            ps.avc,miocardita,pericardita,morti subite nimic…

        • @Online
          Cunosc Subiectul cu „institutiile de forta”…ti-am explicat…cauta…vizite talpes in sua incepand cu 1991…spion dublu cia demascat 1992…rusii intrerup orice cooperare militara cu romanii din 1993…sistemul star de comunicatii al armatei inceput in 1993…e treaba veche…de 30 ani cel putin…
          Cand se vor trezi unii din „betie”…multa „zeama de varza”…
          https://economedia.ro/analiza-cresterea-economica-a-romaniei-a-decelerat-in-primul-trimestru-dar-tara-noastra-a-fost-performera-regiunii-in-t1-ungaria-e-in-recesiune.html#.ZGS3fKVBxPY
          Zi Frumoasa Online!!!
          vali
          🙂

          • ‘inundațiile scapă de sub control în nordul Italiei. morți și mii de persoane evacuate. situaţia arată tot mai rău’

            prezenta Artificialului pe planeta duce la manifestari de acest gen, care se vor inteti, pentru ca aceasta prezenta poate fi Echilibrata exclusiv prin autodezechilibrarea Naturii ( care de fapt se daruieste pe sine insasi procesului de echilibrare… )

            ( acesta este, in opinia mea, subiectul de actualitate: felul in care isi modifica Natura ecuatia de miscare pentru a Echilibra prezenta Artificialului. de ce? pentru simplul fapt ca procesul devine, indirect, un catalizator al Artificializarii, deci procesul poate fi oprit excluiv manifestarea lipsei Artificializarii. or oamenii de abia s-au dedulcit la Artificializare:)), deci slabe sanse sa vorbim despre lipsa asta )

        • @Online
          Alarma…Atentie la buzunare…
          „in functie de referinta definesti actualitatea”
          https: //www.g4media.ro/iohannis-a-discutat-cu-presedintele-austriei-despre-aderarea-la-schengen.html 17 Mai 2023
          https: //www.profit.ro/povesti-cu-profit/energie/concesiunea-omv-petrom-pentru-9-perimetre-de-hidrocarburi-pregatita-sa-fie-prelungita-cu-15-ani-21126972 16 Mai 2023
          https: //ziare.com/regele-charles-iii/prima-vizita-charles-strainatate-transilvania-dracula-romania-1805353 17 Mai 2023
          https: //www.profit.ro/povesti-cu-profit/energie/procurorii-dna-au-cerut-documente-de-la-romgaz-privind-tranzactia-de-un-miliard-de-euro-cu-exxonmobil-pentru-perimetrul-neptun-din-marea-neagra-21126329 16 Mai 2023
          Zi Frumoasa Online!!!
          vali
          🙂

      • @Online
        Sunt emotionat,d-aia am scris asa,de dimineata l-am vazut pe „stapanul inelelor” adica „tartorul justitiei”,vorbeste lumea ca il cheama valeriu stoica,era intr-un x5 albastru…daca vrei iti spun si numarul de inmatriculare…vwa…l-am anonimizat… 😆 e cu sot…din bucuresti…are si „sotie” ca parca avea omu inel pe degetul de la mana stanga…alea de mason…se pun pe mana stanga sau dreapta… 😆 …”m-am executat imediat”…i-am lasat 7 bani(de un ban) in statia de la facultatea de drept…imediat…abia ce-l vazusem pe om la opera…e cu „NOROC”… 😆 …trebuie sa ai „mana de popa” in Viata…pai omu si-a inceput cariera in Cartierul Rahova,adica Podul Calicilor…aia care primeau un ban pe zi…am trecut si podu de la Opera…”NOROC MAXIM”… 😆 …uite si sursele…sa nu zici ca mint…
        https: //adevarul.ro/stiri-locale/bucuresti/povestea-cartierului-rahova-sau-podul-calicilor-1438230.html
        https://www.cdep.ro/pls/parlam/structura2015.mp?idm=116&leg=1996&cam=2&pag=0
        Zi Frumoasa Online!!!
        vali
        🙂

      • Mulțumesc, pentru răspuns! Păi a existat cândva un domn Niccolo Machiavelli, cică termenul de machiavelism înseamnă tendința de a manipula comportamentul altora in vederea atingerii propriilor scopuri. Pe principiul scopul scuză mijloacele a avut și alte ziceri: -Cei mulți văd ceea ce pari; puțini simt cine ești; și aceștia din urmă nu îndrăznesc să se opună mulțimii. In principiu nu este necesar pentru un principe să fie milos, drept, uman,onest sau religios-le trebuie doar să pară așa. -Ne atragem ura atât făcând bine cât și rău. – Leul nu se ferește de curse, nici vulpea de lupi. Deci trebuie să fii vulpe spre a cunoaște cursele și leu pentru a înfricoșa lipii. – Dumnezeu nu vrea să facă totul pentru a nu ne lua liberul arbitru. ? :)))))

    • @Online
      Sunt emotionat,d-aia am scris asa,de dimineata l-am vazut pe „stapanul inelelor” adica „tartorul justitiei”,vorbeste lumea ca il cheama valeriu stoica,era intr-un x5 albastru…daca vrei iti spun si numarul de inmatriculare…vwa…l-am anonimizat… 😆 e cu sot…din bucuresti…are si „sotie” ca parca avea omu inel pe degetul de la mana stanga…alea de mason…se pun pe mana stanga sau dreapta… 😆 …”m-am executat imediat”…i-am lasat 7 bani(de un ban) in statia de la facultatea de drept…imediat…abia ce-l vazusem pe om la opera…e cu „NOROC”… 😆 …trebuie sa ai „mana de popa” in Viata…pai omu si-a inceput cariera in Cartierul Rahova,adica Podul Calicilor…aia care primeau un ban pe zi…am trecut si podu de la Opera…”NOROC MAXIM”… 😆 …uite si sursele…sa nu zici ca mint…
      https://adevarul.ro/stiri-locale/bucuresti/povestea-cartierului-rahova-sau-podul-calicilor-1438230.html
      https://www.cdep.ro/pls/parlam/structura2015.mp?idm=116&leg=1996&cam=2&pag=0
      Zi Frumoasa Online!!!
      vali
      🙂

  • Prima data am observat ca s-a aplicat „experimentul” românesc la alegerea lui Macron – contracandidatul lui Macron a fost eliminat din cursă cu un dosar penal inventat.

  • Am prins aseară câteva fragmente ale unei discuții purtate la A3 cu liderul sindicaliștilor din preuniversitar. Prin absurd să fiu eu ministrul educației acum, argumentele liderului nu mă conving. Nici nu mă miră că doar 70% din profesori au semnat pentru grevă. Vom trăi și vom vedea, dar iar li se va promite Luna de pe cer și iar nu vor primi nimic.
    Văd că niciunul din profesori nu se răzvrătește la aiurelile ce se vor a fi a fi introduse în programa elevilor prin noua lege a educației care n-au nicio legătură cu ideea de țară educată. Probabil și legea asta este parte a experimentului ce se derulează de aproape 34 de ani în România.

  • -Cică termenul de machiavelism înseamnă tendința de a manipula comportamentul altora in vederea atingerii propriilor scopuri.Pe principiul scopul scuză mijloacele mai sunt și alte ziceri. -Cei mulți văd ceea ce pari; puțini simt cine ești; și aceștia din urmă nu îndrăznesc să se opună mulțimii. – Pentru un principe nu este necesar să fie milos, drept,uman,onest sau religios- el trebuie doar să pară așa. Ne atragem ura atât făcând bine cât și rău. -Leul nu se ferește de curse, nici vulpea de lupi. Deci trebuie să fii vulpe spre a cunoaște cursele și leu pentru a înfricoșa lipii. -Dumnezeu nu vrea să facă totul pentru a nu ne lua liberul arbitru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *