Cătălin Cîrstoiu nu se retrage: ”Mandatul meu a fost, este şi va rămâne pe masa coaliţiei”

Rusia a anunțat lansarea primului vaccin împotriva coronavirus

Marți, 11 august 2020, președintele Federației Ruse, Vladimir Putin a anunțat în cadrul unei videoconferințe cu miniștrii guvernului, transmisă prin televiziune, că țara sa a înregistrat primul vaccin împotriva virusului COVD-19. Acesta a anunțat că, după mai puțin de două luni de teste efectuate pe oameni, Ministerul Rus al Sănătății a aprobat spre reglementare pentru primul vaccin anti-coronavirus. Putin a adăugat că vaccinul, dezvoltat de Institutul Gamaleya din Moscova, s-a dovedit eficient în timpul testelor și promite să ofere „imunitate durabilă” împotriva virusului.

„Aș dori să repet că a trecut toate testele necesare. Cel mai important lucru este să asigurăm siguranța deplină a utilizării vaccinului și a eficienței acestuia.”, a declarat președintele rus.

Acesta a mai spus că uneia dintre fiicele sale i-a fost deja administrat vaccinul și se simte bine. După prima injecție, fiica sa a avut o ușoară febră, 38 de grade Celsius. Temperatura ei a scăzut la doar puțin peste normal a doua zi. „După a doua injecție, a avut din nou o ușoară febră, iar apoi totul a fost bine. Se simte bine și are un număr mare de anticorpi”, a declarat Putin. El nu a specificat căreia dintre cele două fiice ale sale, Maria sau Katerina, i s-a administrat vaccinul.

Alexander Gintzburg,directorul Institutului Gamaleya a declarat că vaccinul se bazează pe adenovirus și conține particule moarte COVID-19 care nu se pot multiplica și, prin urmare, sunt sigure. „Cu toate acestea, poate provoca un răspuns imun, ar fi temperatura ridicată la introducerea de substanțe străine”, a adăugat acesta.

Oficialii ruși au declarat că producția pe scară largă a vaccinului va începe în septembrie, iar vaccinarea în masă ar putea începe încă din luna octombrie. Președintele Putin a subliniat că vaccinul a fost supus testelor necesare și că vaccinarea va fi voluntară.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Un comentariu pentru articolul „Rusia a anunțat lansarea primului vaccin împotriva coronavirus”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *