Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

S-a întors starea de urgență. Guvernul a aprobat noile restricții

În ședința de guvern de astăzi au fost aprobate noile măsuri, propuse de Comitetul Național pentru Situații de Urgență.

-Reducerea intervalului orar, în care este permisă circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei fără restricții, în localitățile în care incidența cumulată în ultimele 14 zile este mai mare de 4 la 1.000 de locuitori și mai mică de 7,5 la 1.000 de locuitori, până la ora 20:00, pentru zilele de vineri, sâmbătă și duminică. Aplicabilitatea măsurii încetează când rata de incidență cumulată în ultimele 14 zile scade sub 3,5 la 1.000 de locuitori.

-Reducerea intervalului orar, în care este permisă circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei fără restricții, în localitățile în care incidența cumulată în ultimele 14 zile este mai mare de 7,5 la 1.000 de locuitori, până la ora 20:00 pe întreaga durată a săptămânii. Aplicabilitatea măsurii încetează când rata de incidență cumulată în ultimele 14 zile scade sub 7 la 1.000 de locuitori și intră în vigoare măsura prevăzută la lit. a).

-Limitarea intervalului de timp în care este permisă desfășurarea activității operatorilor economici care desfășoară activități de comerț/prestări de servicii în spații închise şi/sau deschise, publice şi/sau private, în localitățile în care incidența cumulată în ultimele 14 zile este mai mare de 4 la 1.000 de locuitori și mai mică de 7,5 la 1.000 de locuitori, până la ora 18:00 pentru zilele de vineri, sâmbătă și duminică. Aplicabilitatea măsurii încetează când rata de incidență scade sub 3,5 la 1.000 de locuitori.

-Limitarea intervalului de timp în care este permisă desfășurarea activității operatorilor economici care desfășoară activități de comerț/prestări de servicii în spații închise şi/sau deschise, publice şi/sau private, în localitățile în care incidența cumulată în ultimele 14 zile este mai mare de 7,5 la 1.000 de locuitori, până la ora 18:00 pe întreaga durată a săptămânii. Aplicabilitatea măsurii încetează când rata de incidență scade sub 7 la 1.000 de locuitori și intră în vigoare măsura prevăzută la lit. c).

-Suspendarea activității operatorilor economici desfășurată în spații închise în domeniul sălilor de sport/fitness, în localitățile în care incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 4 la 1.000 de locuitori. Aplicabilitatea măsurii încetează când rata de incidență scade sub 3,5 la 1.000 de locuitori.

-În perioadele 03.04-04.04.2021 și 01.05–02.05.2021 se permite circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei, în intervalul orar 20:00-02:00 pentru deplasarea și participarea la slujbele religioase.

-În datele de 27.03.2021 și 28.03.2021 se permite circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei, în intervalul orar 18:00-22:00 pentru deplasarea și participarea la serviciile religioase oficiate pentru sărbătoarea Pesah.

Prin excepție de prevederile art. 1, lit. c) și d), în intervalul orar 18:00-05:00 operatorii economici pot activa doar în relația cu operatorii economici cu activitate de livrare la domiciliu.

Se abilitează ministerele de resort să modifice ordinele comune care reglementează condițiile de desfășurare a activității operatorilor economici pentru limitarea răspândirii COVID-19, în sensul stabilirii concrete a numărului maxim de persoane cărora le este permis simultan accesul în interiorul incintelor acestora raportat la suprafața obiectivelor.

(1) Prin ”incidența cumulată în ultimele 14 zile” se înțelege incidența cumulată a cazurilor calculată pe un interval de 14 zile, cuprins între a 17-a zi și a 3-a zi, anterioare datei în care aceasta se realizează, prin raportare la numărul de persoane din fiecare localitate, actualizat săptămânal de Direcția pentru Evidența Populației și Administrarea Bazelor de Date.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

4 comentarii pentru articolul „S-a întors starea de urgență. Guvernul a aprobat noile restricții”

  • Dna Cora Muntean ,sunteti naiva,cu tot respectul.Ceea ce observ eu ca vechi cititor al site-ului cristoiublog este ca toata sau aproape toata presa v-ati inrolat cu arme si bagaje sub steagul care flutura in vant al ticalosiei mondiale numita covid.Vaccinarea si lockdown-ul ni le prezentati ca fiind ceva firesc si de neevitat iar cu criticile nu treceti mai departe de Johannis si Catu.Opozitia pe care cu cinste o faceti acestui regim ticalos este o opozitie contra unor persoane si nu impotriva acestei creaturi aruncata pe piata sa intoarca lumea in haos general si,de ce nu,sa provoace al treilea razboi mondial.Mai ganditi-va.

  • Buna ziua, nu denaturăm mesajul, tocmai ca va urmăresc … cam de anul trecut să zicem 21 martie 2020, dar daca privim in UE, pentru ca „lumina” vine de la UE, măsurile de ”stat in casa” nu dau randament, sau dau randament pentru o perioada foarte scurta. Și ca am trecut prin ”statul in casa” in martie-aprilie si o parte a lunii mai 2020, vi s-au părut eficiente? O părere pertinentă vă rog.Fiecare avem părerile noastre, fiecare persoană este unică, drept urmare, procesul de gândire este diferit, astfel nu putem gândi exact ca dl Cristoiu, iar faptul că avem păreri personale contrare celor spuse de dumnealui nu mi se pare un păcat atât de mare…ca să urmeze o „excomunicare” sau mai știu eu ce o „lapidare” aici pe website!
    Continui să cred că nu de ”statul nostru în casă” depinde garanția unei vieți normale!
    Măsuri absurde vor continua să se ia de către guverne și în special de cel român căruia îi vedem și simțim acțiunile. Cum am observat din alte surse (persoane care locuiesc în țări din UE) este o diferență considerabilă între ceea ce se spune când se prezintă oficial pe posturile naționale de TV, presă online guvernamentală sau nu… și ceea ce se întâmplă în teren.
    La bună „vedere”!

  • Intr-un video comentariu din această săptămână, dl Cristoiu își dorea un lockdown că sună așa profesional, ei uite că-l are, guvernul recte ” dr. Arafat” i-a îndeplinit dorința, să nu mai spună că nu se ține seama de sfaturile dumnealui.

    • Domnul Cristoiu a spus că dacă este necesar un lockdown total de o săptămână, pentru a se termina totul, să îl facă. Să nu se mai tragă de niște măsuri absurde, care timp de un an nu au dat rezultate. M-aș bucura să știu că nu ați înțeles, nu că denaturați mesajul. Cred că toți am fi dispuși să stăm în casă o săptămână dacă avem garanția că după aceea vom duce o viață normală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *