Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

S-a lansat mesajul obligatoriu pentru presa noastră de partid și de stat: Dacă nu intrăm în Schengen, de vină e Vladimir Putin!

Șo pe Austria! Admiterea noastră în Spațiul Schengen a luat deja înfățișarea unei finale de cupă mondială în prelungiri. Nu doar Klaus Iohannis, dar și alți lideri români, susțin că Se mai joacă. Se joacă pînă în ultima secundă a meciului, altfel spus, chiar și pînă se încheie Consiliul JAI. Am scris și am spus în Jurnalul meu video că sigur vom intra în Schengen. Aserțiunea mea își avea explicația în decizia Comisiei Europene de a realiza un Plan de prevenire a migrației ilegale pe ruta Balcanilor de Vest așa cum a cerut Austria la reuniunea JAI din 25 noiembrie 2022. Am fost convins că Austria a anunțat opunerea la admiterea noastră și a Bulgariei invocînd Ruta Balcanii de Vest, deși România nu face parte din Rută, pentru a obține Planul de la Comisia Europeană, cea care a garantat pentru România și Bulgaria. Pentru cancelarul Austriei, reuniunea de la Tirana din 6 decembrie 2022 era un bun prilej de a da înapoi. Cu toate acestea, marți, 6 decembrie 2022, Cancelarul Austriei a declarat înaintea reuniunii că se opune în continuare extinderii Spațiului Schengen cu Bulgaria și România.

Pentru mine nu această declarație mă face să cred că Austria va merge pînă la capăt, ci altceva, mai important:
Luni, pe la prânz, televiziunea de partid și de stat Digi 24, oficiosul regimului Iohannis, a difuzat materialul Austria dansează cum îi cîntă Rusia.

E clar, nu-i așa?
Nu vom intra în Schengen din cauza Rusiei, care acționează prin intermediul Austriei.

E ridicol?
Firește că da.
Numai că imediat toate siturile și televiziunile de partid și de stat, ca sub puterea unei baghete magice, s-au năpustit asupra Austriei ca slugă a Rusiei.

Asta înseamnă că Puterea știe că Austria se va opune pînă la capăt.
Și atunci s-a scos din lada cu clișee a stalinismului sloganul Dușmanul de clasă e de vină că nu sînt măsline pe piață!

Dincolo de sugestia că Puterea și-a luat adio de la Schengen, manevra, pe cît de penibilă, pe atît de șmecherească, ne confirmă un adevăr:
Presa noastră a devenit presă de partid și de stat.

Un semnal grav pentru Klaus Iohannis. Marius Manole, actor la Naționalul , a fost prezent la Chișinău cu spectacolul Eu sînt vîntul. Pe facebook, el a postat, nu fără emoție sinceră, trăirea stîrnită de un eveniment petrecut în sala de doar 60 de locuri de la Teatrul Alexei Mateevici:

„Bucuria reîntîlnirii cu publicul de aici, un public cald și dornic să vadă teatru.
Bucuria zilei însă a fost și mai mare cînd, în sala de numai 60 de locuri, a intrat o doamnă și s-a așezat discret undeva în rîndul 2. La prima vedere am crezut că este doamna Președinte Maia Sandu.
Dar imediat mi-am revenit și mi-am dat seama că nu avea cum.
Fără SPP, fără tam-tam, fără să se facă mare eveniment mediatic… nu, n-are cum. Doar că ce să vezi, doamna discretă din rîndul 2 era chiar președinta Maia Sandu care și-a cumpărat bilet. Am fost invidios pe colegii mei din Basarabia că au norocul ăsta.
Să aibă un asemenea președinte. Mîine voi înainta cererea de cetățenie, așa că sînt fericit să vă anunț că eu sînt mîndru de președintele meu.”

N-ar fi un eveniment semnificativ în această postare dacă Marius Manole ar fi doar un actor, mai mult sau mai puțin talentat.
Marius Manole e însă și un influencer în lumea TeFeListă.
Lumea care l-a sprijinit pe Klaus Iohannis în confruntarea cu Victor Ponta.
Lumea care l-a sprijinit pe Klaus Iohannis în confruntarea cu Liviu Dragnea.
Lumea în mijlocul căreia a poposit, cu geacă roșie, Klaus Iohannis pentru a semnala că protestele din Piața Victoriei beneficiază de sprijinul său de președinte devenit brusc chibiț.

Postarea lui Marius Manole devine un eveniment pentru că ea semnalează distanțarea Lumii TeFeListe de Klaus Iohannis.
Felul simplu, omenesc, de a fi al președintei Maia Sandu e pus în contrast subtil cu felul arogant, ciocoiesc de a fi al președintelui Klaus Iohannis.

Gestul lui Marius Manole nu e singular în Lumea TeFeListă. Majoritatea celor care l-au sprijinit pe Klaus Iohannis, în stradă și pe rețele sociale, l-au părăsit în chip public pe Klaus Iohannis.
Klaus Iohannis și-a pierdut electoratul.
L-a cîștigat pe cel al lui Liviu Dragnea?


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

15 comentarii pentru articolul „S-a lansat mesajul obligatoriu pentru presa noastră de partid și de stat: Dacă nu intrăm în Schengen, de vină e Vladimir Putin!”

  • Ceva adevar este, treaba e veche, multi dintre cei prinsi inainte de 89 ca sunt ai kgb-ului se stabileau in austria, nu intamplator. Altii nu-i primeau.

  • E o revolta a corporatiilor vestului impotriva Romaniei, exprimata verbal numai de Austria.
    Corporatiile cu capital austriac isi inchipuiau ca scot tot gazu din Marea Neagra, il trimit in vest, apoi noi cumparam de acolo, la preturi fixate la Viena. Asta era in capul lor. Si acu nu prea le convine ca nu se poate, Romania avand un drept de preemptiune la livrarea gazului din Marea Neagra in caz de criza a gazelor.

  • Ce le face Austria românilor e de secol XVIII, încât orice fel de acuzații i se aduc sunt utile pentru o viitoare cooperare reciproc avantajoasă.

  • Domnu’ Cristoiu,

    Nu stiu ce decizie se va lua. Dar la cata frustrare exista la ora actuala in toate tarile EU, nu m-as mira ca fix intrarea (ori neintrarea) Romaniei in Schengen sa declanseze niste „crize” in interiorul EU de n-o sa mai ramana nimic nici din Schengen nici din EU… 🙂

  • Cand eram mai tanar rasuna in mahala o manea a lu Adi de la Valcea:
    „M-as duce la ea, s-o invit la dans,
    Chiar daca ma refuza, io n-am sa ma las”
    Despre zbaterile Romaniei de a intra in Schengen este aceasta manea.

  • Maestre, a mai căzut un mit este vorba de Hurezeanu. Avea talent oratoric, nu zic nu, era bine pregătit.
    Lumea asculta Europa Liberă pentru știri fiindcă România în acele vremuri era o țară închisă.
    După 89 am aflat cu stupoare despre problemele societăților în capitalism. Europa Liberă nu a vorbit niciodată despre asta, ei au vorbit doar de problemele comunismului. Ce naivi eram în acele vremuri!
    In fine, am citit scrisoarea lui Hurezeanu ca ambasador către președintele Austriei în problema Schengen.
    Incepe cu „mă simt obligat să vă transmit consternarea și îngrijorarea”.
    I-auzi brâul? Nu cumva sunt exact cuvintele preferate ale lui Iohannis care mereu își exprimă „îngrijorarea”?
    Apoi scrisoarea devine neclară, nu ști ce să crezi. Este o disertație despre personalitatea împărătesei Maria Tereza!? Este o admirație față de Austria!? Ce e? Apoi începe milogeala lamentabilă. Îi pupă pe austrieci și pe piciore și în fund. Penibil! Penibil!
    Bine, Hurezeanu a fost penibil și la festivalul Haferland alături de Iohannis. Arăta slugalnic ca și Ciucă. Pe unul Iohannis l-a făcut premier iar ce celălalt l-a făcut ambasador. Nu se știe pe ce merite și pregătire.
    *

    Hurezeanu să-și ceră scuze în fața poporului român pentru acestă scrisoare umilitoare. Să-și ceară scuze și să demisioneze.
    Să stea în genunchi în fața cui vrea el ca persoană fizică, dar nu în numele nostru. Acest om nu ne reprezintă!

    • Am scris mai mult, dar în sinteză primul gând la nervi a fost – ..tu-i scrisoarea mă-sii, să și-o bage direct în c%ur!

  • Lasati Schengen moartea, ca este pe cale de disparitie. Partea grava a coloniei Romania este ca se cheltuiesc pe zi 1000 euro cu intretinerea fiecarui din cei 5.000 de mercenari NATO aflati la pomana in tara noatra. Asta inseamna 1, 8 miliarde de euro anual de la bugetul statului in timp ce nu sunt bani pentru pensii si salarii decente. Asta e tristul adevar, suntem o colonie la cheremul NATO si UE si mai nou prin semnatura unui oligofren de la MAI, armatele pretene au voie sa aduca si Materiale Radioactive in colonia lor, numita din pacate Romania.

  • Austria trebuia pusă la punct prin firmele lor care căștigă miliarde de euro in România.
    Johannis trebuia să inițieze o întâlnire cu TOATE firmele austriece din Ro și să le ceară intervenția la guvernul lor pentru a fi de acord cu primirea Ro in Schengen.
    Dar noi,din păcate, nu avem conducători că Ungaria care sa negocieze de pe poziții de forță.

  • Dle Cristoiu, o dați cotită, cum se spune, transformând Găgeștii, vale sau deal nu contează, într-un Ploiești al întoarcerii. Sincer, mă așteptam s-o spuneți deschis: „bă,nene, am greșit” dar se pare că este prea greu pentru un istoric al clipei! Sigur n-ar fi prima dată că dați pe lângă și, sunt convins, n-o să fie nici ultima oară, vorba aia „viata-i nașpa și complexă”. Acum aștept cu interes reacția iohanișilor, ciucilor liberali sau a ciolacului ( p-ăsta l-am pus singur că așa conduce el pesedeaua), reacție sublimă care n-o să vină niciodată, niciodată!

  • Viena prin agenția economică de acolo a fost placa turnanta a spionajului românesc și CAER in occident
    Pe statele de plata ale lui Marin Ceaușescu s-au aflat Teodor Melescanu Patriarhul Daniel și Tata socru și mulți mulți alții din afaceriștii de succes ai României după Decembrie
    Traian Basescu a citit in Parlamentul european o lunga lista de cetățeni in posturi in firme multinaționale rusești sau controlate de Rusia sa recitim lista și sa vedem citi sunt austrieci
    Ion Cristoiu ne spunea – in Rusia KGB-ul este o instituție cu trecut cu istorie cu memorie
    Pai dacă așa stau lucrurile cum sa imi închipui ca KGB-ul doarme
    Sa cred ca coloana a cincea rusa a ieșit din joc și nu turează motoarele
    Eu văd aici in jurul meu – in aceste zile sunt in Berlin – ce înseamnă forța comunității ruse in occident
    Concernul Helios cel mai mare prestator privat de servicii de sanatate are formularele de internare a pacienților străini nu in engleză franceza sau spaniola ci in rusa
    Ne place sau nu Europa așa cum este ea astăzi este total in mina subterana și lunga a Rusiei

    • de unde rezulta ca rusii au hotarat sa nu le mai vanda petrol si gaze europenilor, pierzind sute de miliarde de euro pe an, insa pentru ca lumea mare sa nu se prinda ca asta fac i au rugat pe europeni, ba si pe americani, sa initieze ei sanctiuni.
      si lumea chiar nu s a prins!, asta cam asa e. de fapt creca nu s a prins nimeni.

    • domnule Tatulescu, Noua Lume, pe care unii si o doresc si altii nu, este o ‘dare la pace’ intre puternicii lumii.
      daca ceva se intampla atunci toti cei care conduc Civilizatia stiu despre ‘intamplare’, iar ea e o ‘dare la pace’.
      mana subterana si lunga a Rusie da, vrea nu vrea, peste mainile subterane si lungi ale americanilor, chinezilor, etc etc.

      • Dacă ati fi in locul meu și ati auzii fiecare al 4 -le-a cetățean din Berlin vorbind rusa cred ca ati simți ca sunteți la 15 mai 1945
        De trei zile sunt stupefiat de aceasta noua realitate din capitala germana pe care acum doi trei ani nu am întîlnit-o

  • Va asigur că Ficusul nu a câștigat electoratul lui Dragnea.
    Acest electorat s-a indreptat in masă către AUR și Diana Sosoaca

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *