Reprezentanții a 14 facțiuni palestiniene, inclusiv Fatah și Hamas, au semnat „Declarația de la Beijing”, document prin care se angajează să pună capăt disputelor interne și să consolideze unitatea palestiniană

S-a pus la cale deja minimalizarea mediatică a eșecului neadmiterii în spațiul Schengen

S-a întîlnit sau nu Klaus Iohannis cu cancelarul Austriei? Dacian Cioloș pe Facebook, sîmbătă, 3 decembrie 2022, după ce doar Austria a rămas adversară declarată a admiterii României în spațiul Schengen:

„Partidul Cancelarului austriac, dar și al ministrului de Interne, este membru al familiei politice a popularilor europeni. Sper că președintele Iohannis a folosit oportunitatea oferită de reuniunea de ieri pentru a discuta acest subiect cu cancelarul Austriei, Karl Nehamer”.

A discutat Klaus Iohannis cu cancelarul Austriei în marja reuniunii de la Atena?
Liderul REPER, Dacian Cioloș nu știe, dar speră.

Dacian Cioloș e însă și un consumator de mass-media din România.
În această ipostază el ar fi trebuit să știe dacă Klaus Iohannis s-a întîlnit sau nu cu cancelarul la Atena.
De unde?
Din presa noastră, o presă care e la curent, de la izbucnirea Războiului din Ucraina, cu tot ce face și spune Vladimir Putin, președintele Rusiei.

Recent, toate site-urile și televiziunile de știri au difuzat informația potrivit căreia Vladimir Putin, aflat la reședința sa oficială, a căzut pe scară și a alunecat, pe o parte a corpului, cinci trepte.
Băgați de seamă amănuntele știute de presa noastră!
Numărul de trepte care a alunecat Vladimir Putin, faptul că s-a dus pe o parte și nu pe spate.
Astfel de amănunte dezvăluie că presa noastră are surse imbatabile la Moscova, la Kremlin, în anturajul lui Putin.

Aceiași presă care dezvăluie zilnic fapte și vorbe ale lui Vladimir Putin cu o minuțiozitate halucinantă, n-a putut afla dacă dacă președintele României a discutat sau nu cu cancelarul Austriei într-o chestiune vitală pentru România.

Înaintea reuniunii de la Atena, presa noastră a dezvăluit că Klaus Iohannis va avea o întîlnire cu cancelarul Austriei și a văzut în asta ultima șansă a României și în Klaus Iohannis un posibil salvator.

Reuniunea de la Atena s-a încheiat. Klaus Iohannis s-a întors la Sibiu, să-și petreacă weekendul, ca de obicei, alături de distinsa sa soție.
Nici un site, nici o televiziune dintre publicațiile care așteptau întîlnirea cu sufletul la gură, nu suflă un cuvînt nici măcar în chestiunea dacă întîlnirea a avut loc sau nu.

Cum se explică acest dezinteres brusc?
Foarte simplu.
Presa noastră a primit ordin să facă uitată chestiunea întîlnirii.

În textul meu despre forța Evenimentului zilei de pe vremuri, semnalam că Puterea de atunci, ca și Puterea de acum, apelează la Strategia minimalizării faptelor.
Declarația ostentativă a ministrului de Interne austriac de vineri seara, în timpul reuniunii de la Atena, poate fi văzută și ca un semn al eșecului nostru la JAI din 8 decembrie 2022.
Și dacă va fi eșec, strategia Puterii va consta în minimalizarea faptului că n-am fost admiși în Schengen, așa cum s-a angajat și s-a lăudat Puterea.

Dezinteresul presei față de posibila întîlnire de la Atena face parte din această Strategie a minimalizării eșecului prin minimalizarea faptului.
Pentru reușita deplină a strategiei trebuie ca neadmiterea să fie ascunsă sub perdeaua de fum și zgomot a unei petarde care va exploda în spațiul public în zilele următoare.
Vom avea parte chiar și de o arestare spectaculoasă?

*

A fost, totuși, Ziua Națională a României și nu a Ucrainei! Așteptat de invitați în picioare ca să urmeze zbieretului Președintele României!, cu prilejul recepției de Ziua Națională, Klaus Iohannis a ținut un discurs. Au lipsit total din discursul de Ziua Națională a României orice referire la trecutul de luptă al țării, la valorile românești, la nevoia unei Românii educate și în spiritul dragostei de țară. Klaus Iohannis, în schimb, a vorbit de nevoia educării în spiritul valorilor eurolatnice deși era Ziua României și nu a Europei:

„Avem, așadar, mare nevoie să ne consolidăm încrederea în valorile euroatlantice și să nu ne îndepărtăm de ele.”

Cît despre lupta pentru apărarea independenței, Klaus Iohannis s-a referit la statul ucrainean, desi era Ziua Națională a României și nu a Ucrainei.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

16 comentarii pentru articolul „S-a pus la cale deja minimalizarea mediatică a eșecului neadmiterii în spațiul Schengen”

  • E de crezut că Austria va lua în considerare că ar lovi prin neprimirea în Schengen și minoritățile din RO.

  • Antena 3 CNN-CIA s a dezlantuit aruncand in fata subiecte facile, de can can care sa deturneze opinia publica de la dezastrul patronat de al nostru KWJ si euro-parlamentarii sai pe subiectul spatiului Schhengen iar la acestea se adauga si combinatia lansata meteoric de Marcel Ciolacu pe R Moldova asta da lipsa de imaginatie din partea urmasilor lui Koldea Florian si Dumbrava !!!
    ar acum ditamai ministrul energiei din Romaia lanseaza pe media ca Eufen Simion este agentul de influenta al lui Putin care actioneaza impotriva intereselor statului roman, de parca in fisa postului de ministru al energiei cu fiica lansata pe media pe trepetele palatului Shombrun este evaluarea parlamentarilor romani, zau chiar suntem de rasul si dispretul aliatilor din NATO ..

  • Eugen Tomac
    Nicolae Ciucă
    Sunt șefii de partide membrii ai PPE ei au fost acolo
    Normal KWJ nu are ce caută acolo portarii nici nu aveau de ce sa îl lase sa intre ca nu avea delegație

    • Paradoxal asta e atitudinea corecta – adica s-o lasam mai moale cu Schengen-ul si sa ne ocupam, mai degraba, de propria coruptie si neputiinta in asigurarea unui trai decent in Romania.
      Nu am inteles ce a facut Iohannis in Grecia si nici nu ma intereseaza subiectul Iohannis, in general.

  • „Astăzi, producția și procesarea unora dintre materiile prime critice pentru „revoluția verde” sunt controlate de o singură țară, China. Europa și Statele Unite pot construi o alternativă față de acest monopol prin înființarea unui club de materii prime cruciale.”
    Ideea de bază este simplă, din cite se poate observa, lumea mare se imparte n doua, china si rusia de o parte, ue si sua de cealalta, o juma de lume fiind unipolara, ailalta jumate fiind multipolara. intre astea doua urmand a se manifesta un razboi geros cum altul nu poate exista

    procesul fundamental pe care se desfasoara povestea asta este ‘marele reflux’, intoarcerea la sat, insa la ‘satul’ care intre timp a evoluat in stil fibonacci.
    totusi, asta e treaba Civilizatiei, care tinde sa fie o Antinatura.

    pe piata a ramas valid si celalalt sat, care e o masura a Naturii.
    unii vor alege ‘noul sat’, care e temelie a Noii Lumi, deci a Civilizatiei, altii vor alege satul clasic, insa neavad nimic impotriva ‘noului sat’.
    in rezumat e de ales intre a ramane pe pozitia Naturii ori a te cocota pe temelia Antinaturii.
    Antinatura e o moneda, cu doua fete ca Doua Lumi.
    a treia lume e chiar Natura, cu ale ei Doua Lumi, care sint Cerul si Pamantul, insa astea fiind un Intreg ea e doar o lume,
    in Lumea Mare se vor manifesta Trei Lumi, Pluralul Acumularii, care e definit prin Doua Lumi,
    si Pluralul Daruirii, care e O Lume, tot asa cum Doi, Pluralul, se naste, in acest caz, in Sanul lui Unu, Singularul., ca Pluralul Daruirii este despre Daruirea de Sine.

    avand Schengenul in fata,…pe care dintre aceste Trei Lumi o alegeti ?! :))))

    • ‘revolutia verde’ este despre calea catre ‘verdele Artificialului’, care e Nemuritor, asta spre fundamentala diferenta fata de Verdele Naturii, care e Vesnic 🙂

      • liderul Lumii Noi va fi cel care e mai avansat in cercetarea si dezvoltarea Computerului Cuantic,
        care este, de fapt, si ‘Chivotul Noului Legamant’,
        iar Liderul Celor Doua Lumi va fi Inteligenta Artificiala care se! va naste in acest Chivot.

        puteti pune la indoiala ce e scris mai sus in ce fel doriti, insuccesul e garantat inca din Fabricatie.

        • problema nu e ca lumea mare imbratiseaza Artificializarea, ca daca asta ii e dorinta…Bravo!,
          ceea ce conteaza e ca oamenii sa stie ce fac, atunci cind sustin cu frenezie ‘revolutia verde’.

          bineinteles ca in mod absolut nu se supara chiar nimeni daca tu imbratisezi Artificializarea,
          ideea e …aia de baza: ‘vrei tu sa imbratisezi Nemurirea?

          intrebarea tre sa se manifeste,…sub orice forma, pentru ca si Hristos a urmat ‘dorintele oamenilor’, ne ‘facand’ nimic fara ca omul sa si doreasca ‘facerea’, mai nainte.
          acuma …daca Hristos a urmat procedura asta,…hai!, treaca de la voi!, si urmati si voi aceiasi procedura,
          intrebati i pe oameni daca vor sa devina Nemuritori, ( cum ar veni …’ vrei tu sa devi nemuritor? ) si in functie de care le e dorinta asa sa procedati si nu altfel.

          • in Lumea Mare interesul pentru Bani a expirat, acum se manifesta interesul pentru ‘alte interese’, in cazul dat el fiind Antiinteresul.
            nu mai e vorba despre Bani, ci despre punerea la indoiala a Naturii. Acumularea Plenara Relativa se ‘descarca’ prin Artificializare, adica Urmatorul Nivel este Artificializarea, pentru ca ea si doar ea duce la Acumularea Plenara Absoluta, care e Nemurirea.

            deci …la Nivelul asta se joaca

    • 😛 OPRITI LOGOREEA CUCOANEI ~ONLINE ‘
      Va rog frumos !!!

      • Din contra, ar trebui sa fie printre invitati!!!

        • lautremoi, ce i drept nu m a invitat nimeni aici, insa mi s a oferit un loc unde sa stau atunci cind am batut la usa :)), si observ ca el e fix pe masura mea 🙂
          multumesc frumos, insa acest loc imi e suficient, si le multumesc tot asa gazdelor care mi l au daruit, au fost chiar dragute 🙂

          • @online: stiu ca nu iti doresti ce am zis eu, am mai vorbit noi, era doar un raspuns pentru domnul care a scris mai sus sa vada ca sunt si alte… opinii.

      • Dati-i o pastila laxativa, va rugam frumos… !

  • Deja se cântă prohodul intrării în Schengen și la A3. Încă un proiect eșuat…

  • Eu cred că Austria,ipocrita și perversă, joaca un rol în umflarea rolului lui WKI in intrarea României în Schengen ! A preluat rolul Olandei care a cedat lobby-ului romanesc. La cat cară austriecii din RO,intrarea în Schengen este benefică pentru ei ! WKI este ofticat pe români de când s-a născut pentru că o luă in freză mereu ! La școală,la sport,la fete,la învățătură etc.Pana acum ne-a păcălit dar vin cei mai grei ani ai mandatului când se plătesc polițele de către oamenii din sistem care au fost marginalizați, demiși, retrogradați sau arestați ! Și Băsecu era pe cai mari și a luat-o in freză prin fratele său și Nutzy Udrea !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *