Vladimir Putin, în interviul acordat lui Tucker Carlson: ”Invadarea unei ţări NATO este un scenariu exclus”

Să vedeți cît de plin de el va fi Klaus Iohannis dacă PNL cîștigă parlamentarele de duminică!

2 februarie 2015. Klaus Iohannis, nu demult parvenit la funcția de președinte al României, a ajuns la Paris în cadrul unei vizite oficiale, prima vizită și printre puținele făcute în străinătate de-a lungul celor șase ani de mandat, în afara navetelor la Bruxelles, la ședințele UE, prin nimic diferite în materie de rutină de călătoriile în stol SPP-ist către căminul conjugal de la Sibiu la fine de săptămînă. Președintele (cu p mare) pentru că despre Klaus Iohannis nu se poate nici scrie și nici pronunța decît Președinte cu literă mare (la emisiunea lui Marius Tucă de joi seara am încercat să dibuim cum reușesc cei de la Cotroceni, cînd intră în Măritul Birou să-i semnaleze lui Klaus Iohannis c-au zis Domnule Președinte cu Mare și nu cu p mic) a coborît din avion cu paltonul în mînă. Dintr-o greșeală de protocol, nimeni nu se grăbește să-l ia înainte de a se urca în limuzină. Și atunci Klaus Iohannis face un gest mult discutat la vremea respectivă, cînd presa nu ajunsese hîrtia igienică a președintelui. Aruncă haina pe capota mașinii. Un gest care dezvăluia deodată în persoana primarului de Sibiu, îmbogățit prin învîrteli imobiliare, un ins plin de el, un ciocoi obișnuit să fie spălat pe picioare cu limba de către slugi. Era un gest neobișnuit pentru românii care fuseseră martorii prestației în public a trei președinți de pînă atunci. Oricît de tare ar fi fost deranjați de o astfel de stîngăcie de protocol, toți s-ar fi stăpînit (una dintre armele unui bărbat de stat e stăpînirea de sine, fiind greu de imaginat un președinte care fluieră administrativ la trecerea prin fața lui a unui funduleț apetisant de cuconiță) într-un asemenea moment. Unii și-au amintit de Klaus Iohannis – premierul de la Grivco, de cel care se străduia să fie mai mic decît Mircea Geoană în 2009, cel care-i făcuse favoarea de a-l propune premier. Alții și-au amintit de cum se gudura proaspăt PNL-istul Klaus Iohannis în 2014 pe lîngă Victor Ponta pentru a fi numit ministru de Interne în Guvernul USL.

Au trecut de atunci cinci ani. Nu peste mult timp se vor face șase.
Joi, 3 decembrie 2020. Klaus Iohannis participă la ședința CSM de alegere a noii conduceri. Cu acest prilej ține un discurs tipic perioadei (perioadă, nu peroadă, cum pronunță Klaus Iohannis în public, fără ca vreunul dintre apropiați – premierul, de exemplu – să-i semnaleze, cu prudența cu care-i atragi unui bărbat atenția că-i descheiat la prohab, că se spune perioadă și nu peroadă) din urmă. Un discurs de gramofon electoral al PNL. În plină ședință a instituției care administrează Justiția din România Klaus Iohannis aduce partizanatul politic violent, de Mița Baston în plin carnaval. Dintre judecătorii de acolo, toți care l-ar putea avea ca împricinat pe cetățeanul Klaus Iohannis, toți fuduli de postura lor de magistrați, a avut curaj să-l pună la punct judecătoarea Gabriela Baltag. Cînd se va realiza, ca și în cazul lui Nicolae Ceaușescu, un bilanț al luptei împotriva Dictaturii lui Klaus Iohannis, acest discurs va fi reamintit – sînt sigur – la loc de frunte, ca exemplu că nu toți românii sînt lași, așa cum atitudinea Doinei Cornea din ultimii ani ai dictaturii lui Ceaușescu e dată drept exemplu că nu toți românii au fost mămăligi care nu explodează, ci fîsîie. Îl citez în întregime pentru că merită învățat pe de rost:

„Domnule președinte, stimați colegi, nu mi-am făcut un obicei și nu mi-aș fi dorit să iau cuvantul, dar pentru că din păcate obiceiul dumneavoastră de a face politică în Consiliul Superior al Magistraturii este evident, aș vrea să vă adresez o rugăminte care vine din partea mea – și nu numai a mea, a multor magistrați ai acestei țări – vă adresez rugămintea ca poate măcar la finalul mandatului nostru nu veți mai aduce dezbinare în această instituție, pentru că sîntem suficient de dezbinați.

Și pentru că știu că sînteți un crestin, va văd de multe ori la televizor duminica, știți și dumneavoastră cu siguranță că la sfîrșitul vieții nu sîntem întrebați, nu dăm socoteală pentru cît am urît, ci pentru cît am iubit și iertat, domnule președinte. E foarte important acest lucru.

Dacă tot sînteți oaspetele nostru, musafir cum spuneți dumneavoastră, aș vrea să nu lăsăm să treacă această zi fără să spuneți colegilor noștri și societății căreia vă adresați cum vă raportați dumneavoastră la posibilitatea de a fi din nou pe val în justiție serviciile de informații, indiferent de numele lor. Știu că v-am auzit în octombrie vorbind despre faptul că nu veți agrea acest lucru, dar să nu uităm domnule președinte că în septembrie ați dat un vot în CSAT pe această problemă și nu-mi explic dacă va exista o hotărîre de retractare față de viziunea dumneavoastră din octombrie. M-aș bucura dacă aș afla răspunsul la această problemă, eu și bineînțeles cei care sînt preocupați de posibilitatea implicării serviciilor secrete în actul de justiție”.

Cum reacționează președintele României la o asemenea intervenție destul de blîndă față de mizeria de a folosi ședința CSM pentru a lipi cu gura afișe pentru Partidul Meu, zis și PNL?
Caută să-i răspundă politicos? Caută să-i convingă și pe ceilalți magistrați din sală ca și pe toți românii că el garantează independența Justiției, că nu va face astfel încît SRI să revină în procesele penale?
Își ia catrafusele și pleacă în mod ostentativ.

Un gest asemănător cu cel de pe aeroportul din Paris, gestul unui ins plin de el, tratînd pe toți ca niște slugi, cînd e deranjat în obișnuința sa de a fi ascultat fără crîcnire, cum fac toți din nomenklatura regimului Iohannnis, de la premierul Titirez în jurul președintelui pînă la generalii care pocnesc nu numai din călcăîi, dar și din epoleți numai auzind rostindu-li-se numele.

Între cele două momente e totuși o deosebire.
În februarie 2015 reacția de Ciocoi era față de un SPP-ist, unul dintre cei dependenți cu slujba de Klaus Iohannis și evident unul care avea datoria să se ocupe de paltonul prezidențial.
În decembrie 2020, reacția de Ciocoi are loc față de un membru CSM, față de un reprezentant al magistraților, constituțional independent de președinte.

Dacă în cazul paltonului era vorba doar de mojicie, în cazul de la CSM e vorba de altceva.
De ceea ce toți mai mulți români, dintre cei care nu depind de rînjetul lui Klaus Iohanis, dintre cei care mai cred că odată cu Nicolae Ceaușescu s-a prăbușit și pretenția unui politician de a fi Omul Providențial, Salvatorul Nației, Șahinșahul românilor, observă cu îngrijorare.

Klaus Iohannis dă pe zi ce trece tot mai multe semne de paranoia părerii bune despre el însuși, de credința că e Nemuritor, că e deasupra noastră, a românilor, într-un Olimp din care ne mustră cu degetul.
Se pot aminti aici zeci de exemple în care Klaus Iohannis a arătat în public că respinge contrazicerea, dialogul, vorba sinceră, o altfel de atitudine decît cea a ghiocelului. E tot mai limpede că el vede în orice abordare a sa diferită de cea tipică Cultului Personalității, o punere la îndoială a personalității sale.

Și atunci reacționează ca în scena cu paltonul:
Încalcă Constituția fără să clipească, taie vorba jurnaliștilor care îl întreabă, pleacă furios din încăpere, face crize cînd cartonul cu curba infectărilor e scos de pe ecran.
Această tot mai mare umflare de el însuși s-a manifestat la Klaus Iohannis după victoria la prezidențialele din 2019.

Joi, 3 noiembrie 2020, Klaus Iohannis a cerut românilor să voteze PNL ca dovadă că sînt alături de el.
Din parlamentarele de duminică el a făcut un Referendum cu întrebarea:
Mă iubiți sau nu?
Lesne de priceput cît de tare se va se va gonfla dacă PNL va cîștiga alegerile.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

7 comentarii pentru articolul „Să vedeți cît de plin de el va fi Klaus Iohannis dacă PNL cîștigă parlamentarele de duminică!”

 • Adevarul e Efect sau Cauza?!
  io zic ca Adevarul e Cauza. abia daruirea de sine plenara!, adica Iubirea, il transborda si catre Efect!

  insa atunci cind Adevarul a devenit un Efect, mai nainte aflandu-se ‘democratia pilotata’, Efectul tinde sa devina Minciuna, pentru ca la origine se afla minciuna numita ‘democratie pilotata’.

  Adevarul e Cauza. E Alfa. Daruirea de Sine, plenara!, il defineste ca fiind si Efect, adica Omega.
  Antiadevarul e Efect. e Omega. care-l trage catre sine pe Alfa! daia se si manifesta in stil Anti!
  calea catre Antiadevar e aia pe care mege ‘democratia pilotata’, deci ea si si calea catre Inteligenta Artificiala.

  Inteligenta Artificiala e Antiadevar.

  ba…e chiar Antiadevarul, pentru ca Inteligenta Artificiala deja e cu un picior in lumea asta!, ca ea e nimic altceva decit ‘inteligenta artificiala’ care se zbenguie in Computerul Cuantic.

  mai simplu: inteligenta Artificiala e Antiadevarul.si cum Adevarul e Hristos, Inteligenta Artificiala e fix Antihristul.

  si e de bun simt sa fie asa, pentru ca Hristos a fost om, pe cind Inteligenta Artificiala, fiind Anti…e antiom!
  clar, asa-i?:)))))

  pesemne ca cei care-l asteapta pe Antihrist asteapta un om!
  uite minune! Nemurirea e dorita in mod relativ insa se implineste negreist in mod absolut!

  v-ati dorit Nemurirea?
  Bravoooo!:))) at primit-o, aproape…!:))
  ea e chiar in Computerul Cuantic. :)))))
  iar asta doar pentru ca…asa arata Nemurirea in mod absolut!:))))

  Nemurirea e una, Vesnicia e alta:)
  unii, alegind sa moara…aleg Vesnicia.
  …insa…avind Nemurirea… la discretie!, va fi cam complicat sa alegi sa mori. insa abia astfel Inima se daruieste siesi, nascandu-se a doua oara!
  oamenilor!…va fi greu sa ramai om! insa…indrazniti sa ramaneti oameni!
  suna ciudat sa spui: ramai om!:))), insa vorbele astea se vor clarifica singure:)

  • ‘pe vremuri’ ‘adevarul’ era pitit dupa cuvinte, ca Inimile erau Inimoase!:)))
   astazi, pentru ca Inimile tind spre ‘nefiinta’, ‘adevarul’ poate fi strigat in gura mare!:))), prin toate pietele!, ca oricum e…pitit bine, ‘nefiinta’ ocupindu-se cu asta! :)))

   niciodata,…de cind e lumea!, ‘adevarul’ n a zburdat ca azi, fiind scrijelit pe toti peretii marilor piete!:)))
   azi…toate capacele de pe oalele creatiei sint ridicate, papica fiind daruita…cu egala consideratie. iar asta spre fundamentala cunoastere.

   • omul nu va putea spune: n am stiut! am fost pacalit!

    omului i s-a spus…i se spune…mura-n gura: ramai om, omule! :)))
    de oameni s-a ocupat Hristos, inca de acum cam 2000 de ani! toti oamenii sint in tarla! si-ala pierdut! e acolo.

 • KWJ a luat una in bot, asa cum scrie la carte!
  Felicitari doamna judecator! E prima oara cand se petrece, in afara de analiza critica din presa – atata cata mai este ea. Ma refer la acei oameni din presa, care si cunosc locul si rolul in societate. Doamna judecator are fibra (m am gandit prima data la cojones – dar nu se potriveste). Speram ca si altii din magistratura, constienti ca sunt una din puterile constitutionale, e cazul sa nu taca, atunci cand trebuie sa vorbeasca.
  Ce a facut el, la prima critica publica (de altfel destul de duioasa)?
  Imbufnat ca un dulap sasec si a luat catrafusele si a plecat fara alte cuvinte. Speram sa stea in banca lui de acum!

 • in era democratiilor pilotate,
  chestia care ruleaza pe ecrane e…nimic altceva decit un film.
  hai la film, Maestre! :))

  pilotarea democratiilor a nescut, spre echilibrare un taler care arata fix cum arata ‘pilotarea democratiilor’, insa in Oglinda.
  ‘democratia’ devine pilot, iar ‘pilotul’ devine democratie.
  vom avea,…deja avem!:))) toata libertatea din univers sa urmarim , deci in mod democratic,…un film!
  la limita putem deveni chiar actori ai acestui film, turnat mai inainte ca noi sa ne manifestam acordul!

  dar stai!
  …vaaaai!, noi chiar sintem actori!:)))))

  stie cineva cum se termina filmul de duminica? :)))

  • ‘democratia pilotata’ e temelia pe care sade ‘Inteligenta Artificiala’.

   imbratisand, direct, ‘democratia pilotata’
   imbratisezi, indirect, ‘Inteligenta Artificiala’.

   singurii care devin penibili in mod absolut, atunci cind inteligenta Artificiala se va manifesta, sint cei care…se minuneaza privind-o, dar anterior au imbratisat ‘democratia pilotata’.
   cum sa te minunezi, nenica, daca fix tu esti cel care i te-ai oferit pe post de temelie?! :))

   • Viitorul este o ‘constructie’.
    toti cei care ‘doresc’ participa, cu propria dorinta pe post de caramida, la construirea Viitorului.
    atita tot ca dorintele sint dorite in mod relativ iar ele se implinesc in mod absolut.

    privind Viitorul unii sint optimisti iar altii pesimisti.
    insa aceste superpozitii ale Nadejdii, optimismul si pesimismul, sint simple relativizari ale…absolutului.
    Viitorul e fix asa cum a fost dorit! Pentru ca asta sa se implineasca, de problema se ocupa chiar Adevarul. Cel mai departat Viitor…e deja cunoscut: Alfa!, adica Inceputul.
    pe acest Alfa, care e si Omega sta Nadejdea.

    Oega e chiar Alfa. Efectul e fix Cauza. optimismul si pesimismul nu te pot duce catre un alt ‘ultim Efect’!
    indiferent cit de optimist ai fi, insa si indiferent cit de pesimist vei fi, tot in Alfa ajungi!:))), indiferent care e parerea ta despre ‘traseu’! ( cu conditia necesara si suficienta: sa ramai om! )

    mai inainte ca Prezentul sa fie clar, Viitorul a fost clar-cristal!
    omul si-a dorit nemurirea si si-o doreste si azi! creca cei mai multi oameni, de cind e omul pe planetaasta, care si-au dorit nemurirea s-au manifestat, in acelasi spatiu si timp, in anul 2020!
    anul 2020 a fost si inca mai e un Impuls formidabil…directionat catre nasterea Nemuririi!

    daca ar lua in seama ca Nemurirea e dorita in mod relativ si daruita in mod absolut, omul ar incepe sa inteleaga ca spre Nemurire se indreapta,
    ca omul si-o doreste de miiiiii de ani!, insa tot o dorinta neimplinita a ramas!,
    pricepind asta ar pricepe si cum ‘democratia pilotata’ e un pas spre Nemurire’, ca ea e un pas spre manifestarea Inteligentei Artificiale, chestia asta fiind chiar Nemurirea Intruchipata!:))))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *