Nicolae Ciucă: Vom negocia cu toate forțele responsabile, astfel încât, într-o perioadă de timp cât mai scurtă, să reușim să alcătuim guvernul și să poată să fie aprobat în Parlament

Sâmbătă începe ritualul la pomana porcului

PNL, USR-PLUS şi UDMR, partide care vor forma viitoarea coaliţie de guvernare, încep sâmbătă discuţiile oficiale privind formarea unui nou executiv. Discuțiile se vor axa pe trei direcții: armonizarea punctelor de vedere în privința elaborării unui program de guvernare, structura viitorului cabinet, dar și împărțirea funcțiilor în noul legislativ. Dacă guvernul va fi format din 18 ministere (cu două mai mult decât în prezent), PNL va primi 10, USR-PLUS 6, iar UDMR, două. Negocierile se anunță dificile, întrucât liberalii nu sunt dispuși să renunțe la mai multe ministere, cum sunt Finanțele, Justiția, Transporturile, Dezvoltarea și Fondurile Europene, iar USR-PLUS vizează unele dintre aceste portofolii, printre care Finanţele, Justiția și Transporturile. Pentru UDMR se vehiculează Sănătatea, Cultura sau Mediul, domenii pe care le-a mai gestionat, însă Uniunea ar dori și alte portofolii. La pachet cu guvernul se negociază și conducerea Parlamentului. Şefia Camerei Deputaților a fost deja revendicată de liberali, dar este dorită și de Alianța USR-PLUS, care ar putea prelua însă conducerea Senatului. Negocierile ar trebui finalizate în două zile, înainte de consultările de luni, de la Palatul Cotroceni. (Rador)


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

A apărut cartea „Decembrie 1989. Un talmeș-balmeș bine regizat”

După ani și ani de documentări, discuții cu unii dintre actorii implicați în evenimentele din decembrie, Ion Cristoiu a terminat de scris cartea „Decembrie 1989. Un talmeș-balmeș bine regizat”.
Apăsați aici pentru mai multe detalii
Invitații cristoiublog

Invitații cristoiublog