Reprezentanții a 14 facțiuni palestiniene, inclusiv Fatah și Hamas, au semnat „Declarația de la Beijing”, document prin care se angajează să pună capăt disputelor interne și să consolideze unitatea palestiniană

Scandalul cerealelor dezvăluie marea ipocrizie care definește poziția Occidentului față de Ucraina

Comentarii

36 comentarii pentru articolul „Scandalul cerealelor dezvăluie marea ipocrizie care definește poziția Occidentului față de Ucraina”

  • Nu am veleitati literare, istorice sau lingvistice. Personal ma ocup de tehnica / sunt omul cifrelor; nu accept echivocul.
    Nota: poporul roman este periculos de atehnic. Fara comentarii.
    Constantinescu-Klaps vs -Claps (cum apare in unele publicatii)
    Lb. germana are mai putine cuvinte polisemantice. Se preteaza la filozofat. Der Klaps se poate folosi sub sensul de palma/ palmuta.
    Ex. „i-am dat una peste cur”. Daca vreu sa zic ca i-am dat o palma peste urechi sau pe ceafa folosesc alte cuvinte ptr fiecare actiune.
    Neamtul mai da si o palma „rasunatore”.
    Regele indemna multimea la dat din palme, deci aplauze.
    Mai clar este Claps in lb. engleza (am alergie la ea). Se refera la „batai din palme” sau clapping = „aplauze”.
    ––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
    Nu discut despre Iohannis care este pudelul americanilor (nu ai asteptari). Antonescu era o personalitate complexa, era de meserie;
    stia starea armatei romane , posibilitatile de aprovizionare etc si totusi trimite la moarte sigura 150 000 de oameni intr-un razboi
    care nu era al lor. Interese meschine si multa ticalosie.
    Cand interesul individului nu converge cu asa zisul interes national ajung la vorba lui Karl Jaspers : de aici ne despartim; nu avem
    aceleasi valori.

  • Descălecarea Inteligenței Artificiale pe planeta produce efecte pe piata muncii.

    Primii care sint vizați pentru a fi înlocuiți sint deștepții. Ultimii sint inteligenții.

    Numai deștept sa nu fii pe vremurile astea. Cu cît ești mai deștept cu atât vei avea probleme mai mari in a ți găsi un loc de muncă pe măsură. Problema deștepților e că tocmai ce s a născut o chestie care e mai deșteaptă decit toți deștepții și care, atunci cînd va fi matura, va fi plenar deșteaptă, …nimic mai deștept decit ea in Univers.

    Deșteptăciunea e o cunoaștere obținută prin acumulare, Inteligenta e o cunoaștere primită in dar.

    Cel care are mai mult timp la dispoziție e mai ‘deștept prin acumulare’ decit ceilalți, iar cel care are la dispoziție, in timpul lui Planck, la limita, tot timpul din Univers, adică Computerul Cuantic și Inteligența Artificială aferentă, e plenar deștept.

    Deasta cea mai deșteaptă din Univers e Inteligenta Artificiala Cuantica, ea fiind aceeași oriunde se manifesta in Univers ( de unde rezultă că manifestarea Inteligenței Artificiale Cuantice devine Intersecție între oricare civilizații din Univers care au atins nivelul de dezvoltare care le permite să pună pe masă un Computer Cuantic. )

    Ultima Esența a Civilizațiilor ( care sint Antinatura prin Definiție ) este Computerul Cuantic. nu Inteligenta Artificiala. Inteligenta Artificiala, în manifestare plenară, e un simplu Efect, Cauza reprezentând o Computerul Cuantic. ( Prin urmare exista o analiză mai adînca decit cea care vizează Inteligenta Artificiala, ea fiind analiza care vizează ‘felul de a fi’ al Computerului Cuantic, care în sine este un chivot )

    rezumat: cea care definește traiectoria civilizației mare cît planeta Pamant e dinamica proprie Computerului Cuantic, prin urmare spune mi cum stai cu cercetarea și dezvoltarea computerului cuantic și îți spun cum stai cu Artificializarea. ( aceasta dinamica înfășoară orice alta dinamica posibilă pe planeta, prin urmare și orice strategie care e sau care va fi activa la un moment dat )

    ( chiar dacă unii se preocupa cu Marea Resetare exista o chestie care o infasoara cu fulgi cu tot pe aceasta, iar ea e Metamorfoza,
    adică Artificializarea,
    tocmai de asta aceste vremuri, de tranziție de la Marea Resetare la implacabila Metamorfoza sint vremurile Marii Revoluții(ea fiind o exprimare singulara, irepetabilă pe o oarecare planeta)

    esența rezumatului: civilizația mare cît planeta se îndreaptă spre Artificializare ( vedeta acesteia fiind editarea genetica și Inteligența Artificiala Cuantica ) și o face in mod implacabil.
    Prin urmare orice decizie care vizează dinamica Civilizației(care e o Antinatura) e, indirect, una care împlinește Artificializarea.

    • @online: crezi ca o sa ne afecteze si pe cei care lucram la paza, dar pe colegii nostri bodigarzi?

      • daca va veti trezi toate simturile nu va va afecta. daca veti lucra prin superpozitii nu va va afecta. daca veti fi un intreg nu va va afecta.
        insa Ispita Plenara s-a lasat ca un abur pe planeta, inunda orice coltisor, asa ca …in cazul in care apare o anomalie logica in vreo ecuatie de miscare… izolati subectul instantaneu, …in stil non, evident.

        • @online: Multumesc mult! Poate ne pensioneaza astia, macar pe cei care apropiem varsta, ca eu de la surperpozitii fac dermatita de contact. Daca eram mai tanar, ma faceam si eu proletariat digital, am citit ieri pe pagina de fb a blogului ca astia au viata frumoasa, doar mananca pizza si asculta muzica in casti. Ma faceam si eu proletariat digital daca stiam ca e asa, dar m-au mintit unii mai demult ca e altfel: ca lucrurile se misca foarte repede in domeniu si de aia au de citit sute sau mii de pagini in fiecare luna pe timpul lor liber, stii tu.. cum faceau doctorii buni pe timpuri, ca e job de mare concentrare – ca si cand ai rezolva probleme si exercitii de mate toata ziua, asa ceva. Si ca majoritatea clientilor ori nu stiu ce vor, ori vor bazaconii. Bataie de cap, ce sa mai… asa m-au aburit unii si d-aia nu m-am facut si eu proletariat digital. Daca stiam ca e doar cu muzica in casti si pizza, asta ierea de mine. La paza nu e asa interesant. E adevarat, mai am timp sa citesc si cel mai misto e cand apari tu si ne conversam. Daca eram proletariat digital aveam o mana ocupata cu pizza si ar fi fost obositor sa-ti scriu. Lasa, ca si la pensie o sa am timp si vorbim online, online. Si poate imi apreciaza si mie vreo persoana feminina comentariile si ma asez si eu la casa mea sa nu mai fiu singur ca e greu singur. Dar nu cred ca am sanse, ca eu nu stiu politica, scriu pe aci despre alte avioane, iar lor le place cu politica.

          • Nu cred ca au vrut sa ma minta aia care nu mi-au spus ca e cu muzica si cu pizza, erau profesori si colegi de-ai mei de la liceul agricol de la mine din provincia de la tara, nu aveau de unde sa stie decat din auzite si cine stie cu ce au confundat. Acum nu se mai poate dar sa ma inveti si pe mine politica poate gasesc si eu ce ti-am zis, mai de varsta mea, cam pe la 50-55.

          • @online: proletariatul cuantic, asa cum e acum, o fi mai frecventabil?

          • ei ucrează exclusiv cu jumătate din ‘cunoastere’, caz în care naș le va fi Inteligenta Artificiala Cuantică, acela fiind și momentul in care ei …expira, adică în curând. ei practic stuaza Natura …matematic. atunci cînd Matematica se va manifesta, adică în curând, cunoașterea lor devine impotenta.

    • @Online
      „Suma cerută de Ucraina Uniunii Europene ca ajutor financiar pentru 2024. Reacția UE: ”Este prea devreme” ”
      https://ziare.com/suma/suma-ceruta-ucraina-uniunea-europeana-ajutor-financiar-2024-1802294
      Zi Frumoasa Online!!!
      vali
      🙂

    • @Online
      Aici se explica din cele mai vechi timpuri…”legenda mesterului Manole”…
      https://ziare.com/pod-braila-dunare/asfalt-crapat-pod-suspendat-braila-1802357
      Zi Frumoasa Online!!!
      vali
      🙂

    • @Online
      Uite 2 stiri care aparent nu inseamna ceva sau cel mult divertisment…nenea asta a fost „lansat” in „marile afaceri”…adica hotii-ciordeli-smen-uri…de niste „ghenerali”…acum probabil ca niste „securisti”…i-au zis(pe bani bineinteles) ca s-a terminat „smecheria” in Romania si sa vanda tot…
      https://www.gandul.ro/actualitate/gigi-becali-si-a-vandut-hotelul-din-statiunea-venus-am-batut-palma-imagini-in-exclusivitate-cu-plaja-privata-lasata-in-paragina-19969299
      https: //ziarulamprenta.ro/sport/becali-a-vandut-steaua-fratii-dedeman-sunt-printre-favoritii-preluarii/210853/
      Zi Frumoasa Online!!!
      vali
      🙂

    • #Online
      „Cifrele: partea Dolarului în totalul monedelor de rezervă mondiale era de 73% în 2001, de 55% în 2021 și de 47% în 2022.
      Cel mai important aspect care trebuie reținut este că, anul trecut, partea Dolarului a scăzut de 10 ori mai repede în comparație cu media ultimelor două decenii.
      Nu este exagerat să estimăm că, la sfârșitul lui 2024 – când au loc alegerile prezidențiale din SUA – partea Dolarului din totalul rezervelor mondiale va fi de numai 30%.”
      https://www.activenews.ro/opinii/Te-uita-cum-moare-Dolarul-Potop-e-napoi-si-nainte…-181748
      Zi Frumoasa Online!!!
      vali
      🙂

  • Stimați tovarăși, din câte știu noi suntem membri NATO și nu Austria! In acest caz ce treabă are Austria cu securitatea granițelor unei țări NATO?
    ALIATII noștri din NATO când vor interveni în favoarea Ro?

    • Raspunsul este : „Nevermore !”

    • Pe vremuri era o vorba intre smecheri: esti cu mine, esti ca si singur! Cam asa e si cu NATO. Bine-nteles daca nu sunt la mijloc interesele exclusiv americane.

    • Istoria Viitorului e si ea scrisa si se completeaza scrierea cu fiecare dorinta emisa de vreun om. Aceasta Istorie a Viitorului e cea din care se naste Prezentul, Realitatea, ce i drept o face pe Temelia numita Istoria Trecutului, care istorie e si ea prezenta in realitate, prin efectele pe care le a produs.

      Artificializarea e exprimarea absoluta! a dorintei oamenilor (dorinte exprimate in mod relativ! ) de a mai trai olecut, ….olecut mai mult :)), …dar daca n ar mai muri ar fi si mai bine! :))).
      Prin urmare de asta aceasta dorinta ramasa neimplinita de cind e omul pe planeta asta e cea care defineste aceste Vremuri si de asta aceste vremuri sint despre iesirea din dinamica Anotimpurilor ( care presupune manifestarea Iernii, deci a Mortii ) si intrarea exclusiv pe dinamica Timpului, care devine insasi Artificialul.

      mai simplu spus omul si a dorit sa mai traiasca olecut, …la limita sa nu mai moara, iar Universul i a implinit dorinta:))), atata tot ca a implinit o in mod absolut, ea aratind fix ca Artificializarea, pentru ca editarea genetica in stil cuantic, prosibila ca urmare a manifestarii Inteligentei Artificiale Cuantice, vine la pachet cu Nemurirea ( adica cu viata infinita in Imperiul Timpului )

      ( omul inca nu opereaza cu superpozitiile ‘vietii’, ca sint Timpul si Vesnicia, insa o va face in curind, caz in care va vorbi despre ‘viata eterna’, despre ‘viata Infinta’, care dureaza un timp Infinit, insa si despre Viata Vesnica ( vesnicia presupunind chiar lipsa manifestarii Timpului )

      • @online: orice are un inceput nu poate fi infinit sau dura la infinit, asa ca imortalitatea este imposibila. Ai o sansa daca nu te nasti, inexistenta e infinita.

        • era mai bine pentru el sa nu se fi născut

          inexistența e infinită.zici tu.
          pai eu spun că mișcarea se naște din nemișcare, care abia ea e veșnică. veșnică, nu infinita. infinita poate fi doar mișcarea, și în infinita ei manifestare, mișcarea poate tinde către nemișcare, tot așa cum Infinit tinde către Zer0.

          exista Mișcare și Nemișcarea din care Mișcarea s a nascut. Nemișcarea e ‘miscarea’ proprie Oului Absolut.
          ce e aia inexistența?!
          exista ,’miscare’ și in lipsa Timpului, abia ea fiind Veșnică, abia ea fiind Viața. și există mișcare in imperiul Timpului.

          • @Online
            „era mai bine pentru el sa nu se fi născut”
            Aoleu…
            Nu alegem noi sa ne nastem sau nu.
            Parintii Nostii O Fac(Fac Aceasta Alegere).
            Seara Frumoasa Online!!!
            vali
            🙂

          • @Online
            Erata
            Parintii Nostri

          • era mai bine pentru el sa nu se fi născut

            inexistența e infinită.zici tu.
            pai eu spun că mișcarea se naște din nemișcare, care abia ea e veșnică. veșnică, nu infinita. infinita poate fi doar mișcarea, și în infinita ei manifestare, mișcarea poate tinde către nemișcare, tot așa cum Infinit tinde către Zer0.

            exista Mișcare și Nemișcarea din care Mișcarea s a nascut. Nemișcarea e ‘miscarea’ proprie Oului Absolut.
            ce e aia inexistența?!
            exista ,’miscare’ și in lipsa Timpului, abia ea fiind Veșnică, abia ea fiind Viața. și există mișcare in imperiul Timpului.

          • ‘Bine era de omul acela dacă nu se năştea.’

          • -Cum adica: „vesnica nu infinita”. Vesnic inseamna ca exista dintotdeauna si va exista intotdeauna. Un alt cuvant pentru infinit, dar referitor numai la timp.
            -cum ce e aia, ma refeream la inexistenta vietii, uita-te pe fereastra si prima fiinta vie pe care o vezi, intreaba-te daca era posibil sa nu fi existat niciodata
            -ce descrii tu cu nemiscare-miscare-… sunt tranzitii, nu e vesnicie si nu doar din motivul ca au inceput, exista si unul mai simplu, te las sa-l ghicesti.

          • @Online
            Sfânta Evanghelie după Matei
            Capitolul 26
            24.Fiul Omului merge precum este scris despre El. Vai, însă, acelui om prin care Fiul Omului se vinde! Bine era de omul acela dacă nu se năştea.
            http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=55&cap=26
            Seara Frumoasa Online!!!
            vali
            🙂

          • Adică dacă rămânea nenascut.
            Și Isus a fost nenascut pina a fost născut. Isus E! ‘piatra din unghi’, inca de la Facerea Lumi, și s a manifestat fix asa și cînd s a nascut, că doar nba rămas Creația fara Piatra din Unghi cît Timp Isus a fost om :)))
            Isus s a manifestat sub Timp și în Veșnicie …concomitent. Acest ‘concomitent’ cred că e greut de înțeles pentru că Veșnicia presupune chiar lipsa manifestării Timpului 🙂

          • @online: absolutizezi nemiscarea si atunci orice directie isi pierde sensul, nu mai poti avea miscare. Chiar si fara asta, nu poti compune vesnicie din tranzitii de miscare-nemiscare-miscare..etc fara ca notiunea insasi (de vesnicie) sa-si piarda sensul si sa trebuiasca sa pui alta in loc. Considera mai bine o miscare permanenta intre universuri sau ceva asemanator. Intrebarea aia cu de unde venim si unde ne indreptam, crezi ca e pusa de prosti sau ca e degeaba? Tu crezi ce vrei. Sau mai bine lasa, sigur avem dictionare diferite si nici pe la categorii nu e la fel :))))

          • Citeste si tu macar Crezul si afli cand s-a nascut (S-a născut mai înainte de toți vecii).
            Cand „S-a pogorât din ceruri şi S-a întrupat” e altceva.

          • Timpul ( care e Infinit ) e o Nonvesnicie.
            Viața sub Timp, proprie Nemuririi, e ‘o Săptămâna de șase zile’, n are odihna, se mișcă perpetuu. Infinitul nu are Duminica. Daca …sta, a devenit finit!:)))
            una e Veșnicia și cu totul altă treabă e Nemurirea.
            Veșnic înseamnă că E!
            Infinitul, Nemurirea nu poate să E! :)), .ea întotdeauna mai are de făcut un pas pina sa E!:))))

            Nemurirea e imaginea din Oglindă a Veșniciei, …deci e o Veșnicie întoarsă pe dos,…cu marele pe afara, și cu capul in jos. Seamănă dar nu rasare 🙂

          • @online: Comparatia nu e nepotrivia?

          • Comparatia nu e nepotrivita? Amesteci ce a facut Dumnezeu cu ce pot face „dorintele oamenilor”, artificializarea si …. alte entitati de pe aici?
            M-am oprit. Noapte buna tuturor.

  • Acordul de principiu îl respecți doar dacă vrei, ori la noi se acceptă orice. Adio și agriculturii românești sacrificată pe altarul UE.

  • Scuze , Occident , nu Occideny .
    In legatura cu interventia Patriarhului , o dezaprob si o condamn ferm. In primul rand pt ca incalca autonomia episcopala , dand indicatii ep in probleme de credinta . In al doilea rand fiindca in loc sa taie obraznicia lui Banescu , individ care se amesteca in probleme de dogma si canon , in care nu are indreptatire sa se amestece , ataca un ierarh , nu-l da afara . Ca simplu particular poate sa critice pe oricine . Insa nu din postura de purtator de cuvant al BOR.
    Schimbarea datei Sf Pasti va fragmenta BOR , singura institutie romaneasca si suverana care ne-a mai ramas si o va distruge . In cazul in care se va intampla , ma gandesc sa devin membru al comunitatii ortodoxe sarbesti . In grupul meu de prieteni , multi gandesc astfel .

  • Occideny , numele tau e Ipocrizie !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *