Cătălin Cîrstoiu nu se retrage: ”Mandatul meu a fost, este şi va rămâne pe masa coaliţiei”

Se clatină scaunul lui Zelenski?

Hopa, panoligarhul Bill Gates și-a dat iarăși arama pe față: „Guvernul ucrainean este unul dintre cele mai rele din lume, este corupt și controlat de câțiva oameni bogați. Îmi pare foarte rău pentru locuitorii Ucrainei!”[1] Chiar? De când se încarcă mogulii cu suferințele plebei? Că n-o fi rodit plopul mere… Culmea, deunăzi, un congresman republican din Carolina de Sud, Joe Wilson, tocmai ce propusese Consiliului pentru Arte Frumoase, în numele Camerei Reprezentanților, obținerea bustului „președintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski, pentru a-l expune într-un loc adecvat și permanent în aripa Camerei Reprezentanților din Capitoliul Statelor Unite.”[2] Curat meșteșug de tâmpenie propagandistică, zău! De aceea, un coleg de partid cu tipul umflat în cerebel, Andy Biggs, a izbucnit însă: „Există acum o rezoluție a Camerei Reprezentanților care urmărește să expună capul lui Zelenski în Capitoliul SUA. Oare cele peste 100 de miliarde de dolari pentru Ucraina nu au fost suficiente?”[3] Se pare că nu, stimabile!

Totul a pornit de la un contract baban, de vreo 328 de milioane de euro, prin care Ministerul Apărării de la Kiev a cumpărat alimente pentru soldați. Numai că, de pildă, un ou a costat 40 de eurocenți (față de 18, prețul din magazin), iar un kilogram de cartofi, 55 de eurocenți (față de 23). Liderul republican din Camera Reprezentanților a Congresului de la Washington a atenționat și el că nu va permite continuarea practicii „cecurilor deschise pentru Ucraina, când zeci de miliarde de dolari sunt alocate fără audit și responsabilitate.”[4] Așa că toate fondurile direcționate spre pravoslavnicii urgisiți de muscali vor fi monitorizate la sânge. Și, n-am nicio îndoială, vor fi introduse în lanțul comercial firme de casă americane, astfel încât nimic să nu se piardă și totul să se întoarcă neciumpăvit la sursele de finanțare de pe Potomac. Că nu l-a cuprins deodată grija de mujicii ucraineni pe funestul miliardar, să nu fim într-atât de proști precum își doresc păpușarii de oriunde! Păi, degeaba bate toba Bill că „terenurile agricole ale Ucrainei sunt mult mai fertile decât cele din America, este grânarul Europei, iar țara are un mare potențial”?[5] Asta ca să înțelegem definitiv miza războiului ruso-american din vecinătatea noastră. Ca la comandă, actorașul cu normă întreagă la Casa de modă Vogue s-a executat ca orice argat nevertebrat și a pus în scenă spectacolul de revistă intitulat Lupta împotriva corupției, jucat cu succes de casă și la București. Desigur, scenaristul e același și la ei și vorbește limba americană. Ori mascarada cu pricina marchează declanșarea operațiunii speciale de înlăturare a sinistrei paiațe? Să fi sosit cumva ceasul ieșirii sale din rolul sinucigaș ? Fiindcă toți corupții ăia n-au furat de capul lor, să nu ne îmbătăm cu apă rece! „Noi te-am făcut, noi te omorâm!” e lozinca dintotdeauna a yankeilor și de undeva trebuia să înceapă negocierile pentru pacea justă. Nu întâmplător, mașinăria de propagandă zelenskiană a intrat grabnic în jocul manipulărilor deșănțate și a lansat zvonul că agenții de la Moscova au hotărât asasinarea liderului de carton Volodea…


[1] Frédéric Legrand, dreamstime.com

[2] Loredana Codruț, Decizie incredibilă în SUA: Un congresman vrea să instaleze bustul lui Zelenski la Capitoliu

[3] Ibidem

[4] Frédéric Legrand, dreamstime.com

[5] Ibidem


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *