Agenția Internațională pentru Energie Atomică, îngrijorată că Israelul ar putea viza instalațiile nucleare iraniene

Se lucrează zi și noapte ca votul de la locale să fie doar în favoarea PNL

În timp de război există o categorie socială privilegiată. Îi poți număra pe degetele de la ambele mâini. Dacă vrei neapărat poți și de la picioare. Când pe front exista o criză de muniție, mâncare, pături, medicamente, lopeți se apelează la șmecherii de serviciu. Aceștia au diverse fabrici mai mici sau mai mari și livrează ce este necesar pe front. Politicienii îi chemă la ei,  dau comanda și după ce este livrată primesc înapoi o suma de bani,  de regulă trimisă prin curieri speciali în Elveția. În al doilea război mondial conturile erau pline în băncile elvețiene. Unii din păcate au scăpat și au plecat în țările Americii Latine. Toți cei care au livrat pentru naziști echipament,  inclusiv îmbrăcăminte, printre care nume mari în domeniu au ridicat din umeri și au spus că erau amenințați. O aiureală. Le plăcea ca într-o perioadă de criză ei sunt privilegiați și se îmbogățesc. Excepție face Oskar Schindler, care pe lângă faptul că a sabotat industria nazistă de război a salvat sute de vieți, mituind ofițeri germani de rang înalt. Și în tabăra Aliaților se mergea pe aceiași formulă. Vă imaginați ce s-a îmbogățit ăla care făcea parașute sau greierii ăia din metal prin care te identifici cu cel din tabăra ta dacă aterizai noaptea în necunoscut?

Același lucru s-a întâmplat cred și la gripa spaniolă sau la dezastrele provocate de uragane în SUA. Excepție nu face pandemia care este tot un fel de război. Se dau niște tunuri pentru unii, de trei generații nu mai trebuie să lucreze. Se apropie alegerile locale care se desfășoară în septembrie devenită lună de vară și alegerile parlamentare când o sa dea probabil prima brumă. Am citit și eu acele măsuri în zilele de votare. În primul rând votarea trebuia să se desfășoare vineri, sâmbătă și duminică. Reprezentanții în secțiile de vot din partea partidelor trebuiau să fie neapărat în doua schimburi. Adică veneau primii 7 sau 9 reprezentanți politici în secția de vot pana la ora 14.Cu ocazia asta se vedea ce partid au destui oameni. Deja timpul cu masca pe figură este îngrozitor de mult. Apoi cealaltă echipă venea în secția de votare tot cu acreditările de la partid și stăteau până la ora 21 când se închide. La fel și cu președinții și vicepreședinții din secțiile de votare. Mergeau acasă se odihneau și a doua zi veneau din nou în secția de vot. Să stea un om cu mască și mânuși pe căldură asta de la 6 dimineața până la 12 noaptea când se termină numărarea voturilor este un calvar. Să vedeți câte apeluri la urgență o să fie.

O altă chestiune este legată de locul desfășurării alegerilor. Măi oameni buni,  voi aveți minte? Păi în școlile acelea unde trec milioane de oameni chiar și cu mască credeți că acele picături Flugge nu pot scăpa? De ce nu ați dat deja data de 28 septembrie ca nelucrătoare și bineînțeles fără școală. Când ai timp să speli și să dezinfectezi totul, când la ora 7 dimineața copilașii vin la școală în mirosul ăla de dezinfectant? Când ai timp să montezi plexiglasul, să aerisești bine, să muți întregul mobilier înapoi? Alegerile locale trebuiau să se desfășoare ca și în alte țări în săli de sport, gări, secții financiare, stadioane, piețe, în corturi din acelea albe folosite la nunți și montate în curțile școlilor pe terenul de fotbal. Era atât de simplu. Dar e făcută cu cap. Febra Galbenă crede că făcând acest lucru și aruncând responsabilitatea în cârca primarilor vor câștiga din voturi. Sunt convins ca s-au gândit că foarte mulți părinți vor înjura primarul în funcție că face secție de vot în școala unde luni 28 septembrie se duce copilașul de 9 ani să se intoxice cu dezinfectant. E un calcul cinic, dar electoral.

Apoi delimitarea pe ore pentru pensionari o să îi descurajeze. Ei au tabieturi, mese fixe, ore de luat medicamente, dacă pune ora când soarele este sus pe cer și arde ei dorm sau le e frică să iasă. Și atunci cei din PNL își mobilizează doar activul de partid și simpatizanții. Din păcate PSD a căzut în această capcană, pentru că nimeni de la ei nu a realizat ce se întâmplă. Știau de luni de zile că pandemia nu se termină și puteau fiecărui cetățean,  că oricum primește acasă factura de utilități,  să le trimită buletine de vot cu un plic. Votai și treceai timp de trei zile la poștă când cumpărai varză din piață și trimiteai plicul. În Săli mari sau pe stadion se desfăceau sacii și se numărau voturile, simplu.Ca să nu mai spun de cel electronic de acasă cu un cod unic de identificare. Dar cel mai simplu rămânea cel pe hârtie. Familia Popescu din Iași a trimis trei voturi valabil exprimate și unul alb înapoi neștampilat deci nul. Dar nu s-a dorit asta.

PNL a dat o mare lovitură. A enervat electoratul prin aceste măsuri greoaie pentru singura zi de votare, a aruncat în cârca pesediștilor care au primării în majoritatea localităților răspunderea cu organizarea alegerilor în școli. Și cum spuneam,  furia părinților. Cum scriam în introducere, marele tun este cu plexiglasul care va umple miile de secții de vot, dezinfectantul, măștile, mânușile, prosoapele, săpunul folosit. Doamne ce mega afacere picată ca o mană cerească. Liberalii se tot văitau că au fost ghinioniști cu pandemia. Aiurea, cred că dacă mai durează încă un an sunt cei mai fericiți oameni de pe planetă. Deja toți sunt aranjați pentru 50 de ani. Și când mă gândesc că vin și alegerile parlamentare. Acum poate mai închid ochii că pierd o primărie dar atunci cred că fiind foarte frig sunt în stare să comande pentru populație și combinezoane cu blană de vulpe pentru a participa la vot în siguranță ca să voteze PNL. Revenind la secțiile de votare mă întreb cum mănâncă oamenii aceea și se hidratează pe tot parcursul zilei. Mă gândesc că după ce se stropesc cu dezinfectant pleacă cu pachetul la wc și înfulecă în miros de urină repede mâncarea. Dacă tot faceți această tâmpenie și organizați în școli alegerile nu era bine să testați membrii comisiei și să împărțiți clasele în două cu celebrul plexiglas până în tavan și oamenii să primească buletinul de vot contra actului de identitate printr-o fereastră mică decupată. Acele picături Flugge, dacă nu ai ochelari porți masca degeaba. Intră cineva în etate care are masca sub nas și abia merge sau un tânăr visător care nu apasă pe acea sârma la nas și strănuta și vin direct în ochii celui din biroul electoral. Țara asta lasă impresia că este fără conducere. Parcă este o uniune de triburi și fiecare vine cu o propunere. De regulă niște incompetenți. Se lucrează zi și noapte ca votul de la locale să fie doar în favoarea PNL. Dacă se putea ca respectiva comisie electorală să fie echipată în cosmonauți și cu tuburi de oxigen în spate se făcea acest efort financiar numai pentru a satisface orgoliul președintelui. La ora 21 când se uita la Realitatea să vadă harta României galbenă.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

3 comentarii pentru articolul „Se lucrează zi și noapte ca votul de la locale să fie doar în favoarea PNL”

  • Aici e blat PSD PNL,ei au toti primarii,faza e ca trebuie ca primarii astia trebuie sa ramana in functie ca sa mearga „businessul”,e vechea schema 60 40 sau poate 70 30,procente putere opozitie la ciordeala,in rest toate vechi si noua toate.Sa ramana ei si sa nu vina altii noi cu care sa imparta malaiul(Ebola Galbena si Ciuma Rosie).

    • Ebola galbena ia 70% Ciuma rosie ia 30% din ciordeli,apoi vine iar Ciuma rosie la putere ia 70% din ciordeli si Ebola galbena se multumeste cu 30% din ciordeli si tot asa,si se fac ca se injura,la misto,pentru urechile naivilor,intre timp Romania,incet,incet dispare… In timp ce astia sunt pe la spate,mana in mana la ciordit,si isi impart teritoriile ca si mafiotii.

  • Să vadă harta României galbenă.

    😀 Galbenă de hepatită poate..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *