Agenția Internațională pentru Energie Atomică, îngrijorată că Israelul ar putea viza instalațiile nucleare iraniene

Se pare că am trecut Rubiconul, în timp ce voiam să las să se înțeleagă că nu-l voi trece niciodată

Astăzi mi s-a întâmplat un lucru straniu. Ma uitam la un film românesc, pe postul de televiziune Cinemaraton, și la o anumită scenă, cu multa lume, m-am trezit spunandu-i ei „Dar ăștia nu poarta masca?” M-am oprit, ea se uita, mirata, la mine, iar eu spun: „Doamne, au reușit sa ne schimbe!”

Se povestește ca un om al lui Dumnezeu s-a hotărât într-o zi sa meargă într-un bar, spre a-i aduce pe cei de acolo pe Calea Domnului. Azi asa, mâine asa, a devenit un obișnuit al acelui loc. Într-o seara, un obișnuit al acelui bar i-a spus: „De ce nu renunti? Nu vezi ca vii aici de ani buni, propovăduiești întoarcerea la Dumnezeu, dar nimeni nu te asculta, nimeni nu s-a schimbat?”. Omul Domnului l-a privit cu un surâs și i-a spus: „Pana la urma, important este ca nu m-au schimbat ei pe mine”.

Vremurile sunt tulburi. Nu sunt un om al rugăciunii, dar încep sa cred ca, dacă lucrurile vor lua o turnura din ce în ce mai periculoasa pentru libertatea de a fi om, va fi nevoie de post și rugăciune ca să ne apărăm. N-am trecut Rubiconul, spunem, de obicei, în sensul ca nu am făcut compromisul cel mare. Dar cine a fost în Italia a observat ca Rubiconul este un rau asa de firav, încât îl treci fără să-ți dai seama.

Credeam ca fac parte dintre cei putini, carora nebunia acestei pandemii nu le-a alterat felul de ființa. Se pare ca am greșit. Se pare ca am trecut Rubiconul, în timp ce voiam sa las sa se înțeleagă ca nu-l voi trece niciodată.
Ati trăit și voi ceva similar?


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *