Reprezentanții a 14 facțiuni palestiniene, inclusiv Fatah și Hamas, au semnat „Declarația de la Beijing”, document prin care se angajează să pună capăt disputelor interne și să consolideze unitatea palestiniană

Se pregătește republicarea decretului din 1987 al lui Ceaușescu de raționalizare a gazului

Comentarii

12 comentarii pentru articolul „Se pregătește republicarea decretului din 1987 al lui Ceaușescu de raționalizare a gazului”

  • Iar in 89, cand nu mai era partidul care sa ameninte pentru optimizari de flux tehnologic, au venit capetele luminate care, in loc sa faca imbunatatirile de care spuneti, au daramat si au aruncat totul la fier vechi. Nu mai avem fabricile, dar au construit altii mall-uri pe locul lor ca piata de desfacere pentru produse de calitate proasta, dar scumpe, din afara, iar romanii au devenit forta de munca ieftina prin strainatate si prin filialele corporatiilor deschise pe aici.
    Da, aveti dreptate, ce stim noi sa facem mai frumos e sa fim … cum ati zis.

  • Putem sa fim corecti ???
    1. Tramvaiele de la Arad se fabrica in China. In RO se fac mici asamblari ptr reducerea taxelor vamale.
    2. Criza energetica din timpul lui Ceausescu era generata de romani din lene, prostie si ticalosie.
    Rebutul pe turnatoriile de feroase/ neferoase era intre 65%-98% (98% la turnatoria de fonta cu pereti subtiri din Militari).
    Se returna noaptea si se porneau statiile de recomprimare gaz : ex. 2 statii TN + 23Aug. lasa jumatate de Bucuresti fara gaze).
    Tot noaptea se porneau si cuptoarele electrice ptr turnare si tratamente termice ; ca sa mai salveze productia.
    SE PUTEA REAZOLVA SIMPLU: daca se cumparau din vest „aditivi ptr turnare” , iar oamenii sa fie reponsabili.
    Pe utilajele complexe romanii faceau „fusaraie”, ciubucuri etc. Se fura din fabrici ca la balamuc.
    ––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
    In anii ’80 am avut o tema de regandire a unor produse industriale. Rezultatul a fost : dupa optimizarea productiei NU MAI
    AVEAM NEVOIE DE 40% DIN FORTA DE MUNCA. Am fost chemat la partid si amenintat ca EU vreau sa dau afara strungarii si frezorii.
    Sa fie romanii cum vor ei si sa-i faca statuie lui Ceausescu ptr ca i-a ajutat fff mult.
    Asta-i Romania si astia-s romanii. (fiecare isi merita destinul ).

  • Ceausescu lua gazul si curentul de la populatie si il ducea in industrie, sa produca pentru export si investea in centrale termice, hidrocentrale, centrale atomice. Vindea energie, foram la mare adâncime in alte tari. Nemernicii au inceput invers, inchid centralele. Gazele si petrolul le foreaza altii. Industria romaneasca este distrusa.

  • He, he, nea Nicu va avea peste cativa ani statuie in centrul Frankfurt-ului (aka buricu’ financiar al kolhozului cunoscut sub denumirea pompoasa de UE)!

    • Istoria începe sa curga in sens invers ,Germania poate deveni RDG!?
      Citesc despre o petrecere cu drogul violului a elitelor politice germane,Boris al Angliei a epuizat toate tematicile bahice și orgiile,l-au dat afara,Biden confunda țările,Ioan(Iohan) fără de Tara al nostru,in plină pandemie era la piramide,Macron are înclinații gerontofile,fiul lui Biden intermediază vânzări de arme,fiul Ursulei este amestecat in probleme cu fiscul francez,Clinton a zis ca nu a folosit prezervativ cu Lewinski deci nu se pune,pai in comparație cu ăștia Ceaușescu era mic copil cu vânătorile și mesele copioase de care avea parte ,deh lumea a evoluat…

  • presa lumii e mincinoasa?

    presa e un serviciu de informatii.
    insa unul special inca din nastere, pentru ca e Oglinda celorlalte.

    prin urmare atunci cind constatatm ca presa lumii e mincinoasa, de fapt despre celelalte vorbim.

    Balaurul cu multe capete e format prin asamblarea… celorlalte…intr un soi de intreg.

    Luciferii natiunilor sint chiar cei care au fost rinduiti sa le protejeze. acestia, intrand in armonie, au asamblat Balaurul.

    atunci cind presa lumii mari se dovedeste a fi mincinoasa, tradarea a ajuns la prasele,
    e deja fundamentala.
    aceasta constatare se suprapune peste altele, care ajung la aceeasi concluzie, Fundamentala, si anume ca Vremea polarizarii ‘Minte VS Inima’ a sosit.

    • Informatia e Putere
      dupaia… s-a manifestat Ispita
      iauite cum ‘a picat’ si presa…si ceilalti.

  • Cum gazul metan și energia electrică erau folosite cu precădere în industrie, țin minte că după 1983 au început raționalizările de furnizare. Au urmat cele privind alimentele de bază și benzina care se dădeau numai pe cartelă. Nu țin minte ca alimentația din acele vremuri să fi fost toxică ca acum. De menționat că totuși prețurile erau accesibile, nu existau asistați sociali ci doar salariați și pensionari dar niciunul special.
    Acum lucrurile se desfășoară haotic.
    Cât despre dezinformare, nimeni nu știe nimic sigur și verificat, iar posturile de știri aruncă numai aiureli ca să umple timpul de emisie. X-files e o nimica toată pe lângă ce aflăm din presă.
    Pe drumurile mele recente am întâlnit și discutat cu ucraineni care mi-au povestit cu totul și cu totul altceva decât ni se comunică nouă.

  • Acum occidentalii de pregătesc să pună în aplicare raționalizarea gazului,poate a combustibilului,a uleiului ,,sa nu mai arunce mâncare,să poată consuma greieri că au proteine,pai nu mai înțeleg nimic,Ceaușescu făcea toate astea acum 40 de ani,eram o nație înfometată dar educată și inteligenta acum suntem o nație obeza ,alimentele sunt pline de E-uri ,cat despre educație și inteligenta sunt pe cale de disparitie,nu avem ce vorbi in ce hal a ajuns,economia planificată socialistă a fost mai îngăduitoare fata de gestionarea resurselor naturale în comparație cu exploatarea colonială a resurselor
    de catre UE.

  • „alimentatia rationala”
    maestre!
    (maxtor pentru condamnatii la munca voluntara la re-impaduriri ar da mamaliga cu soia,
    glucide+proteine)

  • Bine v-am găsit, Maestre Ion Cristoiu !Până în decembrie1989 ,de bază erau ” indicățiile prețioase ” ale lui Nicolae Ceaușescu și ,chiar dacă multă lume îl acuza pe Ceaușescu pentru multe lucruri mai mult sau mai puțin adevărate , el întotdeauna avea încredere în specialiști ! Ce mari specialiști mai avem noi
    astăzi , când majoritatea au plecat să lucreze în străinătate ,iar o mică parte din ei au fost marginalizați fiind înlocuiți cu unii care habar nu au pe ce lume trăiesc ?
    Extrapolând , azi nu putem da vina pe Putin pentru tot ce se întâmplă rău în lume și în țara noastră ,chiar dacă este război între Rusia și Ucraina ,pentru că acest lucru depinde și de atitudinea statelor aflate în relații cu Rusia ! Dacă ne-am alăturat statelor care au impus sancțiuni Rusiei din cauza războiului , este pentru că nu avem coloană vertebrală în fața UE ! Ceea ce s-a întâmplat cu noile trenuri de metrou puse in funcțiune nu demult ,se întâmplă și
    azi cu tramvaiele comandate de Nicușor Dan ! Vă mulțumim pentru un jurnal video foarte interesant, Maestre !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *