Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Șeful OMS ne spune doar o jumătate de adevăr

Pe cristoiublog am citit articolul publicat în data de 6 martie 2021 „Șeful OMS spune că pandemia a provocat mai multe traume în mase decât al doilea război mondial”. Șeful ne spune un adevăr, și anume cel referitor la sănătatea mentală a maselor de oameni, distrusă de la începutul pandemiei și până în prezent, fără să pună, însă, punctul pe i. O scaldă, referindu-se doar la traumele provocate de boală și morți, la frica indusă în populație de manifestările bolii Covid19, de suferințele fizice îndurate de bolnavi și de moartea atâtor oameni. Nu ne spune nimic de traumele provocate de mass media, care a călărit caii apocaliptici până mai ieri, generând psihoze colective. Nu menționează nimic nici despre traumele produse de măsurile de protecție: lockdown-urile compulsive, abstinențele forțate, izolarea și singurătatea, familii și relații distruse, pierderea veniturilor și a locului de muncă, pierderea unor libertăți până atunci firești și garantate, ascunderea fizionomiei sub mască, obligativitatea purtării măștilor etc.

Șeful OMS spune doar o jumătate de adevăr, punând presiune mai mare pe guverne, fără a oferi o direcție pentru găsirea soluțiilor de prevenție și reabilitare în privința sănătății mentale.
Ne mai spune că suntem încă în faza acută a pandemiei, așadar, mai e mult până departe, timp în care traumele psihice vor continua și se vor agrava, lăsate netratate. Guvernelor li s-a mai pus ceva în cârcă – rezolvați vă rog traumele psihice – fără  a li se oferi, măcar într-un mod vag, o fărâmă de soluție.

Cum șeful OMS nu a dat undă verde la evitarea lockdown-urilor, a măsurilor restrictiv-abuzive care rănesc nevoile umane, soluțiile implicite, dar nearticulate de șeful OMS, ar fi vaccinarea, tratamentul medicamentos pe bază de prescripție medicală, medicamente ce vor deveni disponibile în tot mai multe farmacii, din tot mai multe țări. În acest sens, șeful OMS e șmecher. Vorbindu-ne de abia acum despre loviturile înregistrate de sănătatea mentală, în masă, ale populației, de fapt șeful OMS îndeamnă guvernele și companiile farmaceutice, de cercetare, să dea bice cu vaccinarea și cu producția de medicamente care ar avea rolul de a reduce simptomele bolii Covid19.
Nimic însă, despre cum să abordezi, holistic și specializat, complexitatea traumelor psihice și cauzele lor.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

9 comentarii pentru articolul „Șeful OMS ne spune doar o jumătate de adevăr”

  • @Monica,

    Sefu’ OMS minte fiindca se stie „acoperit”. Si este acoperit fiindca in ultimele decenii s-a format o „caracatita” mondiala hranita si „educata” de marii filantropi ai lumii care acum executa oridinele primite intocmai si la timp, fix asa cum a fost dresata. Intrebarea este cu ce ar trebui „vaccinata” caracatita ca sa-i treaca nebunia si sa-si vina in fire.

    • Paul,
      Buna ideea ta cu ‘vaccinarea’ de alt tip, a Caracatitei. Habar n-am cu ce. Poate ca în Homeopatie ‘like cures like’. Filantropii Green Deal ‘vaccinati’ cu principiile naturii și ecosistemelor naturale (valorificate în toate direcțiile de posibilitati) iar celor cu Inteligenta Artificială, un ‘vaccin’ care vorbește și lucrează pe acea limba.

  • Nimic nou, Monica, doar ca fenomenul a luat amploare. Ma refer la ceea ce face seful OMS si alti sefi ai unor organisme internationale si nationale de sanatate, la oamenii de stiinta care fac studii platite de catre cei care impun rezultatele acestor studii, la politicienii corupti care tolereaza actiunile nenorocitilor care în loc sa fie preocupati de sanatatea populatiei, urmaresc doar câstigurile lor enorme. Toti cei amintiti sunt marionetele marilor laboratoare Big Pharma, iar tentaculele acestor caracatite au devenit atât de numeroase si de puternice, încât nu cred ca se va putea ajunge vreodata sa fie extirpate.
    De zeci de ani exista dovezi ca marile Concerne Farmaceutice au preocupari în detrimentul sanatatii populatiei, dar masurile luate împotriva acestora au fost mereu insuficiente, nici nu mai are rost sa vorbim despre controlul aparent asupra lor, care este lasat pe mâna unor incompetenti sau vânduti.
    Nici nu se pune vorba ca sefului OMS sa-i pese de deteriorarea starii de sanatate psihica a locuitorilor planetei, când interesele financiare ale Big Pharma sunt cele care au primat si de data aceasta. Sa ne documentam din timp, sa stim ce este aceea o depresie si cum poate fi ea evitata, sa avem grija noi însine de mintea noastra, pentru ca doar asa o vom scoate la capat.

    • E corect ce spui, Geo. Cred că afirmațiile șefului OMS preced si mișcările tectonice mai profunde în legătură cu Green Deal și însănătoșirea celor cu traume psihice, beneficiile aduse de natură, mediul curat și prin urmare obligația de a salva planeta….sanctiuni pentru distrugatorii de ecosisteme si noi pericole care vor veni de la dezechilibrele produse-induse naturii, cu flora, fauna și tati cele.

      • Monica, dadusem si linkurile a doua filme documentare importante pe tema noastra, ar fi pacat sa nu fie lasate sa apara dupa verificare.
        Domnului administrator: sa nu le cenzurati, va rog!

        • Uite ca au aparut, s-ar putea sa aiba si varianta în germana, pentru ca amândoua sunt de pe „Arte”.

  • Precum septelul tinut in boxe individuale de 2×2 m.
    Apoi singura deschidere este tunelul vaccinarii, despre care nu e clar unde le conduce.

    • Mihaela,
      Cred că în 2 directii diferite: Natură și super-tehnologie din aia ‘curată’.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *