Agenția Internațională pentru Energie Atomică, îngrijorată că Israelul ar putea viza instalațiile nucleare iraniene

Și după votul de azi, din Senat, mai credeți că „toți sunt la fel”?

Urâte vremuri am ajuns să mai trăim dacă, înainte cu doar două zile până la intrarea în noul an, 2021, printre primele decizii pe care le-a adoptat Senatul, proaspăt intrat în pâine, a fost cea prin care alocațiile pentru copii vor crește de la începutul anului viitor cu doar 20%. Vot  care, practic, pune cruce Legii votate de precedentul parlament și care prevedea dublarea alocațiilor în anul viitor. Desigur, nu este încă totul pierdut, fiindcă Senatul este prima cameră sesizată, decizională fiind Camera Deputaților. Asta nu ne poate face, însă, să trecem prea ușor cu vederea cinismul și meschinăria faptului.

De aceea, eu zic cum că drept și corect ar fi să analizăm cu ceva  mai multă atenție și să vedem ce învățăminte putem trage de aici. Asta cu atât mai mult cu cât decizia de a nu mări alocațiile decât cu 20% vine la pachet cu mai multe alte drastice plafonări ale salariilor, ca și cu alte măsuri aberante, cu drastice efecte sociale luate de guWERNul pseudopreședintelui Klaus Iohannis. Cel care a profitat de scorul, pe muchie de cuțit, de la alegerile parlamentare și și-a impus voința. Mai departe, vă rog să corelați datele anterior menționate, cu îngrijorătoarele scumpiri de prețuri care ne așteaptă la cotitură, încă de la începutul lui 2021, și vă veți convinge că nu vorbesc de dragul de a vorbi…

Să începem cu aritmetica voturilor: 75 pentru mărirea alocațiilor cu 20 la sută și 56 împotrivă, adică pentru menținerea dublării acestor alocații. După care să vedem și cum arată configurația politică a voturilor: cele 75 de voturi sunt ale senatorilor PNL,USR-PLUS și UDMR, iar cele 56 de voturi sunt ale senatorilor PSD și AUR. Ce ne spune nouă această situație? Păi nu ne spune nimic altceva decât că ea exprimă și respectă opțiunile electoratului scumpei noastre patrii de la alegerile parlamentare. Atât ale celor care și-au dat votul loc candidaților partidelor care, astăzi, au votat ca, practic, alocațiile copiilor, așa cum erau ele prevăzute în legea atacată de actuala coaliție guWERNamentală, să fie reduse cu 80%. După cum, în egală măsură, este rezultatul pasivității, a lipsei spiritului civic de care au dat dovadă un număr deloc neînsemnat de cetățeni români cu drept de vot. Mă refer, desigur, la cei care, pe 6 decembrie, în loc să își exercite acest drept garantat prin Constituție, au preferat să stea acasă, la căldurică, bine merci. Unii dintre ei invocând jalnicul slogan „Nu merg să votez fiindcă toți sunt la fel și, deci, nu am pe cine să aleg’’.

Respect dreptul fiecăruia dintre noi de a avea și de a-și exprima opțiunile electorale, dar asta nu însemnă că, fiind eu însumi cetățean al României,  trebuie să mă abțin să comentez această situație absolut incorectă și profund nedreaptă pe care amenință să o genereze votul dat astăzi în Senatul țării. Mai corect spus, și această situație. Vot care, fără supărare, cred că poate și trebuie să ne dea de gândit tuturor și, în primul rând, să ne  demonstreze că, în realitate, nu „toți sunt la fel’’.

Nu vreau să fiu patetic și lacrimogen, dar nici nu pot încheia aceste însemnări fără să pun doamnelor, domnișoarelor și domnilor care i-au votat pe acești senatori sau care au făcut atâta caz de neutralitatea lor doar două întrebări: Oare cum veți privi în noaptea dintre ani în ochii copiilor și ai nepoților dumneavoastră cărora, astăzi, li s-a mai tăiat din alocația care li se promisese? Și cum le veți explica părinților lor că ați înlesnit, fiecare în parte și toți împreună, înscăunarea acestei „monstruoase coaliții” care, pur și simplu, le fură copiilor din banii ce li se cuvin prin lege?


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

6 comentarii pentru articolul „Și după votul de azi, din Senat, mai credeți că „toți sunt la fel”?”

  • poporului trebuie sa-i spui, cel mult, cel putin, asta:
    drag popor,
    ce v-ati dorit aia vi s-a mplinit!
    iata, alocatiile copiilor vor creste cu doar 20% din cit ar fi putut sa creasca!
    iar pentru ca fix asta v-ati dorit, sa creasca cu doar 20%, cadou mai dragut la final nici ca puteati primi!
    prin urmare multmiti-le celor care va implinesc dorintele! 🙂
    :))))

  • da, toti sint la fel.
    maine, sau poate poimaine, va aparea o situatie in care actorii isi inverseaza rolurile. atunci veti putea scrie acelasi text, fiind suficient sa inversati rolurile.

    drept…e ca poporului sa-i fie servita papica pe care a comandat-o!
    asta au dorit, asta au primit!
    asta a dorit poporul in majoritatea lui, domnule Serban Cionoff.

    un singur lucru poate fi facut, cu folos absolut:
    laudati i pe cei care implinesc dorintele poporului!
    deci spuneti-i poporului asa: drag popor, ce ma bucur ca dorintele voastre se implinesc! :))))
    cei de la putere trebuie laudati plenar!, pentru ca ei implinesc dorintele poporului!
    laudati-i zi si noapte, fara insa a-i besteli nici macar cu un fulg! doar laudati i plenar!

    ( asta si-au dorit familiile din tara asta, asta au primit! e clar-scristal!
    ce mai trebuie facut e doar atat: cineva tre sa le aminteasca ntr una ca dorintele lor…chiar! se implinesc plenar!:)))) )

    domnule Serban Cionoff, in Intreg nu exista polarizare:))
    ci Iubire ( care e cealalta superpozitie disponibila:)) )
    polarizarea, care naste stanga si dreapta, a nascut si povestea cu Teza, Antiteza si Sinteza.
    pai…intre + si – e Neantul:)), deci iata spre ce se indreapta sistemul politic care foloseste dialectica asta draguta:)
    in Intreg + si – inseamna nimic altceva decit Daruire plenara si Brate Plenare cu care sa apuci…asa Dar deosebit!:)))

    nu mai e nimic de facut cu actualul sistem politic, el e deja pus la indoiala, iar potentialul punerii la indoiala e plenar. mai simplu spus…papa! sistem politic actual:)). insa nimic deosebit!, ca el se indreapta catre ‘sinteza’ pe care o are in cap: Neantul!
    si, se pare, nimeni nu i-o poate scoate de acolo:)

    • Sinteza e chiar Teza:)), in mod absolut nu exista Sinteza:)

      Teza Absoluta e Vesnica:), iar ea e iubirea.
      ( Iubirea fiind Ecuatia de Miscare a Intregului )

      • Dialectica lui Hegel e de folos, insa ea e nascuta din dorinta Antitezei!:)))
        – deci Sinteza, in cazul asta, adica al Civilizatiei, se suprapune peste Antiteza, traseul Sintezei doar mutand o….catre Antiteza:)),
        Abia mai apoi Antiteza, cu a mare, devenind Neant, pentru ca Teza Absoluta nu pica niciodata!:)
        Asa ca…tot povestind despre Sinteza, actualul sistem politic doar povesteste despre tita sa!, Neantul, in locul sau manifestandu se chiar un sistem politic capabil sa puna la indoiala Natura!
        De fapt…dinamica Anti, a Civilizatiei, e defibita chiar de catre scaunul Anti pe cRe sta, ca Civilizatia sta pe tronul Antitezei,..daia, spre ex,’ antihrist’ e numit Antihrist!:)))

        • Civilizatia, cu a mare, adica civilizatia asta, e…Antiteza.
          Teza fiind Natura.
          :)))

          • O.enirea, daca ar pricepe ca e Antiteza cu a mare, ar pricepe si ca Antihrist nu e om!
            Insa…le pricepe pe ambele cu aceeasi masura!:))))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *