Vladimir Putin, în interviul acordat lui Tucker Carlson: ”Invadarea unei ţări NATO este un scenariu exclus”

Și la Paris, Lumea e o scenă!

Parisul e înainte de toate, un muzeu în aer liber. Chiar dacă acesul în parcuri, pe bulevarde, pe străzi, e gratuit, totuși, nu poți spune că mergi prin și pe ele:
Vizitezi, nu mergi.
Pînă și cimitirelor Père-Lachaise, Montmartre, Montparnasse, trebuie să le acorzi ore întregi de parcurs printre cavouri și morminte, multe dintre ele trimiteri la Istoria Franței și a omenirii.

Parisul e însă și o scenă.
O scenă imensă a cotidianului mai mult sau mai puțin pitoresc.
Dacă-ți muți privirea de la obiectivele emblematice ale Parisului – Tour Eiffel, Sena, Podurile peste Sena, Luvru, Place de la Concorde – vei descoperi lucruri la fel de interesante ca și cele atît de mult cultivate în cărți și în broșuri.

Ca și la Roma, ca și în alte locuri pline de obiective turistice, ultracunoscute, mai ales din proze și filme, am căutat în Parisul începutului de ianuarie 2020, oraș vindecat de artificialitatea Sărbătorilor de iarnă pentru turiști, semnele vieții de fiecare zi.

Acest editorial a apărut în ediția online a cotidianului Evenimentul Zilei.

Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Un comentariu pentru articolul „Și la Paris, Lumea e o scenă!”

  • Se vede ca nu v-ati dus mai departe de buchinisti, altfel ati fi fotografiat si pisoarul în aer liber din apropiere care se afla la marginea trotuarului, neprotejat de niciun fel de paravan, la vederea tuturor. 😯

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *