Campania electorală pentru alegerile locale şi europarlamentare din data de 9 iunie începe vineri,10 mai, şi se încheie în 8 iunie. Campania în audiovizual se va încheia în 7 iunie

În Afacerea dezinfectanților ne confruntăm cu o implicare a Mafiei românești în Sistemul de sănătate. Cine are interesul ca acest adevăr să fie trecut cu vederea?

Guvernul Dacian Cioloș a luat primele măsuri din Planul decis în stare de urgență pentru a contracara Criza de încredere în Sistemul de Sănătate provocată de Scandalul dezinfectanților.
Asta înseamnă măsuri menite a descoperi spitalele unde sunt folosiți dezinfectanți dubioși pentru a le retrage. Astfel se face ceva pentru ca românii să nu se mai teamă că vor muri cu zile dacă se internează în spitale. Tot Dacian Cioloș a purces și la măsurile pe termen lung, în stare să elimine multe dintre neregulile din Sistem.
Numai că acest aspect – al măsurilor de contracarare a Crizei de încredere, e doar unul dintre aspectele Scandalului dezinfectanților.
Celălalt aspect – după opinia mea cel mai grav, se referă la Mafia care stă în spatele Afacerii.

Scriam în ediția anterioară că Mafia calabreză are două domenii preferate de acțiune în materie de bani publici:
Construcția de autostrăzi și șosele și Sănătatea.
Sunt domenii pentru a căror controlare Mafia e în stare să facă moarte de om.

Spre deosebire de Cosa Nostra, ʼNdrangheta evită confruntarea cu Statul.
Ea preferă subminarea Statului prin infiltrare.
Cazul Francesco Fortugno, vicepreşedinte al Consiliului regional Calabria, asasinat de ‘Ndrangheta, pare a contrazice această teză.
O radiografie a cazului arată însă că asasinarea a făcut parte din operaţiunea de infiltrare.

Francesco Fortugno, vicepreşedinte al Consiliului regional al Calabriei, medic de profesie, a fost ales consilier în 2005 din partea partidului politic efemer (2002-2007) La Margherita, de Centru-Dreapta.
Francesco Fortugno se opunea unor contracte ale Mafiei calabreze pentru achiziţii vizând spitalele din Calabria. A fost ucis nu din răzbunare, ci din calcul rece.
Prin asasinarea lui Francesco Fortugno se lăsa locul liber pentru un om al Mafiei, Domenico Crea, consilier regional din partea Democrat-creştinilor.
Francesco Fortugno a fost lichidat cu cinci gloanţe trase în cap de un trăgător al ‘Ndranghetei chiar în ziua alegerilor primare din partid, din 16 octombrie 2005 la Locri.
Politicianul tocmai votase şi se îndrepta spre ieşire, ca să se urce în maşină.
A căzut răpus sub privirile celor care aşteptau să voteze.

Ancheta şi procesul s-au soldat cu condamnarea la închisoare pe viaţă a patru membri ai ‘Ndranghetei.
Alessandro Marcianò şi fiul său, Giuseppe, angajaţi ai spitalului din Locri, pentru comandarea asasinatului, şi Salvatore Ritorto şi Domenico Andino, complici.
Ancheta şi procesul s-au bazat pe mărturiile unui proprietar de bar din Locri, membru al ‘Ndranghetei.
Acesta a fost declarat Nedemn de ai săi şi obligat să se sinucidă.

În Afacerea dezinfectanților ne confruntăm cu o implicare a Mafiei românești în Sistemul de sănătate. Am spus românești, pentru că la noi pătrunderea în Sistemul de Sănătate nu cere Mafiei să treacă la asasinate de înalți funcționari. Înalții funcționari colaborează cu Mafia și fără a fi măcar amenințați cu moartea. Uneori primind mită, alteori primind ordine.

Dezvăluiri în cascadă ale presei arată că firma Hexi Pharma a fost o abonată a contractelor cu statul în acest domeniu. Potrivit datelor publicate de presă, în ultimii patru ani Hexi Pharma a semnat peste 9.000 de contracte cu spitalele din România. 90% dintre contracte au fost parafate fără licitație. S-a mai dezvăluit că din 2008, de șase ani, deci, firma înșeală statul român cumpărînd dezifectanți din Germania la prețul de 7,9 euro/litru și-l dădea spitalelor din România la prețul de 75–100 euro. Dacă ne gîndim că-l mai și diluează, avem una dintre cele mai mari afaceri din perioada postdecembristă. O afacere făcută însă cu prețul îmbolnăvirii în spitale a mii de oameni, dintre care unii sigur au murit din cauza infecțiilor. Ne aflăm, așadar, în fața unui caz de asasinat și tentativă de asasinat în masă.

În uriașa afacere de corupție sunt implicate în chip inevitabil instituții ale Statului. De ce era preferată firma Hexi Pharma ? Nu cumva, pentru că o parte însemnată din acest profit incredibil mergea în buzunarele altora decît cele ale patronilor?
În buzunarele cui?
Răspunsul ni-l dă o ciudățenie.

Asistăm în prezent la un efort vizibil al Autorităților statului de a face să fie neglijat de opinia publică aspectul mafiot al Scandalului.
Desigur, Dacian Cioloș nu-și putea permite să se pronunțe public asupra aspectului mafiot al Scandalului.
La asta trebuia să se refere Klaus Iohannis.
Vă mai amintiți?

A doua zi după tragedia de la Colectiv, Klaus Iohannis și- a exprimat convingerea că ancheta va dezvălui vinovații, ba mai mult, a și lansat teza Corupția ucide. L-ați auzit în aceste zile vorbind de vreo anchetă, vorbind despre aspectul de corupție al Scandalului?
Imediat după Tragedie, DIICOT și DNA s-au grăbit să anunțe deschiderea unei anchete in rem.
Ați auzit zilele aceste de deschiderea unei anchete a DNA?
Da, DNA a deschis vineri o anchetă.
Nu, nu pentru a descoperi Mafia care a stat în spatele Afacerii, ci pentru a descoperi dacă Marian Vanghelie a falsificat listele de semnături!

Dincolo de faptul că asta confirmă interesul DNA doar pentru acțiunile de Poliție Politică, tăcerea DNA ne atrage atenția că firele Afacerii duc în locuri pe care Codruța Kovesi nu îndrăznește să le deranjeze.
Cum de altfel nici Klaus Iohannis nu îndrăznește să le deranjeze. A cui pușculiță era firma Hexi Pharma?


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

32 comentarii pentru articolul „În Afacerea dezinfectanților ne confruntăm cu o implicare a Mafiei românești în Sistemul de sănătate. Cine are interesul ca acest adevăr să fie trecut cu vederea?”

 • Vorbim doar de spitale, dar cabinetele stomatologice au fost verificate ? Ele nu folosesc aceeasi dezinfectanti? Cata lume nu pleaca cu o gramada de infectii de la dentist ..?

 • Fosta si actuala securitate!

 • Cine are interesul sa…? Pai, cine sa-l aiba? Cei care au luat banutii atata timp din mecanismul asta. In aceasta echipa cu siguranta sunt si persoane cu functii importante ba in securitate, ba in justitie si cu siguranta in lumea politica. Astia aliati in continuare au puterea de a ne face sa credem ca nu s-a intamplat nimic.

 • Adica STATUL MAFIOT, adica acele institutii vesnice 😀 care l-au facut „om” pe Voiculescu, samd

 • Maestru ne descrie cum se deruleaza o afacere capitalista de succes! O persoana are informatia si pozitia in care stie interesul sistemului pentru un produs! Persoana cumpara produsul baza cu un leu printr-un off-shore si-l revinde firmei sale din Romanja cu sapte lei! Sase lei ii ramin si nu plateste impozite pe ei! Dilueaza produsul si-l vinde tot in profit atit in Romania dar si in alte tari! In traducere mai da o teapa! Cind produsul diluat ajunge ka utilizator in traditionalul stil crismaresc produsul mai e o data botezat asa incit are efecte dubioase! Povestea seamana cu cea a lui Stefanescu cu vinurile! Finalul difera! La Stefanescu profitorul o sfirseste rau si cistigul ii e confiscat in cazul de fata banii din off-shore(ca acolo e grosul) stau bine mersi si lumea e mobilizata sa ceara capul lui MOTOC(in cazul de fata ministrul sanatatii sau premierul) Curat capitalism,curat romaneste!

 • Ce credeati ca presupune republica perpetuata de ilici ? Larve bolsevice in stare sa vanda si pe mama lor,numai sa se imbogateasca,cat mai rapid !

 • si analizele sunt scoase din burta , conteaza sexul si varsta si gata analizele , la spital te vindeci daca ai zile .

 • Știm noi a cui este pușculița: a celor puternici care pot sa amenințe și să șantajeze, desigur din zona de forță, dar și din zona stăpânilor lor…de dincolo de granițe…

 • Excelent articol! Raspuns: Pusculita SRI-ului!!! „Radem, glumim” – ce cliseu, dar asa e =))))) D-le Cristoiu, situatia parca se aseamana si cu un film horror marca Lucio Fulci, despre niste medici cam „contaminati” care lucreaza in niste spitale de unde nu mai iese nimeni.

 • SIGURANTA NATIONALA SI ,,ALA,,SCRIE PE FK.

 • Pe 25 aprilie Tolo scrie primul articol despre dezinfectanți. Pe 26 Codruța atacă SIE. Pare a fi parte a războiului SIE-Binom. SIE nu are acces la parchete si apelează la presă. Acoperiții Binomului deturnează atenția de la problema reală, a cui pușculiță era această firmă. E doar o ipoteză, dar cred că trebuie avută în vedere.

 • Luluta,stie!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *