Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Sindromul și capcana „Arafat”

Se spune că, dacă dai unui singur om putere de decizie, nelimitată, și multe responsabilități, îi vei hrăni ambiția și orgoliul personal, încât acesta va pierde legătura cu realitatea, crezând-se un mic zeu, ce poate decide soarta muritorilor.
În această capcană a căzut acum Raed Arafat. Deși sunt sigur că nu consumă alcool, pare tot mai amețit de aburii puterii; iar, cu bune intenții, cred eu, încearcă să-și asume responsabilități care îl depășesc. Toți politicienii se ascund în spatele lui, el părând principalul responsabil de deciziile privind pandemia. Este un joc politicianist meschin, pe care Arafat l-a acceptat de bunăvoie. Toată atenția opiniei publice, în legătură cu problemele pandemiei, de “realizări” și neajunsuri, este îndreptată către el. Partidele politice de la putere, își permit să schimbe jucătorii/miniștrii, “obosiți” și cu imaginea erodată, în timp ce Arafat joacă tot meciul. Furia și nemulțumirea proletară se îndreaptă către “El Comandante”, găsindu-l responsabil de tot ce s-a făcut sau nu s-a făcut in ultimii 30 de ani, în domeniul sănătății, fiind vinovat, inclusiv de lipsa sau managementul deficitar al spitalelor din România. Mulțimea strigă “vrem capul lui Moțoc”, iar un Lăpușnean al zilelor noastre, privind printre cuburile de gheață din pahar, zâmbește și își spune satisfăcut: “asta-i pohta ce am pohtit”(da, știu că a spus-o Mihai Viteazul, dar se potrivește aici).
Atunci când va veni vremea scadenței, politicienii se vor spăla pe mâini, precum Pilat din Pont, și vor spune: “maurul și-a făcut datoria……”.

(Text de Paul Necula)


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

2 comentarii pentru articolul „Sindromul și capcana „Arafat””

  • Un rationament corect in textule dumneavoastra!
    Si da! De abia astept sa il vad pedepsit, chiar daca scursurile politicianiste, dar si derbedeii din politie si jandarmerie se ascuns in spatele sau. Si Lapusneanu o va incurca, dar mai intai acest sinistru personaj trebuie pedepsit; in piata publica. Nu va fi un erou decat pentru imbotnitatii imbecilizati de frica. La cata ura, ascunsa in spatele „grijei de semeni” are individul acesta in el, doar atat merita. Si un papuc aruncat spre el, ca maxim semn de dispret.

  • Arabul securistoid,va avea soarta pe care o merită,adică puțin pe la mititica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *