Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

Șoferilor de TIR li se datorează o parte din gloria asumată de Boris Johnson pentru Marea Britanie

O cronologie a evenimentelor post – Free Trade Brexit Deal:

În prima zi de Crăciun, şoferii de TIR blocaţi la graniţa Regatului Unit al Marii Britanii cu continentul european au fost testaţi de Covid-19, iar cei cu rezultat negativ au fost lăsaţi să treacă frontiera. În total, 10000 de teste administrate, dintre care 4500 negative. Ce s-a întâmplat cu ceilalţi 5500? Au fost trimişi acasă, li s-a asigurat transportul spre casă? Nu puteau întoarce TIR-ul în acea blocadă de trafic. Interesant de menţionat e faptul că testul a fost făcut de vameşii europeni –conform declaraţiilor din presa britanică. De ce nu s-a găsit această soluţie în Ajunul Crăciunului, mai înainte de ora finalizării negocierilor, cu rezultat clar în favoarea Marii Britanii? Dacă în Ajunul Crăciunului anului 2020 s-a scris şi s-a semnat o nouă pagină de istorie pentru Marea Britanie, pentru viitoarele relaţii economice, politice, culturale între Regatul Unit şi UE, dar mai ales pentru viitorul Uniunii Europene, un rol decisiv – aparent complicating factor, în realitate adjuvant – l-au avut şoferii de TIR. Acest fapt ar trebui consemnat de istorie. Lor li se datorează o parte din gloria asumată de Boris Johnson pentru Marea Britanie.

În paralel cu testarea şoferilor şi ridicarea blocadei de la frontieră, se trimite vaccinul către ţările europene. Slăbiciunea nucleului dur al Uniunii Europene a fost mascată rapid prin trimiterea vaccinului în ziua de Crăciun, prin inducerea unei simbolistici în mentalul colectiv şi prin mediatizarea, glorificarea, politizarea evenimentului. S-a căzut, din nou, în capcană. Nu simbolistica anti-creştină a fost ultima intenţie, ci deplasarea accentului de pe dezbaterea rezultatului negocierilor Brexit trade deal, a conţinutului şi implicaţiilor acestui deal, precum şi a viitorului Uniunii Europene şi a slăbiciunii ei. Cum ne-am obişnuit cu masca, am devenit aproape imuni la mascarea informaţiei şi cu sensibilităţile atrofiate la orice altceva în afară de lupta împotriva Covidului. Nu cred că este înţelept să se pedaleze pe tema interferării propagandei vaccinului cu simbolistica creştină. S-ar da apă la moară, s-ar face exact ce se aşteaptă de la noi: să vorbim, să scriem despre asta. Nici campania de vaccinare nu ar trebui mediatizată cu asemenea excese – de parcă s-ar pune de o revoluţie culturală. Deja oamenii şi-au format opiniile pro sau contra şi nu mai sunt nehotărâţi. Dintre cei contra vaccinului, la un moment dat, din considerente pragmatice, se vor desprinde unii care vor fugi la vaccinare. Dar vor face asta mai degrabă sub vraja influenţei, presiunii grupului de prieteni/interese, sau din pricina transferurilor care au loc în grupuri, colectivităţi, decât ca urmare a propagandei asumate de guvernanţi, decidenţi politici, mass media.

Mai bine am fi atenţi la altceva: Uniunea Europeană nu mai este într-o poziţie tare. A dovedit-o acum câteva zile. Ar fi o ocazie ratată ca ţările din afara nucleului dur al UE, care au interese comune şi nevoia de a li se respecta suveranitatea, să nu încerce acum o colaborare între ele şi o renegociere a nevoilor lor înăuntrul Uniunii Europene. Cât despre vaccinare, ea ar trebui să se desfăşoare ca un matter of fact, la rece, pentru ca decidenţii politici şi societatea să fie cu mintea limpede, nepreocupată de frici şi obsesii, ca să se dedice priorităţilor, faptelor de viaţă ne-covidite, într-o lume care năpârleşte şi îşi caută o altă piele.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

8 comentarii pentru articolul „Șoferilor de TIR li se datorează o parte din gloria asumată de Boris Johnson pentru Marea Britanie”

  • Hmm… Nu știu cum o economie de 19 trillion dollars se poate compara cu una de 2. 5 trillion dollars. Poate numai in capul unor exaltati acest „deal” este o victorie pt Boris Johnson. Realitatea cruda este ca Franța a închis traficul către continent și Boris a înțeles imediat consecințele și s-a confirmat imediat . Sa fim serioși!

  • Șoferilor de TIR li se datorează o parte din gloria asumată de Boris Johnson pentru Marea Britanie.

    tare mi e ca e invers:))
    adica mai intai a fost acordul si dupaia soferii de tir, pe post de haina a acordului:))

  • „Acest Brexit outcome- fara cliff edge- a fost dezirabil si dorit de ambele parti la negociere (Uk si UE). Scopul ultim a fost evitarea unui no deal. Si UE a intrat in joc. Sj pana la urma, evitarea unui cliff edge a fost ceva bun. Pe mine nu ma revolta niici macar strategia. Odata ce Covidul si tot ce-i legat de el a acaparat existenta, constiinta si visele popoarelor si ale oamenilor, politicienii nu .mai au nici ei de ales. Intra in pachetul de negociere, ca fapt real, al vietii de zi cu zi.” Asa scria jurnalista mea preferata zilele trecute.
    P.S. Chiar în zilele acelea s-a îmbolnavit de Covid-19 bietul Macron care a fost obligat sa stea confinat 7 zile. Confinat a fost si premierul sau, Castex, caz contact, nu gluma! 🙄

  • UE Kommandantur si-a tras un glont in picior blocand iesirile din UK, pretextand noua varietate a virusului . A fost o incercare de santaj a UK , in timpul negocierilor. Lucrurile s-au intors impotriva lor si s-a pretextat ridicarea restrictiilor datorita situatiei TIR-istilor dar motivele sant strict economice : blocarea exportului de produse agricole (indeosebi frantuzesti , in mai mica masura nemtesti , olandeze si daneze ) si intreruperea furnizarii de piese englezesti pt industiile de pe continent .
    Ma bucur de faptul ca santajul nu a reusit si prizonierul a evadat din lagarul galo- teutonic .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *