Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Șomerii lui Klaus Iohannis

Guvernarea PNL și-a propus să ne facă bine cu forța! Pentru binele nostru ne ține în casă cu mici excepții – cei care trebuie să meargă în Germania sau unde au nevoie țările mai dezvoltate de forță de muncă ieftină. Pentru binele nostru trebuie să stăm în casă și să muncim doar 15 zile pe săptămână! Pentru binele țării trebuie să acceptăm din nou tăieri de salarii! Primul ministru și ministrul de finanțe ne vorbesc despre solidaritate! Doar că solidaritate prin OUG și nu solidaritate prin ceea ce semnifică cuvântul. Cum vine solidaritate prin impunere? De ce aș fi eu solidar cu Klaus Iohannis? Sau cu guvernul? Când a fost solidar vreodată președintele României cu cetățenii săi?

Există vreun stat în U.E. care taie salariile? Sau în lume? Sigur nu! Există vreun stat în U.E. în care dobânzile la credite sunt mai mari ca în România? Sigur că nu! Există vreun stat în U.E. care-și trimite oamenii la muncă fără a respecta normele de carantină? Sigur că nu!

Există vreun guvern atât de rupt de realitate ca cel din România? Sigur că nu!

În cazul în care nu știi ce să faci, cum se face că preferi să tai decât sa pleci? Nu e mai simplu să te dai la o parte decât să preiei responsabilitatea tăierii salariilor? Decât să faci rău, nu este mai bine să nu faci? Ce vină au salariații din România că sunt conduși de o clasă politică incompetentă? Au greșit ei cu ceva în afara faptului că i-au votat? Cei care i-au votat!

Faptul că doar cei din privat produc este una dintre manipulările reușite ale acestei guvernări. Sau a celor de dreapta. De la Joseph Goebbels știm că repetiția este mama manipulării. De la apariția meseriilor, acestea sunt diverse și sunt puse în slujba societății. Produsul nu este întotdeauna finit. Pentru cei care merg pe ideea că privatul produce și cei de la stat nu, ar trebui să știe că dacă salariile s-ar tăia sau s-ar reduce pe o perioadă nedeterminată sau ar fi dați afară 90% dintre bugetari viața lor nu ar fi mai bună, salariile lor nu vor crește, iar viața lor nu ar cunoaște o dezvoltare accentuată!

În plină pandemie, când numărul cazurilor crește, tema tăierii salariilor vine ca o mânușă. Oamenii nu se mai gândesc la Pandemie, ci sunt preocupați de propriile venituri, de propriile rate, de propriile cheltuieli. Așa nu se mai sesizează că politicienii vorbesc la viitor când se pune problema materialelor necesare pentru doctori sau nu mai caută explicații cu privire la numărul de teste. În continuare suntem pe ultimul loc la testare în U.E.!

Guvernul Orban te ține în casă ca măsură de protecție, Guvernul Orban îți taie salariile ca măsură de precauție economică. Vrei să muncești? Ghinion! O poți face doar ca muncitor în Germania! Tăierea salariilor celor vor sta acasă va depăși procentul de 50%.

Acest guvern nu are tangență cu societatea! Nu contează cât rămâne în funcție. A fost pus pentru a satisface interesele celor care i-au pus acolo. Dacă aceste interese sunt rezolvate, acești politicieni temporari, sunt și ei la rândul lor rezolvați! Altfel, de unde ura aceasta pe bugetari?

Principalul coordonator al politicii românești este Klaus Iohannis! Dacă în 2010 Traian Băsescu și-a asumat tăierea salariilor cu 25%, Klaus Iohannis, laș cum îl cunoaștem, l-a pus pe Ludovic Orban să arunce informația în piață, urmat de miniștrii săi.

Scopul deciziei tăierilor vine și cu scopul amplificării haosului! Intenționat nu au venit cu o analiză și cu decizia privind tăierile! Le-au anunțat fără a enumera categoriile! Pentru a crea haos, stres.

Vine decizia în urma vreunui studiu? Vine decizia motivată de o analiză? De ce se vor mai împrumuta la FMI sau Banca Mondială dacă tot taie salariile?

Ceea ce avem ne-o merităm probabil. Suntem de prea mult timp țara experimentelor. Probabil suntem țara cu cei mai mulți naivi la mia de locuitori. Suntem țara în care sintagma capra vecinului nu este doar o simplă zicală. Suntem țara în care sistemul se impune mai mult ca niciodată. Suntem țara în care scârba de politică a atins cote inimaginabile și în consecință cei bine intenționați stau departe de acest sector care ne conduce destinele.

Cine se uită la acești miniștri îi văd senini, odihniți, ironici, zâmbitori. Când anunți măsuri restrictive cu o așa seninătate, cum te poți cataloga?

 Întrebări retorice pentru Klaus Iohannis, dacă aș fi jurnalist:

 

  1. De ce li se permite muncitorilor români să plece la muncă în Germania, țară cu un procent mult mai mare de infectați?
  2. De ce doar în România se taie salariile în comparație cu celelalte state membre U.E.?
  3. De ce creați o presiune suplimentară pe o categorie majoritară din România prin anunțarea acestor măsuri?
  4. V-ați donat salariul? Intrați în șomaj tehnic?
  5. Parlamentarii, miniștrii intră în șomaj tehnic?
  6. Serviciile (toate) intră în șomaj tehnic?
  7. Aveți vreo strategie în domeniile necesare din România precum agricultura?
  8. Aveți vreo remușcare? Vreo revoltă sau vreo dilemă?
  9. De ce nu ați ținut cont de rapoartele serviciilor cu privire la acest virus?

Sigur o țară nu se face bine prin tăieri și disponibilizări. Sigur o țară nu se face bine prin politici de asmuțire a unora împotriva altora.
Sigur o țară se face bine prin politici optime în Educație și Sănătate. O țară prosperă este o țară sănătoasă și educată!
În timp ce alte state dau dovadă de solidaritate și pun interesele cetățenilor peste cele ale multinaționalelor, la noi, este invers.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

3 comentarii pentru articolul „Șomerii lui Klaus Iohannis”

  • Autorul a scris, citez: „Ce vină au salariații din România că sunt conduși de o clasă politică incompetentă? ”
    Sa fim seriosi, doar poporul i-a ales, nu ne-au fost impusi cu forta de la Moscova! Robocop a iesit la prezidentiale cu peste 60% din voturi… deci poporul e vinovat in primul rand, si abia apoi UE, Merkel, rusii, etc…

  • imi pare rau ca vrea sa le taie dar l-au votat 66% asa ca eu sper sa ii lase de tot fara salariu. Nu erau ei de dreapta si urau ciuma rosie care a furat tara? Eu asa face taierile pe principiup pe cine ai votat PNL si KJ acasa si post ceilalti la munca….

  • Dulapul sanitar al natiunii ne salveaza !
    A zis ca o aduce pe luluta sa sperie pandemia!Ca economia a rezolvat-o!
    Nu l-au votat indignatii de romanasi! ?
    Nu le placea Veorica , ca reprezenta psd-ul care le-a dat!Da mai erau optiuni!
    Sa se sature cu dulapul plin cu multimea vida, ca pana acum il aveau cam plin cu cate ceva, poate unii nesimtit de plin!
    Comunistii aveau o vorba, spuneau ca sampania e o bautura de lux pe care o bea clasa muncitoare prin reprezentantii ei !
    Ce-i trebuie boborului de toate cand se poate multumii si cu taieri!
    O natiune sanatoasa la cap de mult trebuia sa ia paru , de a um vreo 25 de ani!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *